Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

Mes irgi iš Slovakijos gryžom 08 30. Įspūdžiai nerealūs, važiavome keturiese savo automobiliu. Aplankėme Spiš pilį, Dobšinskos ledo urvą, Demanovskos stalagmitų ir stalagtitų urvą, Slovakijos rojų, Tatralandijos akvaparką(ten ypač verta aplankyti Thermal Vital kmpleksą wub.gif ). Viskas buvo puiku thumbup.gif , tik nuvylė ledo urvas.
Keletas nuotraukėlių smile.gif
Spiš pilis
user posted image
Demanovskos urvas
user posted image
Slovakijos rojus (žalia trasa)
user posted image

user posted image
Tik įvažiavus į Slovakiją smile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(mamačka @ 2007 09 08, 09:20)
Mes irgi iš Slovakijos gryžom 08 30. Įspūdžiai nerealūs, važiavome keturiese savo automobiliu. Aplankėme Spiš pilį, Dobšinskos ledo urvą, Demanovskos stalagmitų ir stalagtitų urvą, Slovakijos rojų, Tatralandijos akvaparką(ten ypač verta aplankyti Thermal Vital kmpleksą wub.gif ). Viskas buvo puiku thumbup.gif , tik nuvylė ledo urvas.

Mums irgi nepatiko urvai...

O kur yra ta zalioji trasa? gali papasakot daugiau apie ja?
Atsakyti
QUOTE(mamačka @ 2007 09 08, 10:20)

Slovakijos rojus (žalia trasa)

Panašu, kad su vaiku be šansų mums tą žalią trasą įveikt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2007 09 09, 12:28)
Mums irgi nepatiko urvai...

Ir mes juo nusivylėm unsure.gif . Buvom Dobšinska ledo urve. Gal reikėo į tą kitą, Demjanovska, berods, traukt...
Atsakyti
Mes šiemet buvom Demjanovska ladova jaskyna, bet irgi nieko gero. Stalaktitu ir stalagmitu urvai paliko žymiai geresnį įspūdį.
Atsakyti
O kur yra ta zalioji trasa? gali papasakot daugiau apie ja?

Nuvažiavus į Slovakijos rojų, ten yra žemėlapis su visom trasom. Kai mes buvome daugiausia visi rinkosi žalią trasą smile.gif , ji taip pat pažymėta tame žemėlapyje ir yra berods trumpiausia. Įėjimas į rojų kainuoja apie 4 Lt. Dar patariu būtinai turėti gerą avalynę su kietais padais. Puse trasos reikia eiti upės vaga, kai kur palipant medinėm kopetėlem, dideliais akmenimis ar tiesiog einant gulinčiais rąstais, tokiu keliuku einate iki krioklio. Nuo krioklio trasa tesiasi lipimu metalinėmis kopėčiomis į uolas, šalia kopėčių į uolas yra pritvirtintos grandinės, į kurias galima įsikibti(taip drąsiau biggrin.gif ), tokių lipimų į viršų yra 4 ar 5 likusioje trasos dalyje. Yra tokių vietų kur reikia pralysti pro tarpus tarp uolų. Grįžtama per miškelį leižiantis žemyn.
Panašu, kad su vaiku be šansų mums tą žalią trasą įveikt

Puse trasos, iki krioklių tai galėtumėt eit(ten kelias upės vaga, tikrai niekur aukštai kopti nereikia), bet nuo krioklių jau prasideda lipimas į uolas tom metalinėm kopetėlėm( kurios slidžios, nes visi lipa sudrėkusiais batais). Aš su seserim irgi nuėjom tik iki krioklių blush2.gif , toliau nesiryžom(mums užteko ir puse trasos, kadangi ir šiaip dar daug ką ruošėmės aplankyti biggrin.gif ) Bet jeigu jūsų tikslas tik kopimas, tai su mažu vaiku tikrai nepatariu įveikinėt visos trasos, nes mūsų vyrai įveikė visą trasą ir sakė, kad net nevisur buvo grandinės įsikibimui fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 09 09, 12:33)
Panašu, kad su vaiku be šansų mums tą žalią trasą įveikt  g.gif

