Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip žindote dvynukus?

Va dziaugiuosi suradusi sia temele, nors ir senoki joje komentarai smile.gif
Kai tik suzinojau, jog laukiuosi dvyniu, pirma mintis buvo - ar ismaitinsiu juos savo pieneliu? ar jo uzteks dviem? Ligonineje irgi nuolat siule misini, bet jo atsisakiau. Drasos uzteko, nes be vargo buvau ismaitinusi savo dukryte. Galvojau, jei jau prireiks to misinio, tai atidesiu ji kur kas veliasniam laikui. Beje, visi buteliukai ir misinukai man iki siol atrodo labai sudetingas reikalas doh.gif
Skirtingai nuo daugelio cia pasisakiusiu mamyciu, jau 2.5men maitinu savo maziukus atskirai, po viena. Stengiuosi, kad nesusigrustu abu kartu, be to, jie labai skirtingu charakteriu, skirtingi ir ju ritmai. Nesakau, kad yra lengva, nuovargis dideja, bet kol kas kazkaip tvarkausi ir tikiuosi ismaitinti juos bent metukus, o gal ir truputi daugiau.
Stiprybes visoms maitinancioms dvynius! Kaip gera zinoti, kad yra daugiau tokiu mamyciu, kurios maitina juos krutimi thumbup.gif
Atsakyti
Na, patyrusios dvynukų mamytės smile.gif pasakykit:
- ar maitindamos krūtimi savo mažiukus laikotės grafiko, ar maitinate tada, kada jie nori?
- ar vieno maitinimo metu vienam vaikiukui duodat vieną papą, ar pakaitomis abu, kol pavalgo?
- kiek maždaug laiko jūsų vaikas žinda?
Kol kas maitinamės iš dalies MP, iš dalies mišinuku, bet norim mest lauk tą chemiją ir pereiti pilnai prie MP... ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marquise @ 2011 10 02, 13:52)
- ar maitindamos krūtimi savo mažiukus laikotės grafiko, ar maitinate tada, kada jie nori?
- ar vieno maitinimo metu vienam vaikiukui duodat vieną papą, ar pakaitomis abu, kol pavalgo?
Kol kas maitinamės iš dalies MP, iš dalies mišinuku, bet norim mest lauk tą chemiją ir pereiti pilnai prie MP... ax.gif  mirksiukas.gif

Sveika,
mano dvyniams jau 3 m 4 men. maitinau iki 2 m ir 3 men. Iki 5.5 men vien MP.Taigi atsakineju i tavo klausimus -
- maitinau kada norejo. Kartais po viena, kartais abu vienu metu.
- vieno maitinimo metu vienam vaikui vienas papulis. Net ir ne dvyniu atveju tai galioja.
- labai ivairiai. Nuo 5 min iki 30 min kartais ir ilgiau. Vaikutis kartais nori tik atsigerti - zinda trumpiau, kartais nori sociau pavalgyt - zinda ilgiau. Kartais jam skauda ka, tada irgi gali ramintis zisdamas ar siaip mamos artumo nori. Buna dar augimo suoliai, tuomet pienelio reik daugiau. Tada irgi gali ilgiau pakaboti kad uzsisakytu pienuko.

Saunuole kad stengiesi ir nori maitinti. Dvyniai - nemazas issukis, bet tikrai daug mamu maitina pacios. Sekmes. JEi dar kas neaisku - klausk drasiai. Cia ar i az.
Atsakyti
Labai ačiū už tokį greitą atsakymą wink.gif būtinai mėginsim thumbup.gif
Atsakyti
Kol kas maitinamės iš dalies MP, iš dalies mišinuku, bet norim mest lauk tą chemiją ir pereiti pilnai prie MP... ax.gif  mirksiukas.gif

Nors neauginu dvynių, bet noriu prie wytautės žodžių pridurti ir net pabrėžti, kad norint išvengti mišinių, svarbiausia yra vaikelius maitinti pagal poreikį ir tiek, kiek jie nori mirksiukas.gif Sėkmės! Jūs šaunuolė 4u.gif
Atsakyti

