o , ir aš turiu klausimą apie vazoną...turiu vieną daigelį balconi red...noriu mažam berniukui jį padovanoti-daržininkui būsimam bet , nežinau , kokio dydžio vazono jam reiks paskui...parašykit , kas auginot
QUOTE(diuni @ 2012 04 04, 11:41)
o , ir aš turiu klausimą apie vazoną...turiu vieną daigelį balconi red...noriu mažam berniukui jį padovanoti-daržininkui būsimam bet , nežinau , kokio dydžio vazono jam reiks paskui...parašykit , kas auginot
Aš Black Cheriams pirkau 12 litrų vazonus ir galvoju ar užteks
Pernai kaimynė paprastu pomidorus ir agurkus augino plastikiniuose kibiruose,gal po 12 litrų,nežinau (likę nuo glaistų ) Tai pomidorams nepatiko,skurdo,reikalavo daug drėgmės. Agurkai mezgė,bet greitai susirgo. Iš bėdos gerai,bet šiaip tai nekoks variantas.
QUOTE(diuni @ 2012 04 04, 11:39)
o mano ola polka galima sakyti , mažiausi iš visų tądien pasėtų...tai , matyt , nebus jie ankstyvi...aplenks gal vėlyvesnieji
galvok pozityviai: neina i kota, neina i lapus - viskas tik i vaisius
zodziu , bus dideliausias derlius
aš pernai Balcony red plastikiniuose kibiruose auginau - tiko ir patiko jiems
uzpernai buvau mamai padovanojus. tikrai ne milzinishkam vazone, gal 7 litru ir tikrai neskurdo ir graziausiai pomidoriukus vede
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 04, 10:28)
patarkit kaip man juos gelbeti dabar? ar cia jie jau nebeisgelbejami, sudegti juos ant lauzo
Manyčiau, kad jie išgyvens, pernai ir pas mane panaši situacija buvo. Suvargs, bet išgyventi turėtų. Kaip ir buvo siūlyta, pilčiau žemės iki indelio viršaus. Sakyčiau, čia nuo per drėgnų ir šaltų augimo sąlygų. Išlįs saulė, sušils, atsigaus. Tik nebeliek. Tegu geriau sausiau pastovi. Tik nepanikuok ir nemėtyk. Stiprybės
QUOTE(Casual @ 2012 04 04, 11:37)
kazkaip siemet sugebejau jokiu ankstyvuju nepasiseti .. matyt tiesiog pamirshau
tu ne pasisėt pamiršai, o pamiršai, kad pasisėjai nu... pasisėjai gi, net tany dar davei daigų sulig agrasto krūmu...
QUOTE(Ex @ 2012 04 04, 11:51)
tu ne pasisėt pamiršai, o pamiršai, kad pasisėjai nu... pasisėjai gi, net tany dar davei daigų sulig agrasto krūmu...
nuu ... nu kad man buna "farikt" tai zinau.... nu bet ne ant tiek kiek tu sakai
tany gavo is manes vazoninius: svyrancius tomus ir dar Florida petit....... anoks ten valgymas is tos saujos pipiro dydzio pomidoriuku.......
o ankstyvuju net nepasisejau... matyt per daug inykus skaiciavau plota pagrindiniams pomidorams
mano daigai stovi visi nususe.... toks juodaS noras juos palaistyt..... ale tvardausi bijau kad pribaigsiu na, bet jie patys kalti -visai visai neauga (nors protu suvokiu kad gal gerai kad neskuba- kur paskiau juos peraugusius deciau) .
vieninteliai kas pumpuriukus krauna tai chilli pipiriukai
ai, ir svyrantis raudonas ko gero tuoj pumpuruosis, bijau knaibytis po virshune, bet itariu kad ko gero bus pumpurelis.....
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 04, 11:13)
Kauno
Tai sėklų mirkymas antibakteriniuose tirpaluose - augalinių žolių pagrindu, kalio permanganate ar specialiai pagamintuose pirktiniuose.
Tai sėklų mirkymas antibakteriniuose tirpaluose - augalinių žolių pagrindu, kalio permanganate ar specialiai pagamintuose pirktiniuose.
aciu , uzsirasiau
QUOTE(diuni @ 2012 04 04, 11:23)
šiaip tai dar ir pasėti gal galima naujus...mažų vyšninių pomidoriukų tikrai gi daug veislių yra...red cherry paprasčiausi...aš turiu porą , labai gražiai auga...
išdygs greitai ir dabar jau šviesu , greit bus ir šilta-sparčiai turėtų augti...labiau patyrusios gal ir daugiau pakomentuos...
išdygs greitai ir dabar jau šviesu , greit bus ir šilta-sparčiai turėtų augti...labiau patyrusios gal ir daugiau pakomentuos...
gal ir gerai sakot, pabandysiu dar kelias seklas pasiset butent tokiu paciu - gal...pavyks
QUOTE(Casual @ 2012 04 04, 11:29)
pas mane taip pradeda darytis kai per daug dregmes buna, o namuose vesoka...... manyciau kad tiesiog uzhmirko pomidoriukai.....
