QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 04 11, 11:01)
.po žirnių tais pačiais metais dar įsigudrinat agurkus sodinti?
taip, tais pačiais metais. Ankstyvieji žirniai nuraunami ir kitos daržovės sėjamos/sodinamos. Reikia žemę išnaudoti pilnai Žemė negali likti tuščia.
ideja idomi. gaunasi du agurku derliai, vienas pasetu geguzes men, kitas taip iseitu iki liepos vidurio.
Nu bandysiu
kaip tik masciau ka po zirniu seti ir buvau sumasciusi baltuosius ridikus arba ropes, bet ju mano seimyna mazai valgo, o agurku nesuvalgyti, tai ziemai prisikonservuosi
tik as zirniu neraunu, o nukerpu pazeme. Saknys su gumbeliais lieka zemeje ir tresia dirva naturaliu azotu. Taip pat ir su pupelemis, ne raunu, o nukerpu.
Nu bandysiu
kaip tik masciau ka po zirniu seti ir buvau sumasciusi baltuosius ridikus arba ropes, bet ju mano seimyna mazai valgo, o agurku nesuvalgyti, tai ziemai prisikonservuosi
tik as zirniu neraunu, o nukerpu pazeme. Saknys su gumbeliais lieka zemeje ir tresia dirva naturaliu azotu. Taip pat ir su pupelemis, ne raunu, o nukerpu.
Pernai aš irgi bandžiau aukštyn agurkus auginti - visiškai nesėkmingai: jie vis bandė leistis žemyn, patys ūsai niekur nesivyniojo, nors vis prilenkdavau prie kartelių, kol galiausiai palikau ramybėje.
Šalia agurkų šauniai augo salierai.
Jau kelinti metai morkas sėju šalia svogūnų. Sako svogūnai morkas saugo nuo muselių, o morkos svogūnus nuo kažko kito
Tfu tfu tfu, tiktrai niekada jokių musių nepasitaikė.
šalia pomidorų burokai užaugo visai neblogai, nors šiaip pas mane jie nenoriai auga - smėlis.
Česnakai ir salierai šalia braškių.
Šiaip, mėginu daryti kuo mišresnes lysves, kad augalai turėtų kitos rūšies draugų, konkuruotų, todėl dar nesugalvojau, kaip tuos planelius braižyti
o be planelių iš žioplumo pernai pomidoram liko vietos tik netoli bulvių
Na, gal šiais metais protingiau gausis
Šalia agurkų šauniai augo salierai.
Jau kelinti metai morkas sėju šalia svogūnų. Sako svogūnai morkas saugo nuo muselių, o morkos svogūnus nuo kažko kito
Tfu tfu tfu, tiktrai niekada jokių musių nepasitaikė.
šalia pomidorų burokai užaugo visai neblogai, nors šiaip pas mane jie nenoriai auga - smėlis.
Česnakai ir salierai šalia braškių.
Šiaip, mėginu daryti kuo mišresnes lysves, kad augalai turėtų kitos rūšies draugų, konkuruotų, todėl dar nesugalvojau, kaip tuos planelius braižyti
o be planelių iš žioplumo pernai pomidoram liko vietos tik netoli bulvių
Na, gal šiais metais protingiau gausis
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 04 11, 13:11)
ačiū už priminimą dėl žirnių ir pupelių gumbelių jie tikrai daug gėrio duoda.
Aš jau pasėjau garstyčias - žaliajai trašai, sėjau pirmą kartą, tai nežinau kas gausis, pernai ten augo agurkai ir moliūgai, šiemet vėlgi planuoju į tą pačią vietą sodinti agurkus ir moliūgus, cukiniją, nors ir nerekomenduoja, bet po garstyčių gal bus gerai. Palauksim pamatysim
Kol kas tik tiek iš mano "draugiško daržo"
Likusioje vagos dalyje irgi neką primąstysi, nes plotas labai mažas, nors jau dabar planuoju, kad morkas sėsiu kas antrą vagą su svogūnais ir česnakais.
Kol kas tik tiek iš mano "draugiško daržo"
Likusioje vagos dalyje irgi neką primąstysi, nes plotas labai mažas, nors jau dabar planuoju, kad morkas sėsiu kas antrą vagą su svogūnais ir česnakais.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 04 11, 13:11)
ideja idomi. gaunasi du agurku derliai, vienas pasetu geguzes men, kitas taip iseitu iki liepos vidurio.
Su žirniais nereikia susivėlinti, praktiškai dabar rekėtų sėti tai iki liepos nereiks jų laukti:) Šiandien pas mumi jau žibutės ir šalpusniai pietinėj pusėj sužydo Tai tikrai žirniams laikas
QUOTE(rike @ 2012 04 11, 13:42)
Aš jau pasėjau garstyčias - žaliajai trašai, sėjau pirmą kartą, tai nežinau kas gausis, pernai ten augo agurkai ir moliūgai, ...
Aš šiltnamyje prieš sniegus tuos sukasusi ir patręšusi žemę , pasėjau garstyčias. Jau sudygę. Kol sodinsiu pomidorus , paaugs. Arba tarp jų pomidorus sodinsiu, o paskui apversiu kaip nors, kad būtų žemėje ir supūtų.
Dėl žirnių, tai aš jau vakar pasėjau. Ir ankstyvasias morkas ir petražoles. Nusimato šiltesnių dienų, o žemės šiluma jiems jau pakankama. Agroplėvelės nenuimsiu kol ūgtels.
QUOTE(rike @ 2012 04 11, 14:42)
irgi neką primąstysi, nes plotas labai mažas,
jeigu pas mane būtų labai mažas plotas, tai daržoves sėčiau/sodinčiau salelėmis: pusė metro ar metras vienų, metras kitų, į tarpus prieskonių, vaistažolių ir nereikėtų sėjomainų.
QUOTE(amba41 @ 2012 04 11, 22:02)
...o paskui apversiu kaip nors, kad būtų žemėje ir supūtų.
Kad nebūtina vartyt jų. Taip pat galima nukirpti palei žemę ir suguldyti čia pat. Jei šiltnamis ne aerodrominis
O mano ankstyvos morkos šiltnamyje nesudygo Sėjau vasario pabaigoj Laukui sakiau pamirkysiu, negi dabar išmest visą pakelį tik praimtą
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 12, 07:11)
man ankstyvos morkos kiekvienais metais blogai dygsta. Tai dabar jau antri metai esu gudresnė, nusiperku skirtingų veislių ir skirtingų firmų sėklų.
Vakar pasidariau mažojo daržo planelį kaip į SM įkelti? Nuskenuotą lapą eina?
QUOTE(diasaja @ 2012 04 12, 07:14)
man ankstyvos morkos kiekvienais metais blogai dygsta. Tai dabar jau antri metai esu gudresnė, nusiperku skirtingų veislių ir skirtingų firmų sėklų.
galima ir nufotografuot paprastai kaip nuotrauką, tik prizūmint kuo arčiau reikia. Ir lauke geriausia kokybė gaunasi, nebūna šešėlių visokių.
Gal tas ankstyvas iš viso geriau iš rudens sutupdyt