Santariškėse roto tyrimas apie 22 Lt, padaro per gerą pusvalandį. Daro žarnyno infekcinio laboratorijoje.
Na va mes ir pasveikom, lygiai savaitė praėjo nuo ligos pradžios.Dukra jau antradienį išėjo į mokyklą, nors jėgos dar nevisiškai grįžę.Džiaugiuosi, kad nepatekom į ligoninę. Tyrimo nedarėm, nežinau ar čia tas roto, ar ne, nes kiek girdėjau, kad nevisiems papuolusiems į ligoninę su šiais simptomais pasitvirtino tas roto virusas. taigi, dar vienas pastebėjimas, kai pabaigėm gerti Pangrolį, tiksliau baigėsi vaistai, o viduriavimas - ne, vaistinėj pasiūlė Kreoną, nes Pangrolio neturėjo, tai gal čia sutapimas, bet mano abiem vaikam ryškiai pagerėjo, tiesiog nustojo viduriuoti. Tai tiek.Sveikite ligoniukai ir nesirkite sveiki.
Mes rota virusa is ligonines parsivezem ir pries naujus su abiem bernuskom savo ligoninese del jo 5 kartus gulejom, is kuriu 3 kartus reanimacijoje. Musu pastebejimai:
- kai vaikas viduriuoja ir vemia, ypac jei vaikas mazas, reikia labai ji stebeti, nes situacija gali pasikeisti vos per valandele. Mano trimetukas, kol su mazuoju buvau ligoninej, vemt pradejo paryciui, vos pora kartu,. paskui buvo kaip ir zvalus, bet kol grizom su mazuoju namo apie 12 val., vyresneli teko skubiai vezti i ligonine (man pasirode akytes idube ir staiga vangokas pasidare)m kur ji iskart i reanimacija 4 arom uzdare. Skysciu netekimas labai pavojingas maziems vaikams.
Del vaistu, tai reanimacijoje gydytojai sake, kad roto, kaip ir nora virusus reikia tiesiog "isplauti" is organizmo, jokio kitokio gydymo nera, tik geriamos tos gerosios bakterijos alla gefilus, linex, pusiausvyrai atstatyti. Del Smecta naudojimo, tai liepe jokiu budu negirdyti, nes Smecta efektyviai stabdo viduriavima, bet bakterijos lieka organizme, dauginasi, kaupiasi toksinai ir sirgimas tik dar labiau prailginamas.
- kai vaikas viduriuoja ir vemia, ypac jei vaikas mazas, reikia labai ji stebeti, nes situacija gali pasikeisti vos per valandele. Mano trimetukas, kol su mazuoju buvau ligoninej, vemt pradejo paryciui, vos pora kartu,. paskui buvo kaip ir zvalus, bet kol grizom su mazuoju namo apie 12 val., vyresneli teko skubiai vezti i ligonine (man pasirode akytes idube ir staiga vangokas pasidare)m kur ji iskart i reanimacija 4 arom uzdare. Skysciu netekimas labai pavojingas maziems vaikams.
Del vaistu, tai reanimacijoje gydytojai sake, kad roto, kaip ir nora virusus reikia tiesiog "isplauti" is organizmo, jokio kitokio gydymo nera, tik geriamos tos gerosios bakterijos alla gefilus, linex, pusiausvyrai atstatyti. Del Smecta naudojimo, tai liepe jokiu budu negirdyti, nes Smecta efektyviai stabdo viduriavima, bet bakterijos lieka organizme, dauginasi, kaupiasi toksinai ir sirgimas tik dar labiau prailginamas.
Ir mano abi mergaitės kankina kažkas neaiškaus: abi po vieną kartą pavėmė, mažoji viduriuoja, vyresnioji ne, nors abi vaikšto tokios tylios, išbalusios. Blogiausia, kad ir mums su vyru negera...Prisipirkom vaistų, gydysimės.
