Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp IUI ir IVF

QUOTE(*River* @ 2012 05 23, 14:39)
Siaip neatrodo blogai... Judrumas ir kiekis geri, tik negyvu daugoka. O leukocitu nera? Atsimenu, mums aiskino, kad agliutinacija gali buti del infekcijos (nors pas mano vyra buvo infekcija, bet agliutinacija normali).

Kas tos spermiogenines lasteles?

Nors dar syki paskaiciau ir nesupratau: judrumas 62%, o gyvu spermiju tik 52%? Kaip gali buti gyvu maziau negu judriu?

leukocitu nera..
gyvu pagal normas tuto buti 60-80%. as taip suprantu, kad visame ejakuliante 52% gyvu, is kuriu 62% judrus. Cia jeigu imti tik gyvus (tuos 52%) uz 100%, tai juose 62% judriu.
O gal zinai apie agliutinacija kazka ir kad 'netista'? Kurt 'tasumas" parasyta - netista.

Del tu spermiogeniniu lasteliu neturiu zalio supratimo. Tiesa, atverciau 2010 m spermograma, tai beveik tas pats, tik agliutinacija dabartine mazesne ir padidejes kiekis. judrumas kaip buvo 52% taip ir yra. Zodziu, mums tik IUI, nes ta aggggggliu dingsta kai sperma issiplauna.

Bet kuriuo atveju, kaip IUI tai gal puse velnio sperma, bet apie natur galima pasvajoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 23 gegužės 2012 - 18:57
QUOTE(Maidenana @ 2012 05 23, 19:30)
leukocitu nera..
gyvu pagal normas tuto buti 60-80%. as taip suprantu, kad visame ejakuliante 52% gyvu, is kuriu 62% judrus. Cia jeigu imti tik gyvus (tuos 52%) uz 100%, tai juose 62% judriu.
O gal zinai apie agliutinacija kazka ir kad 'netista'? Kurt 'tasumas" parasyta - netista.

Bet kuriuo atveju, kaip IUI tai gal puse velnio sperma, bet apie natur galima pasvajoti.

Keistai cia skaiciuoja tuos gyvus - negyvus, pirmasyk taip matau...

Del tasumo, tai gal gerai kad netista g.gif Bent jau tose spermogramose, kur mes darem (VK ir M&V) visur parasyta, kad tasumo norma <2 cm, tai jeigu netista, turbut butu 0 cm, tai reiskia gerai. Pas mano vyra visur buna parasyta, kiek cm (dazniausiai per daug rolleyes.gif )
Dar svarbu skystejimas, pas mano vyra daznai neskysteja sperma (bet visada padedavo vit. E)

Apie agliutinacija skaiciau, kad lyg padeda vit. C ir cinkas. Saviskiui dabar girdau. VK agliutinacijos norma <5%, tai pas mano vyra spermogramose parasyta <5%, bet kai nese tyrima, pati maciau, kad ten buvo keli "zele" gabaliukai g.gif Urologas sake, kad tai ir yra ta agliutinacija. Sake, kad gali buti del infekcijos arba gali buti autoimunine problema, kai organizmas atpazista spermatozoidus kaip svetimkunius ir isskiria pries juos antikunius.

Jo, IUI pas jus laisvai pakanka, o del natur tai neaisku, nes truputi neaisku su tuo gyvu skaiciumi. 60-80 % gyvu - nemaciau tokios normos niekur g.gif
Atsakyti
SVEIKUTES 4u.gif Noriu pasiteiraut:ar esat kas is jusu gere Dufastona ir matave BT?Ar daug uzkelia dufas BT?
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 05 23, 20:01)
Keistai cia skaiciuoja tuos gyvus - negyvus, pirmasyk taip matau...

Del tasumo, tai gal gerai kad netista  g.gif  Bent jau tose spermogramose, kur mes darem (VK ir M&V) visur parasyta, kad tasumo norma <2 cm, tai jeigu netista, turbut butu 0 cm, tai reiskia gerai. Pas mano vyra visur buna parasyta, kiek cm (dazniausiai per daug  rolleyes.gif )
Dar svarbu skystejimas, pas mano vyra daznai neskysteja sperma (bet visada padedavo vit. E)

Apie agliutinacija skaiciau, kad lyg padeda vit. C ir cinkas. Saviskiui dabar girdau. VK agliutinacijos norma <5%, tai pas mano vyra spermogramose parasyta <5%, bet kai nese tyrima, pati maciau, kad ten buvo keli "zele" gabaliukai  g.gif Urologas sake, kad tai ir yra ta agliutinacija.  Sake, kad gali buti del infekcijos arba gali buti autoimunine problema, kai organizmas atpazista spermatozoidus kaip svetimkunius ir isskiria pries juos antikunius.

Jo, IUI pas jus laisvai pakanka, o del natur tai neaisku, nes truputi neaisku su tuo gyvu skaiciumi. 60-80 % gyvu - nemaciau tokios normos niekur  g.gif
pas vyra suskisteja per 30 min ir netista ir yra grina 'zele' gabaliukais.. Butu leukocitu, pagalvociau ant infekcijos, taciau leukocitu nera.. Su ta agliutinacija, tai spermos plovimas padeda, visur siulo iskarto IUI... Zodziu, butu laiko ir pinigu, darytumemes IUI, bet...
Aciu uz paaiskinimus..

