Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

QUOTE(Rucikas @ 2006 02 14, 14:00)
4u.gif Aš atsiprašau už tuos 3 vienodus parašymus - internetas siaubingai strigo ir taip pasidarė. Sorry

visiems pasitaiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucikas @ 2006 02 14, 10:26)
O Enterol nerekomendavo? Jie geriau uz Linex. Jeigu vemia Smecta netinka - labiau vemti gali. Laikykitės, gal kaip nors be ligoninės išsisuksit, nes ten geriau nepakliūti. Bet jei pakliūsit, nebijokit lašelinių - jos greit pastatys ant kojų. Ir po kiekvieno tuštinimosi apiplaukit, apvalykit ir tepkite tepaliuku, kad nesusierzintų oda ir užpakaliukas.
Ir dar, bandykite vandenuką gerti ne šaukšteliu, o iš švirkšto į burnytę po lašiuką dažnai. Mažiau laistosi ir daugiau į burną tenka.

Apie Enterol, nieko neminėjo, bet čia turbūt kažkas panašaus-tos gerosios bakterijos? Ar klystu? O apie švirkštą- gera mintis. Pabandysim.Ačiū už patarimus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, tai gerosios bakterijos, tik mūsų gydytoja sako, kad jos geriausios iš esančių ligos metu. O paskui Bifolac apie 3 savaites pasveikus reikia gerti, kad žarnyno mikroflora atsistatytų.
Atsakyti
Bet smekta tai gerai stabdo viduriavima, ja nors po lasiuka reikia sugirdyti, tai pirmas vaistas siai ligai. Aisku, jei ten stengsies visa puodeli jos isgerti, tai ir suauges apsivems, o po sauksteli tai tikrai galima. Ir taip kol visa sugirdysi. Gal delto manoji ne taip stipriai viduriavo, nes mes ja gerem. Šlyksti liga, bet ka dabar daryti? Manoji, nors jau ir didesne buvo (2,7 m), bet irgi ligos metu niekuo nesidomejo, tik man ant ranku miegojo. Brr kaip prisimenu ja vargsiuke be jegu drebanciom rankutem ir kojytem. Girdejau, kad pavasari pasirodys skiepai nuo roto thumbup.gif , kad nors kiek palengvins musu vaikuciu kancias
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erija: 15 vasario 2006 - 21:11
Labukas,ir mes turbut ta virusa pasigavom.Ispradziu manoji pradejo vemti,dar as galvojau kad maistu apsinuodijo,bet kai jau 4 kart apsiveme isvezem i ligonine,pastate lasaline,bet po pietu mus paleido namo,nes tyrimai geri buvo.Grize namo,vakare pradejo labai skystai viduriuoti ir temp. pakilo iki 37.5.Sekancia diena irgi viduriavo,siandien atrodo kad maziau,bet dar neaisku. Geriam labai daug arbatu,taip pat linex,pangrol.Tikiuosi kad vel nereikes vaziuoti i ligonine,bet galvoju jai dar iki rytojaus viduriuos tai turbut reiks vaziuoti.O kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(mamke @ 2006 02 16, 12:09)
Labukas,ir mes turbut ta virusa pasigavom.Ispradziu manoji pradejo vemti,dar as galvojau kad maistu apsinuodijo,bet kai jau 4 kart apsiveme isvezem i ligonine,pastate lasaline,bet po pietu mus paleido namo,nes tyrimai geri buvo.Grize namo,vakare pradejo labai skystai viduriuoti ir temp. pakilo iki 37.5.Sekancia diena irgi viduriavo,siandien atrodo kad maziau,bet dar neaisku. Geriam labai daug arbatu,taip pat linex,pangrol.Tikiuosi kad vel nereikes vaziuoti i ligonine,bet galvoju jai dar iki rytojaus viduriuos tai turbut reiks vaziuoti.O kaip jus manot?

