Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp IUI ir IVF

QUOTE(ooo @ 2012 04 12, 20:41)
gali buti, kad reaguoju n eadekvaciai, nes zmogus juokaudama sake, bet... biski PMS'as matyt smegenis spaudzia. ir siaip persidirbimas...

Nesiparink console.gif
Aišku smagu, kai esi vertinamas, reikalingas, svarbus darbe, bet... taip jau yra, kad mums, moteroms, ateina laikas šiek tiek atitrūkti nuo tokių darbų, juk to mes čia visos ir siekiam mirksiukas.gif motinystė yra visiškas force majeure hihihi.gif
Bet visa tai tu ir pati puikiai žinai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.

VMI apsalo - nebesuskaiciuoja savo pinigu. pagal musu buhalterija - permoka, pagal juos - vajej kokio dydzio nedamoka. Zodziu, jie paima pinigus, ju negrazina, bet ir kokio PVM skolos nemazina. Klausimas - o kur pinigai? man negrizo, pas ju nera, bet i ju saskaita nukeliavo. Tada jie paima, inkasuoja tavo saskaita ir varo is jos viska, ko tik nori ir kas tik i ta saskaita iplaukia, kol tu neuzsiparini ir nepaaiskini, kad sumokejai ir ju pinigu atemimas yra praktiskai nelegalus. O jeigu nori grazinti savo permokas, jie ateina su visisku patikrinimu, kuri tesia iki 25 men dienos, kai reikia vel moketi imokas ir tada alia 'uzskaito', rezultate tu gauni vmi patikrinima nuo galvos iki koju ir jokiu pinigu nebeatgauni. Stai kaip reikia dirbti.

Labai dziugu uz Zuzliuka.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 16, 16:16)
VMI apsalo - nebesuskaiciuoja savo pinigu.

doh.gif Be žodžių gun_bandana.gif

Kaip pati laikaisi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 16, 17:16)
Sveikos.

VMI apsalo - nebesuskaiciuoja savo pinigu. pagal musu buhalterija - permoka, pagal juos - vajej kokio dydzio nedamoka. Zodziu, jie paima pinigus, ju negrazina, bet ir kokio PVM skolos nemazina. Klausimas - o kur pinigai? man negrizo, pas ju nera, bet i ju saskaita nukeliavo. Tada jie paima, inkasuoja tavo saskaita ir varo is jos viska, ko tik nori ir kas tik i ta saskaita iplaukia, kol tu neuzsiparini ir nepaaiskini, kad sumokejai ir ju pinigu atemimas yra praktiskai nelegalus. O jeigu nori grazinti savo permokas, jie ateina su visisku patikrinimu, kuri tesia iki 25 men dienos, kai reikia vel moketi imokas ir tada alia 'uzskaito', rezultate tu gauni vmi patikrinima nuo galvos iki koju ir jokiu pinigu nebeatgauni. Stai kaip reikia dirbti.

čia įdomiai - į vienus vartus. Visada laimi tik viena pusė..
Papildyta:
O aš kraustausi čia iš IUI temukes, nes ten esu nebe į temą tongue.gif Laukiu mmm, darysim dar spermogramą, eisim pas gydytoja viską suderint, atliksim visus reikalingus kraujo tyrimus ir dar kitą ciklą, jei viskas gerai, startuojam su IVF .
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2012 04 16, 21:44)
doh.gif Be žodžių  gun_bandana.gif

Kaip pati laikaisi? smile.gif
nezinau. labai daug bedu. bandau kapanotis. o smegenis prasiplaunu sporto saleje. edu saljerus... tiesa apie saljerus, kad padeda sukusti ir naudingi organizmui. bet jau nebegaliu i juos ziureti, kiek galima zole minti.. tai vat dabar sardele kapuoju.

QUOTE(Shira @ 2012 04 17, 11:57)
čia įdomiai - į vienus vartus. Visada laimi tik viena pusė..
Papildyta:
O aš kraustausi čia iš IUI temukes, nes ten esu nebe į temą  tongue.gif Laukiu mmm, darysim dar spermogramą, eisim pas gydytoja viską suderint, atliksim visus reikalingus kraujo tyrimus ir dar kitą ciklą, jei viskas gerai, startuojam su IVF .

aj, pas mus LT specialiai viskas daroma, kad zmones badauti pradetu, tada jie taps pigi darbo jega, jeigu anksciau uz ta darba 4 tukst gaudavo, tai dabar 800 mokes ir bus gerai. As tiesiog matau ta tycini zmoniu spaudima isalkti, nusigerti... uz sildyma tevai praeita menesi 1000 sumokejo.. kur matyti? zodziu...

