aha, su oru tai jau taip... dėl jo mes į aukščiausią viršūnę ir nepakilom pernai (ir ne tik dėl jo, dėl laiko stokos taip pat )... urvai... ten juk būna ne tik lenkų, slovakų, bet ir anglų, rusų kalba ekskursijos (bent jau Demanove buvo...), tik reikia laiką žinot ir pataikyt
o jūs traukinuku važinėjot, kaip supratau... ar toli nuo jo apsistoję buvot?
QUOTE(AŠA @ 2007 07 08, 14:57)
aha, su oru tai jau taip... dėl jo mes į aukščiausią viršūnę ir nepakilom pernai (ir ne tik dėl jo, dėl laiko stokos taip pat )... urvai... ten juk būna ne tik lenkų, slovakų, bet ir anglų, rusų kalba ekskursijos (bent jau Demanove buvo...), tik reikia laiką žinot ir pataikyt
kas iš to, kad yra įv. kalbų ekskursijos , mes, pvz. sužinojom, kad rusų k. ekskursija bus po 2 valandų, tikrai nesiryžom laukti , o iš anksto sužinoti tai nežinau kaip...
taip traukinukai stoja kiekvienam kaimelyje, priklausomai nuo to, kiek toli nuostotelės apsigyveni, tiek ir reikia eiti.
o dėl kelių mokesčio viską sužinosit užsukę į pirmąją kolonėlę, kai tik įvažiuosit į Slovakiją.Mokestis reikalingas važiuojant magistraliniais keliais.
Papildyta:
Mums iki stotelės ėjimo buvo apie 10 minučių
AŠA, nesirūpink, tikrai nakvynę rasi... Mes buvom užsisakę iš anksto, nes važiavom pirmąkart ir prisibijojom likt be nieko. Bet važiuodama kitąsyk nebeužsisakinėčiau. Prie daugybės namų kabo lentelės Privat, Volne pokoi (ar kažkaip panašiai), negana to, gatvėse stovi vaikai su plakatais ir siūlo nakvynę. Beje, Zakopanėj tokių dar daugiau.
Jei dar kokių klausimų turi-klausk ,mat įspūdžiai dar švieži
Jei dar kokių klausimų turi-klausk ,mat įspūdžiai dar švieži
na, tai pasakok tas šviežienas
Papildyta:
baisiai smalsu, nes, jei viskas gerai bus, sekmadienį ir mes į kelią jau kaip laukiu
o ko klaust net nežinau, kiekviena mintis labai įdomi ir svarbi, ir gyvenimas, ir pramogos, ir... VISKAS
Papildyta:
baisiai smalsu, nes, jei viskas gerai bus, sekmadienį ir mes į kelią jau kaip laukiu
o ko klaust net nežinau, kiekviena mintis labai įdomi ir svarbi, ir gyvenimas, ir pramogos, ir... VISKAS
QUOTE(AŠA @ 2007 07 10, 18:43)
na, tai pasakok tas šviežienas
Papildyta:
baisiai smalsu, nes, jei viskas gerai bus, sekamdienį ir mes į kelią
Papildyta:
baisiai smalsu, nes, jei viskas gerai bus, sekamdienį ir mes į kelią
Ai, ką čia pasakot , patys pamatysit Ištiesų -viskas puiku, gražu, įdomu. Tik Lenkija su savo keliais , kaip visada, vėžį varo
Beje, gal dabar jau atšilo, bet praeitą savaitę ten buvo gan šalta ir vėjuota, tai tokiu oru kalnų žygiams reikia šiltų drabužių. Ties Skalnate Pleso radom tik porą laipsnių šilumos O greta gyvenę lietuvaitės guodės, kad į Krivaną neįkopė, nes pakeliui nuo šalčio rankos sutino Taip kad geriau jau pasiimt atsargai šiltesnių drabužėlių ir pirštinaičių.
QUOTE(Shusha @ 2007 07 10, 17:51)
Ai, ką čia pasakot , patys pamatysit Ištiesų -viskas puiku, gražu, įdomu. Tik Lenkija su savo keliais , kaip visada, vėžį varo
Beje, gal dabar jau atšilo, bet praeitą savaitę ten buvo gan šalta ir vėjuota, tai tokiu oru kalnų žygiams reikia šiltų drabužių. Ties Skalnate Pleso radom tik porą laipsnių šilumos O greta gyvenę lietuvaitės guodės, kad į Krivaną neįkopė, nes pakeliui nuo šalčio rankos sutino Taip kad geriau jau pasiimt atsargai šiltesnių drabužėlių ir pirštinaičių.