QUOTE(jurmarta @ 2012 05 24, 11:07)
SVEIKUTES 4u.gif Noriu pasiteiraut:ar esat kas is jusu gere Dufastona ir matave BT?Ar daug uzkelia dufas BT?

Asmeniskmai as BT nematuoju, tiesiog nelaikau tai kazkokia ypatingai tikslia informacija. Pagal ideja turetu kazkiek sukelti, nes tu PRG keli dirbtinai.
Kaip tau sekasi? 100 metu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 24 gegužės 2012 - 18:42

Kaip tau sekasi? 100 metu..
[/quote]

Sekasi...kaip cia pasakius....bandau vasara atsiribot nuo planavimo ir nebegalvot....bet ar pavyks Dievas zino...si menesi dar pabandziau pamatuot BT-viskas ten pas mane normaliai,O kaip ir vyksta-neberandu priezasciu,nebeturiu ka gydyt,reikia pailset..TTH numusiau iki 2 nuo 3,prolaktina susitvarkiau,Lh,fsh idealus,nebezinau ka da tirt..pasak astrologes pastosiu tik tada jei apie tai negalvosiu,ir tipo metu begy nelaukiant gali istikt nestumas neplanuotas biggrin.gif isbandysiu dar si "metoda" biggrin.gif -nebeturiu daugiau ka daryt...
tik dar itarima turiu:kai dariau rudeni IUI folis jau trylikta diena buvo didziulis,ir taip praktiskai kas menesi,kol vaiksciojau pas K.o pagal BT O rodo 15-likta diena,tai dar galvoju,gal ,man tie foliai perrauga ir sprogsta veliau kokie nepilnaverciai g.gif
Atsakyti
[quote=jurmarta,2012 05 25, 13:52]
[/quote]
Sekasi...kaip cia pasakius....bandau vasara atsiribot nuo planavimo ir nebegalvot....bet ar pavyks Dievas zino...si menesi dar pabandziau pamatuot BT-viskas ten pas mane normaliai,O kaip ir vyksta-neberandu priezasciu,nebeturiu ka gydyt,reikia pailset..TTH numusiau iki 2 nuo 3,prolaktina susitvarkiau,Lh,fsh idealus,nebezinau ka da tirt..pasak astrologes pastosiu tik tada jei apie tai negalvosiu,ir tipo metu begy nelaukiant gali istikt nestumas neplanuotas biggrin.gif isbandysiu dar si "metoda" biggrin.gif -nebeturiu daugiau ka daryt...
tik dar itarima turiu:kai dariau rudeni IUI folis jau trylikta diena buvo didziulis,ir taip praktiskai kas menesi,kol vaiksciojau pas K.o pagal BT O rodo 15-likta diena,tai dar galvoju,gal ,man tie foliai perrauga ir sprogsta veliau kokie nepilnaverciai g.gif
[/quote]
Na, man su stimuliacijomis jau 11 cd buna apie 18 mm. O kiek ciklas tavo? Na, o del 'metodo'... siaip geras, bet labai sunku pakeisti ritma, vis is inercijos BT pasimatuoji, paskaiciuoji.. Bet gerai, kad vasara, kai silta buti lauke, geriau tas persiorientavimas praeina.

Labas, panos.

Konstatuioju fakta: pagaliau mano organizmas issivale nuo visu stimuliaciju, atsigavo po persileidimu, hormonai nebesiauteja. Pagaliau ciklas tapo 28 dienas, nebera jokiu tepliojimu iki ir po. Dabar viskas aisku ir tvarkoje kaip buvo iki visu nesamoningu duphastonu, clostu ir dar bala zino ko..
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 05 24, 19:41)
pas vyra suskisteja per 30 min ir netista ir yra grina 'zele' gabaliukais.. Butu leukocitu, pagalvociau ant infekcijos, taciau leukocitu nera.. Su ta agliutinacija, tai spermos plovimas padeda, visur siulo iskarto IUI... Zodziu, butu laiko ir pinigu, darytumemes IUI, bet...

Jei nera leukocitu spermogramoje, tai dar nereiskia, kad nera infekcijos. Mano vyrui taip ir buvo rudeni...

Suskystejimo norma <25 min., pas jus truputi daugiau...Tegu pageria vit. E kartu su tavimi.

Tai kol kas bandykite naturaliai, juk nera labai jau prasti rezultatai 4u.gif

Man dar 3 savaites laukti iki kol vaziuosim i Ryga, jau vel pradedu nerimauti blush2.gif Kita savaite gal dar pakartos spermograma, o gal vis tik nebeprireiks i ta Ryga rolleyes.gif Nusipirkau pora nestumo testu po ilgos ilgos pertraukos rolleyes.gif Sakiau, siemet jau butinai bus proga juos sugadinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *River*: 28 gegužės 2012 - 13:43
ax.gif [quote=*River*,2012 05 28, 14:43]
Jei nera leukocitu spermogramoje, tai dar nereiskia, kad nera infekcijos. Mano vyrui taip ir buvo rudeni...

