Sveikos kepėjos,
Gal Jūs galite patarti... Paskutiniu metu dažnai kepu Juodą miška su šaldytom vyšniom, bet niekada su tom vyšniom nieko nedarau, ta prasme, aš jas atšildau su cukrumi palaikau ir dedu į tortą. Orai sparčiai šiltėja ir pasidarė baisu, ar negali duoti vyšnios grietinėlei rūgimo ir tortas greičiau surūgti? Šiaip Juodą mišką visad kepu likus 2 paroms iki valgymo, tada jis būna skaniausias, bet jei ant stalo išstovės visą vakarą ar šitu oru nesurūgs? Galvojau kažkaip apvirti gal jas reiktų, bet turbūt tada prarastų visą gaivų skoni...
Laba diena, skubiai reikia receptuko nekeptam tortukui. Turimi produktai šokoladiniai kvadratinai sausainiai, grietinėlė, žėlė, želatina, sviestas, bananai, braškės šaldytos, cukrus, varškė
Tortuko reikia 18val
Tortuko reikia 18val
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 04 16, 07:47)
Būtų neblogai pasinaudoti šaltkrepšiu,aš taip vasarą vežiau tortą.Tik žinomą šaltkrepšį guldžiau šonu
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 16, 08:48)
Snikersui tikrai nieko nenutiks.
, nu bus matyt kaip seksis snikersui tokią kelionę atlaikyti , savaitės gale jau žinosiu
QUOTE(ausrele @ 2012 04 16, 10:17)
Laba diena, skubiai reikia receptuko nekeptam tortukui. Turimi produktai šokoladiniai kvadratinai sausainiai, grietinėlė, žėlė, želatina, sviestas, bananai, braškės šaldytos, cukrus, varškė
Tortuko reikia 18val
Tortuko reikia 18val
Tuomet darykit paprasta gaivu tortuka:
sausainius susmulkinkit, uzpilkit islydytu sviestu ir padarykit pagrinda tortui. Kol sviestas saldytuve stings - suplakit grietinele, idekit varskes, cukraus, ipjaustykit vaisiu ir iplakit istirpintos zelatinos Iki 18h turetu susitingti, jei bus nelabai didelis Sorry, tiksliu proporciju neparasiau, nes visad darau pati is akies
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 04 16, 12:11)
Olesta gal gali įmesti kokią nuorėdėlę,pagal kurį kepei rudą biskvitą.ačiū
Radau
QUOTE(Rasa_zyk @ 2012 04 16, 06:40)
Sveikos kepėjos, labai reikia patarimo , užsakė tortuką, kuris turi iš Lietuvos pasiekti Angliją , kelionėje išbus 24 valandas, gal turite patarimų kaip išsaugoti nepakitusį torto skonį, (dėl jo labiausiai bijau) . Tortas bus snikersas, dengtas pastilažu, tai forma manau atlaikys kelionę . Bet va skonis, visgi 24 valandas prabus ne šaldytuve . O gal be reikalo suku galvą , už lango gi ne +20 , pirma mintis man tokia ir buvo , bet kuo toliau gilinuosi , to baisiau viskas atrodo . O taip ten laukia lietuviško torto
Apie snikersa nezinau,bet savo gimtadienio torta ''vysnini'' pamirsau idet i saldytuva ir ryte ismeciau
QUOTE(Rasskee @ 2012 04 16, 09:12)
Sveikos kepėjos,
Gal Jūs galite patarti... Paskutiniu metu dažnai kepu Juodą miška su šaldytom vyšniom, bet niekada su tom vyšniom nieko nedarau, ta prasme, aš jas atšildau su cukrumi palaikau ir dedu į tortą. Orai sparčiai šiltėja ir pasidarė baisu, ar negali duoti vyšnios grietinėlei rūgimo ir tortas greičiau surūgti? Šiaip Juodą mišką visad kepu likus 2 paroms iki valgymo, tada jis būna skaniausias, bet jei ant stalo išstovės visą vakarą ar šitu oru nesurūgs? Galvojau kažkaip apvirti gal jas reiktų, bet turbūt tada prarastų visą gaivų skoni...
Gal Jūs galite patarti... Paskutiniu metu dažnai kepu Juodą miška su šaldytom vyšniom, bet niekada su tom vyšniom nieko nedarau, ta prasme, aš jas atšildau su cukrumi palaikau ir dedu į tortą. Orai sparčiai šiltėja ir pasidarė baisu, ar negali duoti vyšnios grietinėlei rūgimo ir tortas greičiau surūgti? Šiaip Juodą mišką visad kepu likus 2 paroms iki valgymo, tada jis būna skaniausias, bet jei ant stalo išstovės visą vakarą ar šitu oru nesurūgs? Galvojau kažkaip apvirti gal jas reiktų, bet turbūt tada prarastų visą gaivų skoni...
