Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 10, 16:28)
Lysvė pas mani plati, tai puse jos pločio visu ilgiu pasėsiu žirnius su garstyčiom. Gausis kokios 4 ilgos eilės.  Iš kito krašto visu ilgiu pasėsiu morkas, o per vidurį dar nesugalvojau. Kai žirnius nuimsiu į jų vietą sodinsiu agurkus viena eile, nes darau tvorelę jiems iš tinklo ir jie auga stati, o visas vidurys lysvės lieka tuščias g.gif Tai va ir galvoju, jei morkos tinka  ir vieniems ir kitiems tai gerai, bet ką į tą vidurį sėti g.gif Gal krapus g.gif

kaip jus tuos augurkus priverciat augti stacius g.gif kaisiojat per ta tinkla? g.gif nes manieji tai net siltnamyje tyko ant zmes pasitiest- tenka jega apie virve apsukti...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 04 10, 17:36)
kaip jus tuos augurkus priverciat augti stacius g.gif  kaisiojat per ta tinkla? g.gif nes manieji tai net siltnamyje tyko ant zmes pasitiest- tenka jega apie virve apsukti...

Pradžioje parišu kamieną, o kai jau ūsai pradeda augti patys vejasi ir kabinasi vieni už kitų. Sėju gana tankiai, kas 15-20 cm. Ir tinklas turi būti kuo smulkesnis.
Bandysiu parodyt, jei per balondas kas nors matysis biggrin.gif Čia 1.5 m tinklo tik ir šeši daigai. Eksperimentui, tsakant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 10, 17:51)
Pradžioje parišu kamieną, o kai jau ūsai pradeda augti patys vejasi ir kabinasi vieni už kitų.

Rūta Mėta, kokia graži foto bigsmile.gif Ir kokios veislės tavo agurkai? Gal kokie alpinistai? g.gif Mano agurkai visiškai nenorėdavo lipti, reikėdavo kasdien juos mokinti, sukinėdavau jų ūsus ant atramų, baigėsi kantrybė, kitais metais nežaidžiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 10, 19:17)
Rūta Mėta, kokia graži foto bigsmile.gif Ir kokios veislės tavo agurkai? Gal kokie alpinistai? g.gif Mano agurkai visiškai nenorėdavo lipti, reikėdavo kasdien juos mokinti, sukinėdavau jų ūsus ant atramų, baigėsi kantrybė, kitais metais nežaidžiau ax.gif

Oi, ne alpinistai-profesionalai tikrai ir niekuo ne įpatingi biggrin.gif Paprasti Rodničiokai pagal seną įprotį ax.gif Šiemet tik bandysiu ką nors naujo, o šiaip metai iš metų tie patys ax.gif Gal kad atstumas tarp daigų labai mažas, todėl taip tvirtai prisivyniojo g.gif Ir pažastų neskabiau, leidau keroti kaip jiems patinka. Tikrai nėjau nuolat raišioti ir ramstyti. Kai kurie ūgliai kai pasiekė tvorelės aukštį persisvėrė ir žemyn toliau sau augo kitoje pusėje biggrin.gif Man labai patiko šitas būdas, nes vietos nedaug užima ir mulčiuoti paprasta.
Atsakyti
Aš irgi dėl vietos taupymo galvoju apie tai. O kokioje vietoje jie augo, nes pas mane būtų tiesiogiai visą dieną saulę, tai gal "iškeptų", mąstau gal kukūrūzais priekyje užsodinti, kad pavėsį sudarytų g.gif
Atsakyti
O kaip tas tinklas stacias stovi, ar ikastas i zeme ar atremtas i ka?
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 04 10, 21:39)
Aš irgi dėl vietos taupymo galvoju apie tai. O kokioje vietoje jie augo, nes pas mane būtų tiesiogiai visą dieną saulę, tai gal "iškeptų", mąstau gal kukūrūzais priekyje užsodinti, kad pavėsį sudarytų  g.gif

jie auga atsisukę į pietus. Jokių dangų nedariau, tik mulčiavau, kad drėgmė negaruotų. Čia rugsėjo pradžios foto.
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 10, 21:40)
O kaip tas tinklas stacias stovi, ar ikastas i zeme ar atremtas i ka?

