Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Partizanė @ 2012 04 09, 21:40)
šviesiau nėra kur laikyt? nes patįsę į šviesą matosi...

tai kad laikau ant pietinės palangės unsure.gif balkonas įstiklintas, bet ar čia kokios įtakos turi, tai nemanau unsure.gif na viena aišku, šviesiau niekur neturiu, kiti langai tik į šiaurę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2012 04 09, 22:40)
tai kad laikau ant pietin?s palang?s unsure.gif balkonas ?stiklintas, bet ar ?ia kokios ?takos turi, tai nemanau unsure.gif na viena ai?ku, ?viesiau niekur neturiu, kiti langai tik ? ?iaur? doh.gif

Man atrodo pagrindiine klaida kad pikiuojant ne iki skilcialapiu isodinai ir po du-konkuruoja tarpusavy ir stiebiasi. Persodink giliau, as po viena sodinciau...ir diena nesk I ta stiklinta balkona kai atsils.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 09, 22:49)
Man atrodo pagrindiine klaida kad pikiuojant ne iki skilcialapiu isodinai ir po du-konkuruoja tarpusavy ir stiebiasi. Persodink giliau, as po viena sodinciau...ir diena nesk I ta stiklinta balkona kai atsils.

jau persodinau po vieną ir iki skilčialapių, tad žiūrėsiu kaip bus smile.gif ačiū už konsultacijas 4u.gif
o balkone manau saulėtą dieną šilčiau būna nei kambary, tad kai vietoj būsiu tikrai nešiosiu į balkoną, arba SB gražiai paprašyti reiks, kai pati negalėsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 04 07, 18:54)
Sveiki,
klausimukas- betaluksai jums greitai sudygo? kažkaip pas mane kapų tyla ir ramybė tame inde  verysad.gif sėjau kartu su kažkokiais laukiniais, kur nebijo mūsų orų, tai pastarieji šiaip taip išdygo, tiksliau dar tik dygsta- ar ir kitoms toki dygimo tempai, ar tik pas mane čia taip??? Ir dar klausimas- po kelis vnt talpinat į trumpus lovelius?

as visus pomidorus siemet sejau 03.24, tai sudygo per 4 dienas kokias, o lygiai po dvieju savaiciu ispikiavau visus, tame tarpe ir betaluxus su 4 lapeliais. gal kas kitaipd arom, bet as kai paseju seklas , palaistau, ikisu indeli i maisuka ir pastatau ant akvariumo- dregna ir silta, kas diena pravedinu maisiuka kad per daug slapia nebutu, ir svarbu labai pastebeti kad jau dygsta, kad greitai isemus is maisiuko ant palanges statyti, kitaip nuo tamsos istysta.

QUOTE(Asese @ 2012 04 08, 19:56)
Aš tau jau sakiau: juos reikia kasdien nešti į šiltnamį ar balkoną, tada nustos vysti  4u.gif
Jei tokių sąlygų nėra, mesk juos lauk ir nebevark  4u.gif

o galit paaiskinti, kam reikia dabar jau nesioti i siltnamius ? as pirmais metais kankinausi, nesiojau, grudinau, galiausia supratau, kad svarbu neperauginti, nes istypeliai ir per dideli daigai siaip sau prigyja, o visa kita smulkmenos.
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 04 09, 23:44)
o galit paaiskinti, kam reikia dabar jau nesioti i siltnamius ? as pirmais metais kankinausi, nesiojau, grudinau, galiausia supratau, kad svarbu neperauginti, nes istypeliai ir per dideli daigai siaip sau prigyja, o visa kita smulkmenos.