o kalnų trasų žemėlapiukus vietoj radot? nes po kalnus pasivaikščiot norėsim, bet iš www nelabai ką gaudausi
Mes daugiausia laiko praleidom Slovakų rojuje, nes pabūgom šalto vėjo ir kalnus nutarėm palikt kitiems metams, kai būsim geriau pasiruošę
Rojuje, kaip suprantu, rinkomes sudėtingiausias trasas, nes po ramaus pasivaikščiojimo kalnuose mano vaikiui ėmė stigti adrenalino
S.R. buvo labai smagu, bet man, su sportu susipykusiai, tai nelengva Per dieną įveikdavom 20-25 km, o turint omeny, kad jie ne asfaltu, o visokiais kalniukais, akmenukais, kopėčiom ir t.t., tai per maža nepasirodė... Bet užtat mano vaikis laigė kaip kalnų ožiukas ir nesiskundė nei nuovargiu nei baime( o mane tai nesyk šaltas prakaitas pylė po kojom pažiūrėjus )
Rojuje, kaip suprantu, rinkomes sudėtingiausias trasas, nes po ramaus pasivaikščiojimo kalnuose mano vaikiui ėmė stigti adrenalino
S.R. buvo labai smagu, bet man, su sportu susipykusiai, tai nelengva Per dieną įveikdavom 20-25 km, o turint omeny, kad jie ne asfaltu, o visokiais kalniukais, akmenukais, kopėčiom ir t.t., tai per maža nepasirodė... Bet užtat mano vaikis laigė kaip kalnų ožiukas ir nesiskundė nei nuovargiu nei baime( o mane tai nesyk šaltas prakaitas pylė po kojom pažiūrėjus )
QUOTE(Shusha @ 2007 07 10, 18:05)
Mes daugiausia laiko praleidom Slovakų rojuje, nes pabūgom šalto vėjo ir kalnus nutarėm palikt kitiems metams, kai būsim geriau pasiruošę
slovakų rojuj mes pernai buvom su ekskursija, bet kad ten tik vienas kelias pėstute na, su kopėčiom, aišku o kitas kelias tik keltuvu ar vėl mes kažko nematėm
QUOTE(AŠA @ 2007 07 10, 18:53)
o kalnų trasų žemėlapiukus vietoj radot? nes po kalnus pasivaikščiot norėsim, bet iš www nelabai ką gaudausi
Taip, bet kuriam Info centre rasit įvairių žemėlapių. Mes pirkom Vysoke Tatry (nr.2) ir Slovensky raj (nr. 124) To ir užteko. Tik maršrutus patariu iš anksto, ne paskutiniu momentu pastudijuot ir atkreipt dėmesį į vienkrypčius jei tokių bus pakeliui... Nes mes sykį vos neapsigavom, laiku pastebėjom, kad buvom suplanavę vidurį keliavimo tokia trasa, kuri įmanoma tik viena kryptimi ir deja, ne ta kurios reikėtų
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2007 07 10, 19:09)
slovakų rojuj mes pernai buvom su ekskursija, bet kad ten tik vienas kelias pėstute na, su kopėčiom, aišku o kitas kelias tik keltuvu ar vėl mes kažko nematėm
Hm, kad ten ne vienas, o gal 101 kelias... Keltuvas, kiek žinau, tai vienas, bet mes kitoj S.R. daly blaškėmės, tai jo net nematėm...
Įdomu, ar buvot kas nuvažiavę į Slovakijos akvaparką "Tatralandia"? Ar verta užsukti su 6 m. vaikais? O gal nieko ypatingo? Kas gali pasidalintis įspūdžiais?
labas, mamytes mes ka tik is keliones po slovakija savo masiniuku labai dekui uz jusu aprasytus kelioniu ispudzius, labai pagelbejot sudarant preliminaru marsruta ispudziai nerealus, labai pasiseke su oru, nors prognozes tikrai buvo nekokios keliones metu sutikom daug broliu lietuviu, mojavomes vieni su kitais tiek keliantis keltuvais, tiek susitike "stara mama " kavines tulike
tiesa, grizau namo su guzu kaktoj lipant kopeletem slovakijos rojuje gavau i kakta akmeniu pries mane eje zmones jau buvo uzlipe, tad nzn kaip ten tas akmuo atskriejo iki manes pirma pagalba suteike paskui ejusiu vokieciu porele, o iveikus trasa, teko pabuvoti ir poprado priimamajame dede daktaras susiuvo zaizda, o as turejau proga palyginti musu ir ju medicinos lygi stai taip..istorija tiem, kas abejoja del apsidraudimo keliones metu ryt begsiu i pzu kaulyt savo pinigeliu...tikiuosi jokiu nesusipratimu nebus
tiesa, grizau namo su guzu kaktoj lipant kopeletem slovakijos rojuje gavau i kakta akmeniu pries mane eje zmones jau buvo uzlipe, tad nzn kaip ten tas akmuo atskriejo iki manes pirma pagalba suteike paskui ejusiu vokieciu porele, o iveikus trasa, teko pabuvoti ir poprado priimamajame dede daktaras susiuvo zaizda, o as turejau proga palyginti musu ir ju medicinos lygi stai taip..istorija tiem, kas abejoja del apsidraudimo keliones metu ryt begsiu i pzu kaulyt savo pinigeliu...tikiuosi jokiu nesusipratimu nebus