Labas,
Papasakosiu ir aš savo šviežius patyrimus:) mano berniukams jau puse metų, bet realiai tai jie kaip 4 mėnesių, nes gimė per anksti. Galiu prisipažint, kad su tuo maitinimu iš krūties buvo visko. Pirmi vaikai, tai patirtis tik teorinė, bet buvo nemažas noras, nes ir iki gimdymo, daug domėjausi, kaip reiks maitinti dvynius. Kadangi ilgai gulėjau ligoninėj, tai daugiau nei mėnesį pienuką nusitraukinėjau , o kadangi papuolėm pas gerą gydytoją, tai nenorėjo namo išleist, kol neišmoks leliai valgyt iš krūties. Išmokt išmoko, bet nuoširdžiai prisipažinsiu, kol mano krūtys persiorentavo iš nutraukinėjimo į nuolatinį žindymą, tai praėjo beveik dar 1,5 mėn. Jau buvau bepradedanti vakarais primaitint mišinukais, bet čia bet kuri patyrusi mama pasakys- tiesus kelias į pieno mažėjimą. iš tikro, tai labai padėjo paramos grupės "mama mamai" vienos mamos konsultacijos. Pasitarėm dėl klaidų, susitaikiau su dažnu kėlimusi naktį
Kitas dalykas, pas mane ne tokie pieno fabrikėliai , kad fontanais bėgtų, taigi vyrukams teko gerokai padirbėt kol išmoko pasiimt tiek kiek reikia. na bet, vargas atsiperka, nes atkrenta didelis rūpestis dėl bonkučių, mišinukų, vidurių užkietėjimo ir t.t. ir tiesiog tampi mobilesnė, kas auginant dvynius yra nemaža problema.
O svarbiausia tai gera nuotaika ir pasitikėjimas, nes jei tu stengsies, tai pamatysi ir kaip mažiukai stengsis.
Sveikos,
LABAI LABAI didelis dekui uz jusu atsiliepimus. Pirmomis dienomis po temos paskelbimo negavusi atsakymu kuri laika net nekisau cia nosies
O dabar labai apsidziaugiau radusi tokiu palaikanciu atsiliepimu.
Mano suneliai gime 37+3 sav. Gimdyma skatino, o viskas baigesi cezariu. Skatino, nes jie nustojo augti. Gime 2.2kg ir 2.6kg
Vis dar nutraukineju piena, o jo turiu daug spejau jau ir nemazai uzsaldyti. Dabar vaikai suvalgo po 90ml/6kartus per para. Budami 3sav buvom priauge po 400g.
Krutim maitinti tikrai LABAI norejau, vis dar apie tai galvoju. O situocija pas mus tokia: praktiskai esu viena (vyras namie tik vakare) ir pagalbos neturesiu;
speneliai labai mazi (juokauju, kad kaip mazos razinkos ); vaikai kruti bando apzioti, bet jau nuo pirmu dienu tik prisiglaudzia ir tuo megaujasi (nenori zisti).
Kadangi jie keliasi vienu metu ir kelia trriuksma, tai as kaip ir nuleidau rankas su bandymu isiuliti papa.
sainara, gal gali papasakoti kaip taviskiai po men pradejo imti kruti ir kaip sekesi pirmus kartus?
LABAI LABAI didelis dekui uz jusu atsiliepimus. Pirmomis dienomis po temos paskelbimo negavusi atsakymu kuri laika net nekisau cia nosies
O dabar labai apsidziaugiau radusi tokiu palaikanciu atsiliepimu.
Mano suneliai gime 37+3 sav. Gimdyma skatino, o viskas baigesi cezariu. Skatino, nes jie nustojo augti. Gime 2.2kg ir 2.6kg
Vis dar nutraukineju piena, o jo turiu daug spejau jau ir nemazai uzsaldyti. Dabar vaikai suvalgo po 90ml/6kartus per para. Budami 3sav buvom priauge po 400g.
Krutim maitinti tikrai LABAI norejau, vis dar apie tai galvoju. O situocija pas mus tokia: praktiskai esu viena (vyras namie tik vakare) ir pagalbos neturesiu;
speneliai labai mazi (juokauju, kad kaip mazos razinkos ); vaikai kruti bando apzioti, bet jau nuo pirmu dienu tik prisiglaudzia ir tuo megaujasi (nenori zisti).
Kadangi jie keliasi vienu metu ir kelia trriuksma, tai as kaip ir nuleidau rankas su bandymu isiuliti papa.
sainara, gal gali papasakoti kaip taviskiai po men pradejo imti kruti ir kaip sekesi pirmus kartus?
