sekmes visiems geguzines praleisiantiems Slovakijoje - gero oro, geru vaizdu, ir zinoma vyno ir alaus pagal skoni
del Morske oko taikykit savaitgaly (juokauju) pasijusit kaip Siluvoj per atlaidus yr kazkokia legenda kuri sako kazka panasaus jok kiekvienas lenkas per gyvenimeli bent karta turi aplankyt ta ezeriuka. tai reik matyt kaip vienuoliai, vienuoles, galadieniai seniokai deda sveikata kabarodamiesi kalnu keliu apie 7 km.
siaip norint aplankyt reik vaziuot ne per Tatranska Javorna perjea, palikt masina kalnuose ant kelio ir pirmyn i sventa vieta
visiems gero kelio BALTAI PAVYDZIU IR LAUKIU ISPUDZIU
buciau daugiau kuo padejes, bet kai kas skundzia, kai kas banus deda, tai...
QUOTE(kandžius @ 2008 04 29, 19:16)
ten ne bricka o vezimas traukiamas dvieju prakaitu dvokianciu arkliu ir veza apie 15 zmoniu. kaina 1 zm i kalna 30 zlotu, atgal i pakalne kazkiek pigiau. atstumas 6 km, islipus dar reikia eiti 2 km.
vieta ten nuostabiai grazi. apejus aplinkui morskie oko ir palipus prie krioklio i kalna yra dar vienas ezeriukas. virs jo yra Rysy virsune. butina kad butu sauleta diena (kaip beje ir visur kalnuose) kitaip visas grozis nublanksta.
vieta ten nuostabiai grazi. apejus aplinkui morskie oko ir palipus prie krioklio i kalna yra dar vienas ezeriukas. virs jo yra Rysy virsune. butina kad butu sauleta diena (kaip beje ir visur kalnuose) kitaip visas grozis nublanksta.
Įdomu, šiais metais irgi tokios kainos?
QUOTE(groovy @ 2008 04 29, 21:14)
Mes iki chatų nevarėme, nes ir taip pakankamai pavargome, bet juk ir karščio tada virš 30 buvo, o ir laiko sugaišome. Mes su mažiuku, tai mūsų kiti planai buvo. Bet maistuko tai mačiau nemažai kas nešasi. Jei varyčiau dar, imčiau dar daugiau. Jaučiu kokie tikri kalnų ropinėtojai dabar kraupsta nuo mano tokių pasisakymų. Man kalnai gražūs, ir net labai, bet laipioti po juos, tai ta liga aš nesusirgau. Pagrindinė priežastis, manyčiau, netinkama mano avalynė.
QUOTE(trampararam @ 2008 04 29, 23:40)
Vat šito paskutinio sakinuko visai nesupratau. Aplamai, čia kokios intrigos paskutiniu metu kelionių forume vyksta?
paskutinis mano klausimas pries kelione :
Gal galit kazkas del keliu pakomentuot - Lenkijos autostrada nuo Varsuvos link Katowice mokama? nemokama? Ir kaip su Slovakijos kelias - mokami? kurie mokami? gal pamenat? Ar ten tiesiog lipduka pirkt keliams ir tiek, nesvarbu, kuriais bevaziuotume (mes planuojam Aukstuosius ir Zemuosius Tatrus aplankyt ir Slovaku roju.)
Labai lauksiu atsakymo, nes jau uz poros valandu isvaziuosim ...
Gal galit kazkas del keliu pakomentuot - Lenkijos autostrada nuo Varsuvos link Katowice mokama? nemokama? Ir kaip su Slovakijos kelias - mokami? kurie mokami? gal pamenat? Ar ten tiesiog lipduka pirkt keliams ir tiek, nesvarbu, kuriais bevaziuotume (mes planuojam Aukstuosius ir Zemuosius Tatrus aplankyt ir Slovaku roju.)
Labai lauksiu atsakymo, nes jau uz poros valandu isvaziuosim ...
Važiavo viena forumietė, sakė lyg savaitei reikia už Slovakijos kelius susimokėti. manau, kad gal 16Lt kokia bus. Lenkijos link Krokuvos mokamas, bet nežinau, ar iš abiejų pusių. bet ten gal 6,5zl, jei mano žinios teisingos. daug nemokėsit, jei ri mokėsit Sėkmingos kelionės ir būtinai lauksim reportažo
QUOTE(monikaz @ 2008 04 30, 12:35)
paskutinis mano klausimas pries kelione :
Šiame forume esu apie tai surinkus info tokia: Mokamas yra nuo Katowice iki Krakow A4. Toliau E77 yra nemokamas. Visi keliai už Krakow nemokami. Keliu mokesti mokedama gauni kortele, kuri turi galiojimo laika. Kokia kortele nuperki, tiek jis ir galioja. savaitei -apie 15 lt. Tiksliai nepamenu, kas čia rašė... O kaip ten Slovakijos viduje su kelių mokesčiais, gal kažkas kitas gali pakomentuoti...
slovakijos viduj pernai jokių kelių mokesčių nebuvo, mokama tik autostrada nuo Poprado iki sostinės Bratislavos berods, nepamenu ar yra trumpesniam laikui lipdukų, bet savaitei buvo apie 15 Lt
QUOTE(groovy @ 2008 04 29, 17:28)
Oj, tai man būtinai reikia, nes lūžus kojai, reikia nešiot įtvarą tokį specialų kur nors lipant. Bet batai turbūt nežmoniškai brangūs, gal tas basutes pasiimt... Jos patogios, dirželiai apspaudžia...
Niu siaip kuo tvirciau apsispaudzia koja - tuo geriau..
Aisku, tie profesionalus kalnu batai daug kainuoja.. bet gi mums tokiu nereikia...
Kad tik aukstesni auliukas butu (kad ties sanariais pasispaustu) ir jau geriau!!
Man tos basutes patogios
QUOTE(Blue_rose @ 2008 04 30, 15:02)
Aisku, tie profesionalus kalnu batai daug kainuoja.. bet gi mums tokiu nereikia...
Kad tik aukstesni auliukas butu (kad ties sanariais pasispaustu) ir jau geriau!!
Man tos basutes patogios
Man tos basutes patogios
O ta nebūna šalta su jomis. skaičiau AŠA reportažą, tai sakė, kad liepos mėn. ten viršuje buvo tik 5 laipsniai, ar aš ką ne taip supratau
tiesą sakant nepamenu : bet ir tą pačią vasarą oras gali būti labai skirtingas... jei šiaip po kalnus pasibastyt, tai gerai ir paprastos basutės, tiems, kas nebijo kojų išsisukt, bet jei į aukščiausias viršūnes kilsit, ten, tiesa, arba tik keltuvu arba tik užkietėjusiems turistams, bet tada jau ne su basutėm, tai ten tikrai vėsiau ir kai buvom su kelioni agentūra, tai buvo labai prastas oras ir man apsirengusiai pakankamai šiltai buvo šalta, nes buvo dulksna, vėjukas, rūkas... kita vertus, ne ilgam juk ten, ir ne nakvot - nuolat judėsit...
QUOTE(Blue_rose @ 2008 04 30, 17:02)
Man tos basutes patogios
Man tos basutes patogios
Man buvo gerai tada, kai užsidėjau dukros vienu dydžiu didesnius kedukus, tada pirštams buvo vietos, o taip tai aukštyn lipant kulnai kentėjo, o žemyn - kojų pirštai.
Mums pagal maršrutą, gavosi, kad nori-nenori, turi dalį kelio važiuoti mokamu keliu(Slovakijoje), tai mes degalinėje pirkome, pigiausiais berods savaitei. Bet kol mes išaiškinom ko mums reikia, gerai, kad kažkoks furistas šalia klausė, klausė, kol galiausiai pardavėjai išaiškino mūsų norus