Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

QUOTE(Linoshka @ 2007 08 21, 18:48)
Sveiki,dar klausimukas del pinigeliu smile.gif kur geriau piltis benza? lenkijoj ar slovakijoj? geriau atsiskaityt grynais ar daugelyje degaliniu galima kortele? ir dar del korteles, pvz turiu hansos, joj aisku litai, tai slovakijoj galesiu atsiskaitinet ja ir ten iskart konvertuos i slovakijos kronas? aciu uz ats. wink.gif

kainos benzo panašios, gal Lenkijoj keliais centais pigiau... Praktiškai visose degalinėse galima atsiskaityti kortele (išskyrus vien dujų kolonėles), tam puikiai tiks cia LT turima Hansa Visa electron arba Master card - konvertuoja iš karto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linoshka @ 2007 08 21, 19:48)
Sveiki,dar klausimukas del pinigeliu smile.gif kur geriau piltis benza? lenkijoj ar slovakijoj? geriau atsiskaityt grynais ar daugelyje degaliniu galima kortele? ir dar del korteles, pvz turiu hansos, joj aisku litai, tai slovakijoj galesiu atsiskaitinet ja ir ten iskart konvertuos i slovakijos kronas? aciu uz ats. wink.gif

Lenkijoj benzinas pigesnis nei Slovakijoj. Taip, daugumoje degalinių priima korteles. Pinigėlius konvertuos automatiškai, kursas normalus, ne koks nors žvėriškas smile.gif Sėkmės
Papildyta:
Aša , drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena.
Gal kas galit rekomenduoti lengvesnes trasas kalnuose, kad galima būtų keliauti su mažu vaiku? Su vyru esam buvę Slovakijoj ne kartą, bet kalnuose daugiau laiko praleidome Lenkijos Tatruose. Na su vaiku ant pečių trasos tikrai ne pačios lengviausios ten, ypač jų pabaiga, nes ir tusčiom rankom "pompą gaudavau", tai gal kas žinot, ką nors paprastesnio? Gal yra kokie pakilimai su uždaru keltuvu? Kokios kainos? Morsko Oko žadam aplankyt, nors ir lga kelionė, bet kelias geras. Ir kokie ten orai rugsėjo antroje pusėje, nes mes vėliausiai esam buvę rugpjūty. Ačiū už informaciją 4u.gif
Atsakyti
Siūlyčiau važiuot į Aukštųjų Tatrų miestelį Tatranska Lomnica iš ten galėsite keltuvu pasikelti iki Skalnate ežero, ten labai gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 08 25, 11:12)
Laba diena.
Gal kas galit rekomenduoti lengvesnes trasas kalnuose, kad galima būtų keliauti su mažu vaiku? Su vyru esam buvę Slovakijoj ne kartą, bet kalnuose daugiau laiko praleidome Lenkijos Tatruose. Na su vaiku ant pečių trasos tikrai ne pačios lengviausios ten, ypač jų pabaiga, nes ir tusčiom rankom "pompą gaudavau", tai gal kas žinot, ką nors paprastesnio? Gal yra kokie pakilimai su uždaru keltuvu? Kokios kainos? Morsko Oko žadam aplankyt, nors ir lga kelionė, bet kelias geras. Ir kokie ten orai rugsėjo antroje pusėje, nes mes vėliausiai esam buvę rugpjūty. Ačiū už informaciją  4u.gif

Mes su dviem trimetėm panelėm ir dviem būsimais pirmokais sėkmingai nusileidom nuo Lomnickij Štit. Tiesa, pasikėlėm keltuvais iki Skalnate pleso. O tada - kojytėm kojytėm per 5 - 6 valandas iki Hriebenok (kuris jau Staryj Smokovec mieste) nukeliavom. Pakeliui krioklius sutikom ir šaltinio vandens atsigėrėm thumbup.gif . Tiesa, trąsa, nors ir raudona, ne iš pačių lengviausių, nes labai akmenuota. Bet vis tie mano mažė ją įveikė visą savo kojytėm thumbup.gif
O iš Staryj Smokovec traukinuku (didžiausia atrakcija vaikams) grįžom į Tatranska Lomnica, kur buvo palikti automobiliai

