Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(Silvute @ 2006 04 05, 16:43)
gal nueik i koki internetini psl apie vaistus ir pasiskaityk tiek apie viena, tiek apie kita, o tada galesi tokias idejas rasyti
1 Bifolak yra gerosios zarnyno bakterijos, kurios yra skiriamos veiklai normalizuoti ir atstatyti pusiasvyrai pvz po antibiotiku. Is tos pacios serijos butu linex, jogurto kasules ir t.t.
2 Kreonas arba pangrol - veiklioji medziaga pankreatinas yra virskinimo trakto fermentas, kuris yra skiriamas jau kaip vaistas, kai organizmas pats nesugeba pilnai suvirskinti ir isisavinti maisto. Viena is galimu priezasciu irgi gali buti ilgas antibiotiku vartojimas arba  virskinamojo trakto veiklos sutrikimas, kad ir sergant roto virusu. Taip pat jisai naudojamas ir kai kasa negamina pakankamai virskinimo fermentu.
Kadangi vaikas tik gimes gavo dideles dozes antibiotiku, tai dabar jam bet koks virskinimo sutrikimas atsiliepia zymiai sunkiau.

Aš žinau, kas yra linex, bifolakas ir jogurto kapsulės. Taip pat žinau, kas yra kreonas, mezim forte, pangrol. Ir kas yra pankreatinas aš irgi puikiai žinau. ir jo, ir bakterijų paskyrimo indikacijas aš irgi žinau. Be to aš nekritikuoju šių medikamentų, o tik jų sudavimo būdus. Ir pasiūliau kitus. Apie tai rašiau ir anksčiau, gal neskaitei? Nelabai suprantu, kodėl esu puolama?
Jei Tau nepatinka mano patarimas, gi gali juo nesinaudoti, beje o koks tavo išsilavinimas, jei ne paslaptis? Gal susijęs su medicina?
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 05, 15:10)
Ką aš ir norėjau pasakyti-kad vaikams, kurie negali praryti kapsulių yra skiriami MILTUKAI BIFOLAK. Išardytos bakterijos iš kapsulių ŽŪNA SKRANDYJE-tai reikškia, kad nesvarbu su dideliu kiekiu skysčio sumaišytos ar su mažu, jos paprasčiausiai nepatenka ten kur reikia-į storąją žarną. Miltukuose bakterijos ir yra apsaugotos mikrogranulėse, o jei vaistas ar bakterijos pakuojamos į kapsules - tai kapsulė ir atslieka apsauginį vaidmenį nuo skrandžio sulčių. Joks mąstantis gydytojas kapsulių neliepia ardyti.

galiu tik pritarti, jei medikamentas išleidžiamas kapsulių forma, reiškia ne be reikalo taip padaryta. Dar yra miltukais išleista flora care mirksiukas.gif
Na linex anotacijoj yra parašyta, kad kapsulę galima pradaryti ir turinį ištirpinus mažam kiekyje vandens sugirdyti, blogiau vaikui nuo to nebus, bet kiek preparato bus įsisavinta - g.gif štai klausimas koksai.
Šiaip jau nesupratau Silvutės logikos aprašant vaistus, nieks čia nesiginčijo ir neteigė, kad kreonas ir gerosios bakterijos tai tas pats
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 05, 17:12)
Aš žinau, kas yra linex, bifolakas ir jogurto kapsulės. Taip pat žinau, kas yra kreonas, mezim forte, pangrol. Ir kas yra pankreatinas aš irgi puikiai žinau. ir jo, ir bakterijų paskyrimo indikacijas aš irgi žinau. Be to aš nekritikuoju šių medikamentų, o tik jų sudavimo būdus. Ir pasiūliau kitus. Apie tai rašiau ir anksčiau, gal neskaitei? Nelabai suprantu, kodėl esu puolama?
Jei Tau nepatinka mano patarimas, gi gali juo nesinaudoti, beje o koks tavo išsilavinimas, jei ne paslaptis? Gal susijęs su medicina?

