Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

QUOTE(Dilma @ 2008 04 24, 16:18)
Tai pratęsimą prašom Čekijos temoj parašyt biggrin.gif

Programa gera. Traukinukas ne tik, kad netyčia - jis tyčia važiuoja per Tattranska Lomnica. Tik dėl keltuvų bilietų... Bent jau vasarą norint pasikelt ė Lomnickij Štit viršūnę keltuvu, bilietus reikėjo pirkti mažiausiai prieš dieną 4u.gif

Na kaip mes buvome rugpjucio menesi, tai mums pasiseke gauti bilietus. Nusipirkom ir po kokiu 10 min jau kilome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 04 24, 21:21)
PArkingas ten visur kainuoja biggrin.gif . Ir vargiai rasit kur nors pastatyt mašiną trumpiau, nei dienai doh.gif  biggrin.gif

Tai užtat ir galvoju, kam judint tą mašiną, jei su traukiniais vistiek važiuosim, kad ir dviem. O ji nemokamai pastovės pensione. Tikiuosi, prie pensiono tai jau bus nemokamai doh.gif Tai nei už benzą, eni už parkingą, bent jau tą dieną.
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 21, 10:11)
Patarkit prašau, dėl kelionės trukmės. Keliom dienom verta važiuoti, kad ne tik "pauostyti" kalnus? biggrin.gif  nenorėčiau atostogų, kurios būtų vien lėkime bėgime...bet laiką reikėtų protingai sudėlioti...tad, kokia optimali kelionės trukmė turėtų būti?

Tikrai daugiau kaip 5 dienas.Mes tiek buvome ir visur tik begtuke kaip sunys liezuvius iskise, nespejau net gamta normaliai pasigereti verysad.gif
Savaites reiktu tikrai.
Atsakyti
Groovy, kelios pastabeles del jusu keliones. Beseniove tikrai rudas vanduo ir maudymkes neatsiplauna, ale rugpjuti list i 40 - 50 laipsniu vandeni... Nu nizinau, nizinau... Ziema tai ten liuksovai - aplink sninga, o tu sau siltam vandenelyje mirksti. Vasarai labiau tiktu Tatralandia arba plaukimas Vah upe...
Tada del nakvynes issirinktoje chatoje - jei vaziuosite sezono metu (o kaip supratau tai butent tada vaziuojate) chatas nakvynei reik uzsakineti is anksto (liepa kai buvom, tai sake mazdaug pries savaite reiktu). Jas uzsako telefonu, jokiu rezervacijos mokesciu nera, tik praso perskambint, jei planai pasikeistu. Nes kitu atveju gali pasiulyti tiestis savo miegmaisius tiesiog ant zemes kabake... Ten salygos tokios spartietiskos - dviaukstes lovos, po pagalve ir antkode padeta, jokios baltos patalynes. Tulikas lauke. Dazniausiai visi norintieji nakvoti miega vienoje patalpoje - jokiu atskiru kambariu, tiesiog chatos palepe tam skirta ir tiek..
Na bet cia mes buvome Zbojnicka chata, gal kitur kitaip - nezinau.
Tada pasivaiksciojimas Liptovsky Mikulas - ner ten kur vaiksciot. Ten tiesiu taikymu varyt i Demeniovo sleni i urvus ar i kalnus... Mes tam miestelyje gyvenom - oi kaip ten nyku buvo... Va Demeniovo slenis - ten ir grazu, ir olos grazios, o kalnuose puikus kabakas Koliesko prie Junior viesbucio thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 24 balandžio 2008 - 23:46
QUOTE(ziulyte @ 2008 04 24, 23:43)
Groovy, kelios pastabeles del jusu keliones. Beseniove tikrai rudas vanduo ir maudymkes neatsiplauna, ale rugpjuti list i 40 - 50 laipsniu vandeni... Nu nizinau, nizinau... Ziema tai ten liuksovai - aplink sninga, o tu sau siltam vandenelyje mirksti. Vasarai labiau tiktu Tatralandia arba plaukimas Vah upe...
Tada del nakvynes issirinktoje chatoje - jei vaziuosite sezono metu (o kaip supratau tai butent tada vaziuojate) chatas nakvynei reik uzsakineti is anksto (liepa kai buvom, tai sake mazdaug pries savaite reiktu). Jas uzsako telefonu, jokiu rezervacijos mokesciu nera, tik praso perskambint, jei planai pasikeistu. Nes kitu atveju gali pasiulyti tiestis savo miegmaisius tiesiog ant zemes kabake... Ten salygos tokios spartietiskos - dviaukstes lovos, po pagalve ir antkode padeta, jokios baltos patalynes. Tulikas lauke. Dazniausiai visi norintieji nakvoti miega vienoje patalpoje - jokiu atskiru kambariu, tiesiog chatos palepe tam skirta ir tiek..
Na bet cia mes buvome Zbojnicka chata, gal kitur kitaip - nezinau.
Tada pasivaiksciojimas Liptovsky Mikulas - ner ten kur vaiksciot. Ten tiesiu taikymu varyt i Demeniovo sleni i urvus ar i kalnus... Mes tam miestelyje gyvenom - oi kaip ten nyku buvo... Va Demeniovo slenis - ten ir grazu, ir olos grazios, o kalnuose puikus kabakas Koliesko prie Junior viesbucio  thumbup.gif