QUOTE(tula @ 2007 08 26, 20:29)
Siūlyčiau važiuot į Aukštųjų Tatrų miestelį Tatranska Lomnica iš ten galėsite keltuvu pasikelti iki Skalnate ežero, ten labai gražu 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 08 26, 23:10)
Mes su dviem trimetėm panelėm ir dviem būsimais pirmokais sėkmingai nusileidom nuo Lomnickij Štit. Tiesa, pasikėlėm keltuvais iki Skalnate pleso. O tada - kojytėm kojytėm per 5 - 6 valandas iki Hriebenok (kuris jau Staryj Smokovec mieste) nukeliavom. Pakeliui krioklius sutikom ir šaltinio vandens atsigėrėm thumbup.gif . Tiesa, trąsa, nors ir raudona, ne iš pačių lengviausių, nes labai akmenuota. Bet vis tie mano mažė ją įveikė visą savo kojytėm thumbup.gif
O iš Staryj Smokovec traukinuku (didžiausia atrakcija vaikams) grįžom į Tatranska Lomnica, kur buvo palikti automobiliai
drinks_cheers.gif

Tai kad mum dar savo kojytėm negreitai teks pasivaikščioti, mano panai 9 mėnesiai bus, kai važiuosim (gal). Tai arba ant kupros vežime, arba ant pilvo nešioklėj keliaus, nes paprastame vežime jai ne lygis sėdėt doh.gif Tai ir tampom su MB pamainom...
O lengviausios trasos kokios spalvos, kažkaip nekreipiau dėmesio į spalvas, kai dviese eidavom? blush2.gif Įtariu, kad žalios?
Ir kaip su tais orais? Gal kas buvot rugsėjo pabaigoj?
Ar verta mums į Rojų nosį kišt, ar ten galima rast kažką paprasto, nes net be vaiko aš vyro grandinėmis nenuvarysiu. Jis dievina kalnus, bet turi savo aukščio ribą verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 26 rugpjūčio 2007 - 22:41
QUOTE(Gemini @ 2007 08 26, 23:36)
Tai kad mum dar savo kojytėm negreitai teks pasivaikščioti, mano panai 9 mėnesiai bus, kai važiuosim (gal). Tai arba ant kupros vežime, arba ant pilvo nešioklėj keliaus, nes paprastame vežime jai ne lygis sėdėt  doh.gif Tai ir tampom su MB pamainom...
O lengviausios trasos kokios spalvos, kažkaip nekreipiau dėmesio į spalvas, kai dviese eidavom?  blush2.gif Įtariu, kad žalios?
Ir kaip su tais orais? Gal kas buvot rugsėjo pabaigoj?
Ar verta mums į Rojų nosį kišt, ar ten galima rast kažką paprasto, nes net be vaiko aš vyro grandinėmis nenuvarysiu. Jis dievina kalnus, bet turi savo aukščio ribą  verysad.gif

Apie orus tai nezinau bet apie slovakų rojų galiu patarti, nes esu buvusi tai nėra ten taip baisu ar sunku viskas normaliai ir tų grandinių nėra daug daugiausiai eini upelio vaga grožėdamasi vaizdais. Nežinau kaip kitiems bet man tai tas rojus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(šaltute @ 2007 08 27, 22:17)
Apie orus tai nezinau bet apie slovakų rojų galiu patarti, nes esu buvusi tai nėra ten taip baisu ar sunku viskas normaliai ir tų grandinių nėra daug daugiausiai eini upelio vaga grožėdamasi vaizdais. Nežinau kaip kitiems bet man tai tas rojus  thumbup.gif  thumbup.gif

Bet kai 9 mėnesių vaikas ant rankų irgi taip pat lengva bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(šaltute @ 2007 08 27, 22:17)
Apie orus tai nezinau bet apie slovakų rojų galiu patarti, nes esu buvusi tai nėra ten taip baisu ar sunku viskas normaliai ir tų grandinių nėra daug daugiausiai eini upelio vaga grožėdamasi vaizdais. Nežinau kaip kitiems bet man tai tas rojus  thumbup.gif  thumbup.gif

Atsargiai mirksiukas.gif su nekonkrečiais patarimais, nes SR yra tikrai daug trasų ir jos gan skirtingos- yra l.lengvų, yra vidutinių, o yra ir tokių, kur su vaiku ant rankų tikrai nerekomenduočiau schmoll.gif
Deja, kurios ten lengvesnės ir gražesnės -nepatarsiu, nes mes tyčia rinkomės kuo sunkesnes blush2.gif ,žemėlapy kuo daugiau "brūkšniukų" ant trasos ieškojom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2007 08 28, 15:22)
Atsargiai  mirksiukas.gif su nekonkrečiais patarimais, nes SR yra tikrai daug trasų ir jos gan skirtingos- yra l.lengvų, yra vidutinių, o yra ir tokių, kur su vaiku ant rankų tikrai nerekomenduočiau schmoll.gif
Deja, kurios ten lengvesnės ir gražesnės -nepatarsiu, nes mes tyčia rinkomės kuo sunkesnes  blush2.gif ,žemėlapy kuo daugiau  "brūkšniukų" ant trasos ieškojom doh.gif

