Įkraunama...
Įkraunama...

Slovakija (Tatrai ir ne tik)

QUOTE(Mičiko @ 2006 07 31, 14:45)
Dėkui tau, Ziulyte, už patarimus. Jau net atsispausdinau visa tavo aprašą. Tikrai pravers. Tiesa, gal gali pasakyti, kuris tiksliai Krokuvos kelias yra mokamas? E77? Jūs važiavote pro Jablonka muitinę ar pro Zakopanę? O kaip važiuojant per Zakopanę ar Muszyna? Gal tais keliais važiuojant Lenkijoje kelių mokesčio nėra?
Papildyta:
Ziulyte, dar pamiršau paklausti, ar tie kaip tie kalnų keliukai? Gal mašinai reikėtų parūpinti geras padangas? Maniškės priekinės jau kiek apdilusios  blush2.gif

Mokamas yra nuo Katowice iki Krakow A4. Toliau E77 yra nemokamas, bet jame labai daug remonto (butent čia tie kamščiai). Jei taikote į Popradą važiuokite ne Jablonka ir Chyzne link, bet nuo Novy Targ taikykite ant Jurgow. Ten kelias prastesnis, bet žmonių visai nėra. Be to prastas kelias tik Lenkijos pusėje. Kitas variantas Lysa Poliana, bet ten savaitgalį gali būti eilutė ant sienos (be to ten viena lenkė pasienietė tokia ragana, kad net baisu). Mes važiavome pirmyn per Jurgow, atgal per Lysa Poliana. Visi keliai už Krakow nemokami.
Kalnų keliukai ten tvarkingi. Svarbu labai neįsismaginti ir nelėkti. Nežinau dėl padangų - mes važiavome sausa asfalto danga ir pagangomis, kurios tarnauja pirmą sezoną, todėl problemų nebuvo (be to pas mus mikro autobusiukas). Prieš kelionę sakoma - jei kuo nepasitiki, pasikeisk, atsarga gėdos nedaro... Deja, bet savo kailiu patyrėm, kad tai gryna teisybė...
Atsakyti
Dar kartą dėkui tau, Ziulyte. *****, teks lagaminus krautis, mašiną vešti "sanitariniam" biggrin.gif patikrinimui... Turbūt pirmadienį išvažiuojam. Beje, kaip ten tas Slovakų rojus? Kur jo tiksliai ieškoti? Ten yra kokie mokami dalykai? Kokios kainos? Ir dar, sako, labai sunku per Varšuvą važiuoti. Tipo l.daug mašinų būna. Ar tau tai pasitvirtino?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2006 08 02, 10:44)
Dar kartą dėkui tau, Ziulyte. *****, teks lagaminus krautis, mašiną vešti "sanitariniam"  biggrin.gif patikrinimui... Turbūt pirmadienį išvažiuojam. Beje, kaip ten tas Slovakų rojus? Kur jo tiksliai ieškoti? Ten yra kokie mokami dalykai? Kokios kainos? Ir dar, sako, labai sunku per Varšuvą važiuoti. Tipo l.daug mašinų būna. Ar tau tai pasitvirtino?

Slovakų rojus arba Slovenskij Raj yra vienas iš nacionalinių parkų. Jis yra į pietryčius nuo Poprado. Ten mes tik važiavome į Dobšinska ladova jaskyna. Keliai tokie "pagerinti" - labai siauri ir vingiuoti. Yra keletas serpantino tipo kelių. Man asmeniškai labiau patiko Tatranska NP, nes ten kalnai "pliki" - neapaugę ištisu medžių masyvu, kaip Slovenskij Raj. Bet pasivaikčioti mums ten neteko.
Varšuva, Varšuva - nepagrįstai laikoma demonu lietuvių kelionėse. Žmonės, nebūkite tiek taupūs, nusipirkite vieną kartą gyvenime Varšuvos žemėlapį ir demonas išnyks visiems laikams. Automobilių ten iš ties daug, bet darbo dienomis ryte ir vakare (kaip ir pas mus Vilniuje). Jei šiuo metu nepataikote - nėra ko baidytis. Svarbu neklaidžioti. Mes visada važiuojama ul.Armii krajowej. Tai puikus kelias, tik svarbu laiku iš jo išsukti. Greitis kelyje miestu apie 100 km/h. Iš šonų dengtas skydais, nedaug šviesoforų.
Mes važiavome šeštadieni. Kadangi Vilnių palikome 4 val nakties - Varšuvą pasiekėme 9 val. ryte. Šeštadieni ryte miestas buvo apytuštis, todel visą mano minėtą gatvę ir 7 kelio atkarpą iki oro uosto pavyko pralėkti per 20 min.
Atsakyti
Sveikučiai, na, pagaliau grįžome namo smile.gif Kad ir kaip faina būtų kitur, bet namie geriausiai smile.gif Nors jau tikrai pasiilgau avių sūrių, kalnų ir to viso grožio. Džiaugiuosi, kad mašinytė išlaikė kelionę, mano pirkinius... Dėkui visiems už patarimus. Jei kam jų reikėtų, klauskite, dabar ir aš jau šį tą žinau blush2.gif
Atsakyti
Labukas,
mes vasario pabaigoj su draugais žadam važiuoti į Slovakiją,važiuosim su savo mašinom.Galvojam apsistoti Tatranska Lomnica.Tačiau draugai labai pergyvena,kad žadam važiuoti "na ura",ta prasme neužsirezervavus kambarių iš anksto.Tai gal galit mestelti į až kokius kontaktus,kur būtų galima iš anksto užsisakyti kur gyventi.Didelis dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chriss @ 2007 02 05, 20:27)
Labukas,
mes vasario pabaigoj su draugais žadam važiuoti į Slovakiją,važiuosim su savo mašinom.Galvojam apsistoti Tatranska Lomnica.Tačiau draugai labai pergyvena,kad žadam važiuoti "na ura",ta prasme neužsirezervavus kambarių iš anksto.Tai gal galit mestelti į až kokius kontaktus,kur būtų galima iš anksto užsisakyti kur gyventi.Didelis dėkui iš anksto 4u.gif

