Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

Chriss, labai gražios nuotraukos thumbup.gif
Turiu klausimėlį... Aš irgi ruošiuosi važiuoti į Slovakiją. Važiuojant per Lenkiją, kelių mokestį pasienyje mokant reikia turėti grynų pinigų ar tiks kreditinė? Jei grynais tai keisti į zlotus ar tiks eurai? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina... @ 2007 03 06, 19:14)
Chriss, labai gražios nuotraukos  thumbup.gif
Turiu klausimėlį... Aš irgi ruošiuosi važiuoti į Slovakiją. Važiuojant per Lenkiją, kelių mokestį pasienyje mokant reikia turėti grynų pinigų ar tiks kreditinė? Jei grynais tai keisti į zlotus ar tiks eurai?  mirksiukas.gif

Geriau turėti grynųjų ir aišku zlotų mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki kalnieciai,
mes vasara taip pat ruosiames i slovakija (pora kartu jau buvo tai patiko nerealiai). Pries tai buvo su agenturom dabar galvojam su savo motociklais nulekt. Mane vat koks klausima domina - nakvyne kalnu trobelej (kur nors netoli virsunes), kokios kazin ten kainos uz nakti ar reikia kaip nors uzsisakyt is anksto ar uzlipi i kalna ir sakai noriu pernakvoti?
Atsakyti
jaučiu, kad sergu kelionėmis sad.gif pernai buvome Slovakijoje su kelionių agentūra, šiemet turim minčių ten (arba į Čekiją) nuvykti su sava auto ax.gif aišku, kompanija nepamaišytų biggrin.gif gal kas taip pat galvojat apie panašią kelionę vasarą - būtų malonu pasidalinti savo norais, pageidavimais, o gal viskas atitiktų ir surastume puikius kompanionus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2007 03 09, 17:29)
sveiki kalnieciai,
mes vasara taip pat ruosiames i slovakija (pora kartu jau buvo tai patiko nerealiai). Pries tai buvo su agenturom dabar galvojam su savo motociklais nulekt. Mane vat koks klausima domina - nakvyne kalnu trobelej (kur nors netoli virsunes), kokios kazin ten kainos uz nakti ar reikia kaip nors uzsisakyt is anksto ar uzlipi i kalna ir sakai noriu pernakvoti?

Is musu pernai metu patirties galiu patarti uzsisakyti is anksto, nes gali buti taip (ypac sezono metu), kad nakvyne gausite tik ant kavines grindu pasitiesus nusavus miegmaisius (geriau, negu nieko). Bent jau musm pernai taip buvo... Uzsisakyt nera sudetinga - suraskite to regiono internetini puslapi ir ten bus visos Chatos surasytos. Belieka tik pries gera savaite paskabinti ir uzisrezervinti. Slovakai puikiai supranta rusiskai, o trobeliu kainos tikrai nera dideles (jei neklystu apie 400 sk zmogui). Tiesa, salygos ten pakankamai spartietiskos - dirstelejom i Zbojnicka chata miegamaji - ilgas kambarys su daug lovu. Yra antklode ir pagalve be uzvalkalu, lauko tulikas. Del dusu nieko negaliu pasakyti, o si chata buvo atstatyta pries kelis metus, nes buvo sudegus. Grieztai draudiama rukyti.
Papildyta:
QUOTE(Karklas @ 2007 03 05, 18:40)
Čia 600 lt keliems ? blush2.gif  ir kelioms dienoms ?

