Įkraunama...
Įkraunama...

Rota virusas

Mes jau baigiam persirgt, gulėjom ligoninėj, lašino lašinę, dabar jau 10 dienų praėjo nuo ligos pradžios, bet dar truputį viduriuojam. doh.gif MB vietoj Linex nupirko Enterol miltelių, sakė kad jie tirpsta vandeny. Gal kuri bandėt ar jų toks pat poveikis. Kuo pradėjot primaitint po ligos. Maniškiui 8 mėn, kol kas duodu tik MP, bet jis jau nori valgyt, Rehidrono visai negėrė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2006 02 12, 15:01)
Prašom apšviesti mane neišmanėlę, kas ten per kreonas? g.gif

Virškinimo fermentas. Kadangi manąją visą ligos eigą lydėjo vien vėmimas, tai gydytoją liepė ant maisto užbarstyti Kreoną, kuris padėdavo suvirškinti suvalgytą maistą.Būdavo, kai ji pavalgo, tuoj apsnūsta, pasidaro vangi, skūsdavosi piršutinės pilvo dalies skausmu, o praejus valandai laiko - viską išvemdavo. Kai pradėjau duoti Kreoną, problemos dingo. Ten yra tokios piliulės, kadangi jų mažas vaikas nenuryja, tai reikia jas atidaryti ir užbarstyti ant maisto.
Atsakyti
QUOTE(Erija @ 2006 02 13, 15:58)
Virškinimo fermentas. Kadangi manąją visą ligos eigą lydėjo vien vėmimas, tai gydytoją liepė ant maisto užbarstyti Kreoną, kuris padėdavo suvirškinti suvalgytą maistą.Būdavo, kai ji pavalgo, tuoj apsnūsta, pasidaro vangi, skūsdavosi piršutinės pilvo dalies skausmu, o praejus valandai laiko - viską išvemdavo. Kai pradėjau duoti Kreoną, problemos dingo. Ten yra tokios piliulės, kadangi jų mažas vaikas nenuryja, tai reikia jas atidaryti ir užbarstyti ant maisto.

Aišku, ačiū, dabar jau žinosiu. 4u.gif
Atsakyti
Atrodo ir mes būsim tą roto pasigavę.Penktadienį svečiuose buvo kaimynė su kaip ji pati sakė kažką užvalgiusia dukra, kuri pas mus vėmė. Šiandien mano mažiukas jau 4 kartą tuštinasi gausiai skystai geltonai ir labai keistas kvapas, bet tikrai ne acetono. Net sauskelnės neišlaiko, kiekvieną kart visus rūbelius keičiu. Labai ta jau geltona spalva išmatų neramina.Kaip ten buvo, mamytės, su ta kakučių spalva ir kvapu. Labai jau grėsmingai man skamba tas žodis "ligoninė" ir visokie bronchitai po jos. Lauksim ryto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 13 vasario 2006 - 21:24
QUOTE(tsima @ 2006 02 13, 21:22)
Atrodo ir mes būsim tą roto pasigavę.Penktadienį svečiuose buvo kaimynė su kaip ji pati sakė kažką užvalgiusia dukra, kuri pas mus vėmė. Šiandien mano mažiukas jau 4 kartą tuštinasi gausiai skystai geltonai ir labai keistas kvapas, bet tikrai ne acetono. Net sauskelnės neišlaiko, kiekvieną kart visus rūbelius keičiu. Labai ta jau geltona spalva išmatų neramina.Kaip ten buvo, mamytės, su ta kakučių spalva ir kvapu. Labai jau grėsmingai man skamba tas žodis "ligoninė" ir visokie bronchitai po jos. Lauksim ryto.

