jep Capri* gražus, tai prašau pirmyn prie darbo kad būtų savų pavyzdžių ką į forumą dėti ir nereikėtų kitų darbų kelti
p.s. čia nors ir ne per storiausias bet nertas su užmetimu kaip jau ir rašiau tau a.ž., biseriukas guli įstrižai
ir furnitūra kiek įžiūriu iš Tierracast
gal reik bandyti iš jų ką parsisiųsti
QUOTE(J@lanta @ 2012 04 10, 11:46)
jep Capri* gražus, tai prašau pirmyn prie darbo kad būtų savų pavyzdžių ką į forumą dėti ir nereikėtų kitų darbų kelti
tik vakare, nes darbe nelabai čia panersi
QUOTE(*Capri* @ 2012 04 10, 13:24)
jei darbas trukdo hobiui - reik keisti darbą
juokauju žinoma
na bent jau SM'e pasedėt laiko užtenka - ir to jau gerai
į žgutų temą - merginos su kokiu siūliuku neriat čekišką nr. 9 biseriuką?
vakar pavėriau nr. 9 ant siūliukų nr. 50 - na neina nerti regis per plonas siūliukas, nes taip viskas sulenda į vidų, dukrytė jau sako - mama ką čia neri ? kamuoliuką ? nes viskas į gumuliuką sulindo, per biserį nesimato eilučių, pats biseriukas pokreiviai guli...
QUOTE(J@lanta @ 2012 04 10, 13:01)
vakar pavėriau nr. 9 ant siūliukų nr. 50 - na neina nerti regis per plonas siūliukas, nes taip viskas sulenda į vidų, dukrytė jau sako - mama ką čia neri ? kamuoliuką ? nes viskas į gumuliuką sulindo, per biserį nesimato eilučių, pats biseriukas pokreiviai guli...
nežinau kodėl tau negerai. aš kadangi siūlus turiu tik 50nr. tai visus biseriukus su juo neriu. Nėriau net ir 7dydžio, man visai gerai gaunasi. Tiesa, mano siūliukai sintetiniai pagrinde, tai dar plonesni už medvilninius.
Susidomėjau vėrimais ir radau šitą temelę. Tokie įdomūs tie žgutai pasirodė , tik aš visai "žalia", bijau, kad man nieko nesigaus
O kaip jūs pradėjot? Ar mokėtės kur, ar pačios išmokot? Nuo ko geriausiai pradėt?
O kaip jūs pradėjot? Ar mokėtės kur, ar pačios išmokot? Nuo ko geriausiai pradėt?
QUOTE(vbg @ 2012 04 10, 14:20)
Susidomėjau vėrimais ir radau šitą temelę. Tokie įdomūs tie žgutai pasirodė , tik aš visai "žalia", bijau, kad man nieko nesigaus
Temą atsidarius pirmas postas su nuorodomis ir ....sėkmės mokantis
keletas pamokėlių iš interneto
turkiškas žgutas
paprastasis žgutas
paprastasis žgutas
storuliukas žgutas
žgutų schemos
žgutų kūrimo programėlė
QUOTE(J@lanta @ 2012 04 10, 14:01)
Nr. 10 karoliukai su 60 nr. siūlais. Nepasakyčiau, kad būtų labai negerai kas nors.
dera1 o sakyk tuomet - vąšelio ir nekaitalioji? vis su tuo pačiu neri ? ps. beje kokį numerį naudoji ?
