Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Pingvinukas @ 2012 04 07, 07:49)
Trečius metus bandau auginti pomidorus, ir niekaip neišeina  verysad.gif

Mano visad tokie būdavo, kol auginau kambaryje - jei yra galimybė, nešk juos dienai į šiltnamį ir reikalai tikrai pasitaisys 4u.gif
Atsakyti
wytaute69, pomidorai stovi pietinėje ir vakarinėje pusėje ant palangės. Virtuvėje +23 laipsniai. Vanduo šiltas, laikau ant palangės laistymui. Žemę pirkome tokią user posted image

Jaučiuosi tokia nevykėlė doh.gif Nemoku visai su tais pomidorais. Kaimynai kaip visada siūlosi apdalinti savo daigais. O aš nenoriu... NORIU gi pagaliau išmokti pati užsiauginti verysad.gif Negi vien dėl skylučių gali būti toks blogas rezultatas... eisiu badyti...
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 04 06, 23:54)
... o dabar dziaugiasi ziedus kraunanciais augaliukais, o po poros savaiciu choru verks  doh.gif

o ko verkt, jei vos keli vienetai tokių ankstyvų daigelių teturiu biggrin.gif čia ne viena pasisėjo ir augina ankstyvam pomidoriukų paragavimui po 5-6 daigus, o kitus sėjo normaliu laiku, kaip ir visos smile.gif
Kasmet taip darau ir tik džiaugiuosi drinks_cheers.gif

Atsiprašau, kad įsibraunu į jau susigyvenusių narių skyrelį  ax.gif

Nuėjau vakar pas kaimynus .. Jų didžiuliai, tvirti, žali. Nebesuprantu ką darome ne taip... 

Patarė persodinti į naują žemę, gal dar atsigautų?

Va nuotrauka, nesijuokite, ir tai čia mano geriausi pomidorai  doh.gif

Sveika užėjusi pas mus, visada susigyvensim ir su naujokėmis, tik užeik smile.gif 4u.gif

Labai gaila tavo daigelių ir sudėto vargo unsure.gif Tuo labiau, kad ir sėklos hibridinės, brangios.. Ir tiesiog sunku pasakyt, kas jiems yra, žemė atrodo normaliai, neišmirkusi, turėtų bent kiek augt... g.gif Būna, kad prasčiau ar lėčiau auga kokia nors atskira veislė, bet čia jei visos.. g.gif
Ar visada juos pikiuoji į tokius mažučius indukus? Kadaise irgi bandžiau jaunus daigelius augint panašiuose "antpirščiuose" - nepasiteisino, geriau augo erdvesniuose.

O kaip, kokiom sąlygom kaimynai augino, kada pikiavo, į kokius indelius, kokią žemę?..

Beje, pamačiau kokioj žemėj augini. Universalioj geriau augink gėles. Pomidorams imk skirtą pomidorams. Turiu nusistačiusi asmeninę nuomonę, jei universalus, tinkantis viskam, reiškia netinka niekam... Čia kaip ir virtuvinis kombainas - viską moka, bet nieko nedaro..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 07 balandžio 2012 - 07:36
QUOTE(Asese @ 2012 04 07, 08:25)
Mano visad tokie būdavo, kol auginau kambaryje - jei yra galimybė, nešk juos dienai į šiltnamį ir reikalai tikrai pasitaisys  4u.gif

Tai va, ir aš vyrui sakau, kad reikia nešioti. Bet va kaimynai mūsų nenešioja, o pomidorai nuostabūs doh.gif Persodinsime šiandien ir pradėsiu aš nešioti. Ačiū už patarimus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2012 04 07, 08:30)

Sveika užėjusi pas mus, visada susigyvensim ir su naujokėmis, tik užeik  smile.gif 4u.gif

Labai gaila tavo daigelių ir sudėto vargo unsure.gif  Tuo labiau, kad ir sėklos hibridinės, brangios.. Ir tiesiog sunku pasakyt, kas jiems yra, žemė atrodo normaliai, neišmirkusi, turėtų bent kiek augt... g.gif Būna, kad prasčiau ar lėčiau auga kokia nors atskira veislė, bet čia jei visos.. g.gif
Ar visada juos pikiuoji į tokius mažučius indukus? Kadaise irgi bandžiau jaunus daigelius augint panašiuose "antpirščiuose" - nepasiteisino, geriau augo erdvesniuose.

O kaip, kokiom sąlygom kaimynai augino, kada pikiavo, į kokius indelius, kokią žemę?..

Ačiū, kad priimate 4u.gif

Pati nuo 17 metų sode užsiaugindavau viską... Bet šiltnamį turime tik trečius metus. tai ir vargstu doh.gif

Aš iš karto po vieną sėklytę sėjau į indelius.

Kaimynai lygiai ant tokių pačių pusių augina, jie irgi po vieną sėklą bet į tuos ilgus vazonus balkoninius sodino. Žemė sakė, kad durpės. Bet gal ko nedasako g.gif
Papildyta:
Dabar kaip tik ir nupirkome pomidorams specialią žemę. Tai ar tik į ją persodinti? Ar dar reikia sumaišyti su paprasta žeme? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 04 07, 08:41)
Aš iš karto po vieną sėklytę sėjau į indelius.

Kaimynai lygiai ant tokių pačių pusių augina, jie irgi po vieną sėklą bet į tuos ilgus vazonus balkoninius sodino. Žemė sakė, kad durpės. Bet gal ko nedasako  g.gif

Nesėk po vieną sėklą atskirai, daug bereikalingo vargo. Sėk į nedideles dėžutes (kur maxėse mišraines pakuoja) paskui sudygusius daigelius išpikiuosi.