Na, mums jau 4 men biggrin.gif Puikiausiai maitinames mamos pupuliu ir niekuo daugiau thumbup.gif Grafiko tikrai nesilaikom, netgi abu vaikiukai pasipraso skirtingai valgyti, vienas is ju daugiau kartu per diena ir dazniau nakti valgo ax.gif vienam maitinimui viena kruti, paskui keiciu; nors esu davusi ir is dvieju, nes vaikiukas dar norejo, ir atrode, kad bus geirau jau pakeisti, o antrasis dar nesiruose greitai valgyti tongue.gif o zinda ivairiai - vienas (tas kur dazniau valgo) apie 15-20min, kartais, pvz nakti, megsta pakyboti, jei nenuimu ir valandele biggrin.gif , o mergiote laikosi liniju is prigimties - retai kada valgo ilgiau nei 12min rolleyes.gif svoris ir zandai auga pas abu panasiai, jei ka thumbup.gif tad nuo kybojimo ilgio, matomai, nelabai kas priklauso biggrin.gif
Kaip tik skaitau K. Vitkausko knyga "Maitinimas krutimi nepakeiciamas kaip motinos meile" Isivesk i google, galima isigyti pas pati autoriu be jokiu antkainiu, atsiuncia i namus; o knyga super thumbup.gif , atsako i daugybe Tave dominanciu klausimu, ir apie dvynuku maitinima raso taip pat 4u.gif Sekmes! Jei tik noresi, be vargo ismaitinsi savo mylimukus be jokiu papildymu, tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, dvejojau, ar pasisakyti, bet vis dėlto išdrįsau - pas mus trynukai todėl neišvengiamai maitinu du vienu kartu, o trečias eilėje. visi žinda skirtingai, dieną maitinu vienu kartu, naktį gulėdama po vieną pagal poreikį arba kartu jei norai sutampa. jiem du mėn. normalaus amžiaus, nors jau keturi kaip gimę (maitinu tris mėn. su viršum, nes iš pradžių jie nemokėjo ryti ir žįsti). stengiuosi glausti prie krūties kai tik nerimsta. neslėpsiu, tai atima visą mano laiką ir neišvengiamai reikia pagalbos-prašosi valgyti kas dvi val., maitinu visus apie valandą. gaila, neatradau dviejų vaikučių maitinimo pozos gulint, būtų palengvinimas nugarai. matu, kad viskas įmanoma jeigu neklausant įkyrių močiučių bumbėjimų. tiesa, nustebino pediatrės pozicija - jums vistiek tuoj neužteks pieno, galvokit apie mišinius. po mano argumento, kad vaikai naktį keliasi valgyt vieną kartą ji tuomsyk užsičiaupia. ir net pati nustebo, kad mano kraujo tyrimai geri smile.gif tačiau visada malonu klinikose išgirsti gydytojos džiugesį ir padrasinimą dėl maitinimo.
tiesa, kiek suglumau kai prieš keletą dienų vaikai pradėjo čiaudėti ir kartkarčiais kosėti - viliuosi, kad nieko rimto nebus...
Atsakyti
QUOTE(Net @ 2011 10 11, 12:52)
Sveikos, dvejojau, ar pasisakyti, bet vis dėlto išdrįsau - pas mus trynukai

Net, jus nereali šaunuolė thumbup.gif Tiksliau reali ir aš tuo be galo džiaugiuosi thumbup.gif Ne tik maitinant tris mažutėlius, bet ir nepasiduodat neišmanančių gydytojų provokacijoms. Sėkmės jums savo stebuklėlius maitinti kuo ilgiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 10 11, 14:14)
Net, jus nereali šaunuolė thumbup.gif Tiksliau reali ir aš tuo be galo džiaugiuosi thumbup.gif Ne tik maitinant tris mažutėlius, bet ir nepasiduodat neišmanančių gydytojų provokacijoms. Sėkmės jums savo stebuklėlius maitinti kuo ilgiau 4u.gif

ačiū labai - blush2.gif kovoju su daug kuom, ypač močiutėm, su savimi, nes buna juodų minčių, pediatre, bet geriausia tai, kad vyras visada šimtu proc. palaiko ir sako - pragyvenom dieną, ryt bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Net @ 2011 10 11, 14:58)
ačiū labai -  blush2.gif  kovoju su daug kuom, ypač močiutėm, su savimi, nes buna juodų minčių, pediatre, bet geriausia tai, kad vyras visada šimtu proc. palaiko ir sako - pragyvenom dieną, ryt bus lengviau.

clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif sitai mamytei!!!!!!!!!!!!! Labai labai pradziugino Jusu zinute! drinks_cheers.gif Laikykites, stiprybes Jums! Mazuteliai tikrai to verti, kaip, beje, ir Jus pati mirksiukas.gif Man irgi neretai tenka atsilaikyti pries "komentarus - klausimus": "Vis dar maitini pati? ir nieko neduodi papildomai? ar dar uztenka pieno?"... doh.gif todel taip puiku sutikti bendraminciu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, dvejojau, ar pasisakyti, bet vis dėlto išdrįsau - pas mus trynukai...

