Sveikos mergaites,
Visu visu tortai nuostabus, vienas uz kita grazesni,
visciukai zuikuciai
ir ju tiek daug kad kiekvienos nevardinsiu,
bet labiausiai patiko neramuoles kasikelis su gelemis ir
dzokados jaguaras NEREALUS labai keista kad jiems nepatiko, man fantastiskas
----------
atnesu ir savo sukurta BANANINI tortuka (labai visiems patiko ), puosta beze, pirma kart puosiau, tiksliau cia ekspromtu atejo mintis, nes pastilaza per kieta padariau ir nebuvo man kur detis, tik man neisejo zolytes padaryti, net i ja nieko panasaus neisejo, gal per mazai plakiau vesindama, bet skonis beze superinis, toks kaip turetu ir buti
svoris apie 4kg.
O cia mano NAPALEONAS pagal savo receptuka
visciuka vaikai uzdejo pritruko laiko lipdymams
ir daugiau foto http://public.fotki....ortas-turi-bti/
Labas vakaras,
Noreciau dar karta paklausti apie slapia beze. Nu as tokia nevykusi, kad net jos nesugebu pagamnti.
Ogi beda tokia: visus irankius visada nuriebalinu. Plaku ant garu, kad ant gelezinio dubens sonu ima morengiuko sluoksnis detis, tada saldau...ir ka.....gaunasi klampi tasi mase....plak neplakes.... kas ne taip???!
Noriu dar viena tortuka kepti savo dukrytes gimtadieniui....taciau jau bijau net prisiliest prie bezo....nu nesuprantu kas negerai.....
Ir zinoma visos jus saunuoles...tortukai nu tokie.....
Stengiuosi alkana i si foruma nelysti, nes veliau saldytuvo durys nebeuzsidaro
Noreciau dar karta paklausti apie slapia beze. Nu as tokia nevykusi, kad net jos nesugebu pagamnti.
Ogi beda tokia: visus irankius visada nuriebalinu. Plaku ant garu, kad ant gelezinio dubens sonu ima morengiuko sluoksnis detis, tada saldau...ir ka.....gaunasi klampi tasi mase....plak neplakes.... kas ne taip???!
Noriu dar viena tortuka kepti savo dukrytes gimtadieniui....taciau jau bijau net prisiliest prie bezo....nu nesuprantu kas negerai.....
Ir man noretusi daugiau suzinoti apie beze, pliusu ir minusu
Kom skiriasi slapia no paprastos beze, kad darymas ju skirtingas ir sudetingesnis paprastos , tai sita as zinau. Bet kuri skanesne ir geresne ?
Ir gal kas nors patartu, jej tortukas su pertepimais is grietineles +cukrumi+ rugstele (be zelatinos), ar galima dziuboti iskart su slapia beze ??? jej ne, tai kom tortuka tepti pries dziubavima ?
Labai labai prasau jej galite atsakykite
(liginau tortuka su sviestu+cukraus pudra+sausainiu trupiniais) tai skoniai pjaunasi, noretusi tiesiai ant tortuko su beze dziubuoti, ar nepakenks paciai beze ?
Dejau ant virsaus papuosimus is pastilazo dengimui, tai jiems nieko neatsitiko visai
Kom skiriasi slapia no paprastos beze, kad darymas ju skirtingas ir sudetingesnis paprastos , tai sita as zinau. Bet kuri skanesne ir geresne ?
Ir gal kas nors patartu, jej tortukas su pertepimais is grietineles +cukrumi+ rugstele (be zelatinos), ar galima dziuboti iskart su slapia beze ??? jej ne, tai kom tortuka tepti pries dziubavima ?
Labai labai prasau jej galite atsakykite
(liginau tortuka su sviestu+cukraus pudra+sausainiu trupiniais) tai skoniai pjaunasi, noretusi tiesiai ant tortuko su beze dziubuoti, ar nepakenks paciai beze ?
Dejau ant virsaus papuosimus is pastilazo dengimui, tai jiems nieko neatsitiko visai
QUOTE(etoile @ 2012 04 10, 22:45)
Labas vakaras,
Nelabai supratau Tai juk viskas kartu susideda ir kiaušinio baltymai ir cukrus Viska sudedi, paplaki paprastai kokia 1 min. ir tik tada statai ant garų ir plaki, plaki ........
Jau tas tortas su iguana koks nepaparastas Nesuvokiu kaip jis gali kam nors nepatikt
Smagu po svenciu tiek daug tortuku cia pamatyt. Visi tokie nuostabus
As dariau usus taip pat kaip daromi geliu kuokeliai.
Smagu po svenciu tiek daug tortuku cia pamatyt. Visi tokie nuostabus
QUOTE(niukse @ 2012 04 10, 13:15)
O sakykit is ko pdaret kiskuciui uselius? O is ko dazniausiai visos merginos darot?
As dariau usus taip pat kaip daromi geliu kuokeliai.
erikiux,grazi avyte
as visada torta aptepu sarlot kremu.yra kam sl beze nenubego ir be sviestinio kremo,bet vienetam taip pasiseke.as nerizikuoju
as visada torta aptepu sarlot kremu.yra kam sl beze nenubego ir be sviestinio kremo,bet vienetam taip pasiseke.as nerizikuoju
Erikiuxx, o kaip tu padarei to torto su avyte šonus,taip gražiai išraitei
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 04 11, 07:42)
erikiux,grazi avyte
Tai tada aš tas vienetas Nes man visada laikosi ir pavyksta ir tik viena karta nepavyko, bet aš tada dar ir į dėže tortą įkišau Pati žiopla
Tiesa, nepagyriau tortų, bet ir negirsiu, nes pavydas ima žiūrint į tokius gražius darbus
QUOTE(dzokada @ 2012 04 10, 18:26)
Oi ko ten tik nebuvo,is pradziu nepatiko svoris,bet buvau perspejus kad svers daug! gi jetau,DU tortai skaityk,siuliau is pastilazo kazka panasaus,mazesnio,ne netiko,butinai uzsikepe is tortu 3D kad butu...nu ir ka o paskui po dienos,jau ir tipo nunuodijau,ir riebalu misiniais suteptas tortas,zodziu bande per visur kur tik eina apjuodinti viesai,aciu D kad buvo kas uzstojo,nes tikrai dar TOKIO bajerio nesu patyrusi ir niekam nelinkiu....jau buvo rimtu minciu ir nebekepti niekad gyvenime isvis, bet kazkaip neleido man ilgai depresuoti,pradejo kiti prasineti vel tortu na ir vel kazkaip kepu
cia LT ar UK lietuvaiciai??? apakus tortas tikrai superinis man jei pradetų taip kabinėtis atsiimant tai pasiimciau tortą atgal tiek to....
štai 24 cm skersmens tortas, jam ėmiau 4 naminių, skirtingų dydžių kiaušinių baltymus (vadinasi baltymo dydis labai didelės politinės reikšmės neturi), stiklinę cukraus ir nubraukštą arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės... plaku baltymus su cukrumi iki baltos purios masės, sudedu citrinos rūgštelę, dar paplaku, statau su dubeniu ant garų, kai masė ima blizgėti, visą tą laiką plaku vis dar, nusiimu dubenį ir baigiu plakti tada, kai mikserio šluotelės pjauna bezė, ji įgyja ryškią suplaktą formą, yra standi ir nekrenta nuo šluotelių...tada galima dzibuoti, visus iki vieno tortu, kokie jie bebūtų, aptepu sviestiniu kremu ir tik tada dzibuoju, šitas nudzibuotas vakar popietę...
viduje šlapias varškės tortas su persikais
viduje šlapias varškės tortas su persikais
QUOTE(Olesta @ 2012 04 11, 09:41)
štai 24 cm skersmens tortas, jam ėmiau 4 naminių, skirtingų dydžių kiaušinių baltymus (vadinasi baltymo dydis labai didelės politinės reikšmės neturi), stiklinę cukraus ir nubraukštą arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės... plaku baltymus su cukrumi iki baltos purios masės, sudedu citrinos rūgštelę, dar paplaku, statau su dubeniu ant garų, kai masė ima blizgėti, visą tą laiką plaku vis dar, nusiimu dubenį ir baigiu plakti tada, kai mikserio šluotelės pjauna bezė, ji įgyja ryškią suplaktą formą, yra standi ir nekrenta nuo šluotelių...tada galima dzibuoti, visus iki vieno tortu, kokie jie bebūtų, aptepu sviestiniu kremu ir tik tada dzibuoju, šitas nudzibuotas vakar popietę...
atleiskit, kad ikisiu nosi. Man yra skirtumas ar naudoju baltymus is saldytuvo, ar kambario temperaturos. Su kambario temperaturos baltymais, neatsiranda daug oro kreme ir buna daug lengviau dirbti, lengviau spaudziasi
čia matyt kaip kam, aš visada imu iš šaldytuvo ir viskas gerai būna