Įkraunama...
Įkraunama...

2 metu dukra atsisako valgyti

Situacija pas mus sunki iki 2 metu mergyte valge uz tris,tiek kugelis, balandeliai,koses ar seip betkoks rimtas maistas jai buvo neproblema,o mano sirdziai dziaugsmas "na bent vienas is vaiku valgo". Deje paskui viskas pradejo bloget nenori neragauja net neziuri siu metu i mesa,bulves ar kitas darzoves,na nebent agurkas. Jos maistas buvo desreles,sausi pusryciai su pienu,sureliai. Sakau "buvo"nes dabar is siu patiekalu liko tik sureliai ir varskytes norit tikekit norit ne. is sausu pusryciu isgeria tik pienuka,desreliu nebevalgo (nors man ir sirdis neleidzia ju duot duodavau jau visai praradusi vilti). Ir seip mano panele labai jau su charakteriu viskas kas nauja jai yra KAKA ir jei nori griuk negyva neikisi jai nieko. Nebezinau ka daryt.Gal as cia be fantazijos gal yra mamu kurios patartu kokiu patiekaliuku,parasykit savo vaiku meniu. PADEKIT PATARKIT.
Atsakyti
QUOTE(Rasa25 @ 2012 04 04, 10:54)
Situacija pas mus sunki iki 2 metu mergyte valge uz tris,tiek kugelis, balandeliai,koses ar seip betkoks rimtas maistas jai buvo neproblema,o mano sirdziai dziaugsmas "na bent vienas is vaiku valgo". Deje paskui viskas pradejo bloget nenori neragauja net neziuri siu metu i mesa,bulves ar kitas darzoves,na nebent agurkas. Jos maistas buvo desreles,sausi pusryciai su pienu,sureliai. Sakau "buvo"nes dabar is siu patiekalu liko tik sureliai ir varskytes norit tikekit norit ne. is sausu pusryciu isgeria tik pienuka,desreliu nebevalgo (nors man ir sirdis neleidzia ju duot duodavau jau visai praradusi vilti). Ir seip mano panele labai jau su charakteriu viskas kas nauja jai yra KAKA ir jei nori griuk negyva neikisi jai nieko. Nebezinau ka daryt.Gal as cia be fantazijos gal yra mamu kurios patartu kokiu patiekaliuku,parasykit savo vaiku meniu. PADEKIT PATARKIT.

Na, pas mus panasiai, dabar valgo tik desreles ir agurkus doh.gif
kazkada paklausiau gydytojo del nevalgymo, kai per pora dienu dukryte tesuvalge maziau nei puse riekes duonos ir sausaini, tai jis paklause manes "bet ji juk suvalge?" na taip, suvalge.po tokio mano pasakymo teatsake "mama, nepristok prie vaiko.matyt jai nelabai norisi valgyt.gal ta diena virskininasi sunkiau, gal stresa koki patiria.juk ir suaugusiems buna nevalgiadieniu".

na, bet zinokit ir teisybe.tas kelias dienas, tai ir nekisau per prievarta, pasiulau - nenori - nekisiu, pasiulysiu veliau (gal kai kurios mamos ir nulinciuotu mane uz toki elgesi), bet po keliu dienu panelyte valge viska ka pasiuliau.aisku, jei butu tesesis ilgiau nei kelias dienas, buciau jau tada davus bet ka, ka ji valgytu (isskyrus visokius traskucius ir pan.).