as tai is viso "nestuminese" temose nebe i tema. apie vaikus nebera nei kalbos.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 17, 16:14)
nezinau. labai daug bedu. bandau kapanotis. o smegenis prasiplaunu sporto saleje. edu saljerus... tiesa apie saljerus, kad padeda sukusti ir naudingi organizmui. bet jau nebegaliu i juos ziureti, kiek galima zole minti.. tai vat dabar sardele kapuoju.
aj, pas mus LT specialiai viskas daroma, kad zmones badauti pradetu, tada jie taps pigi darbo jega, jeigu anksciau uz ta darba 4 tukst gaudavo, tai dabar 800 mokes ir bus gerai. As tiesiog matau ta tycini zmoniu spaudima isalkti, nusigerti... uz sildyma tevai praeita menesi 1000 sumokejo.. kur matyti? zodziu...

as tai is viso "nestuminese" temose nebe i tema. apie vaikus nebera nei kalbos.

kas ten do maistas tie salierai, man tai tik prieskonis tongue.gif
Šildymas, jo...liūto dalis šeimos pajamose. Mes apie 800lt suplakėm. Žiauru. Už šildymą mokėk, ligoninėj, nors ir neoficialiai - mokėk. O kur mano pinigai mokami valstybei nueina - nežinau. Nepasinaudoju kažkaip. O VMI aš likau skolinga. Nes porą mėn per daug uždirbau. Argi ne juokinga?
Meidenana, bus vaikai, vot garantuoju, kad vistiek jie pas tave bus. Nu užmušk, bet nuojauta lotuliukas.gif
Papildyta:
O dėl babkių dar- neįsivaizduoju, kad reiks daryt, jei nepavyks IVF. Pastot natūraliai, be šansų, antram IVF pinigų nebebus. Tai ką, ate svajonei, taip išeina. Galėtų valstybė nors pačias procedras kompensuot. Net ir 50% būtų laaaabai gerai. Pasvajojau, ane ?
Atsakyti
QUOTE(Shira @ 2012 04 17, 16:00)
kas ten do maistas tie salierai, man tai tik prieskonis  tongue.gif
Šildymas, jo...liūto dalis šeimos pajamose. Mes apie 800lt suplakėm. Žiauru. Už šildymą mokėk, ligoninėj, nors ir neoficialiai - mokėk. O kur mano pinigai mokami valstybei nueina - nežinau. Nepasinaudoju kažkaip. O VMI aš likau skolinga. Nes porą mėn per daug uždirbau. Argi ne juokinga?
Meidenana, bus vaikai, vot garantuoju, kad vistiek jie pas tave bus. Nu užmušk, bet nuojauta  lotuliukas.gif
Papildyta:
O dėl babkių dar- neįsivaizduoju, kad reiks daryt, jei nepavyks IVF. Pastot natūraliai, be šansų, antram IVF pinigų nebebus. Tai ką, ate svajonei, taip išeina. Galėtų valstybė nors pačias procedras kompensuot. Net ir 50% būtų laaaabai gerai. Pasvajojau, ane ?

mes su vyru irgi 860 suplakem.
Ne, nu kaip tu dristi uzsidirbti ir neatiduoti didesnes dalies? juk reikia juos tau ismaitinti visus.. tu man ziurek, seimo be pietu nepalik nono.gif

bus tai bus, bet dabar tikrai ne jie galvoje.. Kazkaip aplinkui vienos nescios drauges. Aj, ka cia.. irnesakyk.gif

Tu net ne pasvajojei, o praktiskai durnyno kliedesiai pasigirdo lotuliukas.gif kaip tau i galva tokia mintis atejo??? O jeigu rimtai, tai jeigu nuspres kompensuoti, tai 'pastojimo norma' bus 1 kiauside, 10 mln ir 20% judrumas. ir jeigu turesi nors viena rodikli didesni - skaitysis, kad esi sveika naturaliam pastojimui lotuliukas.gif lotuliukas.gif as jau prakandau sia sistema..
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 17, 18:25)
Tu net ne pasvajojei, o praktiskai durnyno kliedesiai pasigirdo lotuliukas.gif kaip tau i galva tokia mintis atejo??? O jeigu rimtai, tai jeigu nuspres kompensuoti, tai 'pastojimo norma' bus 1 kiauside, 10 mln ir 20% judrumas. ir jeigu turesi nors viena rodikli didesni - skaitysis, kad esi sveika naturaliam pastojimui  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif as jau prakandau sia sistema..

