Patarkite, kaip sumazinti juodaji miska. Pagal recepta tai gaunasi 28cm forma. Kiek reikia visko mazinti, kad butu 24cm forma? Trecdaliu? Kas kepate toki dydi, patarkite
QUOTE(Mingailiux @ 2012 05 12, 14:51)
Patarkite, kaip sumazinti juodaji miska. Pagal recepta tai gaunasi 28cm forma. Kiek reikia visko mazinti, kad butu 24cm forma? Trecdaliu? Kas kepate toki dydi, patarkite
reikia ne tik recepta perskaityti,o ir bent kelis psl i prieki paskaityti atsiliepimus apie ji QUOTE(Asseni @ 2008 10 09, 07:20)
Atsiprasau labai. Siandien pamatavau savo forma, o ji ne 28 cm, o pasirodo tik 25 cm. BEt buvau 100 proc. isitikinusi, kad ji didesne.
Suklaidinau visus. Ot, ziopla boba
Jei kepti 28 cm formoje, tai biskvitas bus per plonas, reiks tada deti 4 kiausinius ir, aisku, visus produktus atitinkamai didinti.
Suklaidinau visus. Ot, ziopla boba
Jei kepti 28 cm formoje, tai biskvitas bus per plonas, reiks tada deti 4 kiausinius ir, aisku, visus produktus atitinkamai didinti.
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 05 12, 15:50)
reikia ne tik recepta perskaityti,o ir bent kelis psl i prieki paskaityti atsiliepimus apie ji
Skaiciau, neradau nieko apie dydzio keitima.
Kepiau 28cm, man idealaus storio tie biskvitai buvo. Jei mazesneje formoje, tikrai bus per aukstas tortas ir biskvitai per stori.
Na, reikes paciai kaip nors keisti recepta,mazinti produktus.
Kadangi dauguma tortu receptu imu is SM,tai jauciu pareiga pasidalinti savo darytu tortu.Praktiskai sudejau 4 tortu po dalele ir gavosi vienas tortas''Mixas''.Gal kam patiks
Mums reikes 25cm skardai
Balto biskvito ; 3 kiausiniai
100gr cukraus
50gr.aliejaus
20gr.kepimo milteliu
vanilino
krakmolo
apie 150gr miltu.
Viska gerai isplakam ir kepam 180temp. 20 min.iskepe padalinam pusiau.
Juodo biskvito; 3 kiausiniai
100gr cukraus
100gr margarino
150gr miltu
1 arbatinis saukstelis sodos
3 arbatiniai sauksteliai kakavos
Viska isplakam ir kepam taip pat 180 temp.20 min.Padalinam pusiau.
Gaminam sokoladini musa.
150gr.sokolado
100ml.grietineles
150ml grietineles+ 2 valg.sauks.pudros
10gr zelatinos
romo ar romo esencijos.
150ml grietineles isplakti su pudra iki standumo ir padeti i saldytuva.Zelatina isbrinkinti su 5 valg.sauks.vandens ir istirpinti.100ml.grietineles pakaitinti ir supilti ant sokolado ir maisyti kol istirps.Imaisyt zelatina ir roma.Imaisyt po truputi plakta grietinele i sokolado mase.Jei mase skysta,o ji tokia ir bus,tai siek tiek pasaldyti.
Jogurtinis pertepimas;500ml.jogurto
500ml grietineles
4 saukstai zelatinos
cukraus pagal skoni
citrinos rugsties pagal skoni.
Galima ir vaisiu,jei megstat
Pasiruosiam,kaip jogurtiniam tortui.
Pasiruosiam sulaistymui vandens+cukrus+rugstele.
Surenkam torta;baltas+sulaistom+jogurto puse+juodas+sulaistymas+musas+juodas+sulaistymas+jogurtinis+baltas+sulaistymas.
Sitas variantas man labai patiko,kartosiu dar ne karta.Ikeliu pjuvio foto
Mums reikes 25cm skardai
Balto biskvito ; 3 kiausiniai
100gr cukraus
50gr.aliejaus
20gr.kepimo milteliu
vanilino
krakmolo
apie 150gr miltu.
Viska gerai isplakam ir kepam 180temp. 20 min.iskepe padalinam pusiau.
Juodo biskvito; 3 kiausiniai
100gr cukraus
100gr margarino
150gr miltu
1 arbatinis saukstelis sodos
3 arbatiniai sauksteliai kakavos
Viska isplakam ir kepam taip pat 180 temp.20 min.Padalinam pusiau.