Du rimtesni kuoliukai įbesti į žemę ir pritvirtintas tinklas tarp jų tokiais plastmasiniais susegėjais. Nuo žemės apie 30 cm tarpas. Šiemet darysiu apie 6 m. ilgio lysvę, bet darysiu kelias tvoreles trumpesnes, o ne vieną ilgą, kad neišgriūtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 10, 09:34)
kaip tik žirniams draugijos ieškau biggrin.gif

Tinkami kaimynai: pupelės, morkos, agurkai, ridikėliai, kukurūzai, salierai, salotos, kopūstai, mėtos, žemuogės, arbūzai, melionai, baklažanai, pomidorai, moliūgai, špinatai, kmynai, mairūnas, mėtos, kraujažolė, čiobreliai, peletrūnas, melisa.
Netinkami kaimynai: svogūnai, porai, česnakai, kardeliai.
Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas turit patirties 4u.gif
4 metus augo braškės, pernai liepos mėnesį išroviau, pasėjau salotas, rapsus. Ką dabar galėčiau sodinti toje vietoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 10, 22:24)
Tinkami kaimynai: pupelės, morkos, agurkai, ridikėliai, kukurūzai, salierai, salotos, kopūstai, mėtos, žemuogės, arbūzai, melionai, baklažanai, pomidorai, moliūgai, špinatai, kmynai, mairūnas, mėtos, kraujažolė, čiobreliai, peletrūnas, melisa.
Netinkami kaimynai: svogūnai, porai, česnakai, kardeliai.
Sėkmės mirksiukas.gif

aciuks.gif Dėl ankstyvumo daug kas netinka, ale vistiek pasirinkimas yra g.gif Špinatai, ridikėliai ir salotos einamiausias var. manyčiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 04 10, 22:44)
Gal kas turit patirties 4u.gif
4 metus augo braškės, pernai liepos mėnesį išroviau, pasėjau salotas, rapsus. Ką dabar galėčiau sodinti toje vietoje? g.gif

Vietoj seno braškyno dėčiau mėšlo ir sodinčiau bulves įprastu būdu:ax: Jos gerai išdrapakuoja viską ir po jų jau bele ką galima, išskyrus pomedorus žinoma ax.gif Po rapsų negalima jokių kopūstinių kiek pamenu g.gif Aš du metus po braškyno su rugiais žaidžiau, kad būtų neutralu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 10, 22:53)

*Vietoj seno braškyno dėčiau mėšlo ir sodinčiau bulves įprastu būdu:ax: 
**Po rapsų  negalima jokių kopūstinių kiek pamenu g.gif 

*dėkui 4u.gif mėšlo pas mane nerasta, dėsiu komposto thumbup.gif bulvių planavau tik ankstyvų ir sudaigintų pirmam valgymui ant Joninių thumbup.gif O ką dar galima būtų? g.gif
**šito nežinojau. Įsidėmėsiu 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras, šauni tema, naujo vis sužinai ,žmogus, kai užsuki 4u.gif
Pas mane lauko agurkai jau 7 metai kaip ,,pakarti" auga statmenai, tik aš ne tinkliuką tvirtinu, o žaidžiu su kartimis- lysvės galuose įkalu po kuolą, ir ant jų pritvirtinu kartelę (pas mane paskutiniu metu trumpos lysvės, jei ilgesnė- tai kuolų belekiek galima susikalt ir sutvirtint viršuje). Vienais metais vyras buvo kaip kopėčias sukalęs- kartelės ėjo kas 40-50cm maždaug, lygiagrečiai žemei. visasaukštis išbandytas irgi įvairis- nuo 1 iki 2 metrų- optimaliausias man- mano ūgio- iki1,70m, retas perlipo per kartelė,o jei ir perlipo- žemės nebepasiekė thumbup.gif Agurkus sėju tiesiai po tuo tvariniu, ir kai išlenda- priraišioju šniūrais, kaip šiltnamyje, tik nenukerpu, o vingiuoju iki viršutinės kartelės ir žemyn iki augalo, ir vėlaukštyn.... Gaunasi gan tankus raizginys. Paskui tik belieka plencui parodyt tinkamą kryptį ir jau pats lipa thumbup.gif. O šalimais auga morkos, krapai, mangoldai, špinatai. Man laaaabai patiko taip auginti- ir skinti nerealiai patogu, ir ravėti bei mulčiuoti (mulčiavimą tik pernai atradau thumbup.gif ), o be to- susitaupo plotas ir išnaudojama pilnai žemė.
Atsakyti