...gaila, neatradau dviejų vaikučių maitinimo pozos gulint, būtų palengvinimas nugarai.

wub.gif wub.gif wub.gif

Šaunuolė mamytė 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O dėl dviejų vaikučių maitinimo vienu metu, tai kartais aš atsiguldavau ant nugaros pusiau sėdom (už nugaros prisedėdavau kelias pagalves), dar palei šonus pasidėdavau po aukštesnę pagalvę ir vaikučius pasiguldyvau ant tų pagalvių šonu taip, kad veidukai būtų pusiau ant krūties ir puikiai pavykdavo rolleyes.gif Bet gal tai daugiau priklauso nuo krūties dydžio ir formos blush2.gif . Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet čia reikėdavo, kad tėtis vaikučius suguldytų, nes pačiai jau susiguldyti nepavykdavo.
Bet man labiau patikdavo abi kartu maitinti su U formos pagalve sėdint ant lovos ir atsirėmus nugara i kelias pagalves, kai mergyčių kojytės būdavo nukreiptos man už nugaros. Tada pati laisviau galėdavau persikelti ir susiguldyti vaikučius. rolleyes.gif

QUOTE(Net @ 2011 10 11, 14:58)
ačiū labai -  blush2.gif  kovoju su daug kuom, ypač močiutėm, su savimi, nes buna juodų minčių, pediatre, bet geriausia tai, kad vyras visada šimtu proc. palaiko ir sako - pragyvenom dieną, ryt bus lengviau.

Tikrai svarbu palaikymas iš vyro, nes ir kokia stipri ir motyvuota būtum, vis vien užplaukia "tamsūs debesys", tiksliau sakyčiau nuovargis padaro savo...

Aš pati didžkę išmaitinau iki pusantrų metukų, vėl pastojau dar maitindama, ir dvynukes savo pienu išmaitinau iki 1m. 1 mėn. Nors neturėjau jokių pagalbininkių (močiutės irgi dar dirbančios), bet su MB pagalba ir palaikymu puikiai susitvarkėm ax.gif .
Dar džiaugiuosi, kad mūsų pediatrė neįkalbinėdavo primaitinti, pakakdavo mergytes pasverti ir įsitikindavo, kad svorio priauga normaliai.

Svarbu tikėt ir nepasiduot "ekspertams" mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, dvejojau, ar pasisakyti, bet vis dėlto išdrįsau - pas mus trynukai todėl neišvengiamai maitinu du vienu kartu, o trečias eilėje. visi žinda skirtingai, dieną maitinu vienu kartu, naktį gulėdama po vieną pagal poreikį arba kartu jei norai sutampa. jiem du mėn. normalaus amžiaus, nors jau keturi kaip gimę (maitinu tris mėn. su viršum, nes iš pradžių jie nemokėjo ryti ir žįsti). stengiuosi glausti prie krūties kai tik nerimsta. neslėpsiu, tai atima visą mano laiką ir neišvengiamai reikia pagalbos-prašosi valgyti kas dvi val., maitinu visus apie valandą. gaila, neatradau dviejų vaikučių maitinimo pozos gulint, būtų palengvinimas nugarai. matu, kad viskas įmanoma jeigu neklausant įkyrių močiučių bumbėjimų. tiesa, nustebino pediatrės pozicija - jums vistiek tuoj neužteks pieno, galvokit apie mišinius. po mano argumento, kad vaikai naktį keliasi valgyt vieną kartą ji tuomsyk užsičiaupia. ir net pati nustebo, kad mano kraujo tyrimai geri smile.gif tačiau visada malonu klinikose išgirsti gydytojos džiugesį ir padrasinimą dėl maitinimo.
tiesa, kiek suglumau kai prieš keletą dienų vaikai pradėjo čiaudėti ir kartkarčiais kosėti - viliuosi, kad nieko rimto nebus...
oi kaip saunu ! man visad buvo idomu ar yra mamyciu trynukus maitinanciu. Kazkaip kie maciau tai visos iskarto net nesvarsto kad pienelio gali uztekt.
Del to naktinio valgymo - tai nera rodiklis. TUoj vaikiuka igali pradeti dazniau keltis - ispudziai, dantukai ir pan, bet tai tirkai nereiks kad jiems pienelio truksta. Tiesiog gali dazniau noreti pakaboti, ramintis pire papuko ir tiek. Sekmes ir kantrybes jums kuo dideliausios. Saunu kad pagalba turit dar, vis lengviau.

Atsakyti