kaip jau kazkas sake- berciau zemiu iki induku virshaus, pasirupinciau kad ir apacioj zeme uzmirkus nebutu(bent su kokiu dantu krapshtuku supurent galima), ir ko gero apkarpyciau tuos apdziuvusius lapu galus
dar viens variantas pabandyt nuskabyt virsune, virsh to pazeisto lapo ir pamerkt - ishleisti shakneles turetu.......
siaip is manes nedidelis patarejes, tik tiek kad irgi kai jau imu labai mylet pomidorus ir rupestingai laistyt -tai butent toks rezultatas man ir gaunas...... veliau jau kai oras atshyla ir saulutes daugiau buna, nebesidaro tokiu dalyku....... bet kol kas bent jau pas mus namie tai stipriai vesu ir dregna....... apie grazius storakocius daigus tik pasvajot...
kaip jau kazkas sake- berciau zemiu iki induku virshaus, pasirupinciau kad ir apacioj zeme uzmirkus nebutu(bent su kokiu dantu krapshtuku supurent galima), ir ko gero apkarpyciau tuos apdziuvusius lapu galus
dar viens variantas pabandyt nuskabyt virsune, virsh to pazeisto lapo ir pamerkt - ishleisti shakneles turetu.......
siaip is manes nedidelis patarejes, tik tiek kad irgi kai jau imu labai mylet pomidorus ir rupestingai laistyt -tai butent toks rezultatas man ir gaunas...... veliau jau kai oras atshyla ir saulutes daugiau buna, nebesidaro tokiu dalyku....... bet kol kas bent jau pas mus namie tai stipriai vesu ir dregna....... apie grazius storakocius daigus tik pasvajot...
teisybe gryniausia
QUOTE(atigisa @ 2012 04 04, 11:50)
Manyčiau, kad jie išgyvens, pernai ir pas mane panaši situacija buvo. Suvargs, bet išgyventi turėtų. Kaip ir buvo siūlyta, pilčiau žemės iki indelio viršaus. Sakyčiau, čia nuo per drėgnų ir šaltų augimo sąlygų. Išlįs saulė, sušils, atsigaus. Tik nebeliek. Tegu geriau sausiau pastovi. Tik nepanikuok ir nemėtyk. Stiprybės
nu vakar paliejau medumi ir uzsirasiau kada liejau, bandysiu taip juos lieti pagal grafika, gal as perlieju. nepanikuoti ir gerai maitintis nu ziuresiu kas liks is ju po savaites
QUOTE(diuni @ 2012 04 04, 10:41)
Balconi Red pakanka 16cm skermens, aukštis turi būti didesnis. Idealiau būtų 20 cm pločio JIe kaip Venus kompaktiniai tokie
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 04, 09:49)
ka jus skaitot lengvom zemem - durpe? jie tokioje ir auga. jie dabar auga durpiniam substrakte su kompostine zeme maisytoje dirvoje - tai cia sunki ar lengva zeme
o delfan - tai cia augimo stimuliatorius ar trasos kazkokios. nukreipkit butent kokio cia reiktu - prasau idekit nuoroda
o delfan - tai cia augimo stimuliatorius ar trasos kazkokios. nukreipkit butent kokio cia reiktu - prasau idekit nuoroda
man atrodo, kad mesti dar neskubėk. Taip, lengva žemė - tai durpės. Aš pati jų su niekuo nemaišau, kol auginu daigus.
Delfan - tai stimuliatorius, organinis azoto šaltinis užmirkusiems, nusilpusiems, vargstantiems daigams. Nuorodą įdedu tokią, nes tokį ir aš turiu. Bet dar mačiau ir kitokią pakuotę.
http://www.e-senukai...60131324_2.html
QUOTE(mamka10 @ 2012 04 04, 10:35)
Labas merginos , norejau paklausti ar tinka balkone pamidorus ir agurkus auginti permatomame 5l kibiriuke, ar saknys turi buti tamsiame vazone?
peršviečiamam negerai. 5 litrų vazonas eiliniams šiltnaminiams pomidorams yra per mažas. agurkams visiškai per mažas. jei tai spec vazoninė veislė, reikia tikrintis, kokio dydžio vazonas reikalingas būtent tai veislei
QUOTE(@asta @ 2012 04 04, 10:46)
Aš Black Cheriams pirkau 12 litrų vazonus ir galvoju ar užteks
Pernai kaimynė paprastu pomidorus ir agurkus augino plastikiniuose kibiruose,gal po 12 litrų,nežinau (likę nuo glaistų ) Tai pomidorams nepatiko,skurdo,reikalavo daug drėgmės. Agurkai mezgė,bet greitai susirgo. Iš bėdos gerai,bet šiaip tai nekoks variantas.
viskas priklauso nuo veislės