Aha g.gif Žemėlapius ten vietoj galima nusipirkt?
Radau Aukštųjų gerą puslapį
Tatrai , yra žemėlapių. Į Dolina Bielej vody kažkada buvom nosį įkišę, bet kai pirmi metai buvo kalnuose, tao po 2 valandų atgal pasukom doh.gif Nors trasa tikrai buvo super lengva, tik kad nesportininkams į kalną lipt visur sunku hihihi.gif
Šiaip pradedu galvot, kad jei toks oras kaip pvz. šiandien Lietuvoje (gavom lietaus ir ledukų) , kalnais teks grožėtis iš mašinos verysad.gif Ir į pilis ar nueisim, juk nėra ten taip, kad su mašina beveik į vidų įvažiuotum, dar reikia pakulnioti gerai į kalną doh.gif Kažkada per Jonines buvom, tai kalnų iš viso beveik nesimatė per debesis ir lietus pliaupė pastoviai , tikiuos nebus taip dabar unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 28 rugpjūčio 2007 - 15:08
QUOTE(Gemini @ 2007 08 28, 16:07)
Aha  g.gif Žemėlapius ten vietoj galima nusipirkt?

Taip, žemėlapius tikrai be problemų bet kur nusipirksit. SR tinka žemėlapis Nr.124, o Aukštiesiems Tatrams pirkom Nr.2 smile.gif
Atsakyti
Gal kam įdomus bus mūsų pasirinktas maršrutas(keliavome automobiliu 3 suaugę,13metė dukra ir 3metis sūnelis).Apsistojome kempinge prie Stara Lesna,nuo jo iki traukinuko apie 700 metrų.Su traukinuku nuvykome iki Staryj Smokovec ir kėlėmes į kalnus krioklių žiūrėti.Kilom savo kojytėm,stumdami vežimuką,tai keikiau moterėlę iš infocentro,nes ji patarė užvažiuoti į kalnus patiems,sakė visai bėdų nebus,kai aš jai rodžiau į vaiką,sėdintį "sportinuke" ir klausiau ar mes sugebėsime,ar nepavargsime?Na, bet pakilome ir tuos krioklius pamatėme.Bet meilė kalnams dingo,todėl nutarėme geriau grožėtis jais iš toliau blush2.gif .Dar nuvykome į netoliese esantįmiestelį(pavadinimo nepamenu,bet į priešingą pusę nuo Poprado) pažiūrėti ten esančios pilies.Šiame kempinge nakvojome 2 naktis,tada važiavome prie Liptovkij Mikulaš esančio kempingo.Kempingas labai šiuolaikiškas,tačiau mums nepatiko,kad žmonių ten buvo labai daug,o ir gamta ten labai nesužavėjo.Kempingas ant užtvankos kranto,maudėmės,bet vanduo šaltas,o krantas labai akmenuotas.Taigi nutarėme ilgiau čia nelikti.Kėlėmės anksti ryte,susipakavome ir nulėkėm į Demanovska Dolyna esantį ledo urvą.Patiko labai,nors ledo ten ne itin daug,tikėjausi kažkokios ledo karalystės,bet užtat mano mažiukui patiko žiauriai,dar ir dabar fantazuoja apie pabaisos urvą smile.gif .Na o tada jau lėkėme į Boinicos pilį.Graži,kaip nupaišyta wub.gif Pasigrožėjom ir nuskubėjom link Bianska Bistrica(berods taip vadinasi,neturiu žemėlapio po ranka,tai jei netiksliai rašau,tai pataisykit).Ten radome puikų,ramų kempingą, stovėjo tik dar viena palapinė.Kempingo šeimininkai labai malonūs, o vaizdas į kalnus buvo super thumbup.gif Ten mums taip patiko,kad likom dviem naktim.Bianska Bistrica labai gažus miestas,su puikiu senamiesčiu.Na o grįžome mes pro Oravos pilį.Vat ir visa savaitės kelionė.Važiuojant pamatėme labai daug, o kempingus rinkomės dėl 2jų priežasčių:1-pigiau,2-mano mažiui reikia daug erdvės biggrin.gif .Kempingai puikūs,orai pasitaikė geri, o dar ir su kempinginiais kaimynais pasibendravom.Kainos Slovakijoj išties nedidelės, todėl išleidom nedaug, o pailsėjom puikiai.
Atsakyti