Svarbiausia, nenuleisk ranku ir buk kantri (kantrybes reikia auginant dvynius, bent jau man ).Manieji ir gime per cezari 37sav+5d, bet jie gime labai dideli,kaip dvyniai: vienas 3kg.,o kitas 3.100kg. Mano dvyniai pastaruoju metu taip pat visko nori abu is kart:abu keliasi tuo pat metu, kakoja ir tai tuo pat metu, viska daro bendrai, tai biskiuka sunkoka, bet pripratau ir viskas ok.Tai aukit sveikuciai ir diduciai
QUOTE(Emilė @ 2006 11 14, 10:07)
Smagu, kad ir du vaikučius pavyksta ilgai maitinti.
O dėl veitos savo lovoje mes mąstom, ką čia padarius, kad dar du žmogučiai tilptų naktimis. Labai jau nesinori lovytėn guldyti ir kilnotis. Per daug gerai gyvendavau, kai tik po vieną auginti ir maitinti teko.
O dėl veitos savo lovoje mes mąstom, ką čia padarius, kad dar du žmogučiai tilptų naktimis. Labai jau nesinori lovytėn guldyti ir kilnotis. Per daug gerai gyvendavau, kai tik po vieną auginti ir maitinti teko.
- stengiuos gi.
O dėl didelės lovos tai net nežinau, ką pasakyt.
Visgi man buvo ramiau, kai viena gulėdavo lovytėj - na man vis vien buvo nerimas, kad kas neatsitiktų miegant didelėje lovoje , o pagalvoju, kad du kūdikiukus sužiūrėt būtų nelengva.
Mano pamąstymai dėl lovos keturiems:
lova turi būt laaabai plati, kiek - neįsivaizduoju
kelių mėn kūdikiukai jau negali gulėt prie krašto, kad neišsiverstų. O variantas kai jie abu vidury - nebent tu su vyru sutiktum naktį keistis vietomis, kad galėtum pamaitinti ir vieną, ir kitą.
O gal pavyktų toks variantas, kai tėvų lova ir kūdikių lovytė padaroma viename lygmeny ir kūdikių lovytė prijungiama prie tėvų lovos krašto - taip kūdikis turi ir savo lovą-erdvę, bet ir yra šalia mamos. Tik vėlgi, tektų statyti iš abiejų lovos šonų...
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi, gal kam pravers Dukružėles pati maitinau iki pusantrų metų. Iki pusmečio joms užteko tik mano pieno (pirmai galvojau, kad gal neužtenka, gal reik mišinėliu damaitint, bet jos grieštai atsisakė gert iš buteliuko, o dar ypač mišinuką). Taigi taip ir išsivertėm be mišinukų ir buteliukų. Iš vienos pusės labai gerai taip, kad tik mamos pieno reikėjo, o iš kitos tai nelabai, nes negalėjau niekur be jų būt-dažnai valgydavo, nes krūtinė pas mane nedidelė tai jos įsigudrino dažnai mane žysti po mažai pieno, bet kadangi dažnai, tai ir gaudavo tą pačią porciją didelę per parą. Maitindavau jas iš karto abi iki kokių trijų mėn., o po to atskirai, nes pradėjo viena kitai pavydėt ir stumdytis.
Miegojom naktimis visa šeimyna kartu lovoj, nes nusipirkom didelę kai dar laukiausi (buvau taip nusprendus, kad naktimis miegos su manim). Miegojau tarp ju per vidurį ir kas naktį jas guldydavau į skirtingas puses, kad nepriprastų prie tam tikros krūties. Kai jos paaugo, tai net nejusdavau kada jos mane čiulpdavo, nes tik suniurzga, aš apsisuku ir papą pati pasičiumpa, pavalgo ir miega ramiai, o aš irgi miegodavau ramiai pokol mane tuštindavo Kai dar didesnės būdavo, tai jau taip gudriai vogdavo mano krūtis, net nepastebėdavau, kada pakliūdavo burnon Vyras juogdavosi, kad aš miegu ant nugaros ir rankas susidėjus ant krūtų, kad panelytės jų nepasičiuptų (nejusdavau net, pačiai automatiškai taip gaudavosi ). Daug kas sakė, kad bus labai sunku atpratint panelytes miegoti atskirai, bet nieko panašaus mums nebuvo. Kai tik baigiau jas maitint, tai ir įsigijom joms atskiras lovas ir be jokių sunkumų jau nuo pirmos nakties miegojo atskirai (nuo pusantrų metų).