Nors buvau, nors rinkausi trasas, nors ėjau net keliomis smile.gif , bet taip ir likau nesupratusi doh.gif ar tos spalvos realiai ką nors reiškia. Kažin ar "žalia" tai būtinai lengva arba sunki. Gal greičiau tos spalvos reikalingos tik grafiniam žymėjimui žemėlapyje, kad lengviau atskirti būtų g.gif O lengvumą -sunkumą labiau apsprendžia žemėlapyje ties trasa nurodytas laikas, na ir tokie požymiai kaip "vienos krypties eismas" (čia jau iškart aišku, kad pakeliui kažkokia velniava laukia biggrin.gif ), arba brūkšniukai skersai trasos- t.y. kažkokios kopetėlės ar pan.
Jeigu klystu blush2.gif , o kažkas žinot tiikrą tiesą, apšvieskit ir mane, kad kitąmet žinočiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2007 09 09, 18:15)
Nors buvau, nors rinkausi trasas, nors ėjau net keliomis  smile.gif , bet taip ir likau nesupratusi  doh.gif ar tos spalvos realiai ką nors reiškia. Kažin ar "žalia" tai būtinai lengva arba sunki. Gal greičiau tos spalvos reikalingos tik grafiniam žymėjimui žemėlapyje, kad lengviau atskirti būtų g.gif  O lengvumą -sunkumą labiau apsprendžia žemėlapyje ties trasa nurodytas laikas, na ir tokie požymiai kaip "vienos krypties eismas" (čia jau iškart aišku, kad pakeliui kažkokia velniava laukia  biggrin.gif ), arba brūkšniukai skersai trasos- t.y. kažkokios kopetėlės ar pan.
Jeigu klystu  blush2.gif , o kažkas žinot tiikrą tiesą, apšvieskit ir mane, kad kitąmet žinočiau mirksiukas.gif

žinok aš irgi tos sistemos nesupratau schmoll.gif vienoj vietoj žalia trąsa, bet su tokiom "nekaltom" kopėtėlėm ir net be grandinių kokių pasilaikyt, o kitur kalno viršukalne kelelis lygiai, gražiai, be jokių sunkumų eit geltona blink.gif kitoj gi trasoj geltona buvo pakankamai sudėtinga, o raudona tik pasivaikščiojimas (na, tik kad mes ta trasa lipom i apačią, o ne į viršų, tai nebuvo taip patogu, bet iš esmės nesupratau aš to jų žymėjimo schmoll.gif arba mes sunkumus kitaip suvokiam lotuliukas.gif
versija, kad žiūrėt krypties, kopėtėlių ir pan. irgi būtų nieko, jei ne pastebėjimas, kad visų spalvų trasose, kuriomis ėjom (žalai, geltona, raudona) buvo ir vienakrypčių, ir su kopėtėlėm g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 09 rugsėjo 2007 - 18:31
Ačiū, kad laiku apšvietėt dėl tų spalvų 4u.gif Matomai jos tik palengvina orientavimąsi.
Buvom šiandien "testiniame" pasivaikščiojime hihihi.gif Na 2-2,5 val. drąsiai galim keliauti, mergina neprieštarauja labai. Bet užsilipau į apžvalgos aikštelę prie Kauno marių, tai kinkos drebėjo g.gif Kažkaip atpratau nuo aukščio.
O kodėl jums Ledo urvas nepatiko? Mes kitur dar nesam buvę, taip suprantu verčiausia dėmesio "Svoboda"? Ledo urve nusipirkom leidimą fotkinti ir fotiko batareika nusėdo doh.gif Po to kraudavom kas vakarą akumuliatorių, nebekartojom savo klaidos. Šiaip nusipirkti knygą, su kokybiškom foto vos ne pigiau, nei patiems fotkinti g.gif
Ar verta į Oravos pilį važiuot? Ar ten su ekskursijom vedžioja? Šiaip norėtųsi laisvės, kad vaikui pravirkus galėtume laisvai pabėgti. Žinau, kad Špise nėra jokių vedžiotojų, o beveik visur kitur veda.
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 09 09, 20:03)
Ačiū, kad laiku apšvietėt dėl tų spalvų  4u.gif Matomai jos tik palengvina orientavimąsi.
Buvom šiandien "testiniame" pasivaikščiojime  hihihi.gif Na 2-2,5 val. drąsiai galim keliauti, mergina neprieštarauja labai. Bet užsilipau į apžvalgos aikštelę  prie Kauno  marių, tai kinkos drebėjo  g.gif Kažkaip atpratau nuo aukščio.
O kodėl jums Ledo urvas nepatiko? Mes kitur dar nesam buvę, taip suprantu verčiausia dėmesio "Svoboda"? Ledo urve nusipirkom leidimą fotkinti ir fotiko batareika nusėdo  doh.gif Po to kraudavom kas vakarą akumuliatorių, nebekartojom savo klaidos. Šiaip nusipirkti knygą, su kokybiškom foto vos ne pigiau, nei patiems fotkinti  g.gif
Ar verta į Oravos pilį važiuot? Ar ten su ekskursijom vedžioja? Šiaip norėtųsi laisvės, kad  vaikui pravirkus galėtume laisvai pabėgti. Žinau, kad Špise nėra jokių vedžiotojų, o beveik visur kitur veda.

