Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ne viena nezino tiksliai, kad ir ka sakytu - neverta tiketi, kai uzaugs tada ir suzinosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Su Velykom visus pomidorus. Linkiu gerai augti be trasu ir stimuliatoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 04 07, 23:51)
o as ataip ir likau nesupratusi, ar tie black chery bus vazoniniai ar ne, nes augimo tempai tai spartus (auginu tik viena Black chery)

mano tai flegmos, neauga norst tu ka... tai gal visgi vazoniniai

QUOTE(edinka @ 2012 04 08, 09:00)
Ne viena nezino tiksliai, kad ir ka sakytu - neverta tiketi, kai uzaugs tada ir suzinosi  mirksiukas.gif

o ka ant pakuotes raso? nes as neturiu aprasymo. I koki vazona sodinti nezinau, kabinama ar pastatoma g.gif
Atsakyti
as kaip pataret pabandziau nupjauti pomidoro stieba tarp 3-4 lapeliu ir ikisau i vandeni. bet ju lapu galai ir vandeni dziusta - gal kas zino kodel?ar jau cia tikrai bus lapu vytulys g.gif doh.gif
Atsakyti
Nieko tokio,kad genda koks apatinis lapukas.Kada nors daigelis buvo perlaistytas,aba ka dar kas nors,sutriko šaknų veikla,atkentejo apatiniai pirmi lapeliai.Neskinu,kol jie dar pusiau tarnauja,dabar apžiūrėjau,porą geltonesnių nuskyniau,idealiu apatiniu lapu iš šešių sėtu anksčiau daigų anksčiau nera nė vieno... irnesakyk.gif Nematau jokios bedos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 balandžio 2012 - 15:25
QUOTE(amarrile @ 2012 04 08, 16:24)
Nieko tokio,kad genda koks apatinis lapukas.Kada nors daigelis buvo perlaistytas,aba ka dar kas nors,sutriko šaknų veikla,atkentejo apatiniai pirmi lapeliai.Neskinu,kol jie dar pusiau tarnauja,dabar apžiūrėjau,porą geltonesnių nuskyniau,idealiu apatiniu lapu iš šešių sėtu anksčiau daigų anksčiau nera nė vieno... irnesakyk.gif Nematau jokios bedos ax.gif

tai kiek tie pomidorai prisimins kad buvau perlaiscius g.gif blink.gif nes jau praejo tikrai koks geras menuo, o tie lapai vis vysta ir vysta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 08, 20:42)
tai kiek tie pomidorai prisimins kad buvau perlaiscius g.gif  blink.gif nes jau praejo tikrai koks geras menuo, o tie lapai vis vysta ir vysta doh.gif

Aš tau jau sakiau: juos reikia kasdien nešti į šiltnamį ar balkoną, tada nustos vysti 4u.gif
Jei tokių sąlygų nėra, mesk juos lauk ir nebevark 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 04 08, 20:56)
Aš tau jau sakiau: juos reikia kasdien nešti į šiltnamį ar balkoną, tada nustos vysti  4u.gif
Jei tokių sąlygų nėra, mesk juos lauk ir nebevark  4u.gif

kai tik buvo silta taip ir nesiau i lauka, tik siandien pabijojau balkonan tysti. blush2.gif kai parasei kad nustoja vysti lapai nuo kasdienio nesiojimo i balkona ar siltnami, tai dabar supratau...kad vienu metu lyg buvo apmazeje apdziuvusiu lapu o siandien vel daugeja doh.gif doh.gif nu nuo kitos savaites atsyla - tai vel nesiosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 04 08, 21:02)
vienu metu lyg buvo apmazeje apdziuvusiu lapu o siandien vel daugeja  doh.gif  doh.gif

Klausyk, Kristinka, kad nereiktų naudot chemijos, jei turi galimybę, profilaktiškai apipurkšk savo pomidorus dirvinio asiūklio nuoviru. Dirvinis asiūklis labai tinka grybinių ligų atveju. Galgi padės išgelbėt tavo pomidorų daigelius.

Nuoviro paruošimas: saują dirvinio asiūklio žolės (tinka ir džiovinta iš vaistinės), dar gali įbert žiupsnelį baziliko (tinka džiovintas iš pardės), užpilk maždaug litru paprasto vandens, palaikyk apie 12-24val, paskui nukošk per sietelį, žoles išmesk, o ištrauką užvirk ir pavirk ant silpnos ugnies apie 15min. Atvėsink, dar kartą perkošk per labai tankią marlę, kad neužkimštų purkštuko, nuovirą atskiesk dar vienu litru vandens, ir tuo skysčiu nupurkšk visus pomidorus.

Per savaitę papurškinėk kokius tris kartus. Labai šlapiai nepurkšk, švelniai taip, bet kad ant visų lapų pakliūtų. Kol pomidorų lapai drėgni, nestatyk jų saulėtoje vietoje, lai apsidžiovina pavėsyje.

Beje, tokiu nuoviru gali bent kartą ir palaistyt pomidorus. Likusio nuoviro neišpilk, gali jį laikyti šaldytuve iki 10 dienų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 09 balandžio 2012 - 07:37
QUOTE(snaige123 @ 2012 04 07, 22:09)
o pas mane skyliu nebuna niekada smile.gif nekenciu lekstuciu  smile.gif

Ir gerai auga?

Maniškiai jau vėl sėdi šiltnamyje. Bet dabar jau visai nesuprantu... ar reikia dabar juos laistyti, ar ne? vėl bijau, kad ko nepridirbčiau. Dar kažkokio atsigavimo nepastebiu. bet labai noriu tikėti, kad atsigaus blush2.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas ar pomidorus laistote tiesiai į žemę, ar purškiate???
Atsakyti
4u.gif mergaitės , o kaip jūsų kmicic auga...mano šiaip visų veislių neblogi daigai...bet kmicic tai man šiaip sau atrodo...visi pabėgę , gležnoki , nors lapai ir dideli dabar jau , bet ploni tokie...vienžo , čiudanas jis man pomidoras g.gif suprantu , kad jam čia kažko tai pas mane per daug ar per mažai...net nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 04 09, 10:17)
4u.gif mergaitės , o kaip jūsų kmicic auga...mano šiaip visų veislių neblogi daigai...bet kmicic tai man šiaip sau atrodo...visi pabėgę , gležnoki , nors lapai ir dideli dabar jau , bet ploni tokie...vienžo , čiudanas jis man pomidoras g.gif suprantu , kad jam čia kažko tai pas mane per daug ar per mažai...net nežinau g.gif

Mano Kmicic auga labai gerai.O vat balkoniniai Bleck cherry tai labai auksti doh.gif
Atsakyti