Ačiū už nuorodą, atrodo lyg nesudėtingai, tik va to "bizūniko" teks pasiieškot pas save pirkt
aš va dar dėl siūlų bandau visokius, 9,10dydžio neriu su Altin Basak nr. 50 ( kažkaip pamėgau violetinę spalvą, tai visas ant jos ir neriu, apart baltos spalvos biserio )
bet va man 11 ir 12 d. siūlo norisi plonesnio, tai bandžiau su akriliniais namie turimais, jie plonesni nei altin basak truputuką, tai eina 'naciort', kai apyrankę per pusdienį storą nuneriu, tai su tais akriliniais visą dieną mūčijausi, maža to - apyrankė dar toookia pokietė, primena dratą
bandžiau ir vašelius skirtingus - turiu jau ir 0.6mm ir 0.5mm, nepadeda.
va su šiais akriliniais dauugiaus nenersiu nieko
*Capri* kokiuose Senukuose 'šlangelių' skyrelyje prasieik, buvau užvažiavusi į Makvežą, tiesą nedidelę parduotuvėlę, sakau konsultantui man reik kokios nors lankščios guminės šlangelės, na kokių 0.5-1cm, tai jis mąstė mąstė ką galėtų man čia pasiūlyti, tai pasiūlė kur iš bako reik traukti kurą, bet kartu su bakeliu mažiuliuku tą šlangelė buvo sujungta kaina ten apie 10lt buvo, tai atsisakiau idėjos pirkti, nes tas bakiukas man ne prie ko
bet va man 11 ir 12 d. siūlo norisi plonesnio, tai bandžiau su akriliniais namie turimais, jie plonesni nei altin basak truputuką, tai eina 'naciort', kai apyrankę per pusdienį storą nuneriu, tai su tais akriliniais visą dieną mūčijausi, maža to - apyrankė dar toookia pokietė, primena dratą
bandžiau ir vašelius skirtingus - turiu jau ir 0.6mm ir 0.5mm, nepadeda.
va su šiais akriliniais dauugiaus nenersiu nieko
*Capri* kokiuose Senukuose 'šlangelių' skyrelyje prasieik, buvau užvažiavusi į Makvežą, tiesą nedidelę parduotuvėlę, sakau konsultantui man reik kokios nors lankščios guminės šlangelės, na kokių 0.5-1cm, tai jis mąstė mąstė ką galėtų man čia pasiūlyti, tai pasiūlė kur iš bako reik traukti kurą, bet kartu su bakeliu mažiuliuku tą šlangelė buvo sujungta kaina ten apie 10lt buvo, tai atsisakiau idėjos pirkti, nes tas bakiukas man ne prie ko
QUOTE(J@lanta @ 2012 05 04, 15:56)
O ko ne-apvertum ir būt naujoviškas bakelinis žgutas
Misleju gal medicininė lašelinių šlangutė (darbe skyriuj gaučiau) tiktų, tik jinai tokia plonesnė Kokio pusės cm diametro
QUOTE(*Capri* @ 2012 05 04, 17:15)
Misleju gal medicininė lašelinių šlangutė (darbe skyriuj gaučiau) tiktų, tik jinai tokia plonesnė Kokio pusės cm diametro
Man atrodo, per minkšta ji, apvėrimui
Aš vat esu nunėrus pirmą savo storą žgutą ir pasidarius tokią barankėlę ant kaklo, šiaip didelė, masyvi, bet bet bet man vis tiek kirba klausimas, kodėl tokie dideli tarpai tarp karoliukų, gal tikrai vąšelis per storas tiem siūlam:
Ir dar buvo kalbama apie nėrimą, kai karoliukai ne kreivai guli, o stačiai, ir gaunami nelygūs žgutai, tai turiu ir aš tokią iliustraciją:
O karoliukai ne pigiausi, Preciosa... O esu porą žgutų nusinėrus iš kitaiskų karoliukų, kur būna litas ar du už maišiuką, tik kur kas stambesnių, tai nesistengiant kietai nerti, gaunamas labai meilus "kasdieninės" išvaizdos žgutėkas:
Va tokius tai man labiausiai patinka nert.
Ir dar buvo kalbama apie nėrimą, kai karoliukai ne kreivai guli, o stačiai, ir gaunami nelygūs žgutai, tai turiu ir aš tokią iliustraciją:
O karoliukai ne pigiausi, Preciosa... O esu porą žgutų nusinėrus iš kitaiskų karoliukų, kur būna litas ar du už maišiuką, tik kur kas stambesnių, tai nesistengiant kietai nerti, gaunamas labai meilus "kasdieninės" išvaizdos žgutėkas:
Va tokius tai man labiausiai patinka nert.
Sveikutes susidomejau ir as zgutais norisi pabandyti.. Kur ir koki biseriuka perkat merginos?
QUOTE(*Capri* @ 2012 05 04, 18:15)
*O ko ne-apvertum ir būt naujoviškas bakelinis žgutas
*Misleju gal medicininė lašelinių šlangutė (darbe skyriuj gaučiau) tiktų, tik jinai tokia plonesnė Kokio pusės cm diametro
*jo jo ir būtinai savo diedui baikeriui liepčiau naudoti tą apvertą bakiuką, kad per niek mano darbas neueitų
* buvo rašyta, bet nepamenu db naudojo lašelinės šlangelę
QUOTE(Gil @ 2012 05 04, 21:10)
*Aš vat esu nunėrus pirmą savo storą žgutą ir pasidarius tokią barankėlę ant kaklo, šiaip didelė, masyvi, bet bet bet man vis tiek kirba klausimas, kodėl tokie dideli tarpai tarp karoliukų, gal tikrai vąšelis per storas tiem siūlam:
*Ir dar buvo kalbama apie nėrimą, kai karoliukai ne kreivai guli, o stačiai, ir gaunami nelygūs žgutai, tai turiu ir aš tokią iliustraciją:
*Ir dar buvo kalbama apie nėrimą, kai karoliukai ne kreivai guli, o stačiai, ir gaunami nelygūs žgutai, tai turiu ir aš tokią iliustraciją:
* uch tikras storuliukas, kai pagalvoji kai neri is mažuliukų, tai kiek akys užmato - tokio kiekio tik apyrankei užtektų, o čia brač visam kaklui pakanka ilgio.
sakyčiau, gal ne tik vąšelio, bet ir su plonesnesniais siūliukais vertėtų pabandyti 'uodegėlę' panerti, pasižiūrėti koks vaidzdas išeitų
dar į galvą šauna mintis - jei karoliukai tokie nemažučiai ir žgutas toks storulis ( beje kokia jo diametras ? ) tai lenkimas toks turi nemažas būti - va čia ir pasišviesti siūlas gali ir dėl to ? ar siūlas ir matosim kai žgutas ir tiesai išlenktas ?
*va va toks kuprotas banguotas ir man su tuo juodai/rudai dvipusiu išėjo, tik tiesa nėriau jį iš 18biseriukų, tai biseris įstrižai gulėjo.
Gil Gil Gil dabar neatstosiu , bet matau baisulingai tvarkingai gražiai uždėtas knopkutes ant žgutų kurie už užsegimą sueina
jei čia ne know-how - gal užuominų kaip čia taip padaryti
QUOTE(J@lanta @ 2012 05 05, 09:30)
* uch tikras storuliukas, kai pagalvoji kai neri is mažuliukų, tai kiek akys užmato - tokio kiekio tik apyrankei užtektų, o čia brač visam kaklui pakanka ilgio.
sakyčiau, gal ne tik vąšelio, bet ir su plonesnesniais siūliukais vertėtų pabandyti 'uodegėlę' panerti, pasižiūrėti koks vaidzdas išeitų
dar į galvą šauna mintis - jei karoliukai tokie nemažučiai ir žgutas toks storulis ( beje kokia jo diametras ? ) tai lenkimas toks turi nemažas būti - va čia ir pasišviesti siūlas gali ir dėl to ? ar siūlas ir matosim kai žgutas ir tiesai išlenktas ?
*va va toks kuprotas banguotas ir man su tuo juodai/rudai dvipusiu išėjo, tik tiesa nėriau jį iš 18biseriukų, tai biseris įstrižai gulėjo.
Gil Gil Gil dabar neatstosiu , bet matau baisulingai tvarkingai gražiai uždėtas knopkutes ant žgutų kurie už užsegimą sueina
jei čia ne know-how - gal užuominų kaip čia taip padaryti
Ten kaip pakabutis, turbūt neaiškiai parašiau. Kaip stori atrodo ant kaklo, kažkas čia jau buvo įdėjęs, tai jau kiek masyvokas. Sueitų nebent storėjantis "į apačią", manau.
Išlenkimas ten tikrai žiaurus, gal ir dėl to tokie tarpai, vidinėj pusėj atrodo geriau šiek tiek, susispaudę. Va tas vidinis susispaudimas dar riboja sulenkimo diametrą, manau... Aišku, visada galima imti dar mažesnius karoliukus, tada viskas turėtų būt gerai. O siūliukas ten ir taip jau 60 nr., jaučiu eisiu mažesnio vąšęlio ieškotis ir baksnosiu kokį nors kitą atsitiktinių spalvotų plėmų dizainą. Dar kalbant apie Preciosas, nu kodėl jie tokie skirtingi, vienodas skaičius, o suveri kokių 50 ant siūlo vienos spalvos, tada tiek pat kitos spalvos, ir viena spalva iš akies matosi, kad trumpesnė, mat karoliukai ploni/siauri ar kaip juos čia pavadinti. Numeris pagal plotį užrašomas, bet kai storumas taip skiriasi, labai apsunkina dailių žgutų nėrimą. Būtų gerai japoniško įsigyt, oi kaip būtų gerai...
Kaip įtvirtinau tas knopkutes iš siuvimo reikmenų parduotuvės, visai ne paslaptis, tiesiog pasilikau patogaus ilgio siūlo galiukus pradžioje ir žguto pabaigoje ir juos kaišiojau ratuku pro tas keturias skylutes knopkutėj ir kai jau atrodė pakankamai (reikia dar žiūrėti, kad per daug sluoksnių siūlo neprisukt, nes tada nebeužsisegs knopkutė) siūlo likutį užvyniojau /blogojoj/ knopkutės pusėj ir paklijavau, kad nebeatsivyniotų. Šiaip jos į medžiagą kitaip siūnamos, per išorę, bet žgutui šitaip nelabai dailu, o ir mano būdu visai tvirtai laikosi. Rimčiau darant ir pritaikius siūlo spalvą karoliukams dar gražiau būtų.
QUOTE(Gil @ 2012 05 05, 13:21)
*Ten kaip pakabutis, turbūt neaiškiai parašiau.
* jie tokie skirtingi,
* Būtų gerai japoniško įsigyt, oi kaip būtų gerai...
*Kaip įtvirtinau
* jie tokie skirtingi,
* Būtų gerai japoniško įsigyt, oi kaip būtų gerai...
*Kaip įtvirtinau
* aga supratau, kad ten ant kaklo, tai ir bandžiau įsivaizduoti kokio gi ten didumo tas biseris, jei tik tiek jo tereikia
esu dariusi ratuką kaip pakabuką, nėriau iš 11d. , ratuke 14 biseriukų, siūla nesisviečia, bet guli nepabaigtas, nžn kaip man tą sudurimo vietą užmaskuoti, mąstau peyote stiliuku kokį stačiakampuką susiverti ir padaryti kaip kilputę - bus ir maskavimas ir už ko pakabint tą pakabuką
* jo skiriasi , susipirkau įvairiaspalvio biseriuko 11d., jau pasiryžau susiverti devynes galybes tokiam margam rašteliui, bet gerai pabandžiau gabaliuką, na nevienodi jų storiai ir labai tas matosi, aišku gal kai suverčiau visus ir nusinerčiau tą storą ir ne taip iš arti būtų vaizdas liuks, bet man kai žinau ko noriu ir kaip turi būti - netinka taip...
* jo būtų gerai, nes kiek randu pavyzdukų storuliukų žgutų iš japoniško, tai tokie viens prie vieno... ech,,,,,,
*dėkui
dar prie progos prašysiu kada foto užsegimų iš arčiau
perskaičius - atrodo lyg ir aišku
QUOTE(J@lanta @ 2012 05 05, 14:08)
esu dariusi ratuką kaip pakabuką, nėriau iš 11d. , ratuke 14 biseriukų, siūla nesisviečia, bet guli nepabaigtas, nžn kaip man tą sudurimo vietą užmaskuoti, mąstau peyote stiliuku kokį stačiakampuką susiverti ir padaryti kaip kilputę - bus ir maskavimas ir už ko pakabint tą pakabuką
Man išvis niekada nesigauna gražiai sujungt, kaip čia prisižiūriu sujungimų, kaip nulieti visi. Vis tiek kažkoks tarpelis gaunasi. O su tuo storu tai išvis, toks įspūdis, kad vienas galas siauresnis buvo, baisu, tai užvyniojau odinę virvę plačiai, bet tai ne pats geriausias variantas, tinginio variantas. Svajojau apie plokštelę, išlenktą iš metalo, ir dar su kabliuku virvelei, be abejo. Svajoju toliau.
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2012 05 06, 08:48)
puikus darbelis.