nesusijes, todel ir stengiuosi susirasti gydytojus, kuriais galeciau pasitiketi.
O jeigu tu zinai, tai kodel lygini du skirtingus vaistus, kuriu poveikis yra tik siek tiek panasus, bet ne analogiskas, bet iskart siulai viena keisti kitu.
Beje, jeigu neteko ardyti kreono kapsuliu, tai gal nematei, bet tenais yra ne miltukai, o granules. Siandien dar net specialiai pasiskaiciusi vaistininkes perklausiai, ar galima sitas kapsules ardyi. Atsakymas buvo galima, dar ir gavau lapeli su paskaiciavimais, kaip pagal vaiko svori reiketu teisingai dozuoti situs vaistus ne kapsulemis, bet butent ju isardytomis dalimis.
O puolama nesi, tik perklausiama, nes skleidi neteisinga informacija.
P.S jeigu jau siu kapsuliu taip grieztai negalima ardyti, tai kodel vaisto vartojimo instrukcijose to nera nurodoma. Kiek teko susidurti su kitais, tai ne viename teko surasti parasymus, kaip praryti nekramcius.

P.S buciuk, Saules poste kreona vaikui rekomenduojame keisti Bifolak, kurios butent ir priklauso prie geruju bakteriju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 05 balandžio 2006 - 19:24
undeSilvute Paskelbta Šiandien, 12:57
  QUOTE(Gulia @ 2006 04 01, 22:20)
Roto virusas turi pats isplauti is organizmo 
Smecta sustabdo viduriavima ir bakterijos lieka 
Kapsuliu ardyti nepatariama  juk yra vaistu-kitokiom formom,pvz.:miltukais

tai gal galia pasakyti, kuo pvz tokiu atveju keisti kad ir kreona. Taip yra ir kitu pavadinimu su ta pacia veikliaja medziaga, bet irgi kapsules.
Kokius3-4 men po gimimo juos vartojome ir nei viena gyvytoja nesake, kad blogai yra ardyti kapsule. Tuo labiau, kai vaikui paga lsvori ten net reikia trecdalio ar puses tos kapsules vienam kartui.
Gal dar nuvaziuok i neisnesiotu naujagimiu klinika santariskese ir ta pati pasakyk - idomu kokio atsakymo sulauksi
fined

Vaziuoti niekur nesiruosiu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif lotuliukas.gif
Juk Tu turi gydytoja,jos klausk lotuliukas.gif
Teisingai -jei musu patarimai Tau nepriimtini-gali jais nesinaudoti doh.gif
Taip pat gali Enterolio miltuka padalinti,kaip ir Linexo kapsule thumbup.gif
Netgi vaistininkes zino ir sako,kad geriau pirkite miltukus,jei vaikas negali nuryti kapsules(aisku,jei vaistininke megsta savo darba ir nuolat kelia savo kvalifikacija)

buciux drinks_cheers.gif jokiu gincu nebuvo juk
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 04 05, 20:22)
nesusijes, todel ir stengiuosi susirasti gydytojus, kuriais galeciau pasitiketi.
O jeigu tu zinai, tai kodel lygini du skirtingus vaistus, kuriu poveikis yra tik siek tiek panasus, bet ne analogiskas, bet iskart siulai viena keisti kitu.
Beje, jeigu neteko ardyti kreono kapsuliu, tai gal nematei, bet tenais yra ne miltukai, o granules. Siandien dar net specialiai pasiskaiciusi vaistininkes perklausiai, ar galima sitas kapsules ardyi. Atsakymas buvo galima, dar ir gavau lapeli su paskaiciavimais, kaip pagal vaiko svori reiketu teisingai dozuoti situs vaistus ne kapsulemis, bet butent ju isardytomis dalimis.
O puolama nesi, tik perklausiama, nes skleidi neteisinga informacija.
P.S jeigu jau siu kapsuliu taip grieztai negalima ardyti, tai kodel vaisto vartojimo instrukcijose to nera nurodoma. Kiek teko susidurti su kitais, tai ne viename teko surasti parasymus, kaip praryti nekramcius.