biggrin.gif nu jo, pagal tuos kriterijus atitinkam beveik. Lieka prarasti kiaušidę. Tfu tfu tfu.
Dar man viena durna mintis kilo dėl vaisingumo klinikų ir mokesčių. Nu, pvz. IUI duoda 15%, IVF apie 30-40% pastojimo tikimybę, tai nu logiška, kad nepavykus turėtų grąžinti tą sumą blink.gif . Ar aš čia vėl iš durnyno lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shira: 17 balandžio 2012 - 16:38
QUOTE(Shira @ 2012 04 17, 17:38)
biggrin.gif nu jo, pagal tuos kriterijus atitinkam beveik. Lieka prarasti kiaušidę. Tfu tfu tfu.
Dar man viena durna mintis kilo dėl vaisingumo klinikų ir mokesčių. Nu, pvz. IUI duoda 15%, IVF apie 30-40% pastojimo tikimybę, tai nu logiška, kad nepavykus turėtų grąžinti tą sumą  blink.gif . Ar aš čia vėl iš durnyno  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na, cia gal ne, nes pvz, kai eini i tira saudyti ir nepataikai - juk uz saudyma pinigu negrazina, ane? jie gi dirbo, plove sperma ir t.t. Na, nebent tureti kazkokia formule, pagal kuria IUI, kuris turejo idealiai pavykti - nepavyko. Kaip man lapkriti kad buvo - tiesiog aplaidai apskaiciavo O ir suleido 'na ura'. Aisku, snipstas gavosi.
Atsakyti
Netikiu, kad jeigu nevaisingumo gydymas būtų kažkiek kažkaip kompensuojamas, tai mes realiai tą naudą ir pajaustume. Neseniai vaistinėje girdėjau tokį pokalbį: moteriškė nori pirkti vaistų, vaistininkė ją perspėja, kad "nuo tada kai šituos vaistus padarė kompensuojamus, jų kaina pakilo iki debesų". Įsivaizduojat??? doh.gif
Tai manau, kad tas pats būtų ir čia. Na kainuoja tarkim IVF 10 000 Lt, jeigu kompensuoja 50%, tai porai turėtų kainuot 5 000 Lt, o bet tačiau, staiga IVF kaina pasidaro kokie 20 000 Lt ir su kompensacija pora moka tą patį kaip ir anksčiau, o laimi tik klinikos.
Na pavyzdys gal ir per grubus, bet šiaip esu visiškai tikra, kad klinikos iš to kažkiek uždirbtų.
Dar galim prisiminti kas būna kai sumažina PVM. Ar pirkėjai pajaučia kainų mažėjimą? Ne, tik kiti pajaučia pelno padidėjimą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(maika @ 2012 04 17, 20:01)
Netikiu, kad jeigu nevaisingumo gydymas būtų kažkiek kažkaip kompensuojamas, tai mes realiai tą naudą ir pajaustume. Neseniai vaistinėje girdėjau tokį pokalbį: moteriškė nori pirkti vaistų, vaistininkė ją perspėja, kad "nuo tada kai šituos vaistus padarė kompensuojamus, jų kaina pakilo iki debesų". Įsivaizduojat???  doh.gif
Tai manau, kad tas pats būtų ir čia. Na kainuoja tarkim IVF 10 000 Lt, jeigu kompensuoja 50%, tai porai turėtų kainuot 5 000 Lt, o bet tačiau, staiga IVF kaina pasidaro kokie 20 000 Lt ir su kompensacija pora moka tą patį kaip ir anksčiau, o laimi tik klinikos.
Na pavyzdys gal ir per grubus, bet šiaip esu visiškai tikra, kad klinikos iš to kažkiek uždirbtų.
Dar galim prisiminti kas būna kai sumažina PVM. Ar pirkėjai pajaučia kainų mažėjimą? Ne, tik kiti pajaučia pelno padidėjimą  verysad.gif

Esi visiskai teisi... Su IVF bus kaip su antstoliais, kai jie uzmeta sau 110% baudos dydzio.. O dabar kai nori is ju paslaugu 50% i biudzeta, tai savaime aisku, kad antstoliu 'paslaugos' zmogui likusiam ir taip be darbo ir be padoriu pajamu kainuos 220%.. jeigu ne daugiau.. degalu akciza atpigino, bet kaina kazkodel tik auga.. tyciojasi is musu ir tiek.. O ka mes galim padaryti? Kiausiniais apmetyti seima? Ot, naudos bus... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 17 balandžio 2012 - 19:11
QUOTE(Maidenana @ 2012 04 17, 19:26)
Na, cia gal ne, nes pvz, kai eini i tira saudyti ir nepataikai - juk uz saudyma pinigu negrazina, ane? jie gi dirbo, plove sperma ir t.t. Na, nebent tureti kazkokia formule, pagal kuria IUI, kuris turejo idealiai pavykti - nepavyko. Kaip man lapkriti kad buvo - tiesiog aplaidai apskaiciavo O ir suleido 'na ura'. Aisku, snipstas gavosi.

Matai, tire ir pataikymo procentas tik nuo saudytojo priklauso. O cia vat daugiausia viskas nuo gydytoju. Juk jie vaistus skiria, gydyma koreguoja, proceduras parenka. Tai ne veltui pasako, kokia tikimybe. Ir jie turi garantija, kad pavyks/nepavyks - vistiek sumokesim. Tai mes tada galim vadinasi apeliuot tik i gydytojo sazine. Vat as ir mastau - jei zinotu, kad reiks grazint, ar nesistengtu labiau???
Kad ir tavo aprasytu atveju, pvz. , kai na ura suleido.
Papildyta:
Maika, gal tu ir teisi. Mes is savo valstybes tikriausiai siuo klausimu paramos nebesulauksim. Gal tik ateinancios kartos. Nes nevaaisingumo mastai sparciai auga.
Atsakyti