kitas budas - kai jau nebelabai valgo, duodu paciai valgyt smile.gif nes dvimetinuku jau tas toks amzius, kad viska patys nori daryt, nori but savarankiski.pabandykit ir jus 4u.gif

mano nuomone, vaiko organizmas (kaip ir suaugusio) atsirenka ko jam truksta ir bando tai kompensuoti vienu ar keliais tais paciais produktais ar maistu.po keliu dienu manau, kad tikrai nores kazko kito 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi ejom pas daktare tyremes krauja,nes jau maniau bus tikrai blogai,bet labai nustebau nes hemoglobinas jos tikrai geras,kokiu budu ji gauna gelezies nezinau manau desrelese jo nera.
Duodu jai paciai valgyti jau senai,tai ta maista kurio ji nemegsta mielai makaluoja su sauksteliu kabina meto ant stalo tik jokiu budu ne i burna. Pasitaiko visokiu dienu suvalgo kiausini visa kart nuo karto,desrele,man baisu,kad ji negauna jokiu vertingu nedziagu kuriu yra mesoje ir darzovese.
Atsakyti
Laba nevalgiuku mamoms 4u.gif

Mano mazius nevalgo jokiu svieziu vaisiu, jokiu svieziu darzoviu,jam net slykstu prisiliesti...
..dziaugiuosi, kad megsta koses, bet nevisas..labai gelbsti sriubos, per jas ir mesytes suvalgo...
..rimto maisto nevalgo...jei pvz duodu vistienos kepsniuka file...minksta, nedideli, tai ji kramtytu turbut amzinybe...nors dziuvesius sukapoti gali per sekunde...zodziu darau isvada, kad mano vaikas isrankus...megsta teslinius gaminius, tokius kaip bandeles, sausainiai, trapuciai, sausi pusryciai...uz kakava nera nieko skaniau...arbatas vos vos geria...zodziu as stengiuosi nebestresuoti, kad negauna reikiamu medziagu, ar diena is dienos galetu valgyti tik makaronus ir varskecius..iki pirmos klases tikiuosi suaugs siuo klausimu ir obolio paragaus biggrin.gif

p.s. nuo pat mazens kai prasidejo nuo 6men primaitinimas, turedavom bedu..slykstu jam buvo tos darzovienes..atpylinedavo..vemaliodavo ir t.t.jau buvau pradejus galvot kad kas negerai su rijymu...bet panasu, kad isrankus nuo gyvenimo pradzios...Taigi mamos kantrybes visoms 4u.gif

*desreliu ir kito nesveiko maisto patarciau neduot...geriau tegu geria vandeni,pabuna alkani...vistiek valgys...bet desreles, juk yra isvis ne maistas, o kazkokia chemija..
Atsakyti
mao vaikas irgi buvo tokį čiųdą itasęs,kai uvo 7,5 mėn. čiut stogo nenunešė... mano ir taip gimė mažutis (išnešiotas,bet svėrė 2,450kg ir niekas nepasakė kodėl, nepavalgydavo iš krūties,todėl gliukozės kraujyje buvo mažai ir svoris neaugo visai po gimimo) Tai kokius porą mėn kankinomės abu,nes bijojau,kad tas jo kraujas nenukristų ir pan. Psaskui kaip pradėjo valgyt,tai ir valgo smile.gif
Apie nevalgiukus skaičiau daug,daug,daug,bet visur rašo,jei vaikas nenori,tai nekišti (nu lengva pasakyt,sunku padaryt),o va nuo 2jų metų gali prasidėti vieno maisto produkto periodai ir jie gali tęstis iki 5-6 metų. Ir nieko čia nepadarysi...
Atsakyti
Pasitaiko ir pas mus visko,cia kuria diena suvalge visa kepsni i bulves ne ziuret negali,bet cia vienetai kita karta to paties pasiulius garantuotai sauks KAKA,gal as tokia silpnos valios mama,pareina jau uzsibreziu tiksla nieko neduot jei nevalgo rimto maisto sakau isalks suvalgys,na,bet negaliu plysta sirdis kai vaikas stovi prie saldytuvo ir saukia valgyt. Musu diena susideda is uzkandziavimu tai surelis tai kokia morkyte tai sausainis,blogai darau,bet vis galvoju kazkas i skrandi ideta.
Atsakyti
QUOTE(Rasa25 @ 2012 04 17, 13:04)
Pasitaiko ir pas mus visko,cia kuria diena suvalge visa kepsni i bulves ne ziuret negali,bet cia vienetai kita karta to paties pasiulius garantuotai sauks KAKA,gal as tokia silpnos valios mama,pareina jau uzsibreziu tiksla nieko neduot jei nevalgo rimto maisto sakau isalks suvalgys,na,bet negaliu plysta sirdis kai vaikas stovi prie saldytuvo ir saukia valgyt. Musu diena susideda is uzkandziavimu tai surelis tai kokia morkyte tai sausainis,blogai darau,bet vis galvoju kazkas i skrandi ideta.

