Žodžiu, rezervavom 2 nakvynes Trapani mieste - atskridus ir išskrendant. Klausimas- kokiais būdais vyksta apsigyvenimo paieška, jei iš anksto nerezervuoji? Ta prasme, važiuoji pro miestus/miestelius ir yra kažkokios iškabos? ir kiek tas ieškojimas gali užtrukti? Važiuosim, pradės temti, o mes neturim, kur miegot
Nes Cefalu žiūriu brangoka.... kokius miestelius šalia jo rekomenduotumėt?
QUOTE(nefifi @ 2013 02 13, 15:51)
Žodžiu, rezervavom 2 nakvynes Trapani mieste - atskridus ir išskrendant. Klausimas- kokiais būdais vyksta apsigyvenimo paieška, jei iš anksto nerezervuoji? Ta prasme, važiuoji pro miestus/miestelius ir yra kažkokios iškabos? ir kiek tas ieškojimas gali užtrukti? Važiuosim, pradės temti, o mes neturim, kur miegot
Pabandykite Cefalu pas Darja - visi jos kontaktai yra kazkurioje mano ankstesneje zinuteje> mokejome uz buta 43 eurus parai ir tai buvo is tikruju pati pigiausia taciau antaiptol na prasta nakvyne. Labai rekomenduoju
QUOTE(bandziushka @ 2013 02 13, 16:37)
Ruošiamės su žmona birželio mėnesį į Siciliją, gal kas turi susidaręs ir išbandęs ir jei negaila pasidalinti savaitinę kelionės programą. Skrydis į/iš Trapani, planuojam ten pat oro uoste išsinuomoti mašiną. Būtų gerai į PM
tai galima ir ne PM, ir man butu aktualu. Nors baigiu savo apdeliot marsruta, imesiu ir lauksiu jusu komentaru. Pasirodo ten gali buti, kad kazkokiu keliavimo sunkumu, serpantinu ir pan, kuriu neiverstinsi. tai tikiuosi pagelbesit
QUOTE(bandziushka @ 2013 02 13, 15:37)
, gal kas turi susidaręs ir išbandęs ir jei negaila pasidalinti savaitinę kelionės programą.
Turiu 10 dienu/9nakvyniu programa Trapani - siaurine pakrante - rytine pakrante - zemynine salos dalis - Trapani. Rasyta ranka, graziai perrasineti tingiu galeciau nuskenuoti ir atsiusti i elektronini pasta. Susitrumpintumete ir pasikoreguotumete pagal savo poreikius
QUOTE(nefifi @ 2013 02 14, 10:20)
Turiu dar tokį klausimą - ar Sicilijoj yra vynuogynų, plantacijų? jei taip, gal žinot taškų?
Ir kokie paplūdimiai patys gražiausi ir labiausiai verti dėmesio? Nuo Trapani keliausim šiaurine pakrante, ir galutinis mūsų taškas bus Taormina.
Ir kokie paplūdimiai patys gražiausi ir labiausiai verti dėmesio? Nuo Trapani keliausim šiaurine pakrante, ir galutinis mūsų taškas bus Taormina.
Sicilijoje - kaip patys pamatysite, zeme yra ganetinai nederlinga todel vynuoges auginamos Marsala ir Catania regionuose. Daugiau Marsala, apie kurios izymiaja vynine Cantine Florio jau esu rasiusi
Cefalu ir Taorminos papludimiai - siaura juostele akmenuku palei jura, o toliau akmenys ir kalnai. Uz Cefalu yra Sant'Agata Militello pakankamai lygus papludimys, salia Taorminos Giardini Naxos irgi siaura zvyro/akmenuku juostele. Gal pats izymiausias salia Palermo esantis Mondello papludimys: pagal vietinius standartus pakankamai didelis ir platus. Jei noresite pasilepinti zuvisku maistu, siame papludimyje yra ant poliu juroje pastatytas restoranas, hmmmmmm kokia skani ten zuvyte
QUOTE(Apelsina @ 2013 02 13, 22:09)
Pabandykite Cefalu pas Darja - visi jos kontaktai yra kazkurioje mano ankstesneje zinuteje> mokejome uz buta 43 eurus parai ir tai buvo is tikruju pati pigiausia taciau antaiptol na prasta nakvyne. Labai rekomenduoju
Deja, pas Darja minimum 2 nakvynės, o ten bus tik mūsų tarpinė stotelė
QUOTE(nefifi @ 2013 02 14, 13:56)
Deja, pas Darja minimum 2 nakvynės, o ten bus tik mūsų tarpinė stotelė
Tada bandykite salia Palermo (pakeliui link Cefalu) yra Bagheria miestelis. Neteko jame ieskoti nakvynes, tik siaip palankyti - miestelis grazus mielas ir malonus, nera labai turistiskai ispiarintas tai ir kainos gal bus priimtinesnes
Tikiuosi Jusu pagalbos
ar tinkamas (neperkrautas, nepertuscias) marsrutas?