Jei maitini savo pienu, tai ligos eiga yra kiek lengvesne ir greiciau praeina. Mes uzsikretem nuo kaimyno leliuko. Ji dar maitina mama, tai palyginus su maniske, jis prasirgo gan lengvai. Aisku, cia labai priklauso ir nuo zmogaus, kaip jo organizmas sugeba susidoroti. Visas baisumas sioje ligoje, kad netenkama daug skysciu. Jei vaikas daug geria, tai nieko baisaus. O kvapas tai istikruju baisus, spalva, manau , priklauso nuo suvalgyto maisto. Taip kad, daug girdyk, ir ligoniniu isvengsit. Sekmes sveikstant mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mums 9.5 mėn. Dar gauna pienuko prieš miegelius ir naktį, tik vat, kad nelabai ką geria, o pieno nekažin kiek jau yra.Bandau su šaukšteliu vandenuko,tai kartais pavyksta, bet dažniausiai ne.Sėdi dabar ant kelių, net klaviatūra nebedomina, šiaip kaip sveikas -jis daugiau parašo nei aš, odabar tik žiūri ir viskas.Tikimės, kad ryte bus geriau.Labai norėtume 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2006 02 13, 22:03)
Mums 9.5 mėn. Dar gauna pienuko prieš miegelius ir naktį, tik vat, kad nelabai ką geria, o pieno nekažin kiek jau yra.Bandau su šaukšteliu vandenuko,tai kartais pavyksta, bet dažniausiai ne.Sėdi dabar ant kelių, net klaviatūra nebedomina, šiaip kaip sveikas -jis daugiau parašo nei aš, odabar tik žiūri ir viskas.Tikimės, kad ryte bus geriau.Labai norėtume 4u.gif

Atrodo rytas nekoks pas mus, nors saulė lyg ir nori šviesti.Mano didžioji šiandien neišėjo į mokyklą, guli paslika: viduriuoja vemia, skauda pilvą.Ko gero brolis bus užkrėtęs. Taigi visa ligoninė namie. Mažiukui sukilo 38 temperatūra.Dar turiu vilties, kad kažkaip išsikapanosim namie, bandom gerti skysčių.Gydytoja patarė gerti abiem PANGROL-virškinimui gerinti ir linex, dar smektos.Liūdna. verysad.gif
Atsakyti
O Enterol nerekomendavo? Jie geriau uz Linex. Jeigu vemia Smecta netinka - labiau vemti gali. Laikykitės, gal kaip nors be ligoninės išsisuksit, nes ten geriau nepakliūti. Bet jei pakliūsit, nebijokit lašelinių - jos greit pastatys ant kojų. Ir po kiekvieno tuštinimosi apiplaukit, apvalykit ir tepkite tepaliuku, kad nesusierzintų oda ir užpakaliukas.
Atsakyti
O Enterol nerekomendavo? Jie geriau uz Linex. Jeigu vemia Smecta netinka - labiau vemti gali. Laikykitės, gal kaip nors be ligoninės išsisuksit, nes ten geriau nepakliūti. Bet jei pakliūsit, nebijokit lašelinių - jos greit pastatys ant kojų. Ir po kiekvieno tuštinimosi apiplaukit, apvalykit ir tepkite tepaliuku, kad nesusierzintų oda ir užpakaliukas.
Ir dar, bandykite vandenuką gerti ne šaukšteliu, o iš švirkšto į burnytę po lašiuką dažnai. Mažiau laistosi ir daugiau į burną tenka.
Atsakyti
Ir dar, bandykite vandenuką gerti ne šaukšteliu, o iš švirkšto į burnytę po lašiuką dažnai. Mažiau laistosi ir daugiau į burną tenka.
Atsakyti
Labukas. Ir mes jau lyg ir baigiam sirgt šia baisia liga, nes jau nuo praeito sekmadienio visi kankinames. Vyriasnejam jau tas baisusis rotavirusas prajėjo, o mažoji dar ir šiandien nelabai gražiai tuštinos, bet jau, jau... Mano leliukai gėrė Regidroną; sūnui, kaip nekeista, jis patiko, tai nebuvo problemų, o dukrelei teko su švirkštu lašinti į burnytę. Nuo temperatūros mes gėrėm Ibufeną, nes pakildavo iki 38,5. O nuo vidurių putimo - Espumisaną. Be to dažnai duodavau gerti. Dabar sūnui duodu valgyti lengvesnį maistą, be to geria Actimel, nes Linex kapsulės jam nepatinka. Dukrelė iki dabar geria Linex. Bet ir baisi lyga, vaikai pavargę, išseke, niekada negalvojau, kad pagausim tokį virusą. O atnešė tą virusą mums turbūt tėtis iš kažkur, nes dvi savaites iki ligos mes niekur nebuvom ir pas mus niekas nebuvo atėjęs, taigi saugokitės labai, labai. smile.gif
Atsakyti
4u.gif Aš atsiprašau už tuos 3 vienodus parašymus - internetas siaubingai strigo ir taip pasidarė. Sorry
Atsakyti