gal kas gali pasakyt iš kokio tyrimo nustato kad tai Roto virusas????
Daro kraujo tyrimus bei fekaliju tyrimus, tuomet gali tiksliai pasakyti ar Rotas, bet dazniausiai nustato is simptomu.
Mes visa seima sergam. As susirgau per pacias Kaledas, galvojau, kad maistu apsinuodijau per Kucias, bet kai pradejo vyras ir vaikas sirgti supratome, kad cia ne del maisto, nes neradom nuo kokio. Dabar ir mama susirgo, nes pora dienu prizurejo mazyli. Laukiam kada tevukui prasides.
Man buvo sunkiausia, o vaikui ir kitiems daug lengviau. Tik vat su maistu problema. Vakar pabandziau mazajam jogurta jau duoti (girdejau kad reikia vengti pieno produktu) tai viska vakare isveme
Stai tokios mat sventes siais metais
Mes visa seima sergam. As susirgau per pacias Kaledas, galvojau, kad maistu apsinuodijau per Kucias, bet kai pradejo vyras ir vaikas sirgti supratome, kad cia ne del maisto, nes neradom nuo kokio. Dabar ir mama susirgo, nes pora dienu prizurejo mazyli. Laukiam kada tevukui prasides.
Man buvo sunkiausia, o vaikui ir kitiems daug lengviau. Tik vat su maistu problema. Vakar pabandziau mazajam jogurta jau duoti (girdejau kad reikia vengti pieno produktu) tai viska vakare isveme
Stai tokios mat sventes siais metais
KATILIUK, nustato roto virusa paemus kaprologini tyrima,mums tai dar ir krauja tikrino .roto mum nerado taciau rado NORO virusa,jis tap pat viduriavimu,vemimu pasireiskia sirgom visi .o neseniai dukra persirgo salmonelioze,tai pirma manem kad ir mum ta salmonele prikibo,taciau padarius tyrimus paaiskejo ,kad tai virusas . geru NAUJUJU METU!!!
Dažniausiai atlieka Latex agliutinacijos testą (iš išmatų), atsakymas per 10 15 min
QUOTE(Lina R. @ 2006 12 31, 14:28)
KATILIUK, nustato roto virusa paemus kaprologini tyrima,mums tai dar ir krauja tikrino .roto mum nerado taciau rado NORO virusa,jis tap pat viduriavimu,vemimu pasireiskia sirgom visi .o neseniai dukra persirgo salmonelioze,tai pirma manem kad ir mum ta salmonele prikibo,taciau padarius tyrimus paaiskejo ,kad tai virusas . geru NAUJUJU METU!!!
QUOTE(dange @ 2006 12 31, 14:49)
Dažniausiai atlieka Latex agliutinacijos testą (iš išmatų), atsakymas per 10 15 min
ačiū mergaitės
su Naujais!!!!!!
Persirgom ir mes Rota virusu...Pirmas dvi dienas gydėmės namuose, tačiau trečią dieną jau važiavom į santariškes su sunkia būkle, 4 d. lašino lašelines, ligoninėj išbuvom 6 dienas. Buvo daug košmariškų akimirkų, vaikas viduriavo po 15 kartų į parą, kartais vėmė, kankino negaliniai pilvo skausmai...Grįžus namo po 2 d. apsirgo, prasidėjo baisus kosulys, sloga, gerklė. Ir dar po dinos pradėjo vemti, paskui viduriuoti, vėl pilvo skausmai...Padarėm tyrimus, tai nerado nei roro, nei adenoviruso, nei noro viruso. Augina toliau pasėlį dėl kažkokių bakterijų...O vaikas kankinasi, kol kas dar esam namie, nes būklė nėr dar sunki, bet nieko beveik nevalgo jau kelinta diena, viduriuoja, gydom visom priemonėm, o dar tas karkalų pilnas kosulys su sloga Ir neaišku, kas dabar yra, bet faktas, kad organizmas visiškai nusilpęs ir be imuniteto...
[quote=arlina,2006 11 16, 15:30]
anais metais per kaledas turejom roto virusa. Aisku be ligonines neapsiejom. Pries pora savaiciu mano vaikinas pradejo viduriuoti ir pakilo 39.5 temperatura. Tai nieko nelaukeme ir nuvaziavome i ligonine. Buvau 100 proc. isitikinusi, kad rotas. Bet pasirodo, kad salmonelioze! tai dabar rotas man atrodo tarsi visai nebaisi liga. Sveikatos visiems ir nesirkit!
