QUOTE(Mičiko @ 2006 07 31, 12:52)
Su vyru taip pat per atostogas ruošiamės vykti į Slovakiją automobiliu. Kitą ar dar kitą savaitę. Pagal jūsų patarimus, išvyksime labai anksti ryte. Gal kokią 3. Gal žinote, kada realiai mes galėtume jau būti Slovakijoje? Kaip keliai per Lenkiją, Slovakiją? Tiesa, skaičiau, kad Slovakijoje yra mokamų kelių ir, kad ant sienos reikia susimokėti kažkokį kelių mokestį. Gal galite kas aprašyti tai? Kokios kainos tų mokesčių? Ir gal kas galėtumėte patarti, į kurią Slovakijos pusę daugiau važiuoti. Mastėme daugiau apie Poprado pusę, bet, žiūriu, jūs čia vis kitas vietas minite. Gal kas galėtumėte parekomenduoti kur pigiau apsistoti (t.y. gal turite kokių tikslių koordinačių). Beje, kaip ten su mašinų laikymu? Tik mokamuose aikštelėse? Kiek kainuoja?
Na visų pirma patariu atidžiau paskaityti mano foto reportažą - tikrai smulkiai aprašiau ir į daugelį užduotų klausimų ten rasi atsakymus
Išvažiavus 3 nakties vietoje turėtumėte buti apie 2 - 3 dienos slovakų laiku (priklauso kiek laiko sugaišite važiuojant per Varšuvą ir nuo Krokuvos iki Slovakijos sienos).
Aukštieji Tatrai ir mūsų lankytas Stary Smakoviec, Štrebske Pleso bei Tatranska Lomnica miestukai yra vos keliolika km nuo Poprado. Užlipus į kalną atsiveria puiki panorama BŪTEN į šį miestą... Taigi, atidžiau, atidžiau skaityti reikia. Atsiverskite žemėlapį, susidėliokite taškus ir pamatysite, kad dauguma važiuoja būtent Poprado link.
JOKIŲ PROBLEMŲ SU APGYVENDINIMU - BUTŲ KVAILA UŽSISAKINĖTI KĄ IŠ ANKSTO, NES VIETOJE GALIMA ĮVERTINTI SIŪLOMUS KAMBARIUS IR IEŠKOTI GERESNIO VARIANTO. Tikrai tikrai tiesiog gatvėje mano minėtuose miesteliuose siūlo žmonės apsistoti pas juos už superines kainas...
Keliai - nuo sienos iki Varšuvos jau sutvarkyti, kelio remontų nedaug. Katovicų magistralė kaip visada - greitis 120 Km. Kas 2 - 3 km stovi šviesoforai su pesčiųjų perėjom. Greitis ribojamas iki 70 km/h. Krokuvos magistralė mokama 6,50 zl įvažiavis ir 6,50 zl išvažiuojant (pabrangusi, nes anksčiau buvo 5 zl). Kelias geras. Už Krokuvos iki sienos problematiškas - 20 km ištisas remontas, dėl to susidaro kamščiai (ypač savaitgaliais). Nuo Krokuvos iki sienos nusiteikit važiuoti apie 2 val.
Slovakijoje keliai neblogi, bet kalnų keliukai vingiuoti. Kamščių neteko matyti. Slovakijoje mokamos pagrindinės magistralės - kaina 10 dienų apie 15 Lt. Lipdukai parduodami ir ant sienos, ir degalinėse. Kalnų keliukai, kuriais ir atvažiuosite nuo Lenikijos iki Poprado, yra nemokami. Mokama magistralė prasideda nuo Poprado Liptovsky Mikulaš ir Žilinos pusės link, kur yra normalus dviejų juostų kelias (beje, nuo Poprado gal 20 km dar nemokamas, nes magistarlė dar tik statoma).
Automobilių stovėjimas miestukuose yra mokamas. Kainas minėjau savo aprašymuose. Prie namų automobiliai stovi nemokamai. Saugomų aikštelių neteko matyti.
Papildyta:
QUOTE(ssilva @ 2006 07 28, 21:13)
Dekoju, gal siek tiek nusiraminau.Taciau pas mane ta fobija labai sunkios stadijos
Ir keliaujant su grupe ,ir vadovu pagal numatyta ju trasa nieko lengvesnio neissirinksi, o ypatingai man baisus tas keltas, jeigu man apzvalgos ratai Lietuvoje labai baisus.Na tiesiog mazai kas mane supranta, bet tai yra didele problema.Labai dziaugiuosi, kad negyvenu ten kur daug dangoraiziu :ax:Pagal programa pasikelimas keltui Lomnisky virsukalne net 2633m.Na cia ne mano sirdziai
I zygi , tai isklausius jusu rizikuosiu
O gal zinote miestelyje Tatranska Lomnica papedeje
gal koks upeliukas, ezeriukas yra, kur galeciau pasidegint ir palaukt dukrytes
Na tada i Lomnickij štit geriau nesikelti. Ten tikrai aukštai. Labai nuostabus ežeras yra Štrebske Pleso - iki jo nuo Lomnicos važiuojam mano minėtas superinis traukinukas už 10 sk žmogui. Visai netoli Lomnicos yra dar vienas miestukas (Stara Liesna atrodo, bet reiktų pažiūrėti į žemėlapį). Čia ir atbėga ta upė, kurios krantu mes ėjome. Tik va prie jos pagulėt tai kažin ar gausis - ji srauni, be to visi mietukai stovi toje zonoje, kur išvartyti medžiai. Taigi krantai visi pilni išvartų. Bet gal tada bandykite lankyti urvus - ten netoli vienas puikus urvas yra. Galu gale vaikščioti miško takeliais ir pan.
Aš įsivaizduoju tą baimę, nes mano anyta yra klaustrofibikė ir šiaip labai jautrų vestibiuliarinį aparatą turi. Patekus į nepatogią situaciją iš šono atrodo kaip paklaikęs žmogus ir jai tikrai blogai...
Bet savęs kankinti nereikia - manau surasite ten puikių nestačių takelių ir pakvėpuosite grynu kalnų oru. Tiesiog nelipkite aukštai.