turiu ir aš sintetinių dar nuo senų laikų kai karolius apnerinėjau, bet man jie tokie kibūs, siūliukai išsiplaišo greit jei ne ten užkabini, tai palieku kol kas juos ramybėje
ech pervėriau tuos 4 metrus to nr. 9 biseriuko ant maxi siūlų, ryt nersiu - žiūrėsiu kas gausis su trupučiu storesniu siūliuku
o kas gali nesigauti - svarbiausia nenuleisti rankų po pirmo karto jei nesigaus
aš ir pati tik nesenai pradėjau nerti žgutukus, bandžiau bnadžiau bet taip ir nesigavo man tie plonučiai, tad pradėjau nerti storuliukus, pastarieji greičiau pasidavė nėrimui
pradėti - tai ką nusipirkti priemones reikalingas visų pirma, gali peržiūrėti kelis video kad ir youtube ir pirmyn į darbą
tai va pirmuosius nėriau su nr. 50 siūliuku biserį 10 bei 11, tai idealu. O va dabar man reik kažką pakeisti - arba vąšelį gal kokį storesnį ( neriu su 0.75 ) arba storesnius siūliukus. O gal ne taip tampriai nerti
prikimšau pirmąjį storuliuką
savo mažosios pagalbininkės paprašiau prikarpyti celofaninių maišiukų - tai ką mažoji itin stropiai vykdė jai pavestą užduotį, net per smukliai prikarpė kitą kart pati karpysiu didesniais - greičiau prikimšiu
kepurėlės jau paklijuotos, džiūsta
turiu ir aš sintetinių dar nuo senų laikų kai karolius apnerinėjau, bet man jie tokie kibūs, siūliukai išsiplaišo greit jei ne ten užkabini, tai palieku kol kas juos ramybėje
ech pervėriau tuos 4 metrus to nr. 9 biseriuko ant maxi siūlų, ryt nersiu - žiūrėsiu kas gausis su trupučiu storesniu siūliuku
QUOTE(vbg @ 2012 04 10, 15:20)
o kas gali nesigauti - svarbiausia nenuleisti rankų po pirmo karto jei nesigaus
aš ir pati tik nesenai pradėjau nerti žgutukus, bandžiau bnadžiau bet taip ir nesigavo man tie plonučiai, tad pradėjau nerti storuliukus, pastarieji greičiau pasidavė nėrimui
pradėti - tai ką nusipirkti priemones reikalingas visų pirma, gali peržiūrėti kelis video kad ir youtube ir pirmyn į darbą
QUOTE(Gil @ 2012 04 10, 20:03)
Nr. 10 karoliukai su 60 nr. siūlais. Nepasakyčiau, kad būtų labai negerai kas nors.
tai va pirmuosius nėriau su nr. 50 siūliuku biserį 10 bei 11, tai idealu. O va dabar man reik kažką pakeisti - arba vąšelį gal kokį storesnį ( neriu su 0.75 ) arba storesnius siūliukus. O gal ne taip tampriai nerti
savo mažosios pagalbininkės paprašiau prikarpyti celofaninių maišiukų - tai ką mažoji itin stropiai vykdė jai pavestą užduotį, net per smukliai prikarpė kitą kart pati karpysiu didesniais - greičiau prikimšiu
QUOTE(J@lanta @ 2012 04 10, 19:18)
dera1 o sakyk tuomet - vąšelio ir nekaitalioji? vis su tuo pačiu neri ? ps. beje kokį numerį naudoji ?
vašelio nekaitalioju. Anksčiau turėjau 0,85, dabar 0,65, tai labai liuks, norėčiau dar plonesnį, bet jau niekur pas save negaunu. Gal tikrai- nerk laisviau? per daug verži? aš tai taip normaliai neriu, nei veržiu nei per laisvai. Kaip visada. kitaip turbūt nesigautų jei ir norėčiau.
Aš visų dydžių su 50 neriu, rezultatai foto. Nelabai čia pasirinkimas siūlų yra, o gaunasi viskas puikiai.
QUOTE(J@lanta @ 2012 04 10, 19:18)
Parodysi?
Aš vakar pradėjau saviškį. Bandžiau iš 11 biserių-per plonas man apyrankei, noris masyvesnio. Tai išardžiau ir dabar iš 15 bandysiu, kol kas truputį tepanėriau-neina matyt ar įprastu būdu neriant bus gerai Irgi kimšiu su maišukais
O tu kaip, paneri šiek tiek ir prikimši a kai visą padarei, tik tada-nėra sunku gerai užpildyt jei ilgas?
QUOTE(*Capri* @ 2012 04 11, 09:52)
O tu kaip, paneri šiek tiek ir prikimši a kai visą padarei, tik tada-nėra sunku gerai užpildyt jei ilgas?
na turiu ne vieną nunertą iki galo, tai jau tenka kimšti nunertus - aš su pieštuku pastumdau
apyrankė juk nėr tokia ilga, va jei reikėtų kimšti 'antkakliui' - tai tada kimščiau jau atkarpomis
su tuo žaliuku biseriu - tai nėriau iš 18