Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 12, 18:43)

*pasėjai į daržą?pridengei kuom nors  ax.gif

taip, į daržą, niekuo nepridengiau.
Ryt planuoju bulves pasodinti ir ankstyvąsias morkas pasėti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 12, 10:59)

O aš pernykšti savo derinį pademonstruosiu biggrin.gif Super gerai užaugo thumbup.gif

bigsmile.gif wub.gif svajoju apie bent kelias pakeltas lysves.
Atsakyti
Ačiū labai už pagyras blush2.gif 4u.gif

Dėl žolių,tai aš jų beveik visiškai neraviu.Čia dar pradžia sezono nuotraukose,tai nesimato jų.Bet šiaip palieku jas dėl to,kad šliužai piktžoles "nuėda" bigsmile.gif Galėsiu vasarą įmest foto,kaip atrodo.
Tiesa,šiltnamyje nesenai sėdama viską, išrankiojau (gal tiksliau parankiojau biggrin.gif ) varpučio šaknis.Likau sužavėta,kaip lengvai išsiima viskas thumbup.gif
Ir iš vis žiūrėjau labai skeptiškai pradžioj į mulčiavimą. Bet kai pavasaį pamačiau kokia žemė pasidarius šiltnamyje,tai buvau šoke (gerąja prasme).Kadangi pernai pomidorus sodinau tiesiai į veją ir kitą dalį į nepurentą,sutryptą žemę ir mulčiavau,galvojau pššššš bus,bet mano nuostabai dirva minkšta,lengva ir puri thumbup.gif

Bandysiu ir aš lauke šiandien sėti ankstyvas morkytes. Ir galvoju gal svogūnus surizikuot kelis įkišt g.gif Nes žiauriai vargsta jau vazone jie.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 04 13, 07:30)
Ačiū labai už pagyras blush2.gif  4u.gif

Dėl žolių,tai aš jų beveik visiškai neraviu.Čia dar pradžia sezono nuotraukose,tai nesimato jų.Bet šiaip palieku jas dėl to,kad šliužai piktžoles "nuėda" bigsmile.gif Galėsiu vasarą įmest foto,kaip atrodo.
Tiesa,šiltnamyje nesenai sėdama viską, išrankiojau (gal tiksliau parankiojau biggrin.gif ) varpučio šaknis.Likau sužavėta,kaip lengvai išsiima viskas thumbup.gif
Ir iš vis žiūrėjau labai skeptiškai pradžioj į mulčiavimą. Bet kai pavasaį pamačiau kokia žemė pasidarius šiltnamyje,tai buvau šoke (gerąja prasme).Kadangi pernai pomidorus sodinau tiesiai į veją ir kitą dalį į nepurentą,sutryptą žemę ir mulčiavau,galvojau pššššš bus,bet mano nuostabai dirva minkšta,lengva ir puri thumbup.gif
Bandysiu ir aš lauke šiandien sėti ankstyvas morkytes. Ir galvoju gal svogūnus surizikuot kelis įkišt g.gif Nes žiauriai vargsta jau vazone jie.

As tik pernai pradejau mulciuoti ir pagrinde tarpvagius, tai vakar pakeliau mulca, kurio dar like, nors labai jau mazai, tai zeme visai kitokia tose vietose, juoda. Tiesa dar nedaug, bet rezultatas jau tikrai matosi. Zoles irgi visai kitokios, sliauziancios. Tokiu anksciau net nebuvo.
Su svogunu sejinukais atsargiai, man pernai susalo beveik visi 20, liko vos 1. Nes sodinau su visais svogunais geguzes pradzioje, nebeturejau agropleveles, tai ta pacia nakti ir susalo doh.gif
Atsakyti
neturiu nuoutraukos - abidna.
As svogunus zieminius esu pasisejusi is rudens siltnamyje, dar spejo paaugti taip ir palikau as juos, tas pats ir su spinatais, nesuvalgeme rudeni visko, o kadangi ziemos iki kaledu beveik nebuvo, tai dar kaledoms buvau parsinesusi sauja svogunu laisku. O vaikams siemet jau is svieziu spinatu lapu sriubyte trinta viriau smile.gif
ziemai buvo prikasta sniego, kai istirpo pavasari, likusius papelejusius svogunu laiskus nupjoviau ir ismeciau, o jie eme ir auga toliau. jau 2 savaitgalius is eiles parsinesu po sauja svieziu svounu laisku. Svogunu sejinukai irgi siltnamyje jau pasodinti visa savaite, bet nosiu dar neiskiso. As juos laiskams auginu, kol ateina pomidoru eile, jie jau buna beveik visi israuti. Na ir aisku jau salotos sudygusios ir ridikeliai sudyge. Morkos siltnamio pakrasciuose jau 2 savaites kaip pasetos irgi dar nosies neiskiso.Laikinai esu ir naslikes siltnamyje issipikiavusi, nerealiai atsigavo, savaitgali butinai pasitresiu.
Nors siltnamis mazas tik 2 m ant 3 m panasiai, bet isnaudoju as ji pilnu tempu ir dar galvoju, kad per mazai. Labiausia tai patinka ankstyvas salotu, ridikeliu ir svogunu derlius.
Atsakyti
Ar sugyvena vynuogė su pomidorais? Pernai plencą šiltnamio kampe įkišau kad prigytų, bet toks bliednas buvo, sunkiai augo, nors prigijo. Gal pomidorų draugija jiems netinkama visai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 13, 21:42)
Ar sugyvena vynuogė su pomidorais?

literatūroje niekur nerandu apie vynuogių kaimynystę g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 13, 21:45)
literatūroje niekur nerandu apie vynuogių kaimynystę g.gif

taigi, kad ir aš nerandu g.gif Nežinau, ar iškelt ją tiesiog į lauką, nors bus neužgrūdinta visai ir neaiškus jos likimas, ar palikt šiltnamy vėl tarp pomedorų gerokai nugenėtą g.gif Gal medukas susiformuotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 13, 21:49)
Nežinau, ar iškelt ją tiesiog į lauką, nors bus neužgrūdinta visai ir neaiškus jos likimas,

jeigu šaknynas susiformavęs, tai gali perkelti. O gal pagal augalų šeimas ieškoti kaimynystės? g.gif Kokia šeima būtų? blush2.gif reiktų vyro gamtininko paklausti ax.gif
Atsakyti
Parodysiu ir aš savo planelį blush2.gif paspauskite ant paveiksliuko ir jis padidės:
http://www.growveg.c...n.aspx?p=250730
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 04 13, 23:40)
Parodysiu ir aš savo planelį  blush2.gif  an.aspx?p=250730]http://www.growveg.com/garden-plan.aspx?p=250730[/url]

o-ho bigsmile.gif morkų nerandu lens.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 13, 23:16)
o-ho bigsmile.gif morkų nerandu lens.gif

desineje puseje maisyta su svogunais. ten tas kvadratas net zmoniskai neisbaigtas, nes taip ir nesugalvojau kaip suseti reikia smile.gif
Atsakyti