Sveikos 4u.gif ! smagu jus cia matyti:) visko jau nebeskaiciau, tik Maides maciau apie milijonus ir katinus:) ax.gif
mano fronte neiko naujo, iskyrus issiderinusi cikla ir nenuspejama O kokia 11-12 cd sugeba dabar ivykti, man sunkiai suprantama kai visa gyvenima buvau daug maz laikrodukas 28ciklo.. manot durniuoja koks LH/FSH ar nieko dar kol kas cia viskas? Gyd sake puse metu nesirodyt tik su NT II , tai nesirodysiu ( dabar gal liko jau 5 men to termino:))zodziu vis dar kraustaus is proto, bandau neplanuoti, nieko nesigauna, gruzinuos ir tiek.. po P kazkaip po poros men jau kai galima buvo pradeti planuoti visai sunku patapo, nes tikejaus kokio nors stebuklingo rezultato vos ne iskart..Tai dabar persimesiu ant atostogu planavimo, planuojames kelione, tikiuosi mano chebra atlaikys.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos!

Puikus savaitgalis buvo smile.gif

Zodziu, susigalvojau nauja taktika. pasakiau vyrui kaip fakta, kad jokiu vaiku natur nesigaus. Kadangi finansai dabar neleidzia nei IUI, tikiuosi, kad jis apsiramins, susitaikys su faktu, as dar pati isikalsiu sau i galva, kad nesigaus ir tokiu budu sieksiu 'atsipalaidavimo' maksimumo. Is esmes jokio skirtumo, nes tikrai natur nesigaus. Bet bent jau bus pabandyta natur atsipalaiduoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meskos @ 2012 05 28, 16:28)
zodziu vis dar kraustaus is proto, bandau neplanuoti, nieko nesigauna, gruzinuos ir tiek..

QUOTE(Maidenana @ 2012 05 28, 21:16)
Zodziu, susigalvojau nauja taktika.
Bet bent jau bus pabandyta natur atsipalaiduoti  lotuliukas.gif

Aš irgi vis bandau kažkokį būdą sugalvoti kaip čia padaryt kad nieko negalvoti biggrin.gif Pasiekiau tiek, kad nežinau kuri c.d. šiandien ax.gif

Sveikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurmarta @ 2012 05 25, 13:52)

bandau vasara atsiribot nuo planavimo ir nebegalvot....

QUOTE(meskos @ 2012 05 28, 16:28)

Tai dabar persimesiu ant atostogu planavimo, planuojames kelione, tikiuosi mano chebra atlaikys.. lotuliukas.gif

QUOTE(Maidenana @ 2012 05 28, 21:16)
sieksiu 'atsipalaidavimo' maksimumo. Is esmes jokio skirtumo, nes tikrai natur nesigaus. Bet bent jau bus pabandyta natur atsipalaiduoti  lotuliukas.gif

QUOTE(maika @ 2012 05 29, 08:14)
Aš irgi vis bandau kažkokį būdą sugalvoti kaip čia padaryt kad nieko negalvoti  biggrin.gif Pasiekiau tiek, kad nežinau kuri c.d. šiandien  ax.gif

Na ir gerai, manau po tiek vargu visos nusipelnot gerai atsipalaiduoti 4u.gif Linkiu, kad vasara pavyktu uzmirsti visus planavimus, aplamai vaikus ir gerai praleisti laika!

Na o as turbut ir taip per ilgai buvau atsipalaidavusi (nors negaliu sakyti, kad kada nors buvo pavyke 100% viska is galvos ismesti, bet tikrai daug metu nezinojau, kelinta c.d. ir pan.). Tai daugiau poilsio nebegaliu sau leisti, o tai tikrai sulauksiu pensijos taip nieko ir nepabandzius biggrin.gif O jau kaip noriu pradeti realiai kazka daryti ax.gif Net pradejau galvoti, gal vis tik nevaziuoti i LV (nes vasara jie ten atostogaus ir man teks laukti turbut iki rudens) ir daryti viska LT g.gif
KittyKitty, Shira jau pradejo savo IVF ax.gif O as, kai prisijungiau cia lapkriti, isivaizdavau, kad koki sausi ar vasari jau darysim IVF, bet va vis dar laukiu, laukiu, laukiu... Nusibodo schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
matau, vienos nori veiksmo, kitos atokvepio biggrin.gif Pritariu abiejoms pusems. Visoms savas laikas. River - pirmyn, jei atsibodo laukti. LV klinikoj pigiau nei LT, tik tos keliones visa diena uzima. Todel as pasirinkau LT- man iki klinikos 5 min pestute:) Lauksim IVF skyrely wub.gif
Maidenana, teisigai, bandyk natur, pas jus spermiuku dar pakankamai. Trecias kartas nemeluos - pastojus butinai isnesiosi. Ir jei visgi prireiks IUI, busi vasara pasimegavus ir skaidriom mintim bei stipri kibsi i IUI.
Visoms mergaitems sekmingu bandymu wub.gif Vis uzeinu paskaitineti, labai rupi wink.gif
Atsakyti