SOS, skubaus patarimo reikia! Ką daryt- pasėjau pomidorus, po to keliom dienom teko išvykti, grįžusi radau išstypusius daigus Kai kurie net 8 cm ūgio Ką su jais daryt ? gal apkasti žemėm kad stiebai sutvirtėtų?
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 04, 11:18)
SOS, skubaus patarimo reikia! Ką daryt- pasėjau pomidorus, po to keliom dienom teko išvykti, grįžusi radau išstypusius daigus Kai kurie net 8 cm ūgio Ką su jais daryt ? gal apkasti žemėm kad stiebai sutvirtėtų?
laikyt vėsiau, šviesiau, pikiuojant pakast giliau iki pirmų lapelių.
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 04, 12:09)
peršviečiamam negerai. 5 litrų vazonas eiliniams šiltnaminiams pomidorams yra per mažas. agurkams visiškai per mažas. jei tai spec vazoninė veislė, reikia tikrintis, kokio dydžio vazonas reikalingas būtent tai veislei
viskas priklauso nuo veislės
viskas priklauso nuo veislės
ciux
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 04, 12:22)
laikyt vėsiau, šviesiau, pikiuojant pakast giliau iki pirmų lapelių.
ačiū Partizane, tik kad jei padėsiu šviesiau, tai yra ant lango, tai automatiškai gaunas arčiau radiatoriaus, o tai jau nėra vėsiau. Į balkoną nešt turbūt dar per drąsu... O iki pikiavimo dar toli, nes jie vargšai tik kelių dienų "lėliukai", dar neturi tikrųjų lapelių...
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 04 04, 11:30)
ačiū Partizane, tik kad jei padėsiu šviesiau, tai yra ant lango, tai automatiškai gaunas arčiau radiatoriaus, o tai jau nėra vėsiau. Į balkoną nešt turbūt dar per drąsu... O iki pikiavimo dar toli, nes jie vargšai tik kelių dienų "lėliukai", dar neturi tikrųjų lapelių...
šviesa pirmiausia, taigi tik prie lango dėt. kai bus geras oras, neškit į balkoną galit biškį žemių ir daberti
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 04, 12:33)
šviesa pirmiausia, taigi tik prie lango dėt. kai bus geras oras, neškit į balkoną galit biškį žemių ir daberti
ok, bandysiu daberti žemių ir pratint prie balkono, gal išgelbėsiu, dėkoju
o kaip su laistymu? kiek suprantu turbūt turiu apriboti?
mergaitės , dėkoju...dėl vazono supratau...
dar apie tuos vystančius daigus pamąsčiau- aš dar kai pradžiūtų , paliečiau silpnu margancovkės tirpaliuku...
dar apie tuos vystančius daigus pamąsčiau- aš dar kai pradžiūtų , paliečiau silpnu margancovkės tirpaliuku...
Taip ana tema suvalgyta, sita vos paveju skaityti
siandien pastebejau, kad islindo mano penktadieni seti triufeliai ir 1 kivis, kiti seti dar masto
kazkaip man atrodo mano pomidorcikai plonyciai tokie pikuoti, ka daryti? gal juos palieti kuo ? bet EX sake, kad nepersistengti su tuo "primaitinimu" dabar
Jezus Jezus sunku kaip su pirmagymiu...
siandien pastebejau, kad islindo mano penktadieni seti triufeliai ir 1 kivis, kiti seti dar masto
kazkaip man atrodo mano pomidorcikai plonyciai tokie pikuoti, ka daryti? gal juos palieti kuo ? bet EX sake, kad nepersistengti su tuo "primaitinimu" dabar
Jezus Jezus sunku kaip su pirmagymiu...
QUOTE(xxkamane @ 2012 04 04, 12:44)
kazkaip man atrodo mano pomidorcikai plonyciai tokie pikuoti, ka daryti?
Jei daigeliai dar tik išlindo, tai todėl ir plonyčiai. Skilčialapių stadijoj jie dar turi truputį pastovėti, tada patys savaime sustorėja, subręsta ir pradeda augint tikruosius lapelius.
Gi nenorėk, kad iškart išlįstų su storom kalakuto kulšim..
QUOTE(Ex @ 2012 04 04, 11:53)
Jei daigeliai dar tik išlindo, tai todėl ir plonyčiai. Skilčialapių stadijoj jie dar turi truputį pastovėti, tada patys savaime sustorėja, subręsta ir pradeda augint tikruosius lapelius.
aciu
aisku gerai, kad iskart ir su ziedais, nu kaip tulpes
QUOTE(xxkamane @ 2012 04 04, 12:02)
nu, tai pabandyk tulpių užkąst, gal pakeis pomidorus
lietau, laistyt, kai žemė išdžiūna žemė turi būti drėgna, bet ne šlapia. ir reikia leisti jai pradžiūt. nėra grafiko kas kiek laiko, pas kiekvieną savaip sausa namie. aš čiut ne kas antrą dieną laistau...
aš tai orientuojuosi pagal indelio svorį- lengvi kai patampa , reik liet...