Aš kai domėjausi , tai galima pakankamai pigiai užsisakyt per kelionių agentūras viešbutį, ypač tokiu metu, kai jos urmu užsako viešbučio kambarius. taigi belieka tik patiem jum ten nukakt 4u.gif savaitei galima už tris-keturis šimtus asmeniui kambarį gaut smile.gif nežinau, pigu čia ar brangu, bet mano nuomone tai tikrai nedaug g.gif galit pažiūrėt http://www.gruda.lt ir kituose kelionių agentūrų autobusu puslapiuose... viliota.lt ir kažkur dar g.gif nebepamenu....
Atsakyti
QUOTE(chriss @ 2007 02 05, 20:27)
Labukas,

tai būtinai grįžę pasipasakokit čia įspūdžius blush2.gif o aš išsižiojus lauksiu "techninių dalykų" - kaip keliai tokiu metu ir pan. paskaitinėjau - čia daugelio vasarą po Slovakiją keliauta. Man užsireikė ten nuvykti kovo pabaigoje, tik dviems dienoms į vieną konkretų miestuką - Donovaly. Gal kam tekę ten pabuvot? Niekada smulkiai nesidomėjau šia šalimi, tik dabar pradėsiu rinktis informaciją, jazau..nežinau net kokia oro temperatūra ten kovo pabaigoj lotuliukas.gif ir turbūt dabar kaip tik ir kovo pb. bus dar slidžių sezonas, kažin ar labai rizikinga neužsirezervinus viešbučio ten nuvykti g.gif
Atsakyti
QUOTE(LoJoo @ 2007 02 21, 20:50)
tai būtinai grįžę pasipasakokit čia įspūdžius  blush2.gif  o aš išsižiojus lauksiu "techninių dalykų" - kaip keliai tokiu metu ir pan. paskaitinėjau - čia daugelio vasarą po Slovakiją keliauta. Man užsireikė ten nuvykti kovo pabaigoje, tik dviems dienoms į vieną konkretų miestuką - Donovaly. Gal kam tekę ten pabuvot? Niekada smulkiai nesidomėjau  šia šalimi, tik dabar pradėsiu rinktis informaciją, jazau..nežinau net kokia oro temperatūra ten kovo pabaigoj  lotuliukas.gif  ir turbūt dabar kaip tik ir kovo pb. bus dar slidžių sezonas, kažin ar labai rizikinga neužsirezervinus viešbučio ten nuvykti  g.gif

Su keliais ten viskas gerai - kalnu jie, bet kokybe nebloga. Vaziavome dvi ziemas is eiles slidineti. Pasiskaityk slidinetoju temoje - gal ten rasi...
Donavaly slidinejimo kurortas, bet siais metais Slovakijoje sniego faktiskai nera. Kalnai per zemi, todel labai gali buti, kad kovo pab. ten slidininku jau neberasi...
Atsakyti
O kaip aš noriu darkart nuvažiuot vasarą į Slovakiją ax.gif viskas ten taip pigu, gražu, nu neapsakoma wub.gif tik va brač kai prieš porą metų mokėjom už 6 dienų kelionę 429 litus, tai šiemet vasarą jau teks už tą patį sumokėt apie 700 litukų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 02 25, 23:07)
O kaip aš noriu darkart nuvažiuot vasarą į Slovakiją  ax.gif  viskas ten taip pigu, gražu, nu neapsakoma  wub.gif tik va brač kai prieš porą metų mokėjom už 6 dienų kelionę 429 litus, tai šiemet vasarą jau teks už tą patį sumokėt apie 700 litukų  schmoll.gif

Sava auto važiuojant viskas ne taip greit brangsta - preitais metais mokėjome apie 600 Lt su raftingu ir visomis olomis bei lauktuvėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2007 02 26, 10:11)
Sava auto važiuojant viskas ne taip greit brangsta - preitais metais mokėjome apie 600 Lt su raftingu ir visomis olomis bei lauktuvėmis smile.gif

Čia 600 lt keliems ? blush2.gif ir kelioms dienoms ?
Atsakyti
Niu va,jau gryžom su šeimyna iš Slovakijos.Viskas labai patiko.Važiavom su savo auto.Keliavom kažkur apie 13 valandų,aišku su visokiais sustojimais.Apsigyvenom Nova Lesna miestelyje pas žmones.Savaitė vienam žmogui su pusryčiais kainavo 300lt.Kambariukai faini,iškarto su dušu ir tualetu.Niekur nereikėjo blūdinti.Važinėdavom slidinėt į Štrebske Pleso ir į Tatranska Lomnica.Šiaip Tatranska Lomnica fainesnės trasos buvo.Yra fainas Akvaparkas Poprad'o miestelyje.Šiaip keliai labai geri,per Lenkiją irgi.Kelionė kainavo tikrai nebrangiai.Mes trise važiavom su klecku,tai viskas atsiėjo apie 2500lt.Čia jau ir kuras ir visos lauktuvės įskaičiuotos.Manau kad čia nėra dideli pinigai.O įspūdžiai iš kelionės liko patys geriausi.Jau galvojam ir kitais metais važiuoti,tik jau be mažiaus.
Įmetu kelias kalnų fotkes,jei kam įdomu ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Čia ir mudu biškiuką įsimaišėm biggrin.gif
user posted image
Atsakyti