Įkraunama...
Įkraunama...

Žgutai III

QUOTE(Monikule... @ 2012 12 28, 15:10)
Labukas,
gal ne i tema paklausiu, bet kiek ziurejaus tai visi zgutai yra neriami taip? kazkur esu macius kad juos vertu su adata.. kaip tokie vadinasi? 4u.gif

Vieni žgutai neriami, o kiti - veriami. Ir visus mes vadinam žgutais smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Perverciau tema, tik niekur neradau kiek metru karoliuku reikia suverti, norint numerti is 6 akiu apskritimo zguta apie 70 cm ilgio. Visame tame esu naujoke. Tai mano pirmas bandymas. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(SoftKiss @ 2012 12 28, 22:37)
Labas vakaras,
Perverciau tema, tik niekur neradau kiek metru karoliuku reikia suverti, norint numerti is 6 akiu apskritimo zguta apie 70 cm ilgio. Visame tame esu naujoke. Tai mano pirmas bandymas. Aciu.

6*70
Atsakyti
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2012 12 28, 21:47)

Mano manimu, bus taip, jei viena eile bus 1cm ilgio. g.gif O viename cm'e ne viene eile telpa. O gal kazka ne taip supratau. blush2.gif

As tai visad veriu karoliukus ir po kurio laiko sudedu i tiek eiliu is kiek karoliuku nersiu zguta. Jei ilgis man tinka tada viskas, o jei truksta, tai dar priveriu. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IwonaBogd: 30 gruodžio 2012 - 11:50
QUOTE(IwonaBogd @ 2012 12 30, 12:48)
Mano manimu, bus taip, jei viena eile bus 1cm ilgio. g.gif O viename cm'e ne viene eile telpa. O gal kazka ne taip supratau. blush2.gif

As tai visad veriu karoliukus ir po kurio laiko sudedu i tiek eiliu is kiek karoliuku nersiu zguta. Jei ilgis man tinka tada viskas, o jei truksta, tai dar priveriu. ax.gif

Aš irgi panašiai darau. Arba dar sveriu kartais. Pvz apyrankei reikia 15-18 gramų
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2012 12 30, 12:57)
Aš irgi panašiai darau. Arba dar sveriu kartais. Pvz apyrankei reikia 15-18 gramų

o kiek veriniui reikia gr? rolleyes.gif
Atsakyti
Na gramais niekada neskaičiuoju, nes būna smulkesni, kiti didesni, nelabai suprantu su tuo svėrimu... Pvz. štai šio ilgis be užsegimo 50 cm, tai 11 dydžio karoliukų suvėriau apie 2 m ir gal 30 cm, maždaug... jei kada trūksta neriant ilgą, labai paprastai dariši ir neri toliau...

user posted image
Atsakyti
Laba vakara,

Biseriuko kieki visad skaiciuoju taip kaip rase Zvaigzdeta: karoliuku skaicius ratelyje x norimas gatavas galiminio ilgis. Tikimybe kad bus gauta teisingai ~95%, dazniausias nukrypmas, tai ilgama zgute (apie 100cm) pritruksta kokiu 2-3 cm, tai tokia paklaida manau cia ne beda. Tokiais atvejais pasiskaiciuoju kiek cm dar truksta, kiek reikia priverti cm biseriuko, atsivynioju x 7 kart ilgesni siula, uzsiveriu nuo kito galo, (kad nereiktu pririsinet) ir daneriu kiek truksta. Visada siulo uztenka, daznai dar ir lieka siek tiek.
O kaip ir Rugiaveide minejo, matavimas gramais labai subjektyvus, nors dazniau neriant galima rasti savo "metodika" pvz as zinau, kad trumpam, ~40cm zgutui, 11 nr biseriuko uztenka ~15 gramu (sitas buna naudinga, kai turi kazkoki nedideli kieki ir nori suzinoti ar apskritai gautusi is tokio ar net neverta pradet. Nors jei biseris bent truputi stambesnis uz 11 (nes to paties 11 prilausomai nuo spalvos buna trupti didesnis truputi mazesnis) tai gali 15 gramu ir neuztekti. Metriniam zgutui reikia ~35 gramu 11 nr biseriuko.
IwonaBogdan, tavo sis sakinys: "As tai visad veriu karoliukus ir po kurio laiko sudedu i tiek eiliu is kiek karoliuku nersiu zguta. Jei ilgis man tinka tada viskas, o jei truksta, tai dar priveriu. ax.gif "
kaip tik ir reiskia lygiai ta pati ka parase zvaigzdeta: sudedi i tiek eiliu (cia yra karoliuku skaicius ratelyje) ir matuoji ar ilgis bus tinkamas (cia gaminio ilgis). mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveideee @ 2012 12 30, 18:43)
Na gramais niekada neskaičiuoju, nes būna smulkesni, kiti didesni, nelabai suprantu su tuo svėrimu... Pvz. štai šio ilgis be užsegimo 50 cm, tai 11 dydžio karoliukų suvėriau apie 2 m ir gal 30 cm, maždaug... jei kada trūksta neriant ilgą, labai paprastai dariši ir neri toliau...

as tai bijau darisineti, nes galvoju, kad veliau gali toje vietoje plisti blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Suriši kelis kart mazgelį prie pat žguto, palieki kelių cm galą ir nukerpi, neriant jis pasislepia viduje... tai ar ne tas pats kas megzti megztuką ir kai baigiasi matkelis darišti kitą matkelį? g.gif
Atsakyti
rugaveide labai nuostabus verinukas smile.gif

as tuiru biseriuko nr 9, tikiuosi iseis is tokio nunert zguta smile.gif reikes gal rytoj pabandyt smile.gif jau taip rankos niezti smile.gif cool.gif
Atsakyti