Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

planuojames kelionę spalio pradžiai į Siciliją.
Kaip manote, ar pakankamai šilta būtų, kad maudytis su vaikais? nes norime daugiau poilsinės kelionės:)
Vidutinę temperatūra rodo vandens apie +23:), o Oro apie +26.
Tai lyg ir šilta....
Atsakyti
QUOTE(Paryžietė @ 2012 12 20, 14:30)
planuojames kelionę spalio pradžiai į Siciliją.
Kaip manote, ar pakankamai šilta būtų, kad maudytis su vaikais? nes norime daugiau poilsinės kelionės:)
Vidutinę temperatūra rodo vandens apie +23:), o Oro apie +26.
Tai lyg ir šilta....

Mes panasiu metu buvome, pacioje rugsejo pabaigoje - spalio pradzioje. Temperatura panasi buvo kaip kad rasot, o vanduo dar siltesnis, arbatele (apie +25). Tik tiek kad spalis kaip ir daug kur labiau permainingas. Tarkim siemet kiek matydavau prognozes labai grazus orai buvo ir spalio, ir lapkricio men. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kodėl niekas nesidžiaugia dėl tiesioginių reisų???
Aš labai laukiau, tikėjau, kad bus, ir sulaukiau. Taigi bilietus jau turiu, viešbučiai šeši jau užsakyti, mašina irgi, maršrutas sudarytas. Belieka sulaukti birželio.
Dar tikrinu maršrutą, ar ko nepraleidau, ir dėlioju klausimus - bandysiu klausti, kas jau atostogavo Sicilijoj. Prisipažinsiu, kad Sicilija yra mano svajonių sala wub.gif , net nežinau kodėl. Teko pabuvoti prieš keletą metų, gaila tik kad 4 valandas, taigi beveik nieko nemačiau. smile.gif
Atsakyti
Pas mus irgi planuose Sicilija.....tik rudenį.
Gal pasidalintumėte savo planuojamu maršrutu? ačiūsmile.gif

QUOTE(Lijuna @ 2013 01 08, 12:20)
Aš labai laukiau, tikėjau, kad bus, ir sulaukiau. Taigi bilietus jau turiu, viešbučiai šeši jau užsakyti, mašina irgi, maršrutas sudarytas. Belieka sulaukti birželio.
Dar tikrinu maršrutą, ar ko nepraleidau, ir dėlioju klausimus - bandysiu klausti, kas jau atostogavo Sicilijoj. Prisipažinsiu, kad Sicilija yra mano svajonių sala  wub.gif , net nežinau kodėl. Teko pabuvoti prieš keletą metų, gaila tik kad 4 valandas, taigi beveik nieko nemačiau.  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2013 01 08, 12:20)
Dar tikrinu maršrutą, ar ko nepraleidau, ir dėlioju klausimus - bandysiu klausti, kas jau atostogavo Sicilijoj. Prisipažinsiu, kad Sicilija yra mano svajonių sala  wub.gif , net nežinau kodėl. Teko pabuvoti prieš keletą metų, gaila tik kad 4 valandas, taigi beveik nieko nemačiau.  smile.gif

Oho, net 6 viesbuciai bigsmile.gif O kaip viesbuciu kainos? rolleyes.gif
Atsakyti
SVeiki,
gaila pernai nebuvo tiesioginiu skrydziu, bet gal ir gerai, aplankeme Roma.
O SIcilijoj savaite laiko gyvenome shiame viesbutyje, nuostabus, pusryciai gausus, kambariai geresni nei Kretoje 5 zvaigzduciu viesbutyje, ikeliu vaizda pro langa wub.gif
http://www.puntanord...om/uk/index.htm

Patarimas, kas vaziuojat su vaikais, is anksto rezervuokit mashina su kedute, nes nuvaziave gavome mashina, bet kedutes visos buvo uzimtos, tai teko gale su vaiku ant keliu prisisegus dirzhu vaziuoti, tai tik dvi dienas taip rizikavome.
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2013 01 08, 13:20)

Man tai po pabuvimo ten savaite irgi liko svajoniu sala wub.gif Buvome liepos menesi..karsciai tikrai buvo dideli, diena stengdavomes nelysti per daug, visas gyvenimas verda ten velai vakare.
Tiek daug ko neaplankeme..Buvome Palerme, pas mano sese (o ji ten studijavo ir gyveno visus metus)..tai kartu su ja pakeliavom truputi. Issinuomavome masina, bet vykdavome tik ganetinai netoli nuo Palermo..kad spetume grizti namo.
Vienos isimintiniausiu aplankytu vietu kurortinis miestas Cefalu (ten yra berods nemazai viesbuciu dideliu), senovinis Erice miestelis ant kalno, Scala dei Turchi (kazkas panasaus i Turkijos Pamukale, bet kitaip), Vale dei tempi (sventyklu slenis), Lo Zingaro draustinis nuostabus..(bet as apskritai nesu tokia jau labai gamtos ir zygiu po gamta gerbeja) ir super ispudi paliko Tonnara di scopello (ten buvo filmuojama scena is Ouseno 12liktuko filmo).
Palerme taip pat yra ka pamatyti, ten yra ir vienas graziausiu papludimiu, vaizduojamu atvirukuose - Mondello wub.gif Taip pat verta uzvaziuoti anksti ryte arba vakare i kalna Palerme..nuostabus vaizdai wub.gif

O siaip man ten bet kur dieviskai grazu wub.gif Kiek kur vaziavom ar pravaziavom visur man - che bello!!! biggrin.gif

O jau ledu skanumas doh.gif biggrin.gif ir porciju didumas doh.gif lotuliukas.gif Dabar suabejojau ar cia Palermo tradicija, berodos visoj Sicilijoj...ledai valgomi su bandele biggrin.gif Brioche con gelato wub.gif
https://www.google.l...a...280&bih=677
Tokio skanumo arbuzu irgi gyvenime nebuvau ragavusi, kaip ten wub.gif
Nu man ten tobula viskas biggrin.gif

Butu idomu marsrutas ir kiek kazin atsieitu tokia kelione..mes takart laabai pigiai seses pagalba prasisukom...tikrai grisiu dar ten wub.gif

QUOTE(KAPPA @ 2013 01 08, 16:21)
Patarimas, kas vaziuojat su vaikais, is anksto rezervuokit mashina su kedute, nes nuvaziave gavome mashina, bet kedutes visos buvo uzimtos, tai teko gale su vaiku ant keliu prisisegus dirzhu vaziuoti, tai tik dvi dienas taip rizikavome.

Kiek matem vietiniai isvis pamise..vazineja su motoroleriais ir kudikiu rankose arba visa seimyna su keliais vaikais biggrin.gif Masinose irgi turbut ne karto nemaciau vaiku su autokedutem doh.gif Ir veiksmas vyksta vakarais, kai atvesta oras..tai ir kudikiai bei mazi vaikai naktineja ilgai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyeyes: 08 sausio 2013 - 22:24
QUOTE(Paryžietė @ 2013 01 08, 14:18)

Gal pasidalintumėte savo planuojamu maršrutu? ačiūsmile.gif

Galiu pasidalinti maršrutu. Čia, galima sakyti, planas maximum, o paskui pagal norus ir galimybes koreguosim. smile.gif Didžiuosius miestus aplenksime.

1d. Trapanis. Nakvynė Trapanyje.

2d. Eriče pilis mašina arba keltuvu. Agrigento apžvalga. Šventyklų slėnis. Uola Scala dei Turchi. Nakvynė prie Agrigento.

3d. Ragusa ir Modiką. Nakvynė Note.

4d. Notas. Poilsis Vendicari paplūdimyje. Nakvynė Note.

5d. Cava Grande del Cassibile su kopimu ir poilsiu. Nakvynė prie Sirakūzų.

6 d. Sirakūzų senamiestis. Archeologinis parkas, Dionizo ausis. Pakeliui į Taorminą aplankomos Aci Castello ir Acireale viduramžių pilys (jei bus noras). Nakvynė žemutinėje Taorminoje.

7 d. Poilsis. Taormina, Castelmola. Nakvynė žemutinėje Taorminoje.

8 d. Etna. Nakvynė žemutinėje Taorminoje.

9 d. Alkantaros parkas. Vykimas į Cefalu autostrada. Trumpas sustojimas Ennoje. Nakvynė netoli Cefalu.

10 d. Poilsis. Cefalu. Nakvynė netoli Cefalu.

11 d. Poilsis. Nakvynė netoli Cefalu.

12d. Vykimas pro Palermą. Monrealio katedros aplankymas. Castellamare del Golfo įlanka. Nakvynė prie Trapanio.

13 d. Poilsis San Vito Lo Capo paplūdimyje. Nakvynė prie Trapanio.

14 d. Poilsis Scopello įlankoje. Nakvynė prie Trapanio.

15 d. Trapanis. Skrydis namo.

Dvi nakvynės Note, po tris nakvynes Cefalu, Taorminoje ir prie Trapanio. Kitur po vieną nakvynę. Kur reikėjo tik pernakvoti ėmiau pigiausius viešbučius, maždaug 200 litų parai (trivietis kambarys su pusryčiais). Taorminoje viešbučiai, aišku, brangūs, apylinkėse galima rasti už 600 litų, bet jei norėsit arčiau miesto su gražiu vaizdu, kaina dvigubėja (čia aš apie 3 nakvynes triviečiam kambary su pusryčiais). Prie Cefalu tris naktis nakvosim Acacia Resort Parco Dei Leoni - man ten labai gražus baseinas. O paskutines naktis užsakiau agriturizmo viešbutėlyje su baseinu netoli Trapanio (už 3 naktis trim žmonėms su pusryčiais 590 lt).
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2013 01 09, 11:12)
2d.  Eriče pilis mašina arba keltuvu.

12d. Vykimas pro Palermą. Monrealio katedros aplankymas. Castellamare del Golfo įlanka.

13 d. Poilsis San Vito Lo Capo paplūdimyje. Nakvynė prie Trapanio.

Siulyciau su keltuvu keltis wub.gif Erice nuostabus kaimelis wub.gif [attachmentid=226261]

Mes gyvenome Castellamare. [attachmentid=226262]

San Vito papludimys labai nuvyle, toks gan status ir nesvarus krantas unsure.gif o va castellamare papludimys zymiai geresnis, smeliukas, gali pasiplaukioti, nera gilu. SIoje nuotraukoje ant skardzio musu viesbutis matosi.[attachmentid=226263]
Atsakyti
Gal kas žinote, ar yra įėjimo į lankytinus objektus nuolaidos vaikams? Radau informacijos, kad į Agrigento Šventyklų slėnį Europos Sąjungos piliečiams iki 18 metų įėjimas nemokamas. O kaip į Etną, kitus parkus? Pasidalinkit informacija.
Atsakyti
QUOTE(Lijuna @ 2013 01 10, 14:31)
Gal kas žinote, ar yra įėjimo į lankytinus objektus nuolaidos vaikams? Radau informacijos, kad į Agrigento Šventyklų slėnį Europos Sąjungos piliečiams iki 18 metų įėjimas nemokamas. O kaip į Etną, kitus parkus? Pasidalinkit informacija.

mes iki Etnos apzvalgos aiksteles vaziavome masina,jokiu rinkliavu nebuvo,bilietu pirkti nereikejo, viesa vieta - etnos nacionalinis parkas. Tame miske vietiniai grybauja,uogauja, net piknikus rengia bigsmile.gif Nuo ten iki kraterio organizuojamos ekskursijos su gidu. vaikams net su asiliuku ten nusigabenti siuloma smile.gif kainu nezinau, nes be vaiku keliavome,nebuvo aktualu.

Beje reikia silciau apsirengti biggrin.gif Papedeje buvo +30,o toje aiksteleje pakilus i Etna jau buvo tik +10. Sutikom ekskursija. Visi buvo ziemiskai apsirenge,kaip kokiame slidinejimo kurorte,tik be slidziu lotuliukas.gif

patys geriausi prisiminimai wub.gif isimylejau Sicilija

beje, matau i marsruta itraukete Taormina - tikrai verta aplankyti. keleta amziu atgal tai buvo vienas lankomiausiu kurortu,o ir dabar ji ispuoseleta,o ir aukstai ant kalno su savita architektura smile.gif Butinai aplankykite didziausia amfiteatra "Teatro Romano". Akustika jame stebinanti thumbup.gif
Noto miestelis labai nustebino smile.gif Neveltui ji visa suprojektavo vienas zmogus ir tikrai neveltui jis pateko i Unesco. Yspudingas vaizdas,ypac vakare,neskaitant siauru neapsviestu apdegusiu gatveliu miestelio pasoneje blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plashtake: 10 sausio 2013 - 15:24
QUOTE(Lijuna @ 2013 01 10, 13:31)

Kokiame viesbutyje prie trapanio apsistosite?

As ir pradedu rinktis informacija apie Sicilija, siais metais musu planuose ja aplankyti wub.gif
Atsakyti