Pati paklausėt, pati ir atsakėt.. smile.gif
Tik nesupratau minties, kaip gali daigas šiaip sau prigyti g.gif jis arba prigyja arba ne.. nors net neįsivaizduoju, kaip tokia piktžolė kaip pomidoras, gali neprigyti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 04 09, 22:09)
Tai vadinasi su mano kmiciais kažkaip ryškiai blogai,nes nors sėti kartu su betalux ir sabala,trigubai aukšteni už juos.Auginimo sąlygos vienodos,bet kmiciai net nepanašūs į žemaūgius,net už neriboto augimo pomidorus didesni schmoll.gif Ir kotai ne taip kaip žemukų-nei stori,nei tvirti verysad.gif

g.gif mano irgi-labai atitinka šį aprašymą... g.gif todėl ir man keistoka...bet gal dar susitvarkys, net nežinau... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 04 09, 22:33)
Ryškiai blogai nera,kmiciai ir pas mane du kartus aukštesni,nei betalux,nes pastarieji įpatingai kresno sudejimo  thumbup.gif ,tai ir lygint beviltiška su kmiciais...o šitie atiduos savo derlių kaip reikiant,man atrodo irnesakyk.gif Juk neveltui yra sodinimas gulsčiai daigų,ištaisomi visi augimo defektai ir užmirštama,  jie buvo,ar netaip g.gif Tiesa sakant,norisi pastabų dėl patysusios rasodos ir vaisingumo g.gif

g.gif na bet įdomu....gal jiems per šilta , gal juos šalčiau už visus reik laikyt...ar ko jiems reik... g.gif
Atsakyti
sveikutes!!!

buvau palikus jus trumpam, bet stai beda prispyre ir vel as cia:(
Kazkuriai pomidoru augintojai jau buvo toks atvejis, nepamenu va tik kuriai, tai norejau pasidometi ar pavyko su problemele susitvarkyti, - mat mane tas pats uzpuole:(
Pomidoriuku lapeliai pradejo dziuti, ir raitytis, kristi, ( ne skilcialapiu, o jau normaluiu):(nezinau net ka su jais dabar daryti verysad.gif verysad.gif
Kas nujauciate kas tai gali buti, pasidalinkite - labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 04 10, 06:53)
sveikutes!!!

buvau palikus jus trumpam, bet stai beda prispyre ir vel as cia:(
Kazkuriai pomidoru augintojai jau buvo toks atvejis, nepamenu va tik kuriai, tai norejau pasidometi ar pavyko su problemele susitvarkyti,  - mat mane tas pats uzpuole:(
Pomidoriuku lapeliai pradejo dziuti, ir raitytis, kristi, ( ne skilcialapiu, o jau normaluiu):(nezinau net ka su jais dabar daryti verysad.gif  verysad.gif
Kas nujauciate kas tai gali buti, pasidalinkite - labai lauksiu 4u.gif

kaip supratau problema buvo perlaistymas....

P.S. cia ne man... bet kazkam tai tikrai taip buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 10 balandžio 2012 - 08:01
QUOTE(tany @ 2012 04 10, 08:01)
kaip supratau problema buvo perlaistymas....

P.S. cia ne man... bet kazkam tai tikrai taip buvo

aciu, bandysiu koreguoti laistyma... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 10 balandžio 2012 - 08:06
nu ka oro prognozes minuso neberodo artimiausia savaite thumbup.gif
su kuo jus ir sveikinu biggrin.gif tikiuosi nemeluoja blush2.gif
Atsakyti
Laba diena,

pirmi metai auginu pomidoru daigelius.. ziuriu cia pas kai kurias jau kokie dideli... blink.gif pas mane pasodinti daigeliai kovo 30 d. Ir man liepe laikyt vesiai, kad greit neaugtu, tai jie tokie mazgiai dar ir yra...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 10, 08:38)
Laba diena,

pirmi metai auginu pomidoru daigelius.. ziuriu cia pas kai kurias jau kokie dideli...  blink.gif pas mane pasodinti daigeliai kovo 30 d. Ir man liepe laikyt vesiai, kad greit neaugtu, tai jie tokie mazgiai dar ir yra...

nekreip i musu demesio mirksiukas.gif nevisi turi salygas su tais pomidorais taip cackintis...
Atsakyti