Sveikos, augintojeles
As su klausimu apie genejima - ar zemaugius (apie 30 cm) vysninius pomidoriukus reikia geneti? Pernai auginau terasoje, vienus paskabiau, kitus ne... Bet jau taip buvo sulapoje, kad vaisiu per lapus nesimate Radau foto, kur kazkiek apskabyti "antram plane" matosi. Ant palanges naujai pasodinti daigeliai auga, tai patarkite prasau, kaip siemet ju "pazasteles" raveti?
Kilo klausimas. Pirmus metus auginu pomidorus Saint Pierre. Jų pakuotę išmečiau, dabar sugalvojau pasidomėti, kokio jie aukščio auga. Randu, kad vienur rašo apie juos, kad auga iki 1m., kitur, kad aukštaūgė indeterminantinė veislė. Tai kaip yra iš tikrųjų? Gal kuri auginot pernai?
QUOTE(saulyte525 @ 2012 04 11, 08:09)
Didelis ačiū
Man "asfalto" vaikui tai labai praplėtė žinias. Vis skaitau ir semiuosi iš Jūsų auginimo patirties. Gal po kokių metų, kitų galėsiu ir padiskutuoti
O dabar lieku sekti Jūsų diskusijas ir mokytis
p.s vakar išpikiuoti 36 daigai ir dar du kart tiek liks išpikiuoti, kai kiti sustiprės
Prašom nesijuokti, mums pirmokams reikia visko "daug", flomasterių 96 spalvų, didesniems kažkodėl užtenka 6 spalvų
QUOTE(Partizanė @ 2012 04 11, 10:10)
nieko blogo čia nėra. papikiuok pagilink ir augs puikiai. gali palaukt gero mėnulio pikiavimui, tada bus pačiai ramiau iš tiesų tai mano kai kurie vasario pradžios sėjos vos ne panašios stadijos, po pikiavimo tik ima gaivaliotis ir sparčiau augt
tai ryt pikiuosiu as juos, nors tikrieji lapeliai dar visai simboliniai, bet bus jiems geriau augt erdvesniuose vazonuose
beje...vakar persodinau kelis neplanuotai sudygusius pomidorus, tai pritrukau jiems vazoneliu ir viena isodinau prie namu i gelyna, nu ir ka, puikiausiai praleido nakti, nors nebuvo ji silta
ziuresiu kaip jam seksis, pagal tikimybe ten greiciausiai Armonika arba Juodas princas
QUOTE(saulyte525 @ 2012 04 11, 08:09)
nugi idomu..... bet kazkaip ne visai viskas taip kaip cia merginos rekomenduoja.....
as cia apie tai, kad ten pikiuojant sako negalima sodinti giliau nei buvo isodinti pries tai.....
QUOTE(Liurda @ 2012 04 11, 10:19)
Sveikos, augintojeles
As su klausimu apie genejima - ar zemaugius (apie 30 cm) vysninius pomidoriukus reikia geneti? Pernai auginau terasoje, vienus paskabiau, kitus ne... Bet jau taip buvo sulapoje, kad vaisiu per lapus nesimate Radau foto, kur kazkiek apskabyti "antram plane" matosi. Ant palanges naujai pasodinti daigeliai auga, tai patarkite prasau, kaip siemet ju "pazasteles" raveti?
nei vienam jų nereikia skabyti, nes iš pažastinių ūglių irgi auginasi kekes. jie gi į viršų neauga, tai neturi kur daugiau vaisių vesti, tai varo iš pažastų. vis išnyra ir išnyra naujos kekės tik spėk skinti
žemių turiu, vazonų irgi - ryt laukia pomidorų sodinimas nes dabar balkone lepinas, tai kiekvieną dieną reikia beveik palaistyt - per maži indukai. O dar langas praviras tai džiovina matyt labai tai leipsta vargšai nuo drėgmės stygiaus šitom dienom ir su praviru langu balkone 20 laipsnių žemiau nekrenta. Ir aš išeinu pasilepint...... nors ir nesu augalėlis bet ir man saulutės reik
beziurinedama filmukus uztikau toki labai ilga , bet su daug idomios informacijos:
http://www.youtube.c...feature=related
apie 26min. apie pomidorus, dar tokio tresimo budo negirdejau
http://www.youtube.c...feature=related
apie 26min. apie pomidorus, dar tokio tresimo budo negirdejau
mano siltnami su praviru stolangiu ir durim 28laipsniai, deginasi pomidorai
Sveikos mergaites, vakar pikavau jau pirma partija pomidoru, sildymas namie isjungtas, bet pomidorai ant langu patyso konkreciai , as juos sukisau i bokalus 0,5, turi kazkur po 4 tikrus lapelius, cia jau antras pikavimas dabar jie gali augti iki pasodinimo visam tuose induose? skylutes padariau
dar klausimas del isnesimo i siltnami, jei as iseinu i darba pries 7, tai nesti neapsimoka? nesigauna man dienos metu juos ten tempti gal patarsite ka nors?
dar klausimas del isnesimo i siltnami, jei as iseinu i darba pries 7, tai nesti neapsimoka? nesigauna man dienos metu juos ten tempti gal patarsite ka nors?
QUOTE(Zirzė @ 2012 04 11, 14:31)
mano siltnami su praviru stolangiu ir durim 28laipsniai, deginasi pomidorai
idomu ar neperkarsta jiems... nes pas mane ir 26 buvo pries 2 val... tikiusoi nepakilo...bet jau neiko padaryti negaliu... jei pradarysiu 2 duris, saltas vejas pus