O man ledo urvas visai nieko buvo-atrakcija iš super karščio į šaltą ledą įeiti... thumbup.gif
Šiaip dėl fotikų ir kamerų, tai geriausia turėt atsarginius, nes jie ir nuo šalčio mėgėjai išsikrauti... ax.gif o dėl knygos pirkimo, tai man kažkaip savos fotkės mieliau... tik per keliones į visokius tokius urvus ir pan., jau įsitikinom, kad jei neturi gero fotiko, tai su paprastu tikrai neverta: nei pinigų, nei normalių nuotraukų smile.gif
Man oravos pilis patiko. Spiš gal kiek įspūdingesnė, bet Oravos tokia ant stačios skardžios uolos... faina, tik ekskursijos ten grupėm: tam tikru laiku atrakina vartus, vedžioja po kambarius (atrakina, užrakina duris...), lipama aukštai, bet galima ir nelipti... dar koncertuką gyvo garso parodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 09 rugsėjo 2007 - 20:17
QUOTE(AŠA @ 2007 09 09, 21:13)
O man ledo urvas visai nieko buvo-atrakcija iš super karščio į šaltą ledą įeiti... thumbup.gif
Šiaip dėl fotikų ir kamerų, tai geriausia turėt atsarginius, nes jie ir nuo šalčio mėgėjai išsikrauti... ax.gif o dėl knygos pirkimo, tai man kažkaip savos fotkės mieliau... tik per keliones į visokius tokius urvus ir pan., jau įsitikinom, kad jei neturi gero fotiko, tai su paprastu tikrai neverta: nei pinigų, nei normalių nuotraukų  smile.gif
Man oravos pilis patiko. Spiš gal kiek įspūdingesnė, bet Oravos tokia ant stačios skardžios uolos... faina, tik ekskursijos ten grupėm: tam tikru laiku atrakina vartus, vedžioja po kambarius (atrakina, užrakina duris...), lipama aukštai, bet galima ir nelipti... dar koncertuką gyvo garso parodo smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsarginius akumus MB turėjo, tik kažkodėl vietoj 4 - 3 doh.gif Nuo to laiko fototechnikos priežiūra mano rankose.
Na dar pagalvosim, ką su ta pilim daryt, bet ko gero vis tik reikia aplankyt, nes Strečno tai patiko thumbup.gif Dar super pilis Stara Lubovna mieste.
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 09 09, 22:03)
Ačiū, kad laiku apšvietėt dėl tų spalvų  4u.gif Matomai jos tik palengvina orientavimąsi.
Buvom šiandien "testiniame" pasivaikščiojime  hihihi.gif Na 2-2,5 val. drąsiai galim keliauti, mergina neprieštarauja labai. Bet užsilipau į apžvalgos aikštelę  prie Kauno  marių, tai kinkos drebėjo  g.gif Kažkaip atpratau nuo aukščio.
O kodėl jums Ledo urvas nepatiko? Mes kitur dar nesam buvę, taip suprantu verčiausia dėmesio "Svoboda"? Ledo urve nusipirkom leidimą fotkinti ir fotiko batareika nusėdo  doh.gif Po to kraudavom kas vakarą akumuliatorių, nebekartojom savo klaidos. Šiaip nusipirkti knygą, su kokybiškom foto vos ne pigiau, nei patiems fotkinti  g.gif
Ar verta į Oravos pilį važiuot? Ar ten su ekskursijom vedžioja? Šiaip norėtųsi laisvės, kad  vaikui pravirkus galėtume laisvai pabėgti. Žinau, kad Špise nėra jokių vedžiotojų, o beveik visur kitur veda.

Mes Oravos pily buvome su 3 metų mažium,jis puikiai atlaikė,nors ir nemiegojęs buvo.Lipome iki pat viršaus.Na pabėgti,tai nelabai pabėgsi.Ekskursija trunka 1,5 val.bet mums ji pralėkė staigiai.Ko negalėčiau pasakyti apie Boinicos pilį,pilis nuostabi,o ekskursija nuobodi.Na bet mes mažiui pakeliui naują mašiną nupirkome,tai viskas thumbup.gif ,buvo užimtas ir neturėjo kada verkšlenti biggrin.gif Oravos pily viena mamytė neturėjo jėgų po kambarius vaikščioti,tai liko viename iš vidinių kiemelių pasėdėti.
Atsakyti