QUOTE(Liolialio @ 2006 02 22, 14:49)
Del Smecta naudojimo, tai liepe jokiu budu negirdyti, nes Smecta efektyviai stabdo viduriavima, bet bakterijos lieka organizme, dauginasi, kaupiasi toksinai ir sirgimas tik dar labiau prailginamas.
aš irgi norėčiau atkreipti mamų dėmesį į smectos nenaudojimą . Vaikas turi išviduriuoti toksinus. Smecta geriama vėliau, jokiu būdu ne ligos pradžioj.
mano maziui ir kazkas tikriausiai tas virusas temperatura, vakar pradejo vemti , nors neviduriuoja, bet baisiai vemia siandien vešim pas gydytoja , baisu kažkaip , bet kur ta virusa galima pasigauti , maniškis nei į darželį neina, nei vaikų aplink mus nėra
Mes irgi prasirgom sia baisia liga Baisu buvo tris dienas: veme, viduriavo ir auksta temp. Mazylis miegodavo visa para! Apie maista jokios kalbos nebuvo, gere irgi pakankamai mazai. Bandziau pilti i burnyte su svirkstu, bet isspjaudavo, galiausiai isvemdavo. Siule gultis i ligonine, bet likom namie. Aciu Dievui issikapstem Dabar vel laksto, duksta Gydemes Linex, dar bandziau Basica, jis visai neblogo skonio, bet tuo metu jis nieko nenorejo. Girdejau, kad prasirgus sia liga, po to igijamas metams laiko imunitetas siai ligai
Mums is bakteriju pasiule Jogurt arba Gefilus. Bet vaistinej buvo tik jogurt.
Bet, kaip pastebejau, visos minite Linex. Ar sios geros? ir kokiom dozem reiketu gerti 2m mergaitem? Ten raso 1 kapsule per 3 kartus isdalinti vienai dienai. Ar ir jus taip daret?
Bet, kaip pastebejau, visos minite Linex. Ar sios geros? ir kokiom dozem reiketu gerti 2m mergaitem? Ten raso 1 kapsule per 3 kartus isdalinti vienai dienai. Ar ir jus taip daret?
QUOTE(egluzei @ 2006 02 23, 15:35)
Mums is bakteriju pasiule Jogurt arba Gefilus. Bet vaistinej buvo tik jogurt.
Šiaip tai sako Geaflus geresnės už Linex ir skanesnės, taip mano didžioji sakė, nes dabar sirgdami išbandėm abejas.O dėl dozių - nieko panašaus, aš savo 10 mėn.vaikiukui duodavau 3kart per dieną po 1kapsulę, taigi 3 kapsules, kartais 2, sumaišydama i dalį košytės ar to pačio Geafilus jogurto. Jos tikrai nepakenks. O tas Valio firmos jogurtas Geafilus- irgi labai mums padėjo, kai po biškutį pradėjo valgyti.Ten yra tų pačių gerųjų bakterijų ir labai skanus.Vaikučiams po nieko nevalgymo labai norisi ko nors gaivaus.
daktare mums sake,kad gefilus jogurtas tiek pat turi bakteriju kiek viena kapsule,tai vartoti arba ta arba ta
Ir mes susirgom sia baisia liga
Mazius viduriuoja nuo antradienio nakties-ta nakti baisu atsiminti net pasisukti negalejo,paskui tempa virs 39 ir vemimas nuo tempos.Dabar jau maziau,jau ir noras valgyti atsirado,bet viskas iseina nesusivirskine nezinau ar pradeti gerti Pangroli nors gerai,kad geria daug,nes daktare sake-jei ka vaziuosite i ligonine sistemai
Vakar didzioji pradejo vemti +tempa virs 39.
Guli abudu -vienas ten,kitas ten ir lakstau
Papildyta:
Pradzioj daviau Smectos,bet dabar geras vaistas Enterolis
Mazius viduriuoja nuo antradienio nakties-ta nakti baisu atsiminti net pasisukti negalejo,paskui tempa virs 39 ir vemimas nuo tempos.Dabar jau maziau,jau ir noras valgyti atsirado,bet viskas iseina nesusivirskine nezinau ar pradeti gerti Pangroli nors gerai,kad geria daug,nes daktare sake-jei ka vaziuosite i ligonine sistemai
Vakar didzioji pradejo vemti +tempa virs 39.
Guli abudu -vienas ten,kitas ten ir lakstau
Papildyta:
Pradzioj daviau Smectos,bet dabar geras vaistas Enterolis
Mes nuo pirmadienio irgi sergam, mums rota virusą patvirtino laboratoriškai. Mažylė vėmė, viduriavo, karščiavo, be ligoninės nepsiėjom. Beveik savaitę vaikas nieko nevalgė, sukūdo, dabar po truputį atsigaunam. Mes gėrėm Enterolį, Gefilus ir dabar dar geriam, virškinimo fermentus, ir, aišku, svarbiausia atstatyti skysčių netekimą..