QUOTE(R&B @ 2013 03 11, 20:53)
Įdomu, kokias daržoves galima būtų auginti lysvėje tarp brokolių? . Internete ieškojau, bet neradau
. Radau tik kopūstų gerus kaimynus, vieni iš jų yra agurkai. Kilo mintis kelis agurkų daigelius pasodinti tarp brokolių, tik nežinia ar tai kas tinka kopūstams, taip pat tiktų ir brokoliams
Aš šiemet irgi bandysiu auginti brokolius, nes dukra, mano nuostabai, juos itin pamėgo...
tai radau truputi:
Labai tinka toje pačioje lysvėje auginti brokolius ir morkas. Vieno metro pločio lysvėje anksti pavasarį išilgai pasėjamos trys eilės morkų (viena eilė per vidurį ir dvi iš kraštų). Gegužės pradžioje tarp morkų eilių pasodinamos dvi eilės brokolių daigų (augalas nuo augalo 40-45 cm). Rugsėjo pradžioje brokoliai nuimami, o morkos spėja išauginti neblogą derlių. Morkas galima auginti kartu su mairūnu, agurkus su krapais (krapai sėjami lysvės pakrasčiais). Labai naudinga kartu auginti brokolius, salotas ir petražoles. Anksti pavasarį išilgai lysvės pasėjamos trys eilės tarpais salotų ir paliktose vietose tarp salotų gėgužės mėnesį pasodinami brokoliai. Pirmiausia suvartojamos salotos, vėliau brokoliai ir vasaros antroje pusėje lysvėje lieka tik petražolės, kurios žiemai išaugina neblogą šaknų derlių.
Kadangi pas mane morkų vis negana, tai mėginsiu šiemet su morkom, kaip suprantu tinka vėlyvosios veislės... dar radau kad briuselio kopūstai giminingi žiediniams... ir jų šaknų sistema labai galinga... tai keista kad su šakniavaisiais kartu tinka auginti...
gal jų šaknys į gylį?
Papasakokit kas auginot gal, kaip tie brokoliai bujoja, kiek teritorijos "apžioja" ir pan. pastebėjimus
Papildyta:
dėl bulvių ir kopūstų... pas mus bulvės vėlyvos, tai jau kopūstai būna išsiskeroję, o bulvės dar nenunykę... nebent ankstyvos bulvės+vėlyvi kopūstai...