Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

vaziuojant nuo Poprado pudes, ten daug kalnakasiu miesteliu, tai jie nakvynes nesiulo, taciau prie rojaus su nakvyne problemu nera.
Atsakyti
na, ežeras tas Dedinky vadinasi, ten daug kas buvo įsikūręs.. šalia Popradas, Dobšinska ladova jaskyna, Levoča, Spiš... na, viskas šalia... čia pavardinau, ką galima aplankyti, aišku, kalnuose maršrutų pilna thumbup.gif: ką dar pasakyti? klauskit... mes tik mažoj dalelėj to Rojaus buvom ax.gif
Papildyta:
manau geraiusia taikyt į Popradą g.gif:
Papildyta:
jei ką, kontaktai, kur mes buvom: Viera Šlenkerova, Pila č. 527, Hrabušice. tel. 00421534490572.
Nuo Poprado važiuoti Levočos kryptimi, paskui sukti link Hrabušice, o tada ir Pila vos už kelių km, tik važiuodami ten mes net suabejojom, ar ten gyvenama: siauras asfaltuotas keliukas, miškai aplinkui, beveik nė gyvos dvasios, jau norėjom sukti atgal smile.gif bet, atvažiavom ir labai šauniai praleidom kelias dieneles thumbup.gif:
Atsakyti
O jus paziurekite pacio Slovenskij raj puslapio info - ten irgi keli kempingai yra ir ka pamatyt reikia ir gi yra http://www.slovenskyraj.sk/en.html
Papildyta:
Va dar rasite kepmingu Slovakijoje cia ir dar va cia ir dar cia ir cia ju tuntas vat
Zodziu, ju yra tik spek rinktis smile.gif
Atsakyti
AŠA, labai ačiū už informaciją, paieškosiu žemėlapyje tokių pavadinimų.
Ziulyte, ačiū už nuorodas.

Kad Slovakijoje neproblema susirasti nakvynę žinau blush2.gif Buvau porą sykių, lengvai radom nakvynę pas žmones. Esu nakvojusi ir kempinge.
Tik dabar mane labiausiai domina miestelis, kur būtų patogiausias visais atžvilgiais - ir iš Lietuvos, - ir Slovakijos rojus vietoje.

Dar man būtų įdomu ar buvote ledo urvuose? ar patiko? ar aplankėte Levoča? Spiš?
Kadangi planuojame ten praleisti kokias 2 -3 dienas, tai norėtusi apsilankyti ten, kur tikrai verta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barskuole: 17 balandžio 2008 - 09:58
QUOTE(Barskuole @ 2008 04 17, 09:56)
AŠA, labai ačiū už informaciją, paieškosiu žemėlapyje tokių pavadinimų.
Ziulyte, ačiū už nuorodas.

Kad Slovakijoje neproblema susirasti nakvynę žinau blush2.gif  Buvau porą sykių, lengvai radom nakvynę pas žmones. Esu nakvojusi ir kempinge.
Tik dabar mane labiausiai domina miestelis, kur būtų patogiausias visais atžvilgiais - ir iš Lietuvos, - ir Slovakijos rojus vietoje.

Dar man būtų įdomu ar buvote ledo urvuose? ar patiko? ar aplankėte Levoča? Spiš?
Kadangi planuojame ten praleisti kokias 2 -3 dienas, tai norėtusi apsilankyti ten, kur tikrai verta?

Na, jei neplanuojate keliauti po kalnus, tai tada galima apsistoti tikrai nebūtinai pačiame rojuje. Atstumai ten nedideli, vsikas šalia... Kai važiavome su kelionių agentūra buvome Levoče, lankėmės Spiš pilyje, statlaktitų stalagmitų urve - labai patiko, kai važiavome savarankiškai aplankėme kitą stalaktitų stalagmitų urvą (bet jis prie Žilinos, kita Slovakijos pusė), ledo urvą... aišku, ledo urvas prieš stalaktitus nublanksta, bet kartą pamatyti verta, o vat kai jau galiu palyginti stalaktitų urvus, tai prie Žilinos (Demanovo lyg... bijau sumeluot) esantis įspūdingesnis thumbup.gif
dar Poprade galit į vandens parką užsukt mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandau parašyti kempingų kainas
Viena mašina, trys suaugę, vaikas 3 metų ir mergina 13 metų. Palapinės dvi.
Šiame kempinge
http://www.travelguide.sk/cag/51651/
kaina viso 630SKK (mes vieną nuliuką nubraukdavome ir gaudavome litais tongue.gif )
Kitų kempingų nuorodų neradau, bet
kempingas priešais Stara Lesna - 470 SKK(mažiausiai civilizuotas, bet labiausiai mums patikęs, vyras pakeliui į Juodkalniją vėl nori apsistoti ten smile.gif )
user posted image

