Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2012 04 03, 14:20)
o cia Raudonasis svyrantis, kazkuo nebepatenkintas g.gif

gal kas pasakis kas jam nepatinka... pradzio po persodinimo toks atsigaves atrode, o dabar vel kazkoks pasvyres blush2.gif

Šiltnamyje per karšta, tai ir nepatenkintas. Nepadės joks laistymas. Tuo labiau, kad jis dar ir aukščiau kabo - viršuje temperatūra dar aukštesnė bus nei 30... Prie tokios temperatūros reikia vėdinimo, būtinai langelį reik pravert.
Atsakyti
langelio dar nera... dar laukia orlaidziu idejimas, o vandens tikrai ne per mazai, per daug... tik kaip ji sumazint dabar g.gif Kai persodinau tai varvejo dar 2 val is jo, kaip persistengiau su vandeniu...
beje toks jau buvo namuose, tai ne nuo siltnamio karscio taip pasidare...
Atsakyti
kokia informatyvi temos pradzia thumbup.gif aciu gaudvilei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 03, 14:48)
dar laukia orlaidziu idejimas, o vandens tikrai ne per mazai, per daug... tik kaip ji sumazint dabar g.gif  Kai persodinau tai varvejo dar 2 val is jo, kaip persistengiau su vandeniu...
beje toks jau buvo namuose, tai ne nuo siltnamio karscio taip pasidare...

Mano vienas taip numiro-kai vis likuti vandens ant jo ispildavau doh.gif Gal pabandyk persodinti i sausas zemes g.gif
Atsakyti
(Asese @ 2012 04 03, 09:46)
Aš tai nekreipiu dėmesio į tas skruzes
Neiškenčiau, na kaip nekreipt dėmesio??
prisėdau pernai ravėt šiltnamyje, kai užpuolė, kaip sukandžiojo... šeimininkė į šiltnamį įeit negali. Karšta labai buvo -gal kokis pykčio priepuolis buvo-net keletą kart mėginau eiti vėl-nepavyko..išbėgau spiegdama ir skubėjau kojas plaut šaltu vandeniu, nes visos degė..pas mane jų dvejopos gyvena, juodosios ir rudosios, o sode-dar ir rudosios gigantės-ko aš tik pernai nedariau-ir verdančiu vandeniu, ir vaiko ss..liejau, ir apelsinų žieveles mėčiau, ir boro miltelių su cukrumi..Buvo du vazonai su augalasi šiltnamyje ir kibiras su moliu stovėjo-tai net ten įsikūrė-lyg veisykloje-pajudini, o jų ten gyvas velnias, kas po žeme darosi-gal 50cm gylyje-narvai , urvai, landos...Vasaros pabaigoje-tai net sparnuotų buvo, skraidė sau..Net nežinau, jei šiemet vėl bus tabūnai, imsiuos chemijos doh.gif .
Ir kai paklausau- lai gyvena...nu ne...
O apie pomidorus- persodinti į durpių substratą daigams skirtą (labai gailiuos, kad nedadėjau riebesnio komposto)-bet pomidorai vis vien kažkokie pastypę, Ex rašė-sureguliuot temperatūrinį režimą-nu kaip sureguliuosi kai centrinis šildymas-kaip pavaro +22, o kai saulė dar šviečia... O balkone šiaurinė pusė ir vos +6.
Monami ir Tany tokie gražūs daigeliai- žemučiai rubuiliai...Na kokiom trąšom patręšti, kad jie pažaliuotų ir sustorėtų?? Antpiliukų -hmm neturiu aš tų žolių-kur jus tų dilgėlių šiuo metu gaunat?? Gal kas pasakytų kokią proporciją patręšti mineralinėmis trąšomis? Jau apie 15-20cm aukščio. Prieš savaite tręšiau biohumusu 1 kamštelis ant 5l vandens, nenoriu ir nudeginti. Kažkodėl norisi kažko rimtesnio.. 4u.gif
Tiesa, mano visos veislės aukštaūgės. Gal ir todėl aukštoki daigai?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 03 balandžio 2012 - 16:08
QUOTE(nijole0619 @ 2012 04 03, 16:53)
Antpiliukų -hmm neturiu aš tų žolių-kur jus tų dilgėlių šiuo metu gaunat??

