Gal kam įdomus bus mūsų pasirinktas maršrutas(keliavome automobiliu 3 suaugę,13metė dukra ir 3metis sūnelis).Apsistojome kempinge prie Stara Lesna,nuo jo iki traukinuko apie 700 metrų.Su traukinuku nuvykome iki Staryj Smokovec ir kėlėmes į kalnus krioklių žiūrėti.Kilom savo kojytėm,stumdami vežimuką,tai keikiau moterėlę iš infocentro,nes ji patarė užvažiuoti į kalnus patiems,sakė visai bėdų nebus,kai aš jai rodžiau į vaiką,sėdintį "sportinuke" ir klausiau ar mes sugebėsime,ar nepavargsime?Na, bet pakilome ir tuos krioklius pamatėme.Bet meilė kalnams dingo,todėl nutarėme geriau grožėtis jais iš toliau
.Dar nuvykome į netoliese esantįmiestelį(pavadinimo nepamenu,bet į priešingą pusę nuo Poprado) pažiūrėti ten esančios pilies.Šiame kempinge nakvojome 2 naktis,tada važiavome prie Liptovkij Mikulaš esančio kempingo.Kempingas labai šiuolaikiškas,tačiau mums nepatiko,kad žmonių ten buvo labai daug,o ir gamta ten labai nesužavėjo.Kempingas ant užtvankos kranto,maudėmės,bet vanduo šaltas,o krantas labai akmenuotas.Taigi nutarėme ilgiau čia nelikti.Kėlėmės anksti ryte,susipakavome ir nulėkėm į Demanovska Dolyna esantį ledo urvą.Patiko labai,nors ledo ten ne itin daug,tikėjausi kažkokios ledo karalystės,bet užtat mano mažiukui patiko žiauriai,dar ir dabar fantazuoja apie pabaisos urvą
.Na o tada jau lėkėme į Boinicos pilį.Graži,kaip nupaišyta
Pasigrožėjom ir nuskubėjom link Bianska Bistrica(berods taip vadinasi,neturiu žemėlapio po ranka,tai jei netiksliai rašau,tai pataisykit).Ten radome puikų,ramų kempingą, stovėjo tik dar viena palapinė.Kempingo šeimininkai labai malonūs, o vaizdas į kalnus buvo super
Ten mums taip patiko,kad likom dviem naktim.Bianska Bistrica labai gažus miestas,su puikiu senamiesčiu.Na o grįžome mes pro Oravos pilį.Vat ir visa savaitės kelionė.Važiuojant pamatėme labai daug, o kempingus rinkomės dėl 2jų priežasčių:1-pigiau,2-mano mažiui reikia daug erdvės
.Kempingai puikūs,orai pasitaikė geri, o dar ir su kempinginiais kaimynais pasibendravom.Kainos Slovakijoj išties nedidelės, todėl išleidom nedaug, o pailsėjom puikiai.