Oj, jau gal gana man čia rašyt šitiek Jei kas bus neaišku-klauskit
Miegojom naktimis visa šeimyna kartu lovoj, nes nusipirkom didelę kai dar laukiausi (buvau taip nusprendus, kad naktimis miegos su manim). Miegojau tarp ju per vidurį ir kas naktį jas guldydavau į skirtingas puses, kad nepriprastų prie tam tikros krūties. Kai jos paaugo, tai net nejusdavau kada jos mane čiulpdavo, nes tik suniurzga, aš apsisuku ir papą pati pasičiumpa, pavalgo ir miega ramiai, o aš irgi miegodavau ramiai pokol mane tuštindavo Kai dar didesnės būdavo, tai jau taip gudriai vogdavo mano krūtis, net nepastebėdavau, kada pakliūdavo burnon Vyras juogdavosi, kad aš miegu ant nugaros ir rankas susidėjus ant krūtų, kad panelytės jų nepasičiuptų (nejusdavau net, pačiai automatiškai taip gaudavosi ). Daug kas sakė, kad bus labai sunku atpratint panelytes miegoti atskirai, bet nieko panašaus mums nebuvo. Kai tik baigiau jas maitint, tai ir įsigijom joms atskiras lovas ir be jokių sunkumų jau nuo pirmos nakties miegojo atskirai (nuo pusantrų metų).
Jau po MAMA MARIJA pasakojimo tai tik dar labiau užsinorėjau dvynių. Bet...
O šiaip galvoju, kad tik didelė KANTRYBĖ atveda prie norimo rezultato.
Sėkmės, dvynukų mamos
O šiaip galvoju, kad tik didelė KANTRYBĖ atveda prie norimo rezultato.
Sėkmės, dvynukų mamos
Dvynukus maitinau atskirai, tik 16val. iki 3mėn. jie prašydavo sutartinai vienu metu, todel tekdavo juos ir sedint, ir net gulint juos kartu susikrauti. Budavo, kad vienas prie apatines kruties (man gulint ant sono) "prisisegdavo", o kitas atsiremes i apatinį "isikniaubdavo" i virsutinę. Gulint man patogiausia buvo. Lovoje naktį tebemiegam, kaip Aistė, rašė. Vieną maitinu ir pati miegu, kai kitas kniurzgia, tada šalia esantį lovon, pasiimu kitą. Paryčiais apie 7val. jau abu kartu į lovą. Pirmus tris mėnesius, kadangi pristatyta jų lovytė prie mūsų, tai per kraštą išvirsti nėra galimybės, abu po vieną iš šonų gulėdavo. Tik tereikdavo pasisukti į kurį nors vieną šoną. Lovos plotis 2m, užtenka dar ir vyrui, ir dar ryte savaitgaliais apie 9-10val. vyresniajai dukrai pašelti mūsų lovoj kartu. Sausio mėn 2008m. žurnale TAVO VAIKAS turėtų būti nuotrauka, kaip aš maitinu dvynukus, kai jiems buvo 6sav.
QUOTE(Supervyre @ 2007 12 29, 20:18)
Sausio mėn 2008m. žurnale TAVO VAIKAS turėtų būti nuotrauka, kaip aš maitinu dvynukus, kai jiems buvo 6sav.
Reikės pasižiūrėti. Kalusinėjausi dar besilaukdama čia apie maitinimą, o dabar mano vaikūziukai jau 8 mėnesių, sėkmingai tik pieną iki 6 mėn gavę. teko ir kartu, ir po vieną maitinti. Dabar jau kartu nebevalgo - moka eilėj palaukti.
QUOTE(Double Latte @ 2006 04 15, 21:56)
Sveikutė
O Tu dar tik laukiesi????
galima žindyt abu iš kart
va, radau fotkę ankstesniam SM fotokonkurse:
Mamyte, tu man skaniausia- I vieta
Tiesiog susirask daug pagalvių ir patogią vietą.
Bei kol galvyčių patys nelaiko - kitas žmogus turės padėti juos 'susikabinti'.
O kas konkrečiai domina?
O Tu dar tik laukiesi????
galima žindyt abu iš kart
va, radau fotkę ankstesniam SM fotokonkurse:
Mamyte, tu man skaniausia- I vieta
Tiesiog susirask daug pagalvių ir patogią vietą.
Bei kol galvyčių patys nelaiko - kitas žmogus turės padėti juos 'susikabinti'.
O kas konkrečiai domina?
As irgi panaisiai bandau zindyti tik pasiguldau ant Zappy pagalves, bet man sunkiai sekasi, nes mano mergyte kazko pradeda muistytis ir nevalgo kartu su broliu Nesuprantu ko ji taip elgiasi - gal nori tik jai demesio vienai. Tada taskomes pienu aplinkui kol siaip ne taip ji paima, bet stengiuos kolkas vegti tokiu maitinimu, nes pati isitempiu kai neiseina
Man vis neramu ar jiems uztenka to mano pienelio, nes atrodo kaip ir pavalgo bet soskiuko vistiek reikia ir ciulpia ji net trata, kol uzmiega.
