Įkraunama...
Įkraunama...

Kada jauniesiems įteikti dovaną ir gėles?

QUOTE(lengvute @ 2004 07 08, 11:30)
nu nežinau, prie bažnyčios, zakso turėtų sveikint tie, kurie tik atėjo pasmalsaus, ten pasveikint, o kviestiniams svečiams kitaip, pas mus restorane buvo duotas ženklas ir visi eilute sustoję nešė gėles, dovanas  rolleyes.gif , arba kitų svečių paklausit, kaip jie darė, gal prieš vestuves pasveikint ar pan.,, gal kas dar patars?

Mane irgi labai neramina sitas klausimas kada reikia paskayti kad sveciai teiktu dovanas, nes toks dalykas kaip duodamas zenklas ir po to visi i eile susirikiuoja ir nesa tai man nepatinka....tai kaip daryti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(W1lma @ 2005 07 21, 10:36)
Mane irgi labai neramina sitas klausimas kada reikia paskayti kad sveciai teiktu dovanas, nes toks dalykas kaip duodamas zenklas ir po to visi i eile susirikiuoja ir nesa tai man nepatinka....tai kaip daryti?smile.gif

geriausia visiems praneshti, kad dovanos ir geles bus iteikinejamos toje vietoje, kur vyks balius. apie tai pasakyti nesunku - pasnibzdejau vienam ,kitam, ziurek ir visi jau zino.

Kai zenijosi brolis, visu prasiau ir zagse su gelem nelisti. pasveikinai - ir eik toliau, tegu kitas sveikina. buckis, apsikabinimas - ir tiek. nes jauniesiems tiek ispudziu, kad rupintis tuntu geliu tikrai nesinori

o geliu iteikimas baliuke praeina visada sklandziai. Grizta jaunieji po pasivazinejimo, sveciai ju jau laukia. tai is karto po duonos su druska (ar sampano) ir teveliu pasveikinimo, sveciai ir teikia tas dovanas.

Atsakyti
Mes tuoksimės vienam mieste, švesime kitame.Svečiai (jų neduag) visur važiuos kartu. kaip manot, sveikinimai turėtų būti sugrįžus vakare, ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(pana @ 2005 08 02, 14:03)
Mes tuoksimės vienam mieste, švesime kitame.Svečiai (jų neduag) visur važiuos kartu. kaip manot, sveikinimai turėtų būti sugrįžus vakare, ar ne ?

Aišku, sveikint geriausiai ten, kur vyks visa šventė. Draugų vestuvėse kai grįžom, tėvai pasitiko su duona ir druska, mes (su vyru piršliavom) išpirkom stalą iš persirengėlių ir tada pasakėm svečiams, kad laikas sveikinti jaunuosius drinks_cheers.gif
Atsakyti
Toks klausimas: kur pamergė turi laikyti dovaną iki vakarinio įteikimo, juk visa diena laukia?
Atsakyti
aš tai prieš vestuves paklausiau jaunosios (bo jin mano padružkė) ar bus tas tradicinis sustojimas į eilutę dovanas teikt. ir viskas išsisprendė. pasakė kad bus. kitu atveju būčiau prie bažnyčios sveikinus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškėnija @ 2005 08 02, 22:11)
Toks klausimas: kur pamergė turi laikyti dovaną iki vakarinio įteikimo, juk visa diena laukia?

Dovanas laikėm pas save mašinose, o gėles įdavėm tėvams nuvežti - taip kad mes kol važiavom fotkintis, gėlės neuvyto thumbup.gif
Atsakyti
Mus visi sveikino prie bažnyčios, tik uošviai rytojaus dieną įteikė bilietus į Kretą.
Atsakyti
Prisišliesiu prie šios temos:).

Noriu paklausti labiau patyrusiųjų kaip elgtis šioje gan keblioje situacijoje man iškilusioje. Taigi:

Tuokiasi mano draugo brolis. Vestuvese busim pamergė ir pabrolys. mano draugas sugalvojo jaunavedžiams dovanotididelę materialinę ir išliekamąją vertę turintį daiktą (dėl konfidencialumo jo čia neminesiu mirksiukas.gif ) ir jį išgraviruoti. Draugaujam dar gana neseniai (4 mėnesius), todėl visiškai suprantu pritariu ir nesipriešinu tam, kad jis jį graviruotų nuo savęs, a la " sveikinu. Brolis/švogeris" (kas ten žino kaip tas gyvenimas susiklostys blush2.gif . Nenorėčiau, kad po kažkiek metų jo brolis pasižiūrėtų i tą daiktą ir pagalvotų - "va, čia brolis man padovanojo ir dar ......kaip ten ta?????" doh.gif )

Aš galvojau bent kokią gražia puokštę užsakyti prie viso to reikalo (vis ne tuščiomis). O dabar dar sužinojau kad tos dovanos vestuvių dieną net nespės į Lietuvą atvežti. Tai jis juos sveikins kažkada vėliau, artimo šeimos nario privilegija
mirksiukas.gif . O kaip man dabar elgtis??? Išeina nei šis nei tas g.gif . Jausiuos kaip tuščiom rankom į vestuves eidama blink.gif . Gal nuo savęs kokią dovanėlę susiorganizuoti????? bet pasitariau su viena drauge, tai jin išvis pasakė, kad jei einat kaip pora tai ir dovanoti turit kaip pora, o jei atskirai, tai išvis ko tu ten eini??? Gi tas brolis jo tai man niekas............ na nežinau nežinau..............

Iš anksto ačiū visiems už išsakytas mintis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanciux: 04 spalio 2005 - 13:00
QUOTE(jolanciux @ 2005 10 04, 13:59)
Prisišliesiu prie šios temos:).

Noriu paklausti labiau patyrusiųjų kaip elgtis šioje gan keblioje situacijoje man iškilusioje. Taigi:

Tuokiasi mano draugo brolis. Vestuvese busim pamergė ir pabrolys. mano draugas sugalvojo jaunavedžiams dovanotididelę materialinę ir  išliekamąją vertę turintį daiktą (dėl konfidencialumo jo čia neminesiu mirksiukas.gif ) ir jį išgraviruoti. Draugaujam dar gana neseniai (4 mėnesius), todėl visiškai suprantu pritariu ir nesipriešinu tam, kad jis jį graviruotų nuo savęs, a la " sveikinu. Brolis/švogeris" (kas ten žino kaip tas gyvenimas susiklostys blush2.gif . Nenorėčiau, kad po kažkiek metų jo brolis pasižiūrėtų i tą daiktą ir pagalvotų - "va, čia brolis man padovanojo ir dar ......kaip ten ta?????" doh.gif  )

Aš galvojau bent kokią gražia puokštę užsakyti prie viso to reikalo (vis ne tuščiomis). O dabar dar sužinojau kad tos dovanos vestuvių dieną net nespės į Lietuvą atvežti. Tai jis juos sveikins kažkada vėliau, artimo šeimos nario privilegija
mirksiukas.gif . O kaip man dabar elgtis??? Išeina nei šis nei tas g.gif . Jausiuos kaip tuščiom rankom į vestuves eidama blink.gif . Gal nuo savęs kokią dovanėlę susiorganizuoti????? bet pasitariau su viena drauge, tai jin išvis pasakė, kad jei einat kaip pora tai ir dovanoti turit kaip pora, o jei atskirai, tai išvis ko tu ten eini??? Gi tas brolis jo tai man niekas............ na nežinau nežinau..............

Iš anksto ačiū visiems už išsakytas mintis

Manau, kad jei tik nori, drąsiai gali padovanoti mažą simbolinę dovanėlę ir nuo savęs. Sakyčiau, kad tokių taisyklių, jog būtinai dovaną kaip pora turit duoti - nėra.

Mano vestuvėse sesuo dalyvavo su savo draugu - abu nieko materialaus nedovanojo, bet man buvo nuostabus jų buvimas šalia. Nerealiai jie abu šventę pagyvino thumbup.gif Gaila, kad ji su juo kaip su vaikinu išsiskyrė.. pasiliko draugais doh.gif - galėjo ir nesiskirti smile.gif
Atsakyti
O mus sveikino ivairiai:

1. Tie kurie nevaziavo i baliu, pasveikino prie baznycios
2. Tie kurie vaziavo i baliu ir buvo is vilniaus, geles iteike prie baznycios, o dovanas sodyboj pries baliu (prie susienant i sale, lauke buvo tam skirtas laikas)
3. Tie, kurie prisijunge Klaipedoj, arba atvaziavo tiesiai i baliu - sveikino ten.

Buvo ir tokiu, kurie geles kelis kartus iteikinejo, nes iteikdavo, mes neturedavom kur det, ir atgal atiduodavom "tipo palaikyt" biggrin.gif

O siaip patogu buvo kad dauguma geliu gavom prie baznycios, nes tada jas visas atidavem tevam ir jie nuveze namo pamerke - nereikejo visa diena veziotis ju...
Atsakyti
Mus tai irgi skirtingai sveikino, as zagse pačiam po ceremonijos, kas jau lauke, kiti sviečiai ir poros jau laive kur ir viko pokylis 4u.gif o dėl gelių problemų didelių nebuvo beveik visi sviečiai automatiškai pasveikinus juos perduodavo mano sesei ir dukterėčiai, jie po sveikinimų ir nunešė pas mus namo( mes gyvenam prie pat zagso) o tos gelės kurias įteikė vėliau , dieną pabuvo autobuse, o paskui tiesiai į šiukslyne keliavo kokios 8 puokštės ir daug, daug rožių. Namie ir taip buvo pilna pilna gėlių. O su dovanom šiek tiek lengviau , nes juos buvo beveik visos vokeliuose. 4u.gif
Atsakyti