Įkraunama...
Įkraunama...

Gerumo akcija "Spalvotas pavasaris"

Šįkart viskas prasidėjo anksčiau...ir iš Jūsų. smile.gif

QUOTE(Medula @ 2013 01 27, 23:32)
Mielos rūpintojėlės, o gal skelbkite naują voriukų akciją kepurikėms? Daug primegsim prinersim, o paskui jau padalinsit keliems ligoniukų skyriams, jei atliks nuo pagrindinių recipientų smile.gif

Kai apžvelgus realią situaciją, "paaiškėjo", kad "atsargos jau išseko" ir laikas šiemet jau atėjo... kai nebereikėjo didelių pastangų ieškoti naujų taškelių, nes dalis senųjų jau laukė, dalis naujųjų patys pasisiūlė arba - tokiems nesant vistie dėliojosi sprendimai, kad vis tik sudalyvauti. smile.gif Na arba kaip nutiko su Panevėžiu: užklausi dėl galimybės paskelbti taškelį bibliotekoje, o šis dėl vietinės iniciatyvos išsiplečia per visą bibliotekų tinklą ir dar pasiekia Anykščius... biggrin.gif
Toks buvo "taškeliavimas'.
Vakar atėjo metas Kaune "skaičiuoti povelykinius viščiukus", kurie vis dar nesiliauja rinktis pas tuos, kam su didele meile kurti.

Pirmas įspūdis priėjus prie žaidimų kambario - spaudos konferencija. biggrin.gif Na dėl kasmetinės akcijos draugės "Šeimininkės" darbuotojų ir gausiai susirinkusių... Antras (bet ne pagal subordinaciją biggrin.gif) - kepuryčių kiekis. Ir rūpestingai paruoštos vaišės.

user posted image

user posted image

Palanges ir visur, kur tik galima nugulę kepuriukai, šalikėliai ir kitos dovanėlės. Ir nedrąsus bei drąsesnis rinkimasis, matavimasis, grožėjimasis. Atsiprašau už tvarką, bet nespėjom nufotografuoti tvarkingai suguldytų dar prieš rinkimąsi. Gal "Šeimininkė" spėjo... :]

user posted image

user posted image

Ir dar.

Ne prie vieno darbelio atrastas jaukus ir šiltas palinkėjimas...

user posted image

Dar vaišės. biggrin.gif
user posted image

Ir dar labai svarbi dalis - menoterapija. Bendra dviejų paveikslų tapyba, įtraukusi tiek vaikus, tiek tėvelius. Anot dailininkės vršininkės - amžiaus vidurkis 2 metai. Aš su viršininkais nesiginčiju, todėl rašau kaip sakė. biggrin.gif
Bet buvo tikrai gera stebėti žmonių įsitraukimą, tegu ir trumpą, bet atitrūkimą nuo sudėtingos kasdienybės, kai nežinai ką parodys rytojaus tyrimai, kada važiuosį į namus ar apskritai - ar "nenukris" operacija...

Menai smile.gif

Pradžioje
user posted image

Vidurėlis
user posted image

Dar.

Ir "į pabaigą"

user posted image

user posted image

Nežinau, kaip jums, bet aš buvau sužavėta. wub.gif Spalvomis, kurias šiai šventei dovanojote jūs ir tomis, kurias ligoniukai ir jų artimieji tapydami dovanojo vieni kitiems. Šypsenomis ir vienos mažytės mergytės atkakliu noru tapyti nuo kurio lygiai taip pat atkakliai bandė atkalbėti jos mamytė. biggrin.gif

Ačiū visiems už nėrimą, mezgimą, tapymą, suregztą šiltą palinkėjimą, klausimus "kur siųsti", už sutikimą pabūti tais geraisiais taškeliais ar informacijos paplatinimą. Už susiorganizavimą mokyklų, darželių ir kt. bendruomenėse. O labiausiai - už neabejingumą. wub.gif

Nemažas kiekis kepuriukų laukia savo kelionės pas Vilniuje besigydančius vaikučius. O tuomkart norisi dar kartą padėkoti visiems taškeliams:

KAUNE, "Šeimininkės' redakcijai, Dainavos turgaus taškeliui ,- parduotuvei “Casa Lana” Algirdo g. 2 (prie “Hypermaximos”), “kasiūlai” Savanorių pr. 192 c (“Mariaus” prekybos centro kieme), parduotuvei “Siūlų krautuvėlė”, Nemuno g. 43A, "Akaja" Adresas Šv. Gertrūdos 42.
KAIŠIADORIŲ taškeliui– parduotuvei “Rankdarbių reikmenys”, Gedimino 115A, Kaišiadorys (PC “RIMI”).
TELŠIŲ surinkimo taškeliui – RESPUBLIKOS 39.
PANEVĖŽYJE surinkimo taškeliams miesto bibliotekose ir Živilei už "idėjos išplėtojimą". :]
VILNIUJE: Casa Lana'i, J.Basanavičiaus g. 2.
ŠIAULIUOSE, Casa Lana'i.
MAŽEIKIŲ TAŠKELIAMS:
- UAB “Santarvės laikraštis”, V. Burbos g. 6 (į reklamos skyrių)
- bei Žemaitijos g. 29 (“Santarvės” laikraščio filialas).”