Ir dar. Jei nesiseka augint atskiruose indeliuose, augink loveliuose. Imk tuos neilgus lovelius, sodink į juos po dešimt daigelių, jiems ten ir vietos, ir gylio labai pakaks ir, manau, tikrai neturėsi problemų.
Šiuo metu savo mamai auginu daigus tuose balkoniniuose loveliuose - puikiai auga.

Durpių su kita žeme nemaišyk. Tavo kaimynai manau, nemeluoja ir viską dasako.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 07 balandžio 2012 - 07:50
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 04 07, 08:41)
Tai va, ir aš vyrui sakau, kad reikia nešioti. Bet va kaimynai mūsų nenešioja, o pomidorai nuostabūs  doh.gif Persodinsime šiandien ir pradėsiu aš nešioti. Ačiū  už patarimus  mirksiukas.gif

Nešiojant tikrai pasitaisys. Šiemet aš jau nebelaukiau, kol lapai pradės gelsti - iškart pradėjau nešioti vos išlindo.
Aš apkaltinau selektyvinius stiklus, nors pas Gaudvilę irgi seliktyviniai, bet daigai auga kaip pašėlę smile.gif Tai dabar sugalvojau, kad gal ne ta puse tuos selektyvinius mums įstatė biggrin.gif
O iš tiesų - kito vaisto neradau, tik nešiojimas dieną į šiltnamį.
Nei substaratų keitimas, vei veislės, nei laistymas - nelaistymas, nei dezinfekavimas nepadėjo schmoll.gif

Ir dar - paklausyk Ex - susodink į kokį bendrą lovelį, pogiliai sukišk - greičiau atsigaus jie 4u.gif Tokiems susirgėliams padeda, o ir nešiot bus lengviau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 07 balandžio 2012 - 08:15
Merginos, gelbekit, atrodo mano vazoniniams pomidorams vytulys verysad.gif is pradziu nesureiksminau to, kad apatiniai lapeliai pavyto, galvoju per mazi jau indeliai, nes pomidorai tikrai nuostabiai augo. Persodinau sau 5 i vazonus, kitus prizadejau podruzkems smile.gif Tie persodinti sutvirtejo labai, grazus pasidare, ziedelius jau krauna, ziuriu siandien, vistiek ir tiem apatiniai lapai vysta! blink.gif Nuotraukytes negaliu ikelt, neturiu fotiko siuo metu verysad.gif Nuo ryto jau nersiu internete, bet kolkas nieko paguodziancio neradau.

Vazonai su skylutem, saknys tikrai nebuvo uzmirke, ir neperlaistau, ir neperdziovinau. Pomidoriukai patys paprasciausi, Red Cherry. Seti buvo i durpiu substrata, persodinti i kompostine zeme. Lapeliai vysta ir persodintiems, ir tiems, kurie dar tebera indeliuose.

Dar karta apziurejau savo cheriukus, nugis vysdavo nuo krastu, o dabar ziuriu ant kai kuriu lapeliu ir po demele rusva yra, bet ne v formos, o apvalia. Ot nervina, kai fotiko nera! doh.gif Tai gal pamegint papurkst del visa ko nuo grybiniu, Championu kokiu? g.gif
Papildyta:
Tiesa dar, man pomidoriuku spalva grazi, zalia, ne tokia kaip sioj temoj anksciau itarto vytulio atveju (kazkelintam puslapy aptarinejot) blush2.gif
Atsakyti
tik skylučių nepadarėme indeliuose.

Sveika 4u.gif

skylutes darykit!!! butinai! ir daug biggrin.gif

taip jau yra kad kuo labiau mes pomidora mylim - tuo maziau jis tuo dziaugiasi, reik kad bent skylutes induku dugne butu - kad turetu meiles perteklius per kur nuteketi biggrin.gif biggrin.gif

As cia rimtai - pati pastoviai kazkiek persistengiu su "meile" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 04 07, 07:41)
Persodinsime šiandien ir pradėsiu aš nešioti

SKYLES DUGNE BŪTINAI
apsisaugosite nuo šaknų užmirkimo apačioje, net jei manot ir kad saikingai laistot.
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 04 07, 09:31)
Merginos, gelbekit, atrodo mano vazoniniams pomidorams vytulys verysad.gif

gal pamegint papurkst del visa ko nuo grybiniu, Championu kokiu? g.gif

Nu kas čia dabar per epidemija.. blink.gif užčieravojo kokia miela kaimynė jūsų tuos pomidorus ar kokį biesą...

Sorry, aš jau nebežinau ką naujo patart unsure.gif šioj temoj jau ne kartą kalbėjom apie tuos vystančius lapus. Net neaišku ar reikia purkšt chemija, kol neaiški vytimo priežastis.
Atsakyti
Na kolkas nukeliau nuo pietrytines palanges, nuvariau visus lapus, kur nors truputi vyto, palikau tik sveikus. Jei matysiu kad vistiek vys, tai istempsiu i siltnami ir nupurksiu Championu. Koks jau skirtumas reikia purkst ar ne, vistiek dabar "dvesia" verysad.gif O gal kartais pades... ax.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 04 07, 11:36)
Na kolkas nukeliau nuo pietrytines palanges..

Jei matysiu kad vistiek vys, tai istempsiu i siltnami..

O tai ko dabar negali išnešt pomidorų į šiltnamį? Ar būtinai reikia sulaukt kol galutinai nusistekens...
Atsakyti