Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 03, 22:40)
po jusu pamokymu, visuose indeliuose pradurtos skylutes ir dar persodinti, kad apacioje nebutu zemiu trombo.

bet tada man toks klausimas: kai sodinau pomidorus, as ju saknis ileidau gal 1 cm nuo dugno ir zemiu uzpyliau ant stiebo be lapu. gerai padariau ar vel negerai doh.gif  g.gif

gerai, tik dabar net ir persodinus reiktų tik kartą per savaitę laistyt. Stiebas šonines šakneles išleis. Per daug prišėrus ( atsiprašau, primaitinus), eis į lapus ir neformuos žiedinių pumpurų, tikrai nereikia taip dažnai kažkuo papildomai laistyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 03, 22:43)
gerai, tik dabar net ir persodinus reiktų tik kartą per savaitę laistyt. Stiebas šonines šakneles išleis. Per daug prišėrus ( atsiprašau, primaitinus), eis į lapus ir neformuos žiedinių pumpurų, tikrai nereikia taip dažnai kažkuo papildomai laistyt wink.gif

va kaip dabar atrodo mano pomidoru lapai
user posted image

user posted image

bet tai ko tie lapu galiukai dziusta g.gif dziusta ne tik apatiniu, bet jau ir virsutiniu lapu doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 03, 21:04)
reiketu dar ko nors rukyto ten imesti....labai tinka.. ir mes tikrai netrindavom lotuliukas.gif

P.S. pomidoriene tokiu laiku nepadarysi,  o vitaminu doze is dilgeliu sriubytes tokiu laiku tikrai nepamaisis  thumbup.gif

Va jums panašiausias receptas į skanią dilgėlių sriuba:
http://www.skanausvi...liu-sriuba-954/
Aš verdu parūkytus šonkauliukus ir dedu per pusę rūgštynių ir dilgėlių ir viso kito ko priklauso: morkyčių, svogūno, bulvių, atskirai į lėkštę virtą smulkintą kiaušinį ir grietinės. Man skanu, kai būna tiršta. Skanaus ir atsiprašau už temos teršimą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
nuuu,aš tai irgi sergu pomidorine liga, tik vat niekaip negaliu išvada padaryt,kokia pas manę stadija.Nes kolkas tik auginu savo 18 rūšių, vos spėju perskaityt,ką jus čia rašot doh.gif Tai su dalyvavimu nesigauna ax.gif Bet šiandien neatsilaikiau.Taip knieti pasisakyt.
Atradau naują pačios sugalvotą,gaila tik trumpalaikį tręšimo būdą-purškiu savo vaikiukus-augaliukus beržų sula tongue.gif Įdomu,kokia jūsų apie tai nuomonė?

[attachmentid=220922] [attachmentid=220924]
[attachmentid=220923]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irishka11: 03 balandžio 2012 - 23:08
kaip nulakuoti pomidoreliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 04 03, 22:48)
kaip nulakuoti pomidoreliai  wub.gif

Iš dalies taip ir yra.Po purškimo beržų sula,lieka toks lyg vaškinis sluoksnis ant lapelių.Atrodo tikrai labai gražiai.Laistyt tai būtų nerealu,nes būtų išnaudota labai daug sulos,todėl ir nutariau tręšti per lapus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irishka11 @ 2012 04 03, 22:34)
Labas vakaras,
nuuu,aš tai irgi sergu pomidorine liga,

biggrin.gif kurį laiką čia paskaitinėjus, ir pamačius Jūsų postą pirma mintis, šovus į galvą- pomidorai suloj pamacevoti, vardiniai peiliai paruošti- tereikia sulaukti kad užaugtų ką valgyti blush2.gif Iš tikrųjų- dailūs Jūsų augintiniai wub.gif

o jei rimtai- girdėjus apie tai, jog tręšia klevų ir beržų sulomis, tik nepamenu kiek reikia skiesti bet man atrodo, kad jau buvo paminėtas šis būdas jei ne šioje, tai trąšų temoje g.gif . Kiek žinau, moterys sulą šaldo ledo maišeliuose, ir laiko šaldiklyje, o kai reikia- išsiima po kubelį vieną kitą- ir tirpina vandenyje laistymui.
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 03, 22:47)

nenoriu būt blogu pranašu, bet atrodo gana prastai ir į medžiagų trūkumą nepanašu.
Ar čia visi pomidorų daigai tokius šposus krečia? Koks substratas buvo naudotas, kokie čia pomidorai kelias problemas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 03, 22:47)

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 04, 02:45)
nenoriu būt blogu pranašu, bet atrodo gana prastai ir į medžiagų trūkumą nepanašu.

Ar tik kartais nebus bakterinė liga lapų vytulys? a? g.gif Šios ligos bakterijos mėgsta drėgną ir vėsią žemę, nepriklausomai kokios firmos ta žemė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 04 balandžio 2012 - 06:59
[attachmentid=220925]
be komentaru....
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 04, 08:02)

be komentaru....

ko gero, visoj LT tas pats..
Ne veltui šiemet taip makaulė nenorėjo ankstyva sėja užsiimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 04, 09:13)
ko gero, visoj LT tas pats..
Ne veltui šiemet taip makaulė nenorėjo ankstyva sėja užsiimt  smile.gif

Visi žiemos pradžioj skundės: nėr sniego, nėr sniego - tai dabar bent yra smile.gif
Man visai patinka tas sniegas - nereikia skubėti lauke darbuotis, galima ramiai Velykoms ruoštis smile.gif
Beje, pernai snigo balandžio 30 d - jau pomidorai buvo šiltnamyje susodinti, turiu nuotrauką 4u.gif
Atsakyti