O as kiek zinau ir maciau gamyba juodo misko,tai tik ir deda virtas,tiesiog drebutese esancias vysnias ,skonis tikrai geras o jei bijot del aprugimo,tai nelaikykit visa vakara ant stalo torto,pakaks ir valandos iki pjovimo
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 04 16, 11:36)
O as kiek zinau ir maciau gamyba juodo misko,tai tik ir deda virtas,tiesiog drebutese esancias vysnias ,skonis tikrai geras o jei bijot del aprugimo,tai nelaikykit visa vakara ant stalo torto,pakaks ir valandos iki pjovimo
tai kad neiseis valanda pries pjovima vestuviu sventej
Na, reiks bandyt turbut apvirt, bet niekad nesu to darius ir skonio ragavus, tad nzn kas gausis:(
sveikos, tortų kepėjėlės Reikia jūsų patarimo.
Bandžiau šeštadienį pasidaryti tortą. Neišėjo biskvitas. Ką aš darau ne taip?
6 kiaušinių trynius išmaišiau su 6 šaukštais cukraus. Į masę sudėjau 6 šaukštus miltų. Išmaišiau. Į tą masę sudėjau 6 kiaušinių išplaktus iki standumo baltymus. Viską išmaičiau. Įdėjau po pusę šaukštelio kepimo miltelių ir vanilinio cukraus. Įdėjau viską į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir prie tokios temperatūros kepiau 20 min. Ištraukus biskvitas sukrito ir visas toks kaip guminis, nepurus
Gal galite parašyti ką aš ne taip darau
Bandžiau šeštadienį pasidaryti tortą. Neišėjo biskvitas. Ką aš darau ne taip?
6 kiaušinių trynius išmaišiau su 6 šaukštais cukraus. Į masę sudėjau 6 šaukštus miltų. Išmaišiau. Į tą masę sudėjau 6 kiaušinių išplaktus iki standumo baltymus. Viską išmaičiau. Įdėjau po pusę šaukštelio kepimo miltelių ir vanilinio cukraus. Įdėjau viską į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir prie tokios temperatūros kepiau 20 min. Ištraukus biskvitas sukrito ir visas toks kaip guminis, nepurus
Gal galite parašyti ką aš ne taip darau
QUOTE(Rasskee @ 2012 04 16, 08:36)
Tuomet darykit paprasta gaivu tortuka:
sausainius susmulkinkit, uzpilkit islydytu sviestu ir padarykit pagrinda tortui. Kol sviestas saldytuve stings - suplakit grietinele, idekit varskes, cukraus, ipjaustykit vaisiu ir iplakit istirpintos zelatinos Iki 18h turetu susitingti, jei bus nelabai didelis Sorry, tiksliu proporciju neparasiau, nes visad darau pati is akies
sausainius susmulkinkit, uzpilkit islydytu sviestu ir padarykit pagrinda tortui. Kol sviestas saldytuve stings - suplakit grietinele, idekit varskes, cukraus, ipjaustykit vaisiu ir iplakit istirpintos zelatinos Iki 18h turetu susitingti, jei bus nelabai didelis Sorry, tiksliu proporciju neparasiau, nes visad darau pati is akies
Ačiū labai, taip ir padarėme, laukiam vakaro
QUOTE(Rasa_zyk @ 2012 04 16, 08:40)
Sveikos kepėjos, labai reikia patarimo , užsakė tortuką, kuris turi iš Lietuvos pasiekti Angliją , kelionėje išbus 24 valandas, gal turite patarimų kaip išsaugoti nepakitusį torto skonį, (dėl jo labiausiai bijau) . Tortas bus snikersas, dengtas pastilažu, tai forma manau atlaikys kelionę . Bet va skonis, visgi 24 valandas prabus ne šaldytuve . O gal be reikalo suku galvą , už lango gi ne +20 , pirma mintis man tokia ir buvo , bet kuo toliau gilinuosi , to baisiau viskas atrodo . O taip ten laukia lietuviško torto
realiai ten tik del grietineles problema o 24val. tai cia auto vaziuos jis? bandyti deti i deze ir apdeti susaldyto vandens "bambaliais" gausis kaip termusas (jei aisku vietos yra). Dar variantas pries tai uzsaldyti ir pries pat kelione isimti. Siaip pastilazas kaip ir uzkoncervuoja torta o lauke toks oras... gal nieko nenutiks.mano va del gabaritu netilpo i saldytuva, masciau kur ji kisti, palikau balkone, pries tai dar kiek prabuvo kol papuosiau, tada kokias 12val. balkone, o tada ant stalo apie 6val. ir nieko valgau likucius dabar - liuks skonis kaip visad nepakites (buvo keptas ketvirtad.).
Parasykit kaip sekesi-idomu pasidare
pries keleta metu uzsakinehau snikersa dukrytes krikstynom. zmogelis ji man is panevezio i siaulius veze.pakeliui sugedo masina.tai nuo pat ryto iki kokiu 17val tortas buvo toje masinoje.poto pakeliui mes ji pasiemem ir dar 2,5val vezem iki elektrenu.ten jau per nakti laikem saldytuve.kita vakara nesem ant stalo.visa vakara atstovejo kol ji sunaikinom :-) .skonis buvo superinis! beja,tai buvo karsta vasara