Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai III

Eglentina, suiperiniai darbai wub.gif
Atsakyti
sveikos,
labai grazus jusu darbai wub.gif , noreciau ir as ismokti, tik nelabai dar gaudaus nuo ko pradet, gal galetumet patart kokiu priemoniu reikia, kiek skaiciau biseriuka naudojat 11 dydzio, siulas kiek skaiciau iris, o jis kokio storio turi buti?kokio storio vaselis?dar kiek suprantu reikia adatos verimui, o ko dar?
Atsakyti
Inaja, jau matau kokia tragedija tau išeina pagal šį aprašymą doh.gif
Mažiukai karoliukai tiesiog pasislepia storuose siūluose, o tu niekaip negali suprasti ką netaip darai...

Ne Iris, o IRIS tipo, pvz Atlas, Penguen ar Elif Dantel (išvardinau ką pati turiu). Bet svarbiausia - Nr. 50
Karoliukai: imk stambesnius pradžioje, pvz Nr 10 ar 9 (2,2 ar 2,5 mm)
Tik neimk kiniško biserio. Tiks čekiškas Preciosa arba Knor Prandel (brangus beveik kaip japoniškas TOHO). Dar Gutermann lygumas, sakyčiau, gana artimas japoniškam (28 g kaina ~9 Lt)

Vąšelius naudoju dviejų dydžių - 1 ir 1,5. paprastai neriu plonesniu, bet storesnis tinka, jei reikia laisviau nerti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edora: 17 sausio 2013 - 15:47
pradejau ir as nerti zguta,norejau jusu paklausti,ar jis pas jus minkstas?as mezgu is 8 karoliuku,biseris nr.9,gal reikejo is 6 karoliuku,nes man sunkiai susiris mazgas,o gal per stori pas mane siulai? ax.gif
Atsakyti
čia ne siūluose bėda,jei neri ilgą žgutą ir nori kad susirištų mazgas ,tai 9 nr nerk tik iš 5-6 karoliuku.
Atsakyti
Antrasis darbelis smile.gif
"Laumžirgiai pievoje"
user posted image

Atsakyti
Merginos padėkit. Tiek daug skaičiau, studijavau, jūsų pagalba išmokau nert žgutą . Be galo ačiū 4u.gif Ir taip užkrėtė. o dabar noriu akmenukais ,,aplipdyt" ir neužstrigo skaitant ar tuos akmenukus reik suvert kartu su biseriuku, ar kaip kitaip pritvirtint. Buvo kažkur be galo dražus juodas žgutukas, raudonais akmenukais nusėtas , nerandu dabar parodyt. Gal supratot apie ką kalbu.
Atsakyti
QUOTE(močiuttė @ 2013 01 20, 00:16)
Merginos padėkit. Tiek daug skaičiau, studijavau, jūsų pagalba išmokau nert žgutą . Be galo ačiū  4u.gif  Ir taip užkrėtė. o dabar noriu akmenukais ,,aplipdyt" ir neužstrigo skaitant ar tuos akmenukus reik suvert kartu su biseriuku, ar kaip kitaip pritvirtint. Buvo kažkur be galo dražus juodas žgutukas, raudonais akmenukais nusėtas , nerandu dabar parodyt. Gal supratot apie ką kalbu.

mane irgi domina, kaip taip padaryti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(močiuttė @ 2013 01 19, 23:16)
dabar noriu akmenukais ,,aplipdyt" ir neužstrigo skaitant ar tuos akmenukus reik suvert kartu su biseriuku, ar kaip kitaip pritvirtint. Buvo kažkur be galo dražus juodas žgutukas, raudonais akmenukais nusėtas , nerandu dabar parodyt. Gal supratot apie ką kalbu.

jei kalbi apie Žvaigždėtos žgutą, tai ten buvo nunertas o po to apsiūtas akmenukais.

o jei zgutas prie kurio kaip kabėtų lašai stikliniai- tai ten nerta kartu susivėrus ir biseriuką ir tuos lašelius-akmenėlius.
Atsakyti
O aš norėjau paklaust kaip apnert su karoliukais didesnį karoliuką? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglentina @ 2013 01 20, 17:07)
O aš norėjau paklaust kaip apnert su karoliukais didesnį karoliuką?  4u.gif

Reikia nerti taip kaip storą žgutą. Pradėti nuo 5 karoliukų ir didinti + 5 kiekvienoje eilutėje iki norimo storio. Tada nerti tolygiai. O mažinti -5 irgi.
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2013 01 20, 19:16)
Reikia nerti taip kaip storą žgutą. Pradėti nuo 5 karoliukų ir didinti + 5 kiekvienoje eilutėje iki norimo storio. Tada nerti tolygiai. O mažinti  -5 irgi.

Labai ačiū 4u.gif bandysiu smile.gif
Atsakyti