Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

QUOTE(Paladė @ 2013 03 12, 11:43)
nu nežinau, bet aš nedaryčiau, nes pas mane žirniai tikrai ilgiau auga, nei ateina laikas pupeles sėt.

ten ir nesiūloma pupeles sėt jau pasibaigus žirniams, tiesiog sėti dar augant žirniams, o kol pupelės užaugs, jau žirnių ir nenebus, tada tiesiog nukirpčiau juos ir paguldyčiau kaip mulčą apačioj.
Atsakyti
pagal B.A. Bubliką pernai žirnius su pomidorais auginau. Žirnių buvo dvi eilutės, kai jau praėjo šalnų grėsmė, tų eilučių tarpe susodinau pomidorų daigus. Vėliau žirniai nugulė pomidorams po kojomis.

Žodžiu, dariau taip:
1. eilutė iš rudens pasėtų žieminių česnakų;
2. eilutė žirnių;
3. baltosios garstyčios;
4. eilutė žirnių;
5. baltosios garstyčios.

Kai atėjo laikas perkelti pomidorus, garstyčias nukarpiau ir jas panaudojau mulčui. 5 eilės garstyčios taip pat buvo nupjautos ir jų estafetę perėmė serenčiai ir bazilikai.

Kas dėl krūminių šparaginių pupelių, tai jas galima lauke sėti iki iki liepos vidurio 4u.gif
Atsakyti
Šparagines išbandysiu vijoklines. Kaip ir pomidorus darže irgi pirmą kart išbandysiu. Čia bus bandomosios lysvės, kur bus polikultūrinis auginimas ir mulčiavimas. Kadangi dalis daržo liks tradicinė- bus idomu palyginti kaip skirsis tų pačių metų derlius.
Gaudvile, o jūs daug pomidorų lauke auginat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuole: 12 kovo 2013 - 11:26
~10 determinantinių augindavau, šiemet nežinau dar tikslaus skaičiaus wink.gif
Atsakyti
O čia antroji lysvė:
user posted image

tas melsvas stačiakampis- atraminė tvorelė.

Tik va nedaug minčių ką sodinti link rudens, gal vėl špinatų, kad pasišaldymui būtų.
O ką kitos sėja vėlyvajam derliui, nes mano galimų saraše tik ridikai, česnakai, špinatai, krapai...Dar kažkuriais metais buvom iš rudens morkų pasisėję, tai vasaros pradžioje skanių ir nemažų turėjom, bet nežinau kiek jos buvo aktualios vasarą...
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 12, 11:24)
O čia antroji lysvė:
user posted image

Tik va nedaug minčių ką sodinti link rudens, gal vėl špinatų, kad pasišaldymui būtų.
O ką kitos sėja vėlyvajam derliui, nes mano galimų saraše tik ridikai, česnakai, špinatai, krapai...Dar kažkuriais metais buvom iš rudens morkų pasisėję, tai vasaros pradžioje skanių ir nemažų turėjom, bet nežinau kiek jos buvo aktualios vasarą...

ką jau ten besodinsi, kai paprika ir agurkai sulapos g.gif
Atsakyti
Apuole,kaip suprantu agurkus ant atramų kelsi? Klausimas tas, ar bus patogu vidurį daržo juos "pakyravot",kad liptų tvarkingai? Ar gal nedidelės/neplačios lysvelės?

O šiaip tai bandyk,bandyk ir dar kartą bandyk mirksiukas.gif Manau svarbiausia atrasti būdą ir metodą,kad pačiai patodu būtų ir derėtų viskas.Nebūtinai pagal kažkokius standartus ar taisykles mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip, planas, kad agurkai būtų ant atraminės sienelės. Iš forumiečių patirtis mačiau, kad ir paprasčiausius Rodničiok apgyvendina ant sienutės. Kad būtų jiems šiek tik lengviau, tai sienutė ne stati, o apie 50 laipsnių pasvyrimo. Lysvės 1 metro pločio, tad manau užteks vietos paprikoms, tuo labiau kad jų gausiai nesodinsiu, gan dideliais tarpais.

Čia dar dvi lysvės:
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 12, 12:24)
O čia antroji lysvė:
user posted image

galit pasakyt, gal priėjot bendros išvados - koks lysvės plotis optimaliausias? bandysiu ir aš pasibraižyt kas pas mane telpa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 03 12, 17:06)
galit pasakyt, gal priėjot bendros išvados  - koks lysvės plotis optimaliausias? bandysiu ir aš pasibraižyt kas pas mane telpa  ax.gif

nelabai aukštaūgė motera normaliai pasiekia apie 40 cm, tai lysvė turėtų būt iki 80 cm, o pskui jau vargas. čia iš patirties smile.gif
Atsakyti
tai čia jau labai žemaūgė biggrin.gif nes standartu laikomas 60cm per ištiestą ranką, vadinasi lysvės plotis - 1,2m. Bandžiau įvairaus pločio, labiausiai pasiteisino 90cm.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 12, 18:14)
tai čia jau labai žemaūgė  biggrin.gif nes standartu laikomas 60cm per ištiestą ranką, vadinasi lysvės plotis - 1,2m. Bandžiau įvairaus pločio, labiausiai pasiteisino 90cm.

aš neaukšta, 1,64, tai manau kad 90cm skamba neblogai g.gif

šiaip tai baisu tas sniegas... aš jau kelios dienos panirus į daržininkystę, va jau pradedu lysves braižyt, o čia... pro langą pažiūriu kaip sninga... doh.gif
Atsakyti