Na, mes jau ketvirta diena, sergam.Mažiukas visai nieko, gan gyvas, bet vistiek skystai kakoja ir mažai geria, praktiškai tik mano pienuką.Bet ko gero pienukas jį ir gelbėja.O didžioji- tai trečia diena guli ir nelipa iš lovos, jei spėja tik iki tualeto.Šiandien dar viduriuoja, bet jau nebevemia ir neturi temperatūros, bet jėgų visiškai nėra. Valgyt nenori. O vaistukus geriam tuos pačius kaip ir jūs. Bet ryškaus pagerėjimo nėra, kažką girdėjau, kad tas blogumas gali tęstis iki 10 dienų, svarbu kad gautų pakankamai skysčių.Aš tikiuosi nuo ligoninės išsisukti, nes baisoka parsivežti ir kitų ligelių. Mano nuomone dar reikia ir išsigulėti, tiesiog leisti organizmui pailsėti, aišku ir stebėti ligoniukus, jeigu darosi visai vangūs- be ligoninės neišsiversi, nes trūksta skysčių. taigi sėkmės,sveikite.
Atsakyti
Mes ką tik įstojom į šį klubą. Išpradžių susirgo 7 m. mergaitė.galvojau , kad skrandukas sustreikavo, o pasirodo roto virusas. Po trijų parų vyresnioji 9 m. mergaitė, o galiausiai aš pati. Vyrui tik temperatūra pakilo. Mergaitėm 2 paras temperatūra laikėsi 40. O prieš savaitę buvom kitą virusą pasigavę. Tik pradėjom atsigaut, kai iš mokyklos parsinešė roto.Sirgom baisiai. Juokauju, kad naujas sulieknėjimo būdas. Jei nenorit važiuoti į ligoninnę, reiks daug kantrybės girdant vaikams vaistus. Stiprybės visiems sergantiems ir juos slaugantiems smile.gif
Atsakyti
mes irgi sergam rota virusu. Sunelis 1,3m is pradziu neblogai laikesi, nedaug viduriavo, nevemia, tik temperatura auskta buvo, po 2dienu buvo lyg ir pagerejimas, maniau kad sveikstam, o po to vel kita diena, dar blogiau pasidare, pradejo labai skystai viduriuoti,vandeningai, ryskiai geltonai. kolkas i ligonine nevaziuojam, nes vaikutis gana linksmas, nevangus, temperatura nukrito ir galima sugirdyti skysciu, nors ir sunkiai. dar mano pienuka geria, tas matyt palaiko jamjegas, nes nieko kita nenori...
Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2006 02 17, 13:35)
mes irgi sergam rota virusu. Sunelis 1,3m is pradziu neblogai laikesi, nedaug viduriavo, nevemia, tik temperatura auskta buvo, po 2dienu buvo lyg ir pagerejimas, maniau kad sveikstam, o po to vel kita diena, dar blogiau pasidare, pradejo labai skystai viduriuoti,vandeningai, ryskiai geltonai. kolkas i ligonine nevaziuojam, nes vaikutis gana linksmas, nevangus, temperatura nukrito ir galima sugirdyti skysciu, nors ir sunkiai. dar mano pienuka geria, tas matyt palaiko jamjegas, nes nieko kita nenori...

Taigi, taigi, aš irgi galvojau, kad sveikstam pagal sūnuko nuotaikėles, bet kakutis kaip skystas, taip skystas ir geltonas.Jau penkta diena.Šiandien lyg ir pilvelį pradėjo pūsti, užeina rėkia nei iš šio nei iš to, dukra irgi dar gulinėja ir viduriuoja, temperatūros nukrito abiems,bet vistiek abiems dar negera. O beje, labai gurgia pilvai, tiesiog maršus groja.
Atsakyti
Na, nebeistveriau, issikvieciau gydytoja.Tai dabar biskeli ramiau, nes kiekvienas viduriavimas is proto vede. Pasiziurejo kad vaikas gana linksmas, sypsosi ir bajeriuoja, sake i ligonine nereikia, na, jeigu butu vangus, nesidometu aplinka, tada jau šiaušti.
Skyscius liepe skaiciuoti taip: mes sveriam 11kg, tai mums skysciu isgerti reikia 1100ml per diena, jeigu butumem sveiki, o kadangi viduriuojam, tai tiek kiek isviduriuojam, tiek reikia ir papildyti. Liepe vesti grafika kiek isviduriuoja ar isvemia ir kiek isgeria. na, paziurejau kad maniskis nors ir daznai bet negausiai pridaro, kartais net jokio svorio nesijaucia pamperse, nors siusioti irgi nelabai siusioja sad.gif(( (tas gal negerai?) Pilvukai irgi marsus groja. Jauciu ir ash sergu, tik besimptomu, nes pilvai gargaliuoja irgi pastoviai, dar galva kazkodel skauda.
Dar sake gerti Rehidrona (mums jis visai nieko), nors 100ml per diena, gerti razinu nuovira, nes ryskiai truks kalio (del to gali pradeti net vemti); valgyti virtas morkas (jos sutraukia viduriukus); ryzius; jogurtus (bifido ar gefilus, nepamenu koks ten yra); gerti Gefilus bakterijas (sake geriau nei Linex).
Monejo kad per siuos metus jau su rotavirusu paguldyta tiek vaiku, kiek per visus pernai metus doh.gif
Greiciau šitas kosmaras baigtusi. Labai linkiu visiems apsieiti be reanimaciju, ligoninių. schmoll.gif
Atsakyti
Gal kam naudinga bus informacija:
Grybo gatveje, Vilniuj, Medcentre daro Rotaviruso tyrimus: 25 lt, atsakymas per 2h. reikia tik nuvezti kakuti.
Atsakyti
[quote=Merlote,2006 02 17, 20:11]
Ačiū už šviežiausią informaciją iš medikų. Kaip tik baigiam linex, reikės nusipirkti geafilus bakterijų. Jau labai išvargino ta liga ir vaikučius ir mane.Beje ir mano pilvas gurguliuoja, tik kol kas daugiau nieko, apart to, kad galva pasisuka, bet aš suverčiu viską blogam miegui. O mums ir dantys kokie 4 lenda iškart, tai vaikiukas išvis nežino, kas darosi: pilvas gurgia, dantenos niežti. Šnypščia, kaip tigriukas.Viskas supuolė į krūvą. O ar nesakė gydytoja, kiek laiko visi blogumai tęsis? lotuliukas.gif
Atsakyti