(Cipciuko foto, receptas ir zodziai)
Tortas " POMPADUR "
Šitą tortą , galima daryti ir apvalų ....tiesiog mačiau ALKAVOS tokios formos , tai ir man parūpo .
Jums reikės :
tamsaus biskvito ( mano " Negro bučinio " ) ,
šviesaus biskvito ( Ananasinio ) ,
grietinėlės ( 36% ) apie 0.5l ,
kakavos miltelių 1 sriubinis š.,
truputi šaldytų vyšnių ,
žagarvyšnių likerio 1 stiklinė ,
želatinos 1 sriubinis š .
cukraus ir rūkštelės pagal savo skonį .
Tortas " POMPADUR "
Šitą tortą , galima daryti ir apvalų ....tiesiog mačiau ALKAVOS tokios formos , tai ir man parūpo .
Jums reikės :
tamsaus biskvito ( mano " Negro bučinio " ) ,
šviesaus biskvito ( Ananasinio ) ,
grietinėlės ( 36% ) apie 0.5l ,
kakavos miltelių 1 sriubinis š.,
truputi šaldytų vyšnių ,
žagarvyšnių likerio 1 stiklinė ,
želatinos 1 sriubinis š .
cukraus ir rūkštelės pagal savo skonį .
Aš dariau dubenėlyje mišrainiai ( 2.5 l.)
Išsikepiau vieną ploną , apvalų 30 cm skersmens biskvitą , kitus pagal reikiamą dydį ..... 1 - 8 cm . ( baltą ) , 2 - 12 cm . ir vieną 16 cm .....jūs matuokite pagal savo dubenėlį .
Grietinėlę padalinau pusiau .....į vieną įdėjau kakavą ir cukrų , o į kitą tirpintą ( 3 d.š ) vandens , želatiną ir citrinos rūgštelę ir cukrų ( su šita dirbame greitai , nes stinksta velniškai ).
Vyšnes susmulkinau ( į 5 gabaliukus ).
Dubenį išklojau didžiuoju biskvitu ( prieš tai - maistine plėvele , kad galėčiau lengvai išimti ) - suliejau žagarvyšne , dėjau kakavinę grietinėlę , šviesų biskvitą ( jį liejau tir sirupu ) , paskui grietinėlę su vyšniom ir ten dar įpyliau likeriuko , vėl tamsų biskvitą , jį vėl liejau žagarvyšnių likeriu .....niu ir taip iki galo .... ...žodžiu susluoksniavau .
Apdengiau plėvele ir šaltai .
Atvėsusį apverčiau ant padėklo , ir labai lengvai , patraukiant už plėvelės išėmiau .
Tortas lietas grynu karūnos šokoladu .... purkšta dezikais , aplink ir viršuje šokolado tinkliukas .
....tai ne vaikų tortas .