Gaminam sokoladini musa.
150gr.sokolado
100ml.grietineles
150ml grietineles+ 2 valg.sauks.pudros
10gr zelatinos
romo ar romo esencijos.
150ml grietineles isplakti su pudra iki standumo ir padeti i saldytuva.Zelatina isbrinkinti su 5 valg.sauks.vandens ir istirpinti.100ml.grietineles pakaitinti ir supilti ant sokolado ir maisyti kol istirps.Imaisyt zelatina ir roma.Imaisyt po truputi plakta grietinele i sokolado mase.Jei mase skysta,o ji tokia ir bus,tai siek tiek pasaldyti.
Jogurtinis pertepimas;500ml.jogurto
500ml grietineles
4 saukstai zelatinos
cukraus pagal skoni
citrinos rugsties pagal skoni.
Galima ir vaisiu,jei megstat
Pasiruosiam,kaip jogurtiniam tortui.
Pasiruosiam sulaistymui vandens+cukrus+rugstele.
Surenkam torta;baltas+sulaistom+jogurto puse+juodas+sulaistymas+musas+juodas+sulaistymas+jogurtinis+baltas+sulaistymas.
Sitas variantas man labai patiko,kartosiu dar ne karta.Ikeliu pjuvio foto
Sveikos, ramybės neduoda vestuvėse valgytas tortukas, kurio pagrindas buvo itin malonaus skonio: kažkas tikrai karamelizuoto, o vaizdas to pagrindo lyg užšalęs limonadas ( nesugalvoju kitaip kaip apipasakot), toks lyg plonais plonais sluoksniukais, spalva - karamelės, o valgant net traška. Itin saldus, o man gal norėtųsi su maskarpone paderint...
Gal kas valgė ką panašaus ir žino, kaip tokį daiktą pagaminti?Būčiau labai dėkinga
Gal kas valgė ką panašaus ir žino, kaip tokį daiktą pagaminti?Būčiau labai dėkinga
Sveikos kepejos
Gal kas zinote torto "Paryzius" recepta? Sluoksniuotos tešlos ir šokoladiniai pusgaminiai pertepti plikytu kremu su riešutais ir romu, grietinėlės ir jogurto kremais - turetu buti toks
Gal kas zinote torto "Paryzius" recepta? Sluoksniuotos tešlos ir šokoladiniai pusgaminiai pertepti plikytu kremu su riešutais ir romu, grietinėlės ir jogurto kremais - turetu buti toks
O-RE-AR nuostabus pjūvis . labai norėčiau pabandyt visą receptuką , tik man neaišku o kiek tai gramų
4 saukstai zelatinos
nebandyk neatsakyti , nes velniškai noriu išbandyt
4 saukstai zelatinos
nebandyk neatsakyti , nes velniškai noriu išbandyt
QUOTE(linette @ 2012 05 12, 20:32)
O-RE-AR nuostabus pjūvis . labai norėčiau pabandyt visą receptuką , tik man neaišku o kiek tai gramų
4 saukstai zelatinos
nebandyk neatsakyti , nes velniškai noriu išbandyt
4 saukstai zelatinos
nebandyk neatsakyti , nes velniškai noriu išbandyt
Va gramais ,tai nezinau,tiesiog pyliau i sauksta ir matavau
Bandyk,tikrai daug kam patiko,kas ragavo,tai prase ir kartot
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 05 12, 17:34)
Kadangi dauguma tortu receptu imu is SM,tai jauciu pareiga pasidalinti savo darytu tortu.Praktiskai sudejau 4 tortu po dalele ir gavosi vienas tortas''Mixas''.Gal kam patiks
Mums reikes 25cm skardai
Balto biskvito ; 3 kiausiniai
100gr cukraus
50gr.aliejaus
20gr.kepimo milteliu
vanilino
krakmolo
apie 150gr miltu.
Mums reikes 25cm skardai
Balto biskvito ; 3 kiausiniai
100gr cukraus
50gr.aliejaus
20gr.kepimo milteliu
vanilino
krakmolo
apie 150gr miltu.
Labas. O kiek krakmolo reikia čia?
Gal galit parasyt kiek sveria varskinis gaivumelis kepant 1 norma? Ar kepat ji visad su 3 biskvitais? cia receptas 24 cm tortui? Ir kokie vaisiai i ji geriausiai tinka?