P.S buciuk, Saules poste kreona vaikui rekomenduojame keisti Bifolak, kurios butent ir priklauso prie geruju bakteriju

Silvute, Aš tiesiog neatsakiau į tavo klausimą, kuo keisti kreoną, nes jo nėra kuom keisti. O kalbėjau aš apie linex keitimą Bifolaku, linex labiau tinka suaugusiems ir vaikams, kurie nuryja kapsules (5-6m jau nuryja). Kodėl vartojimo instrukcijose nėra nurodoma, kad negalima ardyti kapsulių-nežinau,reiktų gamintojų klausti, beje instrukcijose visko būna prirašyta.
O teigiu todėl, kad apie vaistus esu perskaičiusi rimtesnės literatūros nei interneto puslapiai, nors ir ten galima rasti vertingos info.
Kaip turbūt supratai, kad pagal išsilavinimą esu gydytoja, nors ir ne vaikų, taigi žinau, ką sakau smile.gif
Nesirkit pačios ir jūsų leliai thumbup.gif
O teigiu todėl, kad
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 04 05, 21:41)
Silvute, Aš tiesiog neatsakiau į tavo klausimą, kuo keisti kreoną, nes jo nėra kuom keisti. O kalbėjau aš apie linex keitimą Bifolaku, linex labiau tinka suaugusiems ir vaikams, kurie nuryja kapsules (5-6m jau nuryja). Kodėl vartojimo instrukcijose nėra nurodoma, kad negalima ardyti kapsulių-nežinau,reiktų gamintojų klausti

bet linex kapsuliu instrukcijose butent ir yra nurodyta, kad maziems vaikams kapsele galima isardyti ir istirpinti mazame kiekyje vandens.
Primink kada atsirado bifolakas? Man atrodo as ne be reikalo linex vartojau vaikui, nes tada nelabai didesnis pasirinkimas buvo - dabar irgi duodu bifolak, tik kramtoma. Suvalgo kaip saldaini.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 04 06, 07:52)
bet linex kapsuliu instrukcijose butent ir yra nurodyta, kad maziems vaikams kapsele galima isardyti ir istirpinti mazame kiekyje vandens.
Primink kada atsirado bifolakas? Man atrodo as ne be reikalo linex vartojau vaikui, nes tada nelabai didesnis pasirinkimas buvo - dabar irgi duodu bifolak, tik kramtoma. Suvalgo kaip saldaini.

Kaip jau sakiau, instrukcijose visko būna parašyta, nereikia pamiršti, kad tame yra dar ir dalis komercijos. Aš jas kartais kaip paskaitau, tai mane pyktis apima. O bifolakas atsirado nelabai seniai, berods prieš metus.
Atsakyti
sausio menesi gulejome infekcineje ligonineje su bronchitu ir laringitu ten begulint pasigavome rota virusa gana sunke forma buvo labai bloga bukle todel pirma diena lasino lasalines po to girdziau juoda arbata smekta jogurto kapsules [kures ardziau ir tirpinau ] ir daviau kruti jokio kitokio vaisto neleido duoti sake sis virusas turi pats iseiti mums viskas susitvarke po 10 dienu thumbup.gif
Atsakyti
Ir mes susirgome taip vaikuciu gaila cray.gif
Atsakyti
...mes irgi jungiamės į sergančiųjų ratą....vakar dieną pradėjom viduriuoti .naktį vėmėm ir temperatūrą iki 39 užauginom....geriam smecta,linexir rehidroną( gerai ,kad vaikiukas visai noriai jį geria smile.gif ) ir žvakiukus naudojam,bet temperatūra vistiek nelabai pasiduoda cry.gif ....tikėkimės,kad viskas baigsis gerai.... soske.gif
Atsakyti
QUOTE(daiivule @ 2006 04 08, 12:25)
...mes irgi jungiamės į sergančiųjų ratą....vakar dieną pradėjom viduriuoti .naktį  vėmėm ir temperatūrą iki 39 užauginom....geriam smecta,linexir rehidroną( gerai ,kad vaikiukas visai noriai jį geria  smile.gif ) ir žvakiukus naudojam,bet temperatūra vistiek nelabai pasiduoda  cry.gif ....tikėkimės,kad viskas baigsis gerai....  soske.gif

Varksiukai tikekimes greitai pasveiksite,mums jau siandien geriau .Temperaturos jau nera, vaikas vaiksto kaip popieriaus lapas.Bijo ka nors valgyti sako dar vemsiu.Dabar dieta vandenukas ir dziuveseliai..... g.gif
Atsakyti
...kakutyje atsirado kraujo gyslelių, ar reiktų sunerimti...gal yra mamyčių labiau apsišvietusių...ir dar klausimėlis ,vyras nupirko bifolaco,bet jų nerekomenduojama iki 2metukų vaikiukams gerti,o mums11mėnesiukų,ar galim vartoti ar nelabai... unsure.gif
Atsakyti