Jei ką praleidau, būtinai priminkite. 4u.gif
Atsakyti
kaip grazu wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai gražus reportažas, hi:) 4u.gif 4u.gif (idealiai paslėpei visą mūsų buvusį šabakštyną biggrin.gif )

O akcija - tęsiasi biggrin.gif 4u.gif Ačiū tarškaliukui už atsiųstas Telšių kepurėles wub.gif Nors šiek tiek užsigulėję manajam pašte, bet pasiekė tikslą. Šiandien nunešiu į klinikas.
Ir dar gavau žinių, kad Šiaulių kepurėles į 'Casa Laną' atvežė - tai pat paimsiu.

ilja, kaišiadoriečių kepurytėmis vaikučiai jau džiaugiasi mirksiukas.gif Redakcija jas atvežė į klinikas šventės dieną.

Ačiū visoms ir visiems, prisidėjusiems prie akcijos 4u.gif Jei ir ne savo darbeliu, tai nors mintimis. Nenusiminkit, jei kol kas nespėjot numegzti - geri ir reikalingi darbai nesibaigia, jie turi tęsinį wub.gif Tęskim...
Atsakyti
4u.gif Reportažas Šeimininkėje

user posted image user posted image
Atsakyti
Kaip miela, kad jūsų mintyse akcija tebesitęsia wub.gif Tik nerašykit "nesuspėjau, neapsižiūrėjau.." - jūs visad viską padarot pačiu laiku 4u.gif Tada, kai turit laiko, kai galit ir mintimis, ir darbeliu palydėti ligoniuką jo sunkioje kelionėje per ligą wub.gif Ačiū jums už tai wub.gif

Šiandien akciją pratęsia gautos aistiko kruopštaus darbelio kepurytės 4u.gif , kurios papuoš ne vieną mažylį. Ir vasarai, ir žiemai.. Ačiū labai labai wub.gif

Ir dar norėčiau jūsų nuomonės, pasitarti vienu klausimuku.
Vakar nunešėm su dukra pačias mažiausias akcijos kepurytes į naujagimių reanimaciją - neišnešiotukams. Na, priėmė, dėkojo, bet.. Po to mezgėsi pokalbis. Pasirodo, tiems mažulėliams labiausiai reikia apklotėlių. Jie ateina taip netikėtai, kad mamytės dar nebūna suspėjusios pasirūpinti ( o ne dažna ir sugeba, gali..) šiltu minkštu pleduku. Į šią renimaciją atveža sunkiausios būklės kūdikėlius ir iš Klaipėdos, Šiaulių regionų.. Mačiau ir prie 'stiklinių namelių' palinkusias kelias mamytes, kurioms vietoj laukto džiaugsmo teko daug nerimo ir.. Na, suprantat..
Gal mes galėtume padėti tiems mažiems žmogeliukams kabintis į gyvenimą? Gal galim numegzti šiek tiek pledukų, kurie jiems atstoja per anksti prarastą mamytės šilumą? Personalas sakė, kad jų labai reikia, jie atstoja ir kepurytes, ir liemenes, nes mažyliai pledukais tiesiog apgobiami. Megzti reiktų iš švelnių merino vilnos siūlų, optimaliausias dydis - 50 x 50 cm. Gali būti ir šiek tiek mažesni, nes būna ir 500g svorio žmogučių, ir šiek tiek didesni - 'dideliems' neišnešiotukams.
Nežinau, ar tai galima būtų vadinti nauja akcija ir kurti atskrą temą, ar visus gerumo kupinus darbelius galim nudirbti ir šioje? Tuo labiau, kad pledukų ne tiek jau daug reikia - gal kokių 10 vnt. pradžiai. Aš pati planuoju pora numegzti, jei dar kas prisidėtų..
Ką manot, gerosios mezgėjos??
Atsakyti
aš tikrai prisidedu ir prie šios akcijos wub.gif žinau koks jausmas, kai kūdikėlis labai skuba ateiti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2013 04 25, 21:42)
aš tikrai prisidedu ir prie šios akcijos wub.gif žinau koks jausmas, kai kūdikėlis labai skuba ateiti  unsure.gif

Ačiū wub.gif Vadinasi, jau trys kūdikėliai bus sušildyti wub.gif
Atsakyti
Ir aš norėčiau prisidėti prie mažiausiųjų akcijos
4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Eleda @ 2013 04 25, 22:26)
Ir aš norėčiau prisidėti prie mažiausiųjų akcijos
4u.gif

Jau keturi wub.gif wub.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2013 04 25, 23:15)
Jau keturi  wub.gif  wub.gif  Ačiū  4u.gif

Aš irgi prisidėčiau, būtų jau penki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistikas @ 2013 04 26, 11:03)
Aš irgi prisidėčiau, būtų jau penki smile.gif

Ačiū wub.gif
Atsakyti
Prisidėčiau ir aš, numegzdama pleduką, jei tik būtų galimybė kaip nors jį perduoti, nes gyvenu Klaipėdoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peckelina: 10 gegužės 2013 - 14:00