kempingas prie Lipt.Mikulaš (ten berods vandens saugykla, tai ant jos kranto) - 615 SKK.
user posted image
user posted image
Atsiprašau, kad kartojuosi, šias nuotraukas jau esu kėlusi, na, bet manau vaizdinė medžiaga nepamaišys ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobrytė: 17 balandžio 2008 - 14:46
Truputėlį pasiskaičiau jau keliavusiųjų pasakojimų ir norėčiau pasitikslinti... ax.gif Daugelis važiuojate "ant ura" - iš anksto nesuplanavę, neužsisakę nakvynės... g.gif Birželio mėnesį yra realu šitaip pakeliui susirasti nakvynę?? Tiesiog va taip pas žmones?? Na, kempinguose mes nakvoti neplanuojame... o manau, visur turistų pilna...ką, jei nerasim, kur pasidėt naktį...? g.gif mane šiek tiek stabdo toks avantiurizmas rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 17, 17:52)
Truputėlį pasiskaičiau jau keliavusiųjų pasakojimų ir norėčiau pasitikslinti... ax.gif Daugelis važiuojate "ant ura" - iš anksto nesuplanavę, neužsisakę nakvynės... g.gif Birželio mėnesį yra realu šitaip pakeliui susirasti nakvynę?? Tiesiog va taip pas žmones?? Na, kempinguose mes nakvoti neplanuojame... o manau, visur turistų pilna...ką, jei nerasim, kur pasidėt naktį...? g.gif mane šiek tiek stabdo toks avantiurizmas rolleyes.gif biggrin.gif

2006 liepa buvom. Pats ikarstis, vaziavom na ura ir radom pas zmones - jokiu problemu.

Del ledo urvu - viena kart juos pamatyt verta, bet tikrai nieko idomaus. Spiš labai grazi. Rekomenduoju smile.gif
user posted image

user posted image

Ledo urvas

user posted image
Atsakyti
Spiš nebuvau, bet man Oravos pilis atrodo įdomesnė ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Bet apie Spiš sprendžiu tik iš nuotraukų. Kuo jums ji tokia įspūdinga?Kada nors būtinai prasuksime, bet norisi, kad matę papasakotų.
Oravos pilis, tai nei karto neužkariauta pilis, tai tarsi miestas pilyje, su bažnytėle, namais ir tvirtove. Viskas atstatyta, nes ji buvo sudegusi. Gaisras truko, jei neklystu 14 dienų, kol užgeso pats, nes užgesinti buvo neįmanoma (bent jau aš taip supratau, nes ekskursija buvo slovakų kalba tongue.gif ).
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 17, 16:52)
Daugelis važiuojate "ant ura" - iš anksto nesuplanavę, neužsisakę nakvynės... g.gif  g.gif mane šiek tiek stabdo toks avantiurizmas rolleyes.gif biggrin.gif

Be reikalo stabdo - mes ir su 4 vaikais taip važiavom biggrin.gif . Svarbu atsidurti SLovakijoj bent jau iki kokios 17 valandos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2008 04 17, 15:52)

na, bet kokiu atveju, net jei pas žmones pigiai negausi, tai brangiai tikrai surasi vietą... mes iš pradžių irgi kiek išsigandę buvom, bet, pasirodė, kad yra tų vietų mirksiukas.gif
Spiš ir Oravos man abi savaip gražios ir įspūdingos thumbup.gif Oravos tokia labiau į aukštį, Spiš - į plotį tongue.gif Spiš man labai kiemelis simpatiškas, patrankos thumbup.gif pati tai palūžus jau tokia, remontojama, salės skurdokos eksponatų, bet toks platumo jausmas apima, laisvumo... o Oravos man liko įspūdžiai: maži kambariukai ir lipimas aukštyn aukštyn aukštyn biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobrytė @ 2008 04 17, 15:44)
Bandau parašyti kempingų kainas
Viena mašina, trys suaugę, vaikas 3 metų ir mergina 13 metų. Palapinės dvi.
...bet kempingas priešais Stara Lesna - 470 SKK(mažiausiai civilizuotas, bet labiausiai mums patikęs, vyras pakeliui į Juodkalniją vėl nori apsistoti ten smile.gif )

Cobryte, sakyk, o tas mažiau civilizuotas tai ko jame nėra ? Dušai, WC yra ?
Atsakyti