Dienomis valgom kas valanda ir reciau kartais o kartais ir dazniau o nakti ismiega ir 4 val.
Papildyta:
QUOTE(mama Marija @ 2007 03 04, 15:08)
As tai neissimiegu jei vaikus i lova isikeliu - bijau prispausti ir neramiai miegu, kolkas dvynukai miega vienoje loveleje - skirtinguose galuose , bet jau manau greit prireisk ir antros lovytes, kojytemis jau pasiekia vienas kita Kas liecia papus tai maniskiai apkramte spenelius tai as net neisivaizduoju kaip jie galetu juos pasiciupt be mano zinios
QUOTE(dinkute @ 2009 09 25, 16:02)
Kas liecia papus tai maniskiai apkramte spenelius tai as net neisivaizduoju kaip jie galetu juos pasiciupt be mano zinios
Mažiukai jie dar - vėliau dar ir kaip gali sugėbėti.
QUOTE(Emilė @ 2006 11 10, 19:54)
Na va, radau, kad vis tik galima abu iš karto maitinti.
Tik įdomu kaip naktį tai daryti? Ar dvynukų mamos kartu miega su jais? Pirmus laikiau šalia savęs: patogu ir lengva buvo, o kaip su dviem?
Tik įdomu kaip naktį tai daryti? Ar dvynukų mamos kartu miega su jais? Pirmus laikiau šalia savęs: patogu ir lengva buvo, o kaip su dviem?
nakti as maitinu po viena dabar, nes dazniausiai ne kartu keliasi. Bet kai maziukai buvo tai tekdavo sestis ir susidejus abu maitinti. Dabar jei jau kartu atsikelia tai tetukas paglosto viena kol as kita pamaitinu, nes pavalgo tai jie jau greitai gi.
Mes beje, miegam visi kartu, dabar jau vaikiuku lovytes pristumem prie savo lovos, nuemem po viena borteli ir taip miegam. Kai atsikelia valgyt, viena vaikiuka pasiimam per vidury, o kitas lieka miegot savo lovytej, as tik biskiuka papuka jam atkisu, pavalgo ir toliau miega.
Papildyta:
QUOTE(Double Latte @ 2007 02 18, 01:01)
Mano pamąstymai dėl lovos keturiems:
kelių mėn kūdikiukai jau negali gulėt prie krašto, kad neišsiverstų.
kelių mėn kūdikiukai jau negali gulėt prie krašto, kad neišsiverstų.
na mano patirtis ne teorine siuo klausimu. Mes miegojom keturiese tik lovoj ilgai, neatsimenu kiek. gal iki kokiu puses metu....tai prie krasto tiesiog buvau pristumusi lovyte, na kad neissiverstu vaikiukas tas kur prie krasto. Ir viskas liuks. Na o dabar tia jau zinoma nebetelpam
Papildyta:
nu bet kaip smagu kad tiek daug mamyciu maitina dvynukus ilgai ir sekmingai
Papildyta:
QUOTE(yte_ausryte @ 2006 11 22, 21:00)
Sveikos,
Turiu dvynius. Jiems tik savaite.
Iskart po gimdymo neturejau pieno, o vaikai nenorejo zysti. Taigi pradejau duoti misinuka po to nutraukineti piena ir maitinti is buteliuku.
Dabar labai galvoju ar pradeti maitinti krutine.
Taip pat idomu ar uztenka mamos pieno nors iki 6men. abiems.
Noreciau kad dvyniu mamytes pasidalintu savo patirtimi.
Turiu dvynius. Jiems tik savaite.
Iskart po gimdymo neturejau pieno, o vaikai nenorejo zysti. Taigi pradejau duoti misinuka po to nutraukineti piena ir maitinti is buteliuku.
Dabar labai galvoju ar pradeti maitinti krutine.
Taip pat idomu ar uztenka mamos pieno nors iki 6men. abiems.
Noreciau kad dvyniu mamytes pasidalintu savo patirtimi.
Sveika,
esi labai sauni mamyte kad taip stengiesi. Jei tik busi kantri viskas imanoma.
O del pienelio, jo gaminsis tiek kiek maziukams reikia, svarbu tuo patiketi. As saviskius maitinau tik MP iki 5.5. men (paskui pradejo i lekstes lipt tai pradejau jau koses duoti) ir iki dabar sekmingai maitinu abu, pienelio uztenka tikrai, nors panikos ir abejoniu uoj kiek buvo pradzioj, bet su cia esanciu sauniu mamyciu palaikymu ir patarimais viskas pavyko Sekmes ir tau.