Moterisko alaus VELVET (man jis super), Demeniovo likerio (yra saldus ir kartus - man prie sirdies saldus labiau). Suriu ne tik avies ar ozkos, bet ir prie alaus tokiu i virveles susuktu - labai skanus... Dar is Slovakijos veza Slivovica, Borovicka (cia kedru degtine, bet tikrai gera). Ten jei i kalnus vaziuoja, labai daug visokiu ranku darbo droztu mediniu daikciuku, kailiu visokiu ir t.t.
QUOTE(ziulyte @ 2007 06 13, 14:13)
Moterisko alaus VELVET (man jis super), Demeniovo likerio (yra saldus ir kartus - man prie sirdies saldus labiau). Suriu ne tik avies ar ozkos, bet ir prie alaus tokiu i virveles susuktu - labai skanus... Dar is Slovakijos veza Slivovica, Borovicka (cia kedru degtine, bet tikrai gera). Ten jei i kalnus vaziuoja, labai daug visokiu ranku darbo droztu mediniu daikciuku, kailiu visokiu ir t.t.
o šnapsiuko galima vežtis kiek nori namo
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 06 25, 23:19)
Sakykit, jei čia dar yr gyvų -draudžiatės vykdami į kelionę ar ne?
Dar yra Mes nesidraudžiam draudimo bendrovėse, bet pasiimam draudimo korteles iš teritorinės ligonių kasos(berods taip ta įstaiga vadinasi ). Jas gali gauti visi Sodrai pinigėlius mokantys žmonės, pensininkai, vaikai. Nemokamai. Tinka ES šalyse. Jei ką, žiūrėk čia: www.vlk.lt
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 06 26, 00:19)
Sakykit, jei čia dar yr gyvų -draudžiatės vykdami į kelionę ar ne?
Buvom išvykę, bet vėl grįžom Šį kart ne į Slovakiją...
Turim ir korteles ir visada draudžiamės ERGO draudime. Kaina tikrai juokinga, o kai jau kas nutiks - per vėlu bus rūpintis tokiais dalykais. Kortelės iš vlk galioja visoje EU, tik ne visose ligoninėje. Papaildomas draudimas galioja be išimčių. Be to su vlk kortomis kai kuriose šalyse turi atlikti registraciją. Kad labai nesiparint tai ir draudžiamės papildomai.
Beje, jei kas nežinote - visi, kas turi VISA CLASSIC arba Gold arba BUISSNES korteles (banko) automatiškai esate apdrausti. Ir ne tik jūs, bet ir jūsų šeimos nariai...
QUOTE(Shusha @ 2007 06 26, 10:25)
Jei ką, žiūrėk čia: www.vlk.lt
Nugi susivėlinau-kažkaip nepasidomėjau anksčiau, o dabar jau vėlu-gi išduoda jas tik po savaitės, o mes išvykstam sekmdienį
QUOTE(ziulyte @ 2007 06 26, 16:57)
Turim ir korteles ir visada draudžiamės ERGO draudime. Kaina tikrai juokinga
Ankiek juokinga? T.y. kiek mokėjot
mes apsidraudėm PZU, tai sumokėjau 89,60:
man ir mažajam vaikui -mirtis, trauma,medicininės išlaidos
didžiajam vaikui-med. išlaidos, nes visa kita galioja ankstesnis draudimas
Žodžiu, visa, kas pažymėta mėlynai kainavo 89,60 Todėl labai įdomu kiek kainuoja kitur, ne todėl, kad imčiau graužtis, bet tiesiog ateičiai gali būt naudinga...
QUOTE(geguzevasaris @ 2007 06 26, 22:30)
Ankiek juokinga? T.y. kiek mokėjot
Žodžiu, visa, kas pažymėta mėlynai kainavo 89,60 Todėl labai įdomu kiek kainuoja kitur, ne todėl, kad imčiau graužtis, bet tiesiog ateičiai gali būt naudinga...
Mes nuo nelaimingu nesidraudziam. Imam tik medicinines islaidas, tai 5-7 dienom zmogui i Rytu Europa gaunasi apie 15 Lt. Palyginus su visos keliones kaina - tikrai juokinga...
Mažytis pastebėjimas: Borovička daroma ne iš kedrų, o iš kadagių uogų Labai tinka aperityvui . Dar siūlyčiau sūrių mėgėjams paragauti ar atsivežti lauktuvėms termiškai neapdorotos brindzos iš avies pieno. Tikrai skanu.
QUOTE(Makarska @ 2007 06 27, 11:19)
Mažytis pastebėjimas: Borovička daroma ne iš kedrų, o iš kadagių uogų Labai tinka aperityvui .
O taip - būsiu apsirikusi. Tikrai iš kadagių Net ant butelio nupaišytos tokios mėlynos uogytės...
I Slovakija patariu vaziuoti su TopTuru!!!! As vakar pati gryzau is Slovakijos i kuria keliavau su TopTuru. Ispudziai nerealus, dar iki siol negaliu patiket kad as jau Lietuvoj Slovakija ir klanai tiesiog uzburia. Gamta tiesiog nuostabi. O apie saunia TopTuro komanda (vairuotojai ir gide) galiu pasakyti vien tik gerus ir siltus atsiliepimus!!! Linksmuoliai ir labai paslaugus vairuotojai (Ricardas ir Stasys), taip pat idomiai, issamiai pasakojanti, organizuotai dirbanti vadove Regina buvo nerealus!!! Zodziu tikrai nesigailesit, jei i kelione vaziuosit su TopTuru, o jei dar ir situ saunuoliu komanda pasitaikys - patikekit, bus super!
o gal kas galit nakvynių kokių parekomenduot Slovakijoj