o mes iš vis iš klaipėdos dūmėm i tėviškę, t.y., šiaulius ir krikštijom Petro ir Povilo. tik nepatiko ,kad buvo ''masovkė'' o kunigas fainas mokėjo krikštatėviai, kiek, neklausiau.
QUOTE(0jura @ 2006 05 23, 18:42)
o mes iš vis iš klaipėdos dūmėm i tėviškę, t.y., šiaulius ir krikštijom Petro ir Povilo. tik nepatiko ,kad buvo ''masovkė'' o kunigas fainas mokėjo krikštatėviai, kiek, neklausiau.
aišku.Mes tai užsisakėm Šv. Jurgio bažnyčią. Ten buvo mūsų vestuvės tai labai patiko, pažiūrėsim kaip bus su krikštynom.
QUOTE(wlaura @ 2006 05 15, 14:22)
Aš norėčiau krikštyti liepos mėn., tai maždaug prieš kiek laiko tartis?Ir ar kokias paskaitas prieš tai reikia lankyti? Mano draugė Vilniuje tai lankė...Ir dar mažas klausimėlis kiek planuujate mokėti?...
Nueikit prieš gerą mėnesį. Paskaitų neturėtų reikt lankyt jokių Po mišių nueikit į kleboniją- maža gatvelė už bažnyčios, berods Kražių, susirasit kleboną ir pakalbėsit
[quote=ligiukss,2006 05 23, 20:06]
aišku.Mes tai užsisakėm Šv. Jurgio bažnyčią. Ten buvo mūsų vestuvės tai labai patiko, pažiūrėsim kaip bus su krikštynom.
[/quote
Papasakokit,kaip Jums sekėsi su krikštynom,ar labai sunku susitarti su kunigu? Mes irgi ruošiamės savo mažąją ten krikštyti
[/quote
Papasakokit,kaip Jums sekėsi su krikštynom,ar labai sunku susitarti su kunigu? Mes irgi ruošiamės savo mažąją ten krikštyti
Tai gi pernai liepos mėn. savo pupą Šv. Jurgio bažnyčioje sėkmingai pakrikštijome. Kunigas jaunas, labai malonus. krikštynos buvo tokios šiltos ir jaukios, nepaisant to, kad panele išsisai pražliubė, nes patepimai ir vandens užpylimai žiauriai nepatiko... Na, mus tetukas prieš kokias 3 savaites nulėkė į kleboniją ir susitarė. Nieko ten jo neklausė, tik ar bažnyčioje tuokėmės. Kia išgirdo, kad ne, tai nieko nemoralizavo ir krikštyt netsisakė. Žodziu, buvo šaunu. Po kriškštynų tai krikštatėvis nuėjo į zakristiją pas kunigėlį ir paaukojo, kažkaip negražu man buvo klausti kiek, tai tiksliai pasakyt negaliu. manau, kad 50 arba 100 Lt.
QUOTE(Edana @ 2007 05 21, 08:48)
Tai gi pernai liepos mėn. savo pupą Šv. Jurgio bažnyčioje sėkmingai pakrikštijome. Kunigas jaunas, labai malonus. krikštynos buvo tokios šiltos ir jaukios, nepaisant to, kad panele išsisai pražliubė, nes patepimai ir vandens užpylimai žiauriai nepatiko... Na, mus tetukas prieš kokias 3 savaites nulėkė į kleboniją ir susitarė. Nieko ten jo neklausė, tik ar bažnyčioje tuokėmės. Kia išgirdo, kad ne, tai nieko nemoralizavo ir krikštyt netsisakė. Žodziu, buvo šaunu. Po kriškštynų tai krikštatėvis nuėjo į zakristiją pas kunigėlį ir paaukojo, kažkaip negražu man buvo klausti kiek, tai tiksliai pasakyt negaliu. manau, kad 50 arba 100 Lt.
paskaičiau ir persigandau o tai jei mes nesam susituokę? neleis vaiko krikstyti? ar kaip? gal ir kvailas klausimas, bet man tas postas užkliuvo
QUOTE(Droo @ 2007 05 21, 12:12)
paskaičiau ir persigandau o tai jei mes nesam susituokę? neleis vaiko krikstyti? ar kaip? gal ir kvailas klausimas, bet man tas postas užkliuvo
negali atsakyti, privalo pakrikštyti, tik kai kurie pradeda moralizuoti ir pan.
QUOTE(Edana @ 2007 05 21, 08:48)
O krikšto žvakę kur galima Šiauliuose nusipirkti ? ( aš naujokė Šiauliuose,nesenai gyvenu )
QUOTE(DianaG @ 2007 05 20, 20:22)
Labai gerai viskas sekėsi,kunigas labai fainas.Viskas super
sveikutes ,o as is vis bijau savo dukrytes kikstynu,nes sia vasara planuojam krikstyt,bet yra taip kad krikstateviais jau seniai isrinkom mano geriausia drauge su vyru,kuris yra musulmonas ,tai va kaip issiaiakinau,jis negali buti krikstateviu ,tai turesim tik kriksto mamyte.Tai va,neisivaizduoju ka kunigas pasakys ,o plius dar mes su vyru nesituoke baznycioj...
Na mes šiandien buvom į šv. Jurgio bažnyčią nuvažiavę tartis dėl krikštynų.Norim krikštyti birželio 16 d.,tai sakė ateiti prieš savaitę ir nebus jokių problemų Dar ir valandą leido pasirinkti
Dėl krikštatėvių tai sakė,kad turi būti būtinai katalikai,priėję Pirmos Komunijos.
Netinka išsituokę,neėmę "šliūbo" bažnyčioje(atseit koks bus pavyzdys vaikui).
Šiaip tai kunigas labai fainas,mums patiko
QUOTE(DianaG @ 2007 05 21, 18:28)
O krikšto žvakę kur galima Šiauliuose nusipirkti ? ( aš naujokė Šiauliuose,nesenai gyvenu )
Kriksto zvakiu maciau Saules mieste "Cipollino" parduotuveje,taip pat yra univermage antrame aukste,kur yra vaiku prekes