1 zmogui
Atsakyti
Aš irgi galvoju apie kelionę į Slovakiją su šeimyna. Manau, kad mažasis 2,5 m atlaikys tokią kelionę. Tik truputį abejoju ar nebus sunku vasarą susirast kur apsistoti. Ar geriau reikėtų iš anksto pasiieškoti kur galima išsinuomoti kambariuką. Planuojame važiuoti pro Krokuvą, dar ten praleisti kokią dieną, apsilankyti Veličkoje. O po to praleisti keletą dienų netoli nuo pasienio kalnuose, vėliau pro Prahą grįžti namo. Gal kam teko važiuoti panašiu maršrutu? Labai domintų ar nakvynės nesudarys didelių problemų. Ar vietoje galima ieškotis nakvynės pas žmones, kempinguose ir kiek maždaug kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2007 04 12, 12:00)
Aš irgi galvoju apie kelionę į Slovakiją su šeimyna. Manau, kad mažasis 2,5 m atlaikys tokią kelionę. Tik truputį abejoju ar nebus sunku vasarą susirast kur apsistoti. Ar geriau reikėtų iš anksto pasiieškoti kur galima išsinuomoti kambariuką. Planuojame važiuoti pro Krokuvą, dar ten praleisti kokią dieną, apsilankyti Veličkoje. O po to praleisti keletą dienų netoli nuo pasienio kalnuose, vėliau pro Prahą grįžti namo. Gal kam teko važiuoti panašiu maršrutu? Labai domintų ar nakvynės nesudarys didelių problemų.  Ar vietoje galima ieškotis nakvynės pas žmones, kempinguose ir kiek maždaug kainuoja.

Pernai važiavom sezono įkarštyje - tikrai jokių problemų. Tiesiog gyvenamų namų rajonuose stovi paaugliai prie kelio su užrašais - UBYTOVANI. Jų pilna visur. Kainos apie 300 sk žmogui para (plius minus priklauso nuo vietos). Tikrai neturėsit problemų. Ieškokit privačiam sektoriuje. Galima rezervuotis. Reikia susirasti to regiono internetinį puslapį ir ten pilna siūlomų vietų, bet mes visda vasara važiuojam taip "na ura". Krokuvoj nakvynė bus gerokai brangesnė, kaip ir Prahoje. Prahoje jau patarčiau pasižiūrėti nete ir užsisakyti ką nors. Kainos ten gali siekti ir 40 eurų žmogui para
Atsakyti
Klausykit mergaitės, o kaip ten reikalai su ežerais ? Ar yra galimybė apsistoti t.y. gauti kokį namuką prie ežero ??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(juratux2004 @ 2007 04 21, 13:59)
Klausykit mergaitės, o kaip ten reikalai su ežerais ? Ar yra galimybė apsistoti t.y. gauti kokį namuką prie ežero ???  bigsmile.gif

Aš neseniai grįžau iš Slovakijos thumbup.gif . Gal labai daug nežinau del namukų ant ežero kranto, bet kiek gidas pasakojo,tai ten ežerai labai šalti.Vanduo net vasarą siekia tik kelis laipsnius šilumos. Tai jei gyventi ant kranto ir nesimaudyti,tai nelabai mirksiukas.gif
Atsakyti
As Slovakijoje sutikau 2001 metus smile.gif
Labai noreciau ten nuvyksti siemet vasara. Gal butu faina ir automobiliu, bet kazkaip nedristu ax.gif O su kelioniu agenturom siek tiek brangiau iseina ax.gif Net nezinau ka daryti ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2007 06 04, 10:31)
Mes buvom turbūt ten pat smile.gif Skalnate Pleso labai matyta ax.gif dar buvom Slavianskyj raj, Stalaktitų-stalagmitų urve, į pačią aukščiasią viršūnę nepakilom dėl laiko stokos ir oro... nebuvom dar ledo urvuose... tai ir galvojam apie tą patį maršrutą aplankant ko nematėm ar per mažai matėm ir gal dar kur  šoną nusukant biggrin.gif
dar tokie pavadinimai buvo kaip staryj Smakovec, Hrebionok... Poprado vandens parkas, Spish pilis smile.gif

visi pavadinimai aplankyti biggrin.gif mano praėjusių metų kelionės pasakojimas
Atsakyti
Važiuojam su šeima ir draugais į Slovakiją automobiliais birželio pabaigoje. Gyvensim Liptovskij Mikulaš apylinkėse, programoje esam nusimate lipimą į kalnus, Akvaparką, olas ir pilis - dar nesudėliojom maršruto, daugiau žiūrėsime vietoje. Noriu aktyvaus poilsio biggrin.gif
Atsakyti