Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

Aptikau pukią temą thumbup.gif tik gaila, kad apmirus ax.gif
šiemet ir aš pasiplanavau savo daržiuką, visais metais gan padrikai viskas buvo, bet kai šiemet perkėliau paprikas iš šiltnamio į lauką, tenka pasiplanuoti smile.gif ir va kas man gavosi unsure.gif bandžiau sudėlioti pagal nete rastas draugystes ir augalus priešus:
user posted image
šiandien sodinsiu svogūnus
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 05 08, 10:40)
Aptikau pukią temą thumbup.gif  tik gaila, kad apmirus ax.gif
šiemet ir aš pasiplanavau savo daržiuką, visais metais gan padrikai viskas buvo, bet kai šiemet perkėliau paprikas iš šiltnamio į lauką, tenka pasiplanuoti smile.gif ir va kas man gavosi unsure.gif bandžiau sudėlioti pagal nete rastas draugystes ir augalus priešus:

šiandien sodinsiu svogūnus

Niekaip neišsididina g.gif
Atsakyti
dar reikia sužiūrėt, ką po ko sėjam, t.y. apie sėjomainą pasidomėt, kas ten augo pernai. nes tos pačios šeimos augalai vienoj vietoj kasmet nesėjami, nes išeikvoja tas pačias medžiagas. pvz. po ankštinių reikia sėt kopūstines daržoves arba paprikas, pomidorus, bulves ir t.t. ir panašiai
Atsakyti
bandau atgaivinti temą dar tik kuriamo draugiško daržo nuotraukomis:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
diasaja,gražu, kaip visada... thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 07 06, 15:41)
diasaja,gražu, kaip visada...  thumbup.gif  wub.gif

ačiū 4u.gif ir dar viena:

user posted image
Atsakyti
Diasaja, gražu, atgaiva akims 4u.gif pas mane morkos, kaip pas tave su svogūnais kartu bigsmile.gif šalia parikų ir pomidorų lysvė (ši gal ne visai į temą, bet neturėjau kur jos pridėti-labai mažai info apie parikų giminystę su kitomis daržovėmis ax.gif ) šalia vėl lysvė su svogūnais ir porais, gale pasodinta cukinija, po to dvi lysvės agurkų, tarpuose vėl svogūnai, ir paskutinė lysvė su žirniais-krapais-kopūstais, miksuotais su salierais ir kalafiorais, na ir už kopūstų laukas bulvių smile.gif lysvių galuose tagelės, o morkų lysvės galuose pupelės didžiosios
tik nuotraukų gal nedėsiu, nes pas mane nemulčiuota, o šiemet žolės gerai auga, tad nespėju aš su jų tempais doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 07 08, 11:46)
*Diasaja, gražu, atgaiva akims 4u.gif
**tik nuotraukų gal nedėsiu, nes pas mane nemulčiuota, o šiemet žolės gerai auga, tad nespėju aš su jų tempais doh.gif  blush2.gif

*ačiū 4u.gif
**draugiškas daržas gali būti ir nemulčiuotas, o žolės taip pat duoda naudos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 08, 13:13)
**draugiškas daržas gali būti ir nemulčiuotas, o žolės taip pat duoda naudos  mirksiukas.gif

tai dar žiūrint kokios žolės unsure.gif pas mane gale lysvių bujoja varputis, usnys ūsoriai ir pienės, na viskas eina nuo šalia esančios laukinės pievos, ir dar užsiveisė nežinau kaip vadinasi, tokie ale svogūninis varpučio lapus turintis, kol mažas nieko, bet jei užauga didesnis, tai šaknys raunant išdrasko didelį plotą doh.gif o kitur "amerikonkės", kaip puskė vakar sakė ax.gif tai iš šių žolių mažai naudos matau g.gif na vargo nemažai su daržu, bet mulčiuot nelabai išeina dabar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 09 27, 20:55)
*diasaja pasakok ką daro agro plėvelė kai dengi šiltnamį???? dėl ko ją dedi...
pomidorų noriu...senai jau neturiu ba šiemiat nesisekė man su jais...
**pernai kai iš tavęs daigų ėmiau tai super buvo...

*vienas žmogus patarė taip daryti, kad sulaikytų susidariusį kondensatą. Tikrai pasiteisino thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
**kai augalai tvirti ir dirbtinai nepripumpuoti trąšų, tai jie ir yra atsparesni ligoms thumbup.gif malonu, kad mano užauginti daigai buvo super biggrin.gif
Atsakyti
ačiū diasaja, darysiu ir aš taip...tik dar klausimas pirmiau tiesi agro, o ant viršaus plėvelę, ir ar tik stogą su agro dengi, ar visą?
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 09 27, 22:35)
pirmiau tiesi agro, o ant viršaus plėvelę, ir ar tik stogą su agro dengi, ar visą?

mūsų šiltnamis iš lankų. pirmiausia užtiesėm agro plėvelę iki žemės. Pritvirtinom ant lankų. Po to klojom plėvelę.
Atsakyti