Tortas "Drugelis''Biskvitui:
125 gr. margarino
100 ml. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
pok. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
60 gr. miltų
60 gr. krakmolo
šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
100 ml. natūralių apelsinų sulčių
Kremui:
125 gr. cukraus
10 gr. želatinos
100 ml. vandens
190 gr. maskarpone sūrio
400 gr. grietinėlės (35%)
citrina
Margariną išsukti su cukrumi iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti apie 5 min. Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kep. miltelius persijoti ir įmaišyti į bendrą masę.
Tešlos gausis nedaug, bet biskvitas pakils ir jo pilnai pakaks pagrindui. 26 cm. kepimo formą ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti orkaitėje 180 C. iki 30 min.
Dar šiltą biskvitą subadyti smeigtuku ir sulaistyti sultimis.
Išbrinkiname vandenyje želatiną ir pakaitiname iki užvirimo, kad pilnai ištirptų. Supilti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti standžiai, Kitame inde išsukti sūrį, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti žievelę, palengva sumaišyti su plakta grietinėle, supilti želatiną.
Biskvitą dėti atgal į formą, užspausti gerai kraštus ir gražiai uždėjus išlyginti kremą.
Statyti į šaldytuvą bent 6 val., o geriausia nakčiai. Išėmus iš formos perpjauti pusiau ir sudėti šonais į vidų. Puošti uogomis.
Skanaus!!!