Nu tai vaistinės dar nebankrutavusios, ištisus metus vaistažolėm prekiauja.. smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, čia juk jau buvo tokia info, neturiu laiko iki galo sutvarkyt. Todėl pagyros lai būna vėliau, dabar nėra už ką 4u.gif

O apie pomidorus- persodinti į durpių substratą daigams skirtą (labai gailiuos, kad nedadėjau riebesnio komposto)-bet pomidorai vis vien kažkokie pastypę, Ex rašė-sureguliuot temperatūrinį režimą-nu kaip sureguliuosi kai centrinis šildymas-kaip pavaro +22, o kai saulė dar šviečia... O balkone šiaurinė pusė ir vos +6.

langus juk galima pravert ir atvėsint namus. Be to, kai saulė šviečia, tai +22C tikrai nėra per daug aukšta temperatūra wink.gif

Na kokiom trąšom patręšti, kad jie pažaliuotų ir sustorėtų?? Antpiliukų -hmm neturiu aš tų žolių-kur jus tų dilgėlių šiuo metu gaunat?? Gal kas pasakytų kokią proporciją patręšti mineralinėmis trąšomis? Jau apie 15-20cm aukščio. Prieš savaite tręšiau biohumusu 1 kamštelis ant 5l vandens, nenoriu ir nudeginti. Kažkodėl norisi kažko rimtesnio.. 4u.gif

Nežinau kokios tiksliai ten trąšos biohumuso, bet juk instrukcija prie jų buvo. Turėjo būti ir parašyta, kokiais intervalais jomis (trąšomis) laistyt wink.gif

Tiesa, mano visos veislės aukštaūgės. Gal ir todėl aukštoki daigai?? g.gif

kažkiek aukštesni, bet tikrai neturėtų būt kilometriniai daigai. Todėl vėsinam kambarius, jei tik trūksta apšvietimo wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2012 04 03, 17:21)
Nu tai vaistinės dar nebankrutavusios, ištisus metus vaistažolėm prekiauja.. smile.gif

drinks_cheers.gif ir džiovint pačiai nereikia, ir nusiperki, kada tik prireikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 03, 16:21)

ot ir nebūtina dėl dilgėlių kulniuot į vaistinę. Aš šeštadienį palei šiltnamį jau radau žaliuojančių. Tiesa, dar nedidukės, bet jau lenda.
Atsakyti
nu ka grizau is parduotuves 21 laispniu siltnami ... tai kaip ir norma... bet namuose man pomidorai grazesni buna, gal truksta deguones tam siltnami... nes dabar tai ten per daug sandaru g.gif
Atsakyti
Ačiū Gaudvilei už gerą temos pradžią 4u.gif Teks studijuot man dabar biggrin.gif Ir ačiū už info praeitoje temoje apie tą tručą skruzdėms, granulės jau išrinkau kurias užmačiau, nemažai prikišta buvo, gal dar kokia ir liko, bet jau nebe tokia baisuma manau bus, tai ką dabar tikriausiai vyrui kept pyragą iš tų granulių essen.gif Spėju panašiai jos suveiktų kaip žiurknuodžiai lotuliukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 04 03, 16:24)
ot ir nebūtina dėl dilgėlių kulniuot į vaistinę. Aš šeštadienį palei šiltnamį jau radau žaliuojančių. Tiesa, dar nedidukės, bet jau lenda.

Nu aš tokias jei rasčiau tai pirma į sriubą jos tikriausiai keliautų essen.gif Labai jau senai valgiau dilgėlyčių sriubos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 03 balandžio 2012 - 16:38
o as isvis neisivaizduoju kur rast dilgeliu , nebent vaistineje, bet darze g.gif vasara miske gal kokios auga g.gif ar jos tinka rauginimui?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 04 03, 16:50)
o as isvis neisivaizduoju kur rast dilgeliu , nebent vaistineje, bet darze g.gif vasara  miske gal kokios auga g.gif  ar jos tinka rauginimui?

laimingas tu žmogus,kad nežinau, kur dilgėlių rast biggrin.gif Pas mus auga kaip pasamdytos.

Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 04 03, 16:35)

Nu aš tokias jei rasčiau tai pirma į sriubą jos tikriausiai keliautų  essen.gif Labai jau senai valgiau dilgėlyčių sriubos  blush2.gif

pas mane iškeliavo į komposto krūvą smile.gif
Atsakyti