Morkytė gerai, o va sūrelis, sausainis, tai ne pats geriausias maistas.
Aišku sunku, kai nevalgo, bet geriau tegul mažiau valgo, nei saldumynus.

Mano patirtis su mažai valgančiu vaiku jau 1.5 (iki 2m valgė viską ir gerai. Nuo 2m mažoji tapo labai išranki. Daug ko nevalgo. Mėsos praktiškai jokios su labai retom išimtim. Daržely sakė valgo mažiausiai iš visų vaikų, bet nebadauja. Atsirenka ką valgyt. Valgo tik tai kas jai patinka. Sriubos valgomos tik namie gaminamos: pieniška ir paprasta daržovių. Daržely jokios sriubos nevalgo. Bulvės, miltiniai blynai, makaronai galetų būtų kas dien. Daržovės tik brokėliai ir žalias agurkas. Košes rytais seniau gerai valgė dabar tik ryžių pienišką. doh.gif Vaisių ir uogų biški palesa, o va kokius priklauso nuo nuotaikos. doh.gif
Paradoksalu, bet ji su savo tokiu valgymu daržely yra viena iš mažiausiai sergančių vaikų.
Aš tai vis laukiu kada tas jos periodas praeis. Įdomu kada. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 04 17, 14:44)
Morkytė gerai, o va sūrelis, sausainis, tai ne pats geriausias maistas.
Aišku sunku, kai nevalgo, bet geriau tegul mažiau valgo, nei saldumynus.

Mano patirtis su mažai valgančiu vaiku jau 1.5 (iki 2m valgė viską ir gerai. Nuo 2m mažoji tapo labai išranki. Daug ko nevalgo. Mėsos praktiškai jokios su labai retom išimtim. Daržely sakė valgo mažiausiai iš visų vaikų, bet nebadauja. Atsirenka ką valgyt. Valgo tik tai kas jai patinka. Sriubos valgomos tik namie gaminamos: pieniška ir paprasta daržovių. Daržely jokios sriubos nevalgo. Bulvės, miltiniai blynai, makaronai galetų būtų kas dien. Daržovės tik brokėliai ir žalias agurkas. Košes rytais seniau gerai valgė dabar tik ryžių pienišką.  doh.gif Vaisių ir uogų biški palesa, o va kokius priklauso nuo nuotaikos.  doh.gif
Paradoksalu, bet ji su savo tokiu valgymu daržely yra viena iš mažiausiai sergančių vaikų.
Aš tai vis laukiu kada tas jos periodas praeis. Įdomu kada.  ax.gif

Maniske darzely isvis nieko nevartoja sako duonytes pakramto ir saukstas sriubos,tai nesu pagrinde belvita pusrytainiu,kad paduotu jai truputi uzkast.
Atsakyti
QUOTE(Rasa25 @ 2012 04 17, 14:27)
Maniske darzely isvis nieko nevartoja sako duonytes pakramto ir saukstas sriubos,tai nesu pagrinde belvita pusrytainiu,kad paduotu jai truputi uzkast.