[/quot
idomu...kokiais simptomais pasireiskia si liga(salmonelioze)?panasi i roto virusa?zinot pirma karta apie tai girdziu
Papildyta:
girdejau,kad yra sukurtos vakcinos nuo roto viruso,bet reikia vaika skiepyti,kai jam 3 ir 5menesiai,ar jus apie tai girdejot?
anais metais per kaledas turejom roto virusa. Aisku be ligonines neapsiejom. Pries pora savaiciu mano vaikinas pradejo viduriuoti ir pakilo 39.5 temperatura. Tai nieko nelaukeme ir nuvaziavome i ligonine. Buvau 100 proc. isitikinusi, kad rotas. Bet pasirodo, kad salmonelioze! tai dabar rotas man atrodo tarsi visai nebaisi liga. Sveikatos visiems ir nesirkit!
[/quot
idomu...kokiais simptomais pasireiskia si liga(salmonelioze)?panasi i roto virusa?zinot pirma karta apie tai girdziu
Papildyta:
girdejau,kad yra sukurtos vakcinos nuo roto viruso,bet reikia vaika skiepyti,kai jam 3 ir 5menesiai,ar jus apie tai girdejot?
[quote=Auksesmama,2007 02 27, 22:43]
[/quot
Papildyta:
[/quote]
mano dukryte jau 5 dienas kaip viduriuoja,pirmas dvi dienas buvo pakilusi auksta temperatura ir pora kartu veme,tikriausiai tai roto virusas ar ilgai trunka jo gydymas,nes mes jau viduriuojam 5dienas,nors atrodo po truputi mazeja,ar reiketu sunerimti?
[/quot
Papildyta:
[/quote]
mano dukryte jau 5 dienas kaip viduriuoja,pirmas dvi dienas buvo pakilusi auksta temperatura ir pora kartu veme,tikriausiai tai roto virusas ar ilgai trunka jo gydymas,nes mes jau viduriuojam 5dienas,nors atrodo po truputi mazeja,ar reiketu sunerimti?
Labas vakaras. Mano mergytej 1metai ir 10men. Siandien ji pradejo vemti (per 2 val. veme 3 kartus) nevidurioja, temp. 36,9 , ir ji truputi apspangus, nepastovi ant koju tai dabar net pasimeciau nzn ka daryt... Perskaites sia tema niekur nemaciau kad kazkas rasytu kad nepastovi ant koju na nekalbu apie tos kas reanimacijoj... Tai ar sie simptomai budingi siam virusai? Gal kokiu vaistu pasiulisit? Aciu...
(nepykit uz klaidas )
(nepykit uz klaidas )
QUOTE(JaunasTevelis @ 2007 03 07, 19:49)
Labas vakaras. Mano mergytej 1metai ir 10men. Siandien ji pradejo vemti (per 2 val. veme 3 kartus) nevidurioja, temp. 36,9 , ir ji truputi apspangus, nepastovi ant koju tai dabar net pasimeciau nzn ka daryt... Perskaites sia tema niekur nemaciau kad kazkas rasytu kad nepastovi ant koju na nekalbu apie tos kas reanimacijoj... Tai ar sie simptomai budingi siam virusai? Gal kokiu vaistu pasiulisit? Aciu...
(nepykit uz klaidas )
(nepykit uz klaidas )
O kaip ji valgo?ar arbateles geria?duok kuo daugiau skysciu,o gal ji apsinuodijo kokiu maistu.stebek ar nekyla temperatura,ar nedavet ka nors naujo ? del vaistuku nelabai zinau ka ir pasiulyti,nes pati ne Lietuvoje gyvenu nepyk..ir sveikit
pas mano vaikiną salmoneliozes simtomai buvo tokie patys kaip ir roto, todėl iš pat pradžiu nepergyvenau. Tik kai ligoninėje patvirtino, kad ne rotas ir reikia laukti 5 paras kol išaugs paselis dėl salmoneliozes tada sunerimau... Ir ka gi, diagnoze pasitvirtino... Dabar jau pasveikom, bet baisu dėl ateities....
mano maziukas (siandien 9men) jau 6 diena viduriuoja . pirma diena ir veme ir viduriavo , nakti temp pakilo iki 38,6 dejau paracetamoli . cia paskaicius pripirkau visu rekomenduojamu miltuku. viska kuo puijkiausiai isgeria netgi noriai. 3 dienas isvis nieko nevalge . dabar jau po biski valgo ryziu , avizu kosyte , duodu sausainiu ir dziuvesiu. bet siandien pamates misinio buteliuka net pradejo klykt ir vienu mauku isgere 200ml ir iskart uzmigo... nezinau ar gerai bet vaikas labai norejo . galvojau greiciau pasveiksim bet deja ....ai i laukuti tai jau dvi dienas einam ant saulytes pabut