Oj ačiū 4u.gif tai aš ir planuoju užsakinėt, gal net anksčiau nei prieš savaitę tą pensioną Nova Lesna, o kalnų chatoje tai mes šiaip atsipūsim ir pavalgysim, nakvot ten lyg ir neketinam unsure.gif Nebent kas nutiktų doh.gif
Dėl Liptovsky Mikulas viskas aisku, O Demeniovo ne tik urvai yra, bet ir slėnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2008 04 25, 10:55)
O Demeniovo ne tik urvai yra, bet ir slėnis? g.gif

Taigi taip ir vadinasi - Demianvskaja dolina biggrin.gif
Atsakyti
pradedat diskutuot apie nakvyne ir man lengva panika kyla, nes nesam nieko rezervave ir vaziuosim be rezervaciju, o vietoje visko ieskosim... gal geguzes pradzioje dar nebus daug uzimtu vietu. g.gif

del visa ko isimetam palapine arba galesim miegot ir masinoj, nes ten vietos gale pakankama patogiam issimiegojimui...
Atsakyti
QUOTE(monikaz @ 2008 04 25, 12:02)
pradedat diskutuot apie nakvyne ir man lengva panika kyla, nes nesam nieko rezervave ir vaziuosim be rezervaciju, o vietoje visko ieskosim... gal geguzes pradzioje dar nebus daug uzimtu vietu.  g.gif

del visa ko isimetam palapine arba galesim miegot ir masinoj, nes ten vietos gale pakankama patogiam issimiegojimui...

Cha! biggrin.gif va, matot, kai aš čia panikavau dėl kai kurių čia važiavimo "ant ura" neužsisakant nakvynės iš anksto, mane visi ramino, kad nebus problemų, o dabar kalbos visai kitaip pasisuko... g.gif g.gif g.gif
Tai kaip gi reiketų daryti iš tiesų?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2008 04 25, 11:55)
Dėl Liptovsky Mikulas viskas aisku, O Demeniovo ne tik urvai yra, bet ir slėnis? g.gif

Ir labai gražus, bent jau man wub.gif Važiuoji tokiu keliuku, o iš abiejų pusių statūs kalnai. Ten ir apsigyventi galima, yra daug viešbutukų. Ir kempingas kažkur yra, tik mes jo neradome verysad.gif , gal kad ne specialiai ieškojome, o tik dairėmės, kol į ledo urvą lėkėme.
Vat maždaug tokie vaizdai tame slėnyje.
user posted image
user posted image
Liptovsky Mikulas pylėmės dujų, prekybos centre apsipirkome ir išsikeitėme jų pinigėlių ten pat. Lauktuvių vaikams pripirkome tokių meškučių, tarsi sausainiukai, tarsi keksiukai.Visiems labai patiko smile.gif . Čia, jei kam aktualu dėl lauktuvių ax.gif

QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 25, 12:08)
Cha! biggrin.gif va, matot, kai aš čia panikavau dėl kai kurių čia važiavimo "ant ura" neužsisakant nakvynės iš anksto, mane visi ramino, kad nebus problemų, o dabar kalbos visai kitaip pasisuko...  g.gif  g.gif  g.gif
Tai kaip gi reiketų daryti iš tiesų??  unsure.gif

Mes važiavome rugpjūtį, oras buvo puikus,tai tarsi ir sezonas, ane? ax.gif bet nakvynės siūlančių buvo per akis, Ypač tai krito į akis Aukštuosiuose Tatruose. Stabtelkite prie autobusų stčių, ten tikrai arba kas nors prieis, arba pamatysite vaikštinėjančius žmones, kaip ir pas mus Palangoje. Netikiu, kad būtų problemų apsigyventi.
Atsakyti
Mes irgi nakvyns iš anksto neieškom, pasiimam palapinę, jeigu ką - joje miegosim.
Tik kad orus nelabai kokiu praneša:(
o beje, Jūs pinigus LT keitėt, kiek žiūrėjau, ne visuose bankuose yra Slovakijos kronų... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(rudukė @ 2008 04 25, 10:31)
Mes irgi nakvyns iš anksto neieškom, pasiimam palapinę, jeigu ką - joje miegosim.
Tik kad orus nelabai kokiu praneša:(
o beje, Jūs pinigus LT keitėt, kiek žiūrėjau, ne visuose bankuose yra Slovakijos kronų... sad.gif

išsikeitėm ten vietoj iš eurų
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 25, 12:08)
Cha! biggrin.gif va, matot, kai aš čia panikavau dėl kai kurių čia važiavimo "ant ura" neužsisakant nakvynės iš anksto, mane visi ramino, kad nebus problemų, o dabar kalbos visai kitaip pasisuko...  g.gif  g.gif  g.gif
Tai kaip gi reiketų daryti iš tiesų??  unsure.gif

Merginos, jus paziurekite ka as parasiau del tos nakvynes, o jau paskui panika kelkite. AS NEKALBU APIE NAKVYNE APACIOJE, MANO PASTABA BUVO SKIRTA TOMS, KURIOS NORI NAKVOTI CHATOSE - AUKTAI KALNUOSE mirksiukas.gif
Atsakyti