Įkraunama...
Įkraunama...

Draugiškas daržas

QUOTE(Vilienė @ 2013 03 12, 17:18)
aš neaukšta, 1,64, tai manau kad 90cm skamba neblogai  g.gif

vienais metais pabandysi, kitais pati atsirinksi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 12, 18:20)
vienais metais pabandysi, kitais pati atsirinksi smile.gif

aha, bandysiu senių kaimynių daržininkių nervus - ketinu užsiimti mulčiavimu, skaitau apie augalų draugystę, taip kad čia tų bandymų bus daug šiemet
Atsakyti
Na ir paskutinė penktoji testinė lysvė:
user posted image

Dėl pirmų dviejų kaip ir viskas aišku, matau jų istoriją. O likusios trys dar prašosi aiškumo, kad bus iki tų pagrindinių kultūrų ir kas po jų. Aišku tik kad visos jos rudenį užsipildys sideratais. dar šen bei ten užsipildys tagetėm, nasturtom ir krapais.

Būsiu dėkinga už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2013 03 11, 20:53)
Įdomu, kokias daržoves galima būtų auginti lysvėje tarp brokolių? . Internete ieškojau, bet neradau  schmoll.gif . Radau tik kopūstų gerus kaimynus, vieni iš jų yra agurkai. Kilo mintis kelis agurkų daigelius pasodinti tarp brokolių, tik nežinia ar tai kas tinka kopūstams, taip pat tiktų ir brokoliams  g.gif

Aš šiemet irgi bandysiu auginti brokolius, nes dukra, mano nuostabai, juos itin pamėgo...
tai radau truputi:
Labai tinka toje pačioje lysvėje auginti brokolius ir morkas. Vieno metro pločio lysvėje anksti pavasarį išilgai pasėjamos trys eilės morkų (viena eilė per vidurį ir dvi iš kraštų). Gegužės pradžioje tarp morkų eilių pasodinamos dvi eilės brokolių daigų (augalas nuo augalo 40-45 cm). Rugsėjo pradžioje brokoliai nuimami, o morkos spėja išauginti neblogą derlių. Morkas galima auginti kartu su mairūnu, agurkus su krapais (krapai sėjami lysvės pakrasčiais). Labai naudinga kartu auginti brokolius, salotas ir petražoles. Anksti pavasarį išilgai lysvės pasėjamos trys eilės tarpais salotų ir paliktose vietose tarp salotų gėgužės mėnesį pasodinami brokoliai. Pirmiausia suvartojamos salotos, vėliau – brokoliai ir vasaros antroje pusėje lysvėje lieka tik petražolės, kurios žiemai išaugina neblogą šaknų derlių.

Kadangi pas mane morkų vis negana, tai mėginsiu šiemet su morkom, kaip suprantu tinka vėlyvosios veislės... dar radau kad briuselio kopūstai giminingi žiediniams... ir jų šaknų sistema labai galinga... tai keista kad su šakniavaisiais kartu tinka auginti... g.gif gal jų šaknys į gylį?
Papasakokit kas auginot gal, kaip tie brokoliai bujoja, kiek teritorijos "apžioja" ir pan. pastebėjimus blush2.gif
Papildyta:
dėl bulvių ir kopūstų... pas mus bulvės vėlyvos, tai jau kopūstai būna išsiskeroję, o bulvės dar nenunykę... nebent ankstyvos bulvės+vėlyvi kopūstai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 12, 17:53)
Na ir paskutinė penktoji testinė lysvė:

Būsiu dėkinga už komentarus 4u.gif

Paskutinėje lysvėje aš neauginčiau kopūstų ir salierų. Atstumai tarp bulvių eilių būna 50-60 cm. Bulvės užgož kopūstėlius, jei net lysvės plotis virš metro. Be to bulves eikia sodinti kokie 35-40 cm nuo lysvės krašto, kad normaliai praeiti. Bandyti galima, bet bulvės, jei jos normaliai auga. t.y. nenupiepę, užima vietos. Nebent labai ankstyvos ir dabar jau daiginamos. Tada bus 06 mėn nukasamos ir pradėjus kasti sodinti kopūstus.
Atsakyti
Patirtis auginant brokolius pas mane nedidelė - pradėjau auginti tik praeitais metais. Juos buvau susodinusi ne vienoje lysvėje, o išbarsčiusi keliose lysvėse į kampus. Pagrindiniai žiedynai buvo nedideli, gal kad niekuo netręšiau, tik kelis kart esu laisčius dilgėlių raugu. Nupjovus pagrindinį žiedyną, neišraudavau, nes jie poto užaugina šoninius žiedynėlius, nors ir nedidelius. Juos sėkmingai toliau maistui vartodavau.
Sodinimo atstumai priklausomai nuo to ar bus auginami tik pagrindiniam žiedynui ar ir papildomiems skiriasi: jei auginama tik pagr. žiedynui - sodinti kas 20-30 cm tarp augalų ir 50-60 cm tarp eilių; norint auginti ir šoninius žiedynėlius - sodinti 40-45 cm tarp augalų ir 60 cm tarp eilių.
Šiemet bandysiu pagerinti kompostu kiekvienam brokoliui duobutę prieš sodinant, gal pavyks didesnių žiedynų užauginti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2013 03 13, 11:01)
dėl bulvių ir kopūstų... pas mus bulvės vėlyvos, tai jau kopūstai būna išsiskeroję, o bulvės dar nenunykę... nebent ankstyvos bulvės+vėlyvi kopūstai... g.gif

Auginau pernai kopūstus tarp bulvių - man pasiteisino thumbup.gif , nors iš pradžių atrodė, kad bulvės kopūstus visiškai užgožė ir jie neužaugs. Kai bulvės nunyko, kopūstai išsikerojo ir puikiausiai spėjo užaugt. Šiemet vėl taip sodinsiu thumbup.gif

Brokoliai, tai pas mane labaaaai daug vietos užima - sodinu juos atrodo retai, bet kiekvieną kart būna per tankiai doh.gif ir vis galvoju, kad reikėjo dar rečiau sodint.
Atsakyti
kokia naudinga tema thumbup.gif

Gal zinot kas tinka/netinka auginti toj vietoj,kur pernai augo bulves?
Atsakyti
Tinka : ankštinės kultūros, pupos, žirniai, kukurūzai, lubinai ir t.t.
QUOTE(sambuka** @ 2013 03 13, 20:56)
kokia naudinga tema  thumbup.gif 

Gal zinot kas tinka/netinka auginti toj vietoj,kur pernai augo bulves?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 13 kovo 2013 - 21:54
dar papildysiu: be jau išvardintų po bulvių galima sėt agurkus ir moliūginius, svogūnines daržoves, žalumynines - salotas, prieskonius
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 03 13, 18:01)
Brokoliai, tai pas mane labaaaai daug vietos užima - sodinu juos atrodo retai, bet kiekvieną kart būna per tankiai  doh.gif ir vis galvoju, kad reikėjo dar rečiau sodint.

aciuks.gif būčiau matyt irgi per tankiai susodinus... net nepagalvojau kad jie tokie dideli auga blush2.gif ant sėklų pakelio rašo kas 30-40 cm, nete radau kad kas 50-60... o pastebėjau kad mulčiuojant dažnai dar labiau viskas išsikeroja, tai reiks maximumą bandyt.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 14, 09:24)
dar papildysiu: be jau išvardintų po bulvių galima sėt agurkus ir moliūginius, svogūnines daržoves, žalumynines - salotas, prieskonius

Kaip tik žadu toj vietoj moliūgus, cukinijas augint smile.gif
Atsakyti