Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

Aš tikrai jau rašiau apie gyvenimą kempinge, bet dabar neatkasu kurioje temoje tiksliai. Net kainas ir nuotraukas buvau įmetusi. Gyvenome trijuose kempinguose.
Štai nuoroda
http://www.supermama...?...8333&st=444
Šiaip tai prie temos yra parašyta "II", tai reiškia, kad yra ir pirma tema. Manau ant filtravimo uždėjus "Slovakija", rastumėte ir daugiau temų, o ir fotoreportažuose yra informacijos. ax.gif

QUOTE(oonutė @ 2008 06 16, 18:26)
Sveiki. Mes irgi planuojame rugpjūčio pabaigoje pakeliauti. Tai bus pirma tolimesnė kelionė. Važiuosime savu tranaportu ir su vaikais. Gal kas daugiau susidūrėte su gyvenimu kempinguose? Ar tai patogi nakvynė? Žinoma, miegoti baitoj lovytėj makoniau, bet dėl visa ko įsimesime palapinę su miegmaišiais, O gal tokiu laiku jau per šalta laukinėti?  g.gif

Mes pernai važiavome pačioje rugpjūčio pabaigoje. Dieną buvo virš 30, naktį atvėsdavo. Miegojome palapinėje su plonais miegmaišiais. Nakčiai dėdavomės kojines šiltesnes, pižamas. Žodžiu apsirengdavome truputį šilčiau ir viskas būdavo gerai. Bet palapinės prieangis žiauriai šlapias būdavo, nes nuo didelio temperatūtų skirtumo labai didelė rasa iškrisdavo. Kadangi palapinė žema, tai labai nemalonu lįsti lauk buvo doh.gif . Todėl šiemet nusipirkau aukštą, kad daugiau jokių landžiojimų keturiomis nebebūtų biggrin.gif Šiaip labai patiko, pabandėme kempinguose gyventi ir nenusivylėme, šiemet važiuodami pro Slovakiją apsistosime kempinge prie Bianska Štiavnica. Kempingai Slovakijoje geri, nuodėmė butų nepasinaudoti proga ir nepamiegoti gryname ore mirksiukas.gif . Na, bet čia tokio poilsio mėgėjams tik tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 17 birželio 2008 - 10:54
QUOTE(Cobre @ 2008 06 17, 11:45)
Aš tikrai jau rašiau apie gyvenimą kempinge, bet dabar neatkasu kurioje temoje tiksliai. Net kainas ir nuotraukas buvau įmetusi. Gyvenome trijuose kempinguose.
Štai nuoroda
http://www.supermama...?...8333&st=444
Šiaip tai prie temos yra parašyta "II", tai reiškia, kad yra ir pirma tema. Manau ant filtravimo uždėjus "Slovakija", rastumėte ir daugiau temų, o ir fotoreportažuose yra informacijos. ax.gif

Nu nezinau kaip as cia praziopsojau - abi temas ir fotoreportazus ne tik perskaiciau, bet ir atsispausdinau svarbiausias nuorodas bei mintis. Matyt tiesiog pirmosios gala praleidau. O ten tokia gera info. Aciu.
Beja, man toks klausimas kyla - o ka jus darot su palatkem ir daiktais diena, kai iseinat i kalnus? Ar saugu viska tiesiog taip palikti?
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 06 18, 14:07)
Nu nezinau kaip as cia praziopsojau - abi temas ir fotoreportazus ne tik perskaiciau, bet ir atsispausdinau svarbiausias nuorodas bei mintis. Matyt tiesiog pirmosios gala praleidau. O ten tokia gera info. Aciu.
Beja, man toks klausimas kyla - o ka jus darot su palatkem ir daiktais diena, kai iseinat i kalnus? Ar saugu viska tiesiog taip palikti?

dokumentus su savimi (ir pinigus), kas svarbiau ir brangiau - mašinoje, kiti palapinėje (rūbai, indai, kėdutės, stalas ir t.t.) Šiaip saugu, kempingo kaimynai greit atpažįsta saviškius, o ir teritorija saugoma, kai kur net naktį apsauga palei tvorą vaikšto.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2008 06 18, 13:39)
dokumentus su savimi (ir pinigus), kas svarbiau ir brangiau - mašinoje, kiti palapinėje (rūbai, indai, kėdutės, stalas ir t.t.) Šiaip saugu, kempingo kaimynai greit atpažįsta saviškius, o ir teritorija saugoma, kai kur net naktį apsauga palei tvorą vaikšto.

Aciu.
As ir galvoju - nejau palapine reiks kas ryta susirinkti doh.gif Gaila butu parejus pamatyti, kad reiks nakvoti lauke blink.gif
Paskaiciau tos praeitos temos pabaiga ir sunerimau - mes kaip tik vaziuojam siam savaitgaliui. Tai kaip suprantu, yra pavojus pakliuti i kamscius ties zakopane ir pasienyje ir net su vieta kempinge gali buti problemu... As kazkaip galvojui visai ramiai be jokiu rezervaciju prasisukti...

Niekur nerandu info apie plaukima Vah upe.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 18 birželio 2008 - 14:44
QUOTE(mot99 @ 2008 06 18, 16:38)
Niekur nerandu info apie plaukima Vah upe.... blush2.gif

Ir mane labai plaukimas domina.
Radau raftingo centrą Liptovsky Mikulaše. Čia jų puslapis:
http://www.raftingad.../en/rafting.php (yra ir Vah upe)

Kažkuri forumietė jau rašė apie plaukimą...įdomu, kokia galutinė kaina gaunasi, jei mes būtume tik dviese? ar jie formuotų grupę plaukimui?

QUOTE(mot99 @ 2008 06 18, 17:40)
As nelabai supratau, kur reiketu kreiptis norint plaukti. Ar uzsisakyti is anksto, ar nuvaziuoti ir sakyti - va, mes cia, norim plaukti dabar ten ir ten.....

Ten skiltyje <about us> rašo: To reserve a particular activity in advance, please dial telephone numbers + 421 907 411699, +421 918 463110 or write an e-mail to office@raftingadventure.sk
Bet manau, kad ir apsireiškus ofise kažką gali susitarti (bent Slovėnijoje tai normalius ofisus tokios įstaigos turi) g.gif

Dar yra tokie ramūs apžvalginiai pasiplaukiojimai mediniais plaustais Dunajec upe (apie juos man atrodo ir žurnalas "Ahoj Slovakia" rašo)
Info štai čia:
http://www.pltnictvo.sk/

Ir dar prikabinu failą anglų kalba:
[attachmentid=147021]
Atsakyti
Aciu.
Dar spejau pasirinkti info, nes vakare arba nakti isvaziuojam... Pradzioje planavom dviem savaitem vaziuoti, tai prisiplanavau tokia programa, kad dabar reiks ja labai karpyti, sutrumpejus laikui iki 8 dienu verysad.gif
Na bet Slovakija labai arti - jei patiks, vel galima bus vaziuoti. Man dabar net keista, kad vis vaziuodavom i tolimus krastus, o salimais dar nebuvom.
Atsakyti
Mes už poros savaičių važiuojam į Slovakiją su Topturu. Gal galite patarti kokią avalynę imtis?
Ar tinka kedai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tauskale: 21 birželio 2008 - 03:47
QUOTE(Tauskale @ 2008 06 21, 04:47)
Mes už poros savaičių važiuojam į Slovakiją su Topturu. Gal galite patarti kokią avalynę imtis?
Ar tinka kedai?

tinka ir kedai svarbu, kad būtų patogūs, ir kad padas nebūtų visai lygus. Aš prieš porą metų net į Rysy viršūnę su kedais užlipau ir nieko. Aišku kalnų batai gerai, bet dėl vieno karto nemanau kad verta juos pirkti
Papildyta:
Aš šiemet irgi žadu vėl varyt į Slovaikiją (buvau jau 3 kartus) su savo auto ir kartu savo kliacką (2,5 m.) prikabint, bandysim bent jau žemuosius tatrus šturmuot smile.gif . Beje, kas vykstat su vaikais labai nebloga vieta paislėjimui nuo kalnų yra Western City. Mes pernai buvom tik vakarinėj programoj, bet šiemet jei važiuosim tai žadam gal visai dienai ar bent pusdieniui pabūti.
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2008 06 25, 09:43)
O kiek kainuoja kalnų batai ir kur jų LT ieškoti? Gal žinot, kokios firmos geresni? Ir aplamai į ką atkreipt dėmesį renkantis?

Jei jau važiuoji į Slovakiją, tai patarčiau ten ir pirktis batus. Visų pirma, pasirinkimas gerokai didesnis, visų antra kainos ženkliai mažesnės (kaip ir viso turistinio inventoriaus). Tik gal turistų miesteliuose kainos kiek didesnės, bet net toj pačioj Tatranska Lomnica gyvenvietėj pirkti yra gerokai pigiau nei LT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diabolic: 25 birželio 2008 - 15:45
QUOTE(Diabolic @ 2008 06 25, 17:45)
Jei jau važiuoji į Slovakiją, tai patarčiau ten ir pirktis batus. Visų pirma, pasirinkimas gerokai didesnis, visų antra kainos ženkliai mažesnės (kaip ir viso turistinio inventoriaus). Tik gal turistų miesteliuose kainos kiek didesnės, bet net toj pačioj Tatranska Lomnica gyvenvietėj pirkti yra gerokai pigiau nei LT.

Diabolic, sutinku su pasiūlymu pirkti batus Slovakijoje dėl prieinamesnių kainų, didesnio pasirinkimo, bet kaip dėl pranešiojimo?? juk reikia kojoms duoti apsiprasti...mes apie tai šioje temoje neperseniausiai diskutavome...ir daugelis kartojo, kad BŪTINA iš anksto batus "aptrinti" g.gif
Atsakyti
Gera pastaba dėl pranešiojimo.. Nors gal sakyčiau labiau ne dėl "pranešiojimo", o dėl kojos apsipratimo, jei nėra tekę nieko panašaus avėti. Tas "pranešiojimas" manau yra viena galimų klaidų renkantis - t.y., pirkti trekingo/kalnų batus kurie nelabai kaip guli ant kojos, su mintim, kad "prasitampys", "prasinešios" ir pan. Visgi ne kokie plonutės odos mokasinai, kurie lengvai adaptuojasi prie kojos. Jau geriau valandą parduotuvėj pravaikščiot apsiavus batais ir įsitikinti, kad niekas tikrai nespaudžia, netrina, neveržia, nei paskui lieti kraują bandant pranešiot.

Pati pirkau LT, vyras pirkosi Slovakijoj. Abu batai buvo intensyviai nešiojami iškart be skausmingų pasekmių, bet gal tiesiog taip sutapo. O šiaip tai kaskart prieš perkant kokį inventorių vis svarstom kad reikia į Slovakiją važiuot prekintis.. Nes Lietuvoj dar vienas toks smagumas, kad (panašu) visą turistinį inventorių veža kartą per metus, tai tarkim kokią palapinę vasaros pabaigoj nusipirkti yra didelis iššūkis.. O batų irgi pavasarį užspirgėjau, tai teko laukti gegužės, kai dauguma parduotuvių gauna prekes. Gal čia tik man taip sekasi..
Atsakyti
Aš norėčiau pasitikslinti dėl aprangos einant į kalnus ax.gif Aktualiausia, žinoma, kuo rengti vaikus 4u.gif Šortai ar bridžai, ko gero, ne pati tinkamiausia apranga... Bet pažiūrėjus kitos savaitės orų prognozę Slovakijoje... 28 laipsniai... Labai ačiū smile.gif
Ir dar- pinigaus vežtis grynais? Eurais? Kaip su atsiskaitymu kortelėmis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo singaaa: 26 birželio 2008 - 08:51