O jeigu neneštumėt to pusrytainio? gal kaip tik ,,meškos paslaugą" darot? g.gif mano mergaitė tai pat nevalgiukė, bet tokių užkandžių nėra namuose, o darželyje valgo viską. Net tokius patiekalus, kurių namuose nevalgydavo. Sakyčiau kantrybės ir užsispyrimo mamai daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa25 @ 2012 04 17, 14:27)

Na aš tavo vietoj neneščiau. Tegul duonytę geriau karmto, o vėliau galbūt pradės ir kažką kitą valgyt.
Širyt važiuojant į darbą kalbėjo apie mažai valgančius vaikus, tai ten būtent akcentavo tai, kad didžiausia problema ne tai, kad mažai vaikai valgo (būna vaikų kuriems tiek ir tereikia), o tėvai, norėdami, kad vaikai badu nemirtų duodantys saldumynus.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2012 04 17, 16:22)
Na aš tavo vietoj neneščiau. Tegul duonytę geriau karmto, o vėliau galbūt pradės ir kažką kitą valgyt.
Širyt važiuojant į darbą kalbėjo apie mažai valgančius vaikus, tai ten būtent akcentavo tai, kad didžiausia problema ne tai, kad mažai vaikai valgo (būna vaikų kuriems tiek ir tereikia), o tėvai, norėdami, kad vaikai badu nemirtų duodantys saldumynus.

Na tikrai jei jau vaikas nevalgo as jos neapipilu saldainiais,kad nebutu alkana duodu sureliu,megsta ta plesoma suri (mes vadinam "pakalcintu) ir seip ji man tokia ant pieno produktu auganti. Aplamai man baisu ne tiek kiek ji valgo o tai,kad nevalgo sveiko maisto,jei ji valgytu nors truputi mesytes,nors kasneli bulves ar kokio kopustelio taip nepergyvenciau.
Atsakyti
QUOTE(Rasa25 @ 2012 04 18, 06:37)
Na tikrai jei jau vaikas nevalgo as jos neapipilu saldainiais,kad nebutu alkana duodu sureliu,megsta ta plesoma suri (mes vadinam "pakalcintu) ir seip ji man tokia ant pieno produktu auganti. Aplamai man baisu ne tiek kiek ji valgo o tai,kad nevalgo sveiko maisto,jei ji valgytu nors truputi mesytes,nors kasneli bulves ar kokio kopustelio taip nepergyvenciau.

Na, o kam jai valgyti sveika maista, jei zino, kad nevalgys, ir tada gaus sureli, plesoma suri (viska kas jai skanu).neduokit, tegul pabuna truputeli alkana, tada valgys tai ka duosit (sveika maista).mums taip irgi buna, tai ir nekisu per prievarta.
turiu kelias pazistamas, kur irgi, dvimeciai "is vis nieko nevalgo", o kai nueinam i svecius pas juos, tai ir pasimato tas nevalgymas, nes kol bunam, vaikai prisivalgo visko (desros, sureliu, surio, trapuciu ir t.t.), o juk ju skrandeliai mazi, nedaug telpa, o kai ateina laikas valgyt - nebenori, nes jau buna prisivalge uzkandziu.

buvau ir as taip ipratinus doh.gif siaubas buvo.dabar nebeperku jokiu sureliu, nebent kartais paprastos varskytes (po 90 g) ar jogurto kuriuos duodu pries pietu miegeli, kad nemiegotu tusciu skrandeliu, o atsikelus suvalgo viska, kas lekstej.dar musiske labai megsta razinas (duodu vietoj saldainiu), iberiu i jos zaisline lekstute ir tada jau ji patenkinta valgo.

gal geriau kaskart vietoj surelio ar plesomo surio pasiulykit obuolio ar banano?banana galit supjaustyti juostelem ir taip pat duoti paciai valgyti.aisku pirmus kartus gal atsisakys ir nevalgys, bet veliau, kai pamatys, kad nieko kito negaus, tai prades valgyt ir juos 4u.gif taip bent zinosit, kad netruks vitaminu 4u.gif
Atsakyti