1 d. Atplaukiam i Pozzallo 8 val ryte, autobusu keliaujam i NOTO - ten nakvyne
2 d. NOTO - TAORMINA, aplankant Siracusa, Augusta, Etna, nakvyne Taorminoj
3 d. TAORMINA - CEFALU, cia nzn, ar vaziuoti pakrantemis autostrada, ar kirsti per sala, pagal tai priklausys, kur stabtelsim.
o gal ta diena jau ir pasiektume Trapani ir ten imtis nakvyne?
4d. 5 d. jau aplink TRAPANI (cia bus 3 nakvynes), tai viena diena AGRIGENTO link, kita diena kazkur arciau, Erice.
Ivertinti reikia ir tai, kad vaziuosime su vaiku iki 2 m, + pirma karta vairuosiu uzsienyje (isskyrus LV), tad didesnius miestus netgi planuojame aplenkti.
Hmmm, laukiu komentaru
Dar, gal zinote, kas is vietiniu, ar vaziuos vietiniai autobusai balandzio 1 d? bus sventine diena, bet gal is Pozzalo i Noto kaip nors bus galimybe nusigauti?
Kaip geriau planuotis kelione is Trapani i oro uosta: ar vis tik pasilikti automobili ir keliauti juo, ar pasitiketi viesuoju transportu?
ar tinkamas (neperkrautas, nepertuscias) marsrutas?
1 d. Atplaukiam i Pozzallo 8 val ryte, autobusu keliaujam i NOTO - ten nakvyne
2 d. NOTO - TAORMINA, aplankant Siracusa, Augusta, Etna, nakvyne Taorminoj
3 d. TAORMINA - CEFALU, cia nzn, ar vaziuoti pakrantemis autostrada, ar kirsti per sala, pagal tai priklausys, kur stabtelsim.
o gal ta diena jau ir pasiektume Trapani ir ten imtis nakvyne?
4d. 5 d. jau aplink TRAPANI (cia bus 3 nakvynes), tai viena diena AGRIGENTO link, kita diena kazkur arciau, Erice.
Ivertinti reikia ir tai, kad vaziuosime su vaiku iki 2 m, + pirma karta vairuosiu uzsienyje (isskyrus LV), tad didesnius miestus netgi planuojame aplenkti.
Hmmm, laukiu komentaru
Dar, gal zinote, kas is vietiniu, ar vaziuos vietiniai autobusai balandzio 1 d? bus sventine diena, bet gal is Pozzalo i Noto kaip nors bus galimybe nusigauti?
Kaip geriau planuotis kelione is Trapani i oro uosta: ar vis tik pasilikti automobili ir keliauti juo, ar pasitiketi viesuoju transportu?
QUOTE(Juracka @ 2013 02 15, 22:00)
Na, man asmeniškai jūsų 2 diena atrodo nelabai reali, kadangi, man, kaip nebuvusiai Sicilijoj, bet daug besidomėjusiai atrodo, kad vien Etnai reikia skirti bent kelias valandas neskubant, apžiūrint (o su vaiku šiaip ar taip nenuskubėsit niekur ), o kur dar čia tiek išgirti Sirakūzai, jiems irgi reikia skirti pusdienį. O kada pačią Taorminą apžiūrėsit? Man atrodo, tą dieną reiktų jums koreguoti.
Aš nesiūlyčiau be tarpinės stotelės iš Taorminos važiuoti į Trapani. pagal google maps'us -vien gryno važiavo - ~ 4valandos. O gi tiek nuostabių vietų pakrante važiuojant Jei vistik nuspręstumėt stabtelti Cefalu, tai laiko atžvilgiu nėra skirtumo - ar iki jo iš Taorminos važiuoti pakrante, ar kirsti žemynine dalim - važiavimo apie 2,5 val.
Mudu su vyru jau taip pat susidėliojom planą, beliko sulaukti nakvynės Cefalu patvirtinimo. Beje, būtent Cefalu sunkiausia ir sekės rasti nakvynę ~40eur. dviems. Tai beradom už 50eur, bet ir tokių kainų pasirinkimas ne kažkas... TAIGI:
1d. - Pavakarys Trapani. Nakvynė.
2d. - ryte pajudam į Cefalu, aplankant Capo San Vito ir Palermo. Pavakarys Cefalu.
3d. - ryte pajudam link Taorminos, aplankant Capo d'Orlando, gal Messina (nors pagal google vaizdus man šis miestas nei gražus, nei ypatingas, tad tikriausiai tik pravažiuosim ). Apžiūrim Taorminą. Nakvynė Giardini Naxos.
4d -. į Etną tam reikalui skiriam pusdienį, ir paskui grįžinėjam į Trapani. Nakvynė.
5d. - Kadangi skrydis tik 17h, tai šią dieną dar aplankysim Erice.
Juracka, iš repertuaro išbraukite Augustą, ten absoliučiai nieko įdomaus. Ir jūsų antra diena absoliučiai neįmanoma man atrodo, nebent lėktumėt iš automobilio neišlipdami.
Nefifi, Messiną galit irgi mest lauk iš planų
Nefifi, Messiną galit irgi mest lauk iš planų