Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

Labas,

Mes mokejome apie 13 lt uz zmogu.
Del pietu nezinau, nes buvo virtuve (visiskai irengta)
Atsakyti
QUOTE(Pūkė @ 2006 06 15, 13:49)
Suradau labai daug informacijos. Aciu. Labai noreciau tiksliau suzinoti, kokios Slovakijoje kainos: kiek nakvyne zmogui kainuoja, kiek 2 suauge ir 2 vaikai isleistu mazdaug pietums

Pietūs kavinėje 4 asmenims turėtų kainuoti tiek, kiek Lietuvoje jūs mokėtumėte už 3 (aišku, priklauso nuo to kokioje kavinėje jūs valgot - jei tai bus mano minėtas medžiotojų restoranas, tai kainos bus didesnės). Pinigine išraiška net bijau rašyt - kai grįšiu tai ir parašysiu, nes paskutinį kartą Slovakijoje buvau gal 2002 metais, o gal per tą laiką kas nors pasikeitė g.gif Nors, sprendžiant pagal Čekiją, kurioje buvau šių metų pradžioje, didelių permainų kainų atžvigiu nėra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sloneczko @ 2006 06 15, 13:40)
Labas,

Aciu uz informacija. Gal galetumete parasyti kur buvote apsistoje, kokiame miestelyje.
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2006 06 15, 15:15)
Pietūs kavinėje 4 asmenims turėtų kainuoti tiek, kiek Lietuvoje jūs mokėtumėte už 3 (aišku, priklauso nuo to kokioje kavinėje jūs valgot - jei tai bus mano minėtas medžiotojų restoranas, tai kainos bus didesnės). Pinigine išraiška net bijau rašyt - kai grįšiu tai ir parašysiu, nes paskutinį kartą Slovakijoje buvau gal 2002 metais, o gal per tą laiką kas nors pasikeitė  g.gif Nors, sprendžiant pagal Čekiją, kurioje buvau šių metų pradžioje, didelių permainų kainų atžvigiu nėra thumbup.gif

Nu žinok maisto kainos, lyginant kokios buvo 2002 tikrai yra šiek tiek pakilusios. DAbar jos panašios kaip ir pas mus.
Atsakyti
QUOTE(Pūkė @ 2006 06 15, 17:08)
Aciu uz informacija. Gal galetumete parasyti kur buvote apsistoje, kokiame miestelyje.

Velky Slavkov - maziukas miestas, netgi kaimas.
O kainos istikruju panasios, gal tik apgivendinimas pigesnis ir alus thumbup.gif
o kuras brangesnis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sloneczko: 16 birželio 2006 - 11:44
QUOTE(Ellana @ 2006 06 15, 12:23)
Prieš mėnesį savaitę prabuvom Slovakijoje.
Su nakvyne problemų nebuvo, paprasčiausiai reikia klausti pas vietinius jie žino kas nuomoja ir parodo. Aišku prie namų irgi yra iškabos kur nuomoja.
Jei mokate Lenkų kalbą tai be problemų visur susikalbėsite. Kavinėse ar restoranuose padavėjai taip pat supranta Lenkiškai.

Ir kokie orai buvo prieš mėnesį ax.gif
Mes planuojam važiuoti birželio pab.-liepos pr., tik va kai perskaičiau, kad tokiu periodu orai ne kokie, tai suglumau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2006 06 16, 13:14)
Ir kokie orai buvo prieš mėnesį ax.gif
Mes planuojam važiuoti birželio pab.-liepos pr., tik va kai perskaičiau, kad tokiu periodu orai ne kokie, tai suglumau unsure.gif

Na prieš mėnesį tai buvo šaltoka palyginus su vasaros orais, buvo dienomis apie 12 laipsniu šilumos dienomis. Dar nebuvo viskas sužaliavę (o kai kur dar net sniegas nebuvo nutirpęs), bet nepaisant to mes supergerai praleidome ten laiką thumbup.gif
Dieną eidavome į kalnus, vakare mirkdavome šiltuosiuose baseinuose po atviru dangumi.
Kainos tai man panašios kaip ir Lietuvoje. Kai kas gal net pigiau.
O apsistoję mes buvome Bešeniove ax.gif
Papildyta:
QUOTE(sloneczko @ 2006 06 15, 13:40)

Mes tai mokėjome apie 23 lt žmogui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2006 06 14, 11:06)
Kitoks pasakyk, kurią viršūnę jūs aplankėte? Ar raudona trasa labai sudėtinga?

Na jei atmintis nepaveda, tai berods buvo Skalnate Pleso (jau radau ir foto). Zinau kad kelemes keltuvais iki antro lygio, o i pacia auskciausia nepavyko - kadangi musu buvo 8, tai neuzteko bilietu tai dienai... Del raudonos trasos - nera ji labai sudetinga, taciau ja eiti uztrunka ganetinai ilgai. Kiek pamenu tai gale jau trasa buvo geltona. T.y. mes ejome raudonaja na tikrai nemazai, priejome kavinuke prie ezerelio, pagerem arbateles ir jau tada kaip ir pradejo temti.. tai nuo jos mes keliavome geltona trasa, kuri buvo lengva, tik kad ejo misku..patamsyje...

Va idedu kelias foto:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Cia toks musu keliukas:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kitoks @ 2006 06 18, 20:34)
Na jei atmintis nepaveda, tai berods buvo Skalnate Pleso (jau radau ir foto). Zinau kad kelemes keltuvais iki antro lygio, o i pacia auskciausia nepavyko - kadangi musu buvo 8, tai neuzteko bilietu tai dienai... Del raudonos trasos - nera ji labai sudetinga, taciau ja eiti uztrunka ganetinai ilgai. Kiek pamenu tai gale jau trasa buvo geltona. T.y. mes ejome raudonaja na tikrai nemazai, priejome kavinuke prie ezerelio, pagerem arbateles ir jau tada kaip ir pradejo temti.. tai nuo jos mes keliavome geltona trasa, kuri buvo lengva, tik kad ejo misku..patamsyje...

Ačiū už info. Nuotraukos puikios - jau noriu aš į tuos kalnus.
Dabar dar suradau pažįstamą, kuri grupes veda į tuos kalnus, tai jau jei ką naudingo sumedžiosiu - pasidalinsiu ax.gif
O dėl kainų - aš gi ir rašiau, kad buvau senai. Tikėtina, kad tos kainos pakilę, bet nakvynės kainos vis tiek nedidelės, nes kai šią žiemą važiavome į Čekiją, skirtumas su Slovakija buvo vos ne dvigubas doh.gif
Atsakyti
Pirma karta ruosiames su seima i kelione. Todel, turbut, norisi kuo daugiau informacijos. Gal kas galetumete bent apytiksliai parasyti, vykstant i Slovakija 4 asmenu seimai mazdaug 7 dienoms, kiek reiketu Lietuvoje issikeisti pinigeliu i zlotus, i Slovakijos kronas, kiek i eurus?
Planuojame aplankyti ledo bei stalagmitu urvus, pabuvoti Slovensky Raj, viena diena keltis i kalnus, vaziuosime su savo auto.
Atsakyti
QUOTE(Pūkė @ 2006 06 28, 12:22)
Pirma karta ruosiames su seima i kelione. Todel, turbut, norisi kuo daugiau informacijos. Gal kas galetumete bent apytiksliai parasyti, vykstant i Slovakija 4 asmenu seimai mazdaug 7 dienoms, kiek reiketu Lietuvoje issikeisti pinigeliu i zlotus, i Slovakijos kronas, kiek i eurus?
Planuojame aplankyti ledo bei stalagmitu urvus, pabuvoti Slovensky Raj, viena diena keltis i kalnus, vaziuosime su savo auto.

Mes vežėmės tik truputį zlotų, jei norėsit stabtelėti į tuliką ar ką šiaip nusipirkti. O svarbiausia turėti banko mokėjimo kortelę su kuria gali ir parduotuvėse atsiskaitinėt ir bankomatų visur yra.
Atsakyti
Klausimuks: o kokios aprangos gali prireikti važiuojant rugpjūčio mėnesį? Kiek supratau skaitinėdama